mit értesz alaptrükkön? amúgy június-július körül kezdtem az egészet.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Trükkök és figurák elsajátítása
Indította
blademaster
, 2004. augusztus 23. 22:25
Írta 2005. augusztus 25. - 12:02

Írta 2005. augusztus 25. - 11:56

hat nekem az ugrasoknal sosem a lableeses volt a egyenge pont....inkabb a felelem, de nem azon mult volna...
szvsz ha konnyen leesik a labad a pedalrol, akkor meg nem tartasz ott, hogy iagzan trukkoket tanulj, vagy letorest ugralj...elobb az alap dolgokat kell megtanulni, mint pl a biciklikezeles
szvsz ha konnyen leesik a labad a pedalrol, akkor meg nem tartasz ott, hogy iagzan trukkoket tanulj, vagy letorest ugralj...elobb az alap dolgokat kell megtanulni, mint pl a biciklikezeles
Van állásom...:bananadan
Írta 2005. augusztus 25. - 11:37

ez a pedál ügy engem is érdekelne. patentpedál ill lábbefogós pedálról nekem is sokkal kevésbé csúszik le a lábam, mivel ilyen van a hauseren.
a px-re nem akartam venni, mert elég gázosan nézne ki sztem, de igazából sztem biztonságosabb mert volt már több alkalom is h ugrásnál lement a lábam a pedálról, pedig sztem elég jó pedál van rajta.
mivel nem vagyok azona szinten h a levegöben trükközgessek a lábammal, ezért nem értem, mért nem hazsnál senki ilyen pedált, pedig sztem nem lenne rossz.
lehet h vannak szituk ahol nagyobbat lehet esni, de ugrásnál pont jó h megfogja vmi az ember lábát.
a px-re nem akartam venni, mert elég gázosan nézne ki sztem, de igazából sztem biztonságosabb mert volt már több alkalom is h ugrásnál lement a lábam a pedálról, pedig sztem elég jó pedál van rajta.
mivel nem vagyok azona szinten h a levegöben trükközgessek a lábammal, ezért nem értem, mért nem hazsnál senki ilyen pedált, pedig sztem nem lenne rossz.
lehet h vannak szituk ahol nagyobbat lehet esni, de ugrásnál pont jó h megfogja vmi az ember lábát.
Írta 2005. augusztus 25. - 10:38

Írta 2005. augusztus 25. - 10:27

KIs lépcsõ.
Az mindenhol van.
Jó gyorsan nekimész kirántod az elejét és kész.
Nem nagy ördöngõség.
Az mindenhol van.
Jó gyorsan nekimész kirántod az elejét és kész.
Nem nagy ördöngõség.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!
Írta 2005. augusztus 25. - 08:12

Köszike. Nekiállok gyakorolni, amint idõm és az idõjárás is engedi (ma már talán). Meg ha találok megfelelõ (kicsi
méretû ugratót/letörést. A Jani hegyen amit én ismerek az túl nagy... Nem tudtok véletlenül ilyen kezdõnek való helyet?

Írta 2005. augusztus 25. - 00:45

Írta 2005. augusztus 25. - 00:43

de 1 bicó és 1 Mber ellenállása között ilyen esetben nincs számottevõ különbség és a tömegük meg a gyorsulás állandóságát tekintve lényegtelen
ácsí!
én nem a bringa vs. ember témájában kérdeztem vissza, hanem, hogy _minden_ tárgy ugyanannyi idõ (aka. ugyanolyan sebességgel) alatt esik le.
és általánosságban ezt nem jelenthetjük ki, vagy igen?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. augusztus 25. - 00:36

ÚRISTEN
Thez,LL
nem mondjátok komolyan!!!!!!!!!!!
Galileo Galilei neve nem dereng már fel 1általán? nem voltam fizfaktos,de...
Thez,te mûszaki suliba yársz,ilyet nem illene!
G az általános gravitációs gyorsulás,ami ugyanaz 1 papírcsirke és 1 ágyúgolyó esetében is,csak a közegellenállás képes 1 kellõen nagy felületû papírcsirke viszonylag yó lefékezésére (fõként,h minél gyorsabban esik a szerencsétlen csirke,annál nagyobb az ellenállás)
míg az ágyúgolyó esetében elég yó aerodinamikus formáról beszélhetünk,no meg a nagy tömeg miatt ha épp asztallap alakja lenne se számítana sokat a közegellenállás (max élére fordítaná a levegõbe,mert metastabil állapot amúgy,ha pont lapjával zuhan)
de 1 bicó és 1 Mber ellenállása között ilyen esetben nincs számottevõ különbség és a tömegük meg a gyorsulás állandóságát tekintve lényegtelen
Thez,LL
nem mondjátok komolyan!!!!!!!!!!!
Galileo Galilei neve nem dereng már fel 1általán? nem voltam fizfaktos,de...
Thez,te mûszaki suliba yársz,ilyet nem illene!
G az általános gravitációs gyorsulás,ami ugyanaz 1 papírcsirke és 1 ágyúgolyó esetében is,csak a közegellenállás képes 1 kellõen nagy felületû papírcsirke viszonylag yó lefékezésére (fõként,h minél gyorsabban esik a szerencsétlen csirke,annál nagyobb az ellenállás)
míg az ágyúgolyó esetében elég yó aerodinamikus formáról beszélhetünk,no meg a nagy tömeg miatt ha épp asztallap alakja lenne se számítana sokat a közegellenállás (max élére fordítaná a levegõbe,mert metastabil állapot amúgy,ha pont lapjával zuhan)
Írta 2005. augusztus 25. - 00:32

ez hülyeség, minden tárgy ugyanolyan sebességgel esik szvsz
ezt te teljesen komolyan gondoltad?

Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Írta 2005. augusztus 24. - 23:44

az ember nehezebb mint a bicikli, ergó gyorsabban esik le
ez hülyeség, minden tárgy ugyanolyan sebességgel esik szvsz
Írta 2005. augusztus 24. - 23:35

az ember nehezebb mint a bicikli, ergó gyorsabban esik le
ebbõl az következik, hogy nem tudsz leesni a biciklirõl.
értelmes tempóval kell menni, és tartani a biciklit.
érezni kell.
ha a testsúly a bringa fölött van, az még nagyobb piros pont.
ebbõl az következik, hogy nem tudsz leesni a biciklirõl.
értelmes tempóval kell menni, és tartani a biciklit.
érezni kell.
ha a testsúly a bringa fölött van, az még nagyobb piros pont.
Írta 2005. augusztus 24. - 18:50

NEm árt, ha nem tükör sima a cipõd, de a pedál fontosabb! És ha bunny közben rajtamaradsz, akkor max a súlypontoddal van baj... Tessék gyakorolni sokat és egyszer csak ráérzel!
PErsze elõször ne túl kockázatos helyen. Szvsz tényleg minden jön majd magától...
Hogy az augusztusi tanulás mit ki nem hoz az emberbõl...

Hogy az augusztusi tanulás mit ki nem hoz az emberbõl...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Írta 2005. augusztus 24. - 18:12

Sziasztok! Mint amatõr kérdeznék amatõr dolgot, remélem belefér a topicba. Letörésnél illetve ugratónál hogy marad rajta az ember lába a pedálon (patentpedál nélkül persze
? Nekem már fél méteresen is kezd lecsúszni a lábam hátrafelé, vagy inkább a bicó hátulja egyszerûen leesik (kiesik a talpam alól)...
Lehet hogy túl lassan megyek? Vagy ilyenkor valahogy rántani kell felfelé a hátulját (mondjuk mint bunnynál, lefeszitett a lábfejjel)? Vagy a cipõm lenne a gáz? Olyan nagy-recés, hegymászós talpa van,
egy sima talpúba (deszkás) talán jobban kapaszkodnának a szegecsek.

Lehet hogy túl lassan megyek? Vagy ilyenkor valahogy rántani kell felfelé a hátulját (mondjuk mint bunnynál, lefeszitett a lábfejjel)? Vagy a cipõm lenne a gáz? Olyan nagy-recés, hegymászós talpa van,
egy sima talpúba (deszkás) talán jobban kapaszkodnának a szegecsek.
Írta 2005. augusztus 09. - 23:07

És a szupermennek van vmi spec. technikája vagy csak sokat kell gyakorolni? Mert kb fél szupermen megy de már így is alig tudok visszaállni a pedálra. (A heelclickerrõl is érdekelnének infok.) Ja egyébként összejött a nothing :bananadan .
Írta 2005. augusztus 09. - 11:26

Írta 2005. augusztus 08. - 22:54

Hát a nullkéz és a nulláb már elég jól megy ezért gondoltam hogy holnap megpróbálkozok a nothing-gal.
Írta 2005. augusztus 08. - 22:42

x-uphoz felesleges szivacsba!póbáld csak úgy hogy kiemeled a bicót és úgy de ne 70es kormánnyal...
nothing meg ja ahogy mondod csak elõtte nemárt ha nagyonmegy a nullkéz meg a nulláb úgy hogy nem megy semmere el a bicó
nothing meg ja ahogy mondod csak elõtte nemárt ha nagyonmegy a nullkéz meg a nulláb úgy hogy nem megy semmere el a bicó
Írta 2005. augusztus 08. - 21:56

Hy! A nothing-nál elõször a lábat és utána a kezet kell elvenni vagy teljesen másképp kellene csinálni.
Írta 2005. augusztus 08. - 19:59

X-up -ot érdemes rögtön kidobón gyakorolni, vagy valami szivacsgödörrel jobban járnék? Hogy lehet csuklótörés nélkül 90foknál továbbfordítani a kormányt??
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___