Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giant

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3192 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Mármint melyikünk? :-> Nekem nagyon megtetszett a Giant, elég valószínû, hogy ha megengedhetem magamnak, egy Trance X vagy Anthem X lesz a következõ. .

de azért az is idõben döntsd el melyik..:)
erõsen nem ugyanazt kapod /részemrõl pl csakis trancex/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Arnnak szólt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Mármint melyikünk? :-> Nekem nagyon megtetszett a Giant, elég valószínû, hogy ha megengedhetem magamnak, egy Trance X vagy Anthem X lesz a következõ. Nekem ezek az álombringák, Reign X nem az én stílusom, szóval nem érint a problémája, a 29er Anthem X-et meg szinte azonnal rendbe tették már, szóval részemrõl nincs gond a Giant felé, mint márka felé.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Miért indulsz ki egy esetbõl pláne Dantééból. (Anthem)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
A legelsõ párszáz példányból volt gond az S, M, L-es mérettel (XL jó volt), visszahívták már mind. A 2010-es Reign X-nél viszont komolyabb a gond, a hátsó felfüggesztés alsó linkje törik, és sajnos az áttervezett alkatrész is. Az ISCG konzol miatt egy helyen vékonyított és az a rész nem bírja a kiképzést...
Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ez a verzio mar nem reped? :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

az a 29er anthem nagyon kene... arra szivesen valtanek a stumpjumperrol :) viszont nehany dolog fura volt a videoban (az akcentusukon kivul): baromi alacsony volt a kormany mindket bringan (leforditott stucni, kiszedett alatetek), az anthem teloja ugy pogozott tekeres kozben, hogy tobb volt mint feltuno.

Elég profi módon közlekednek a srácok a videón, olyan helyeken mennek le (és néha fel is) és olyan nagy sebességgel, hogy egészen oda bírom magam képzelni, hogy vagy le sem merek menni, vagy ha igen, ülés mögé teljesen kiülve, gyökkettõvel araszolok lefelé. Láthatóan az alacsony kormánypozíció, a lefelé fordított stucni és a stucni fölé pakolt gyûrûk egyáltalán nem zavarják õket a zúzásban. Na mindegy, elég jól sikerült ez az Anthem X 29er, mtbr.com-os fórumokon is nagyon dícsérik.
Beszúrom külön is a videót:
http://vimeo.com/20041908

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az a 29er anthem nagyon kene... arra szivesen valtanek a stumpjumperrol :) viszont nehany dolog fura volt a videoban (az akcentusukon kivul): baromi alacsony volt a kormany mindket bringan (leforditott stucni, kiszedett alatetek), az anthem teloja ugy pogozott tekeres kozben, hogy tobb volt mint feltuno.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Anthem X 29er teszt, egész jó és szemléletes videóval:
Australian Mountain Bike: AMB 29er Shootout Video: Trek Superfly 100 Elite vs Giant Anthem X29.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Oké-oké. Szûkítõssel megoldható lenne, tényleg. Csak épp nem nézne ki túl jól a "vékony" villa a "vaskos" vázban, nem?

Akkor inkább így kérdeznék: érdemes a tavalyi vázat megvenni úgymond olcsón, -Dante féle repedéseket is számításba véve-, vagy inkább legyek türelmes, gyûjtögessek, és egy komplett új 2011-es bicaj, illetõleg vázszett vásárlásán gondolkodjak?

A "tapered fejcsõ" az nem erõsíti meg a nyeregvázcsövet, szóval szrintem mindegy. De lehet, csak peches voltam, elég fura volt nekem a törésnél a hegesztés, kifoghattam a hibásat.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Oké-oké. Szûkítõssel megoldható lenne, tényleg. Csak épp nem nézne ki túl jól a "vékony" villa a "vaskos" vázban, nem?

Akkor inkább így kérdeznék: érdemes a tavalyi vázat megvenni úgymond olcsón, -Dante féle repedéseket is számításba véve-, vagy inkább legyek türelmes, gyûjtögessek, és egy komplett új 2011-es bicaj, illetõleg vázszett vásárlásán gondolkodjak?

Tavalyi és az idei váz között nincs különbség.Az elõttiekben vízszintesen van a tag.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

hope combi tud mindent.

ne kötözködj :D

Na azt nem ismerem.2db Syncrosból is össze lehet legózni 25ezeré' 8)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hope combi tud mindent.

ne kötözködj :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

nah ezt nem értem Árpi fiam :D

srác tapered fejcsõbe akar normál villát, simán lehet venni ilyen csapágyat hozzá
mármint alul szûkítõset

Ne legyél már olyan mint a sala :D
Olyan csapágy nincs,ami alul az 1.5-öt leszûkíti "normál"-ra,de felül "normál".A Syncros szûkítõs alját be tudja tenni,felülre meg tesz valami mást

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nah ezt nem értem Árpi fiam :D

srác tapered fejcsõbe akar normál villát, simán lehet venni ilyen csapágyat hozzá
mármint alul szûkítõset

pl Hope Combi

fuck me, i'm famous!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

szûkiteni mindenbõl lehet, van gyári 1,5"--->1,1/8"

Csak olyan nincs ami felül 1,1/8",alul meg szûkített 1,5"
2db fejcsapágyból kell összerakni

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szûkiteni mindenbõl lehet, van gyári 1,5"--->1,1/8"

fuck me, i'm famous!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

A 2011-esnél már buknám a villát is, meg a monoblokkot is...

A tapered homlokcsõbe lehet rakni olyan fejcsapágyat, hogy belemenjen a sima egynyolcados telónyak, ha ez a gond. Talán az FSA-nál láttam ilyet...

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Zeezo, Dante, köszönöm a felajánlást, szavatokon foglak titeket! Remélem hamarosan valami korai fórumos kiránduláson, edzõkörön lecsekkolhatom a gépeiteket. Zeezo, Neked a 80mm-es van, amelyikben nem függõlegesen áll a tag, ugye?

Amiért a moabos srácot is zargattam, és így a ti mondandótok is egybevág az elképzelésemmel: A L-esnek jónak kell lennie nekem.
Ahogy Dante írta, valami zavart éreztem én is a méretezésben, így inkább annyi a célom, hogy a 20-as meridához hasonló geometriát keressek. Ehhez már elég a 350-es nyeregszár, ami gondolom szerencsés, a túlterhelés elkerülésére.
Ha jól értettem, Dante, te is nagyobb vázat kértél a garanciális cserénél.

Tetszenek az anthemek, szeretnék venni egyet, gondoltam a mostani setupom komplett áthelyezhetem egy 2010-es "akciós" vázra. A Sidet átrakatom 100mm-re, és csak egy új nyeregszárat kell vennem. Meg persze bowdeneket.
A 34,9-es felülhúzós átdobó is passzol, ugye?
A 2011-esnél már buknám a villát is, meg a monoblokkot is... Akkor meg már a kerékszettet is, hisz 15mm-est vennék elõre minimum.
Szerintetek, jó ár ez a 255, boltból? RP23-al persze.