Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giant

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3192 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Arn: Jól sejtem, hogy nem volt még dolgod Maestro felfüggesztéssel és ezen belül Anthem-mel? Akkor ne ijesztgesd szegény Sly-t.
A (szerintem) 3 legjelentõsebb rendszerhez már volt szerencsém. Vpp, Maestro, FSR-Speci. A Giantból és a Specibõl a legnagyobb DH gépükön kivül mindegyik fullis modell volt már a birtokomban vagy próbáltam. Ha a Giant gyártana nekem megfelelõ méretû gépet akkor Giantot használnék.
Tehát a rendszer preferenciáma így kiderült:-) Mivel az FSR- Speci tökéletes geometriát nyújt nekem és egyébként az is egy remek rendszer ezért Specim van. De a lényeg: egy jól beállított Maestro (kivált egy Anthem) valóban kevesebbet libeg mint egy FSR. (leszámítva a Braines tagok adta luxust). A feleségem Trance X-et használ sima R-es taggal, szóval semmi propedal. És csak nézem nagy áhitattal, hogy felfelé egy centi nem mozog alatta. Szóval nyugi Sly, betonon sem szükséges nyúlkálnod a pp karért, fõleg ha feszesebb beállítást használsz. Kiváló gépet vettél, imádni fogod. De ha lehetõséged van rá végy könnyebb felniket. Én leejtõzésre sem használok 570g-os felninél nehezebbet(én lenni 90 kg körül beöltözve) , szóval ezek a kerekek kicsit túlépítettek a keróhoz. Bár nem tudom milyen súlyú vagy.
Természetesen merevhez hasonló mászás érzésed sosem lesz, de ha merevre vágytál volna gondolom az veszel:-) Összességében egy mindenhol gyors és kényelmes géped van, gerinckímélõ lágysággal felvértezve. Jó tekerést.

köszi! jelenleg 84kg vagyok, csak amikor ezeket a kerekeket építtettem, akkor még 96 voltam, ezért lettek ennyire masszívak :) ha lesz rá keret, valszeg lecserélem valami könnyebbre.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Arn: Jól sejtem, hogy nem volt még dolgod Maestro felfüggesztéssel és ezen belül Anthem-mel? Akkor ne ijesztgesd szegény Sly-t.
A (szerintem) 3 legjelentõsebb rendszerhez már volt szerencsém. Vpp, Maestro, FSR-Speci. A Giantból és a Specibõl a legnagyobb DH gépükön kívül mindegyik fullis modell volt már a birtokomban vagy próbáltam. Ha a Giant gyártana nekem megfelelõ méretû gépet akkor Giantot használnék.
Tehát a rendszer preferenciám így kiderült:-) Mivel az FSR- Speci tökéletes geometriát nyújt nekem és egyébként az is egy remek rendszer ezért Specim van. De a lényeg: egy jól beállított Maestro (kivált egy Anthem) valóban kevesebbet libeg mint egy FSR. (leszámítva a Braines tagok adta luxust). A feleségem Trance X-et használ sima R-es taggal, szóval semmi propedal. És csak nézem nagy áhitattal, hogy felfelé egy centi nem mozog alatta. Szóval nyugi Sly, betonon sem szükséges nyúlkálnod a pp karért, fõleg ha feszesebb beállítást használsz. Kiváló gépet vettél, imádni fogod. De ha lehetõséged van rá végy könnyebb felniket. Én leejtõzésre sem használok 570g-os felninél nehezebbet(én lenni 90 kg körül beöltözve) , szóval ezek a kerekek kicsit túlépítettek a keróhoz. Bár nem tudom milyen súlyú vagy.
Természetesen merevhez hasonló mászás érzésed sosem lesz, de ha merevre vágytál volna gondolom az veszel:-) Összességében egy mindenhol gyors és kényelmes géped van, gerinckímélõ lágysággal felvértezve. Jó tekerést.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Te Arn, én a sosem lockolt pogómájszter AM fully-mal mindig hasonló idõket szoktam menni, mint a könnyebb merevfarúval, ami ugye nem pogózik, már csomószor összevetettem a Polar logokat ezügyben. Hát hogy van ez? ;-)
Sly78, ne hallgass rá, nem fog pogózni, a felniid súlya sem vészesen gáz, szerintem imádni fogod azt a bicajt!

szerintem is ;) már most imádom, pedig még csak nézegetem...

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

felfele taposasnal tobbet mozog a hatulja, es elobb lefaradsz. nem rendszertelen, csak eppenseggel kevesbe hatekony. eloszor fel sem fog tunni, csak az, hogy a multkor mintha kevesbe faradtal volna el, vagy hogy a haverok meg vigan karikaznak felfele, te meg nem tudsz egy ido mulva utanuk menni, mert kiugrik a szived :)

Te Arn, én a sosem lockolt pogómájszter AM fully-mal mindig hasonló idõket szoktam menni, mint a könnyebb merevfarúval, ami ugye nem pogózik, már csomószor összevetettem a Polar logokat ezügyben. Hát hogy van ez? ;-)
Sly78, ne hallgass rá, nem fog pogózni, a felniid súlya sem vészesen gáz, szerintem imádni fogod azt a bicajt!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

felfele taposasnal tobbet mozog a hatulja, es elobb lefaradsz. nem rendszertelen, csak eppenseggel kevesbe hatekony. eloszor fel sem fog tunni, csak az, hogy a multkor mintha kevesbe faradtal volna el, vagy hogy a haverok meg vigan karikaznak felfele, te meg nem tudsz egy ido mulva utanuk menni, mert kiugrik a szived :)

ezzel nem lesz gond, ugyanis kizárólag egyedül tekerek... ha társakat választanék, akkor is bénákat, hogy õk szenvedjenek :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

szerintem elõször pontosítanod kellene, hogy mit értesz pogózáson? mert nyilván tekerésnél rugózik fel-le. ez szerintem nem lesz nekem gond, sõt, azt olvastam (aztán majd kiderül) hogy nagyon durván köves mászásoknál még jobb is mint a merevfarú, mert nem pattog a hátulja. ha viszont a pogózás alatt rendszertelenül összevissza csapkodó, billegõ mozgást értesz, na az már gáz...

legalábbis mi tizenévesen a kispálkocerteken így pogóztunk :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

ami mozoghat, az mozogni is fog :) lehet jobb, de nekem nem lennenek illuzioim, hogy erosen tekerve nem pogozik. minek raknak ra propedalos tagot?

szerintem elõször pontosítanod kellene, hogy mit értesz pogózáson? mert nyilván tekerésnél rugózik fel-le. ez szerintem nem lesz nekem gond, sõt, azt olvastam (aztán majd kiderül) hogy nagyon durván köves mászásoknál még jobb is mint a merevfarú, mert nem pattog a hátulja. ha viszont a pogózás alatt rendszertelenül összevissza csapkodó, billegõ mozgást értesz, na az már gáz...

legalábbis mi tizenévesen a kispálkocerteken így pogóztunk :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
van (vagy volt regebben) olyan olcsobb giant, amibe propedal nelkuli tagot tettek. a pitch ota (ami allitolag marha jol maszik), en megegyszer vmilyen szinten lockolhato tag nelkuli bringat nem veszek az biztos. ha a sajat tempojaban megy az ember, akkor ok, de ha masokkal kell tekerni, hat halal volt. a stumpjumperrel ahhoz kepest szarnyaltam felfele.

a kerek dologrol... a stumpjumperben 1800g koruli 26os kerekek voltak, a mostaniban 2400gos 29es (nem hittem volna, hogy ilyen dognehez, amig meg nem mertem). a merev geppel megis jobban megyek felfele, malomkovek ide vagy oda. amugy csere betervezve, ~1900g lesz a kerekszett, az 29erben elfogadhato mar. az 1700g koruli kerekek mar 3x annyiba kerulnek.

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Persze, nyilván meg lehet mozgatni, azzal nem vitatkozom. Ezt a propedal-os tag dolgot meg betudtam annak, hogy "csak" RP2-est tesznek a legtöbb bringába, a 2012-es Trance X szériában pl. csak az X0-ban van RP23 (gondolom ott is inkább azért, mert vmivel illik indokolni az árbeli különbséget).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ami mozoghat, az mozogni is fog :) lehet jobb, de nekem nem lennenek illuzioim, hogy erosen tekerve nem pogozik. minek raknak ra propedalos tagot?

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

dehogy... a maestro az egyik legjobb rendszer, csak hasznalni kell a propedalt :) viszont propedal nelkul egy kaptaton tuti tobbet kivesz beloled, mint a nehezebb felni.

Ebben azért volt némi irónia.

Úgy értem a maestro-nak pont ez az egyik ismérve, hogy a tagtól függetlenül pogózásmentes, hajtáshatékony viselkedést ígér. Ezzel több, mint pl. a Horst link, vagy ABP rendszer- Propedal-lal viszont ezek sem pogóznak, a többiben meg (pl. fékfüggetlenség) ugyanolyan jók.

Nem?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

dehogy... a maestro az egyik legjobb rendszer, csak hasznalni kell a propedalt :) viszont propedal nelkul egy kaptaton tuti tobbet kivesz beloled, mint a nehezebb felni.

akkor jó. én igazából az irányíthatóságot "féltem" a nehéz freeride felniktõl. mindegy, az a bajom, hogy még nem tudtam kipróbálni, majd megõrülök, hogy itt van az orrom elõtt és még két hetet várnom kell. aztán csak agyalok itt faszságokon :(

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

egyelõre csak remélem, hogy élménybringa lesz... ne ijesztgess, annyira pogózik?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

nemreg meg azt irtad, hogy ez elmenybringa... :) a pogozas sokkal tobbet elvisz, mint akarmelyik kerek sulya.

egyelõre csak remélem, hogy élménybringa lesz... ne ijesztgess, annyira pogózik?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nemreg meg azt irtad, hogy ez elmenybringa... :) a pogozas sokkal tobbet elvisz, mint akarmelyik kerek sulya.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
szerintetek egy 2008-as anthem vázon DT Swiss F 630-as felnik nem vesznek le a teljesítménybõl, sebességbõl, irányíthatóságból? egyelõre még nincs tapasztalatom, mert még nem tudtam hegyre menni az új bringával, de amiket olvasok az alapján kétségeim vannak. elgondolkodtam, hogy talán nem ártana valami könnyebb, vékonyabb felni...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Posted Image

fennt vannak a 2012es modellek mar rendesen :)
http://www.giant-bic...vel=performance

a 29er anthembol es a karbon xtcbol az 1es relativ normalis aron jott.
29er MTB - Mountain Bikes - Page 1 - Rutland Cycling

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Anthem X teszt: Giant Anthem X1 Review - BikeRadar

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Na azért bemártani nem akarom a srácot:D
Csak nem úgy jöttek össze a dolgai,ahogy remélte...van ilyen:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Igen láttam én is, de nem biztos hogy eladják...már lecsekkolva:D

OFF Mivel egyre gyakrabban találkozom ilyen hirdetésekkel, nem lehetne azt, hogy aki "nem biztos, hogy eladja", sértse a hirdetési szabályzatot (félretájékoztatás), s kicsit bûntibe kerüljön? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)