Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Please log in to reply
1800 replies to this topic

Liget rider

Liget rider

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Lehet hogy úgy jobb,de én úgy jöttem rá,hogy elõredöltem a biciklin, a pedált,kicsit hátra,de ugyanakkor felfele is húztam a lábam (persze az a pedálon volt) és ha akár 1 centire is felemelkedik,akkor már nyert ügyed van.Ezután próbáld mondjuk egy arsznyit felemelni a hátsókereked így és azután kombináldd a kettõt.->majd ha megy mind a kettõ külön ,akkor úgy csináld,hogy elõször felemeled az elsõkereket(úgy hogy hátra legyél dõlve + gugolóállásban legyél) ,aztán elugrasz a földtõl és magadután húzod a hátulját a bicódnak.
A leérkezésnél arra figyelj,hogy a hátsó kerekedre érkezz,ne az elsõre,mer az elég rossz érzés.
Ez a bunny. -szerintem

Dórii3

Dórii3

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Köszi hát nem adom fel addig próbálkozok míg meg nem csinálom majd jelentkezem hogy hogy állok...:DKöszii

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
ez bizony sok gyakorlást fog követelni. elõször azt gyakorold hogy annyira felemeled az elejét hogy hátra ess, persze amikor hátraesnél lépj le hátra a bicajról hogy ne dobj hátast. ha ennyire ki tudod húzni a bicaj elejét, akkor amikor már nagyon fent van egyszerûen toldelõre a kormányt és rugaszkodj el. ha nem megy ne add fel, ez a trükk több hónapot is igényelhet. egyénfügõ. sok sikert!

Dórii3

Dórii3

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hellosztok.. most fogok kapni egy hardy 3-as bringát... és nem tom hogyan lehet mondjuk egy patkára felugratni az elejét fel bírom húzni de a hátulját nem..valaki segítsen?!?!?!

Liget rider

Liget rider

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Mennymá' itt ingyen leckét is osztogatnak? o_O :)

Amúgy nekem is önnyebben megy a table-top,mint hogyha csak az egyik kezemmel hátranyúlok.
A nullkéztõl azér félek sztem ,mer akkor elengedem a biciklit és akkor nem tom a kezemmel irányítani -de majd csak megszokom...

Ja amúgy én nemsok mindent tudok még, nem nagyon gyakoroltam eddig a nullkezet( az egykezet se).

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
sorry , nem angolt tanulok , és elírni mindenki szokott :-) szerintem
azért köszi a leckét

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
kis angol lecke:

food = étel
foot = láb
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
ezt hogy érted , h meddig megy , nem értem a kérdésed :-S
nekem tetszik a trükk , és már véleményem szerint megy is

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
No food meddig megy? A többség 1 hétig bírja. :)

... no food ezeket sokat kelett gyakorolnom ...

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

pepe16

pepe16

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
sziasztok
hát nem tudom , h ti hogy vagytok vele , de nekem valahogy a nehezebb trükkök hamarabb sikerülnek , mit pl a no hand , no food ezeket sokat kelett gyakorolnom , de megérte , most a supermennel próbálkozom több-kevesebb sikerrel , már 2 hete gyakorlom , és már csak annyi vele a gond , h egyszerûen nem nyujtom ki a lábam ugrás közben , eleinte nem tudtam magam alá viszahúzni a bicót , de az már megy
ha valakinek van valamien ötlete , h hogyan sikerülhetne jobban egy kicsit , várom a véleményét , vagy a válaszát
köszi elõre is

Liget rider

Liget rider

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Szevasztok!

Én itt most új vagyok,de amint néztem az irományokat,gondoltam én is írok.
Nemtom hogy miért,de nekem "szinte" rögtön mentek az alap trükkök. 20-as Hauserrel tanultam meg bakugrani,manualozni pár métert és egy icipici bunny-t.És az egyik barátommal kezdtük el tavaly télen.Ezt nem gizdulásból,hanem azér írom,hogy sokat kell gyakorolni és akkor több-kevesebb idõ után biztosan menni fog.Nézz videókat és nézd az apró mozdulatokat is.Az tényleg nagy segítség,ha van olyan ismerõsöd,aki el tudja neked mondani,hogy mit csinálsz rosszul/jól.
Fél éve már megvan az épített UMF-em és kb egy hónapja áttértem dirtre.
A haverom is nagy fejlõdésen ment át,ja meg a bicója is.

:D

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Aztat úgy köll, hogy a kitámaszó körökököt rászereled, oszt mikó' megállol rádõlsz... ;)
Szerintem ezt legjobban Duglas Adams fogalmazta meg, amikor leírta, hogyan kell lebegni: egyszerûen elvéted a pofáraesést..
Ez annyit jelent: hidd el magadnak, hogy nem fogsz eldõlni. Ha tudsz három km/h-val menni akkor 0-val is. Nekem elõször így sikerült (vagy 15 éve..).

Ride everywhere.

.

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 posts

engem se hatnak meg. csupa olyan dolgok vannak benne amit már tudok :D

Párat már én is kipipáltam, de azért még ...

nah sikerült lefilmezni a manualom. kicsit kezdetleges állaptban van de azért az enyém :D
http://video.tinypic...r.php?v=2sbkema

Nekem tetszik. Nem eladó? ;)
a második p néma!

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 posts

erre gondolsz?

http://ebike.hu/termekek/konyv/2285

Erre.

Az, hogy iszonyat hasznos egyébként a trackstand-re (egyhelyben állásra) vonatkozott. Pontosabban az útra ami oda elvezet, a közben megszerzett képességekre. Nekem sokat használt, de hát volt is honnan fejlõdni. Még most is van ebként persze... még úgy 200 év gyakorlás és... (end of off)

És persze gyakorolj, kísérletezz, meg menj olyanokkal tekerni akik jobbak, képesek és hajlandóak magyarázni.

Könyvbe nézz bele, és döntsd el Neked megér-e annyit. De itt a fórumon is találhatsz linkeket.

Többieknek meg talán az amit valami Steve Peat (?):) irkált.
a második p néma!

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

nah sikerült lefilmezni a manualom. kicsit kezdetleges állaptban van de azért az enyém :D

Sztem elég jó...Majd még fejleszted... ;)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Hát nem tom ti h vagytok de engem valahogy nem hatnak meg a kerékpáros könyvek,szövegek stb... én ugy vok h ha akarok valamit akk bepróbálom, soha nem sikerül:D aztán eldobom az agyam és adig próbálkozok vele mig be nem adom:) (közbe nem lényeg h 6 x öszetöröd magad az ideg miatt nem érzed):D én valahogy ig vok a trükk tanulással.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
erre gondolsz?

http://ebike.hu/termekek/konyv/2285

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 posts

valaki légyszi magyarázza már el, hogy hogy kell trackstandelni vagy hogynevezik azt, amikor egy helyben állsz a biciklin?

A Nagy Kerékpár Könyv 131-132 oldal, és ugye jóanyánk nyelvén van

és isszonyat hasznos
a második p néma!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
már meg is van:

http://pages.prodigy...rackstands.html

ez ~5 percembe telt, azt ne mondd, hogy annyi idõ alatt olyan sokat lehet fejlõdni ilyen hidegben és esõben:D