erre szerintem sose fogsz kapni kimerito valaszt. szvsz vedd meg azt a bringat, ami neked szimpi, illetve az uzletben ajanlanak. hasznald, aztan utana erzed, hogy mit kellene valtoztatni. mar ha kell... ha sokat bringazik az ember, elsore szinte keptelenseg olyat valasztani, ami az eppen kialakulo, esetlegesen valtozo igenyeidnek megfelel.
Érthető ,hogy majd saját tapasztalat útján fog kiderülni ,hogy min is kell változtatni (ha kell ) , meg milyen az adott kerékpár.
Viszont most sokat olvasgatok a tesztbike-on is , és már szinte mindenhez van valami negatívum... Írják ,hogy mit javasolnak cserére, miaz ami nem a legjobb rajta ,stb.
Konkrétan most a Giant Roam 2 Disc LTD-re is rákerestem, aztán a specifikáció-nál is külön meg lehet nézni az összetevőit, amikről szintén lehet olvasni tapasztalatokat másoktól. Itt is van ami szerintük nem a legjobb. Ezért nem tudom már tényleg milyen típust/fajtát vegyek , mert nekem már ez az összeg is kicsit húzós ,nem hogy még külön cserélgesek is le róla ezt-azt... Alapjába véve tudom ,hogy a Giant egy meghatározó márka (amit írtam eredetileg majdnem 200e,csak most akciós), ezért is gondolkodom rajta ,csak akkor már jó lenne ,ha nem kéne sok mindent cserélgetni,meg szerelőhöz járkálni vele.. (a másik amin gondolkodtam még ,ha ide szabad írni az a Gepida márka (Sirmium) , de ehez is hasonlóan vannak iylen-oylan vélemények. )
Tudom ,hogy a 100e körüli ár alap/közép kategória lehet kerékpároknál, és nyilván a kiegészítők/alkatrészek is ehez vannak igazítva. Viszont én mint egy laikus vásárló, akinek már régóta nem volt kerékpárja(10-15 év). Most úgy gondoltam, hogy akkor rá szánok egy komolyabb összeget(nekem ez már annak számít.. ), és örülnék,ha ennyiért már rendben lenne minden...
Ugye én ezt nem versenyzésre ,csak városba és kisebb-nagyobb túrrázásokra használnám és mivel nem vagyok kerékpár guru (csak most kezdtem el kicsit jobban utána olvasgatni) nemigazán vagyok képben ,csak arra tudok hagyatkozni amit mások leírnak véleményként..
Azért köszönöm a válaszod, még rágódom "kicsit" rajta,hogy mi legyen...