Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1800 hozzászólás a témában

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ezt nekem se ártana megtanulni mert énis ezt gyakoroltam, sikerült is jól állra esni úgy hogy kurvára fájt.

de idáig ez volt az egyetlen és remélem utsó esésem.

mikor kell féket hazsnálni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nalátod:P
a féket kell tudni használni..
ha nem megy akkor azt kell megtanulni használni nem a manualt tanulni...

ja.
sajáttal.
azzal ment is
majd lett nagybicó, amivel most sikerült begyakorolnom, és ezzel is megy simán
és esés nélkül

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
és a saját bicódon gyakoroltad be? amúgy mostmár én is el tudom kerülni az esést a hátsó fék használatával :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
életemben kb egyszersem estem saját bicóval manualból:P

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
most elkezdtem nyomatni a manualt. nagyon sok eséssel jár..
hétvégén megyek dirt pályára. a nyugati pu.-hoz melyik van a legközelebb?

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Off:Galuska a bringád sokkal jobban nézne ki a lángoló kerékkel, ha rajta ülnél vagy inkább állnál.És akkor érthetõen füstölne. :)

Már dolgozom rajta! Ez csak egy tízperces ujjgyakorlat volt, netrõl szedett füsttel, gumival. :)
De így is érthetõen füstõl! Hiszen már nem bírja egy helyben, indulna! Lelke van!!!!! A tiednek nincs?!? :)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Off:Galuska a bringád sokkal jobban nézne ki a lángoló kerékkel, ha rajta ülnél vagy inkább állnál.És akkor érthetõen füstölne. :)

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Kedves Vackor, pl. a Hungaroringen (természetesen motorral) voltam ilyenen. Adják a gépet, bukót, ruhát, stb. (jó pénzér, ofkorsz) Néhány elméleti óra után irány a pálya. Az oktató figyel téged, rámutat a hibáidra, magyaráz, stb. Ha valami nagyon nem akar menni, mutat/mond valami rávezetõ trükköt, gyakorlatot. 2 nap alatt többet lehetett fejlõdni, mint egyedül hónapok alatt úgy, hogy mocizni már valamennyire csak tudtam.
És természetesen nem a gyakorlást akarom megspórolni. Annyira hülye nem vagyok!

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
galuska: ilyen tanfolyamot eddig csak deszkásoknak meg snakeboardosoknak(!)láttam.
kíváncsi vagyok, hogy értõ segítségen mit értessz! mert manuálnál egyszerûen a súlypontot (no meg persze a testhelyzetet kell belõnöd) -> ezt elég egyszer is elmagyarázni.
persze ezzel nem akarlak megsérteni ;)

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
A legfrissebb Bikemagban olvastam, hogy ilyen is van a külhoni pályákon… No ez az, ami engem érdekelne! Mielõtt többen felhördülnek, mondván: „Inkább gyakorolj, azzal többre jutsz, ezt nem pénzért lehet megtanulni!” elmondanám, hogy tisztában vagyok a gyakorlás alapvetõ voltával és fontosságával. Két dolog miatt venném szívesen az efféle tréninget:

• Sokkal hamarabb lehet értõ segítséggel elsajátítani dolgokat, mint egyedül. (Nekem idõbõl van legkevesebb)
  • Ha az elején hibásan rögzül egy mozdulatsor, technika, akkor azzal csak egy szintig lehet eljutni és onnan nincs tovább, másrészt azt késõbb már nagyon nehéz kijavítani. (Igaz ez hangszertanulásra, teniszre, mindenre.)

Tapasztalatból mondom: 3 nap tréning a Hungaroringen a motorsport iskolában többet jelentett, mint egy év bénázás egyedül.

Szóval, van ilyen itthon? Tudtok valamit/valakit? Megköszönném, kifizetném. Minden megoldás érdekel!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Én amikor pl. a denevéren buktam akkor nem tudtam nagyon kondolkozni, csak éreztem hogy gáz van és forog a világ össze vissza. Meg volt hogy, a bónusz elött a zugligeti uton, a kanyarba, beépítettek a f*** táblát amit késõn vettem észre és nekicsapódtam.amikor észre vettem, az úton akartam maradni, de tudtam hogy ekkora sebességgel nem tudok. Eddigre már a padkán csúszott el a bicaj tõlem én meg neki az oszlopnak párméter seggen csúszás után.amugy csak a combomat vertem neki. és utána csak néztem elõre. meg mondtam a megálló autósoknak hogy semmi baj, menjenek tovább. mer ugye segíteni akartak. aztán a bónusznál már ujra vissza tért belém az élet. kicsit off, de az esés is egy "figura" :)

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Kellékek egy jó eséshez:
gyakorlat , gyakorlat, nemárt ha igen jó kondiban vagy s van izom ami tompítson meg összetartson, kilenc év küzdõsport engem megtanított esni, nem szabad félni...ha félsz nagyon inkabb ne vállald be elsõre...csak lazán lehet esni...eddigi összes törésem 10km/h alatt történt :D(utoljára kézfejem 4 darabba) és gyalogosnál lasabban gurultam,,,de mikor 60al pl ledob a paripa...csak horzsolás...na persze kell egyfajta szadoizmus, soha ne hagyd abba!!.. de azért csontokra vigyázzatok , saját tapasztalatból mondom sohase lesz a régi(lábfej , váll, boka, kéz s csukló:), s ebbõl a legkevesebb történt bringán..
ONE F**KING SPEED ! ! !

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a profik eséséhez hozzátartozik, hogy egy kettõ rider úgy van, mint a motorosoknál. fém-fém hátán. ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
térdvédõ meg egy bukó sokat számít azért tértdedre esel sokat érdemes beszerezni nem egy nagy összeg...+vitaminok,kálcium stb ha biztosra akarszmenni de horzsolások lesznek csak csontjaid erõsebbek lesznek kicsit

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
az csak a pedál ellen véd..
esésnél meg nem a pedál szab meg.

magyarul kitörölheted vele a igen.
amit 7aszp szeret széthúzva linkelni.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
én eddig nem naon estem, de belegondolni is rossz mi lenne ha esnék..

de úgy meg nem leszek igazi bevállaloscsávó ha nem merek sokat bevállalni.

védöcucc sokat segít? mostmár komolyabban gondolkozok egy lábszárvédön

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
azt nem fogod tudni
pont azért pattannak fel, mert nyomják 3 éve, és a legnagyobbakon kezdték..
persze buktak is belõle rengeteget.
a végén meg már az ugrás is megy, és az esés is....

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
pedig éppen a tapasztalati részt akartam kihagyni...
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mert a sok van ami bennük van nem törik:-)
azért van..
akit eddig ismerek, és pl kápolnán esett, az mind úgy megsérült, hogy...
igen, feláll, és megy tovább, de utána 1-2-3 hét szünet vagy mégtöbb...
a dirteken meg nincs meg akkora sebesség...
ha már eleget estél(nem úgy születsz) akkor menni fog, elszórni a gépet, nélküle érkezni, és lehetõleg a legjobban...(szaladsz egyet és nyomsz pl egy bukfencet.,.. már fel is álltál
de ehhez sokat kell bukni...

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
Nekem az esésekrõl lenne kérdésem. Hogy van az, hogy amíg egy profi, ha elesik a 6+ méteres letörésen, vagy a 4 méteresen elrontja a tailwhipet és térdre érkezik, semmi komolyabb baja nem lesz. Én meg lenyúzom az egész oldalamat egy esésbõl egy kis ugratón. Amikor írtok a dirt-rõl, meg a hozzá tartozó cuccokról, mindig az van, hogy ki kell bírnia az esét-kelést. Én nemértem, de ha valaki, a káponán(tökmindegy, hogy 1 vagy 2) elesik, akkor az utána hogy folytatja a gyakorlást...
Azért az ugratókon, letöréseken olyan erõk hatnak leérkezéskor, amelyek, ha esel, simán eltörik a csontodat. Ha valaki tud valamilyen módszert az esésekhez(mit csináljon az ember amikor még alevegõben van, de már tudja, hogy elesik, bringával essen vagy dobja el, leérkezés, esés utáni teendõk, stb.) azt kérem írja meg, mert ezek sztem fontosabbak, mint pl. a nyeregcsõ ereje meg hasonlók. Ha csont törik, akkor az 2 hónap. Plusz ha valaki zenél(mint én) akkor annak tönkre tehet mindent....
válaszotokat várom!
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe