Jelentkezz be Regisztrálj
Giant
Posted 2011. November 04. - 23:21
Posted 2011. November 01. - 21:40
Még az anthemel sem barátkoztál össze és kell egy +30mm-es bringa?
ó, ezek nagyon távoli tervek, leginkább álmok
Posted 2011. November 01. - 18:45
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. November 01. - 11:43
Posted 2011. November 01. - 10:59
Posted 2011. October 30. - 22:01
Lehet, hogy csak megszokás kérdése még, szóval no para! Fully-val sok helyen fel fogsz menni, ahol merevvel nem sok esélyed lenne.
a próféta szóljon belõled!
1. Zárd a tagot hátul téged szerintem egyelõre egyértelmûen zavar felfelé a rugózás akkor is mozog csak akkor annyit amennyit kell és nem többet.
2. Zárd le a telót is és úgy próbáld ki a mászást.
ki fogom próbálni, de szerintem nem a rugózás miatt volt az a pár kis esés. inkább ügyetlenség. még sokat kell fejlõdni egyensúlyozásban.
Posted 2011. October 30. - 21:44
2. Zárd le a telót is és úgy próbáld ki a mászást.
Posted 2011. October 30. - 21:44
biztos, de nem 100%-ban, mert a merevvel szinte sosem estem el fölfele.
Lehet, hogy csak megszokás kérdése még, szóval no para! Fully-val sok helyen fel fogsz menni, ahol merevvel nem sok esélyed lenne.
Posted 2011. October 30. - 21:36
Egyértelmûen mászástechnika probléma.
biztos, de nem 100%-ban, mert a merevvel szinte sosem estem el fölfele.
Posted 2011. October 30. - 21:33
Egyértelmûen mászástechnika probléma.a becsúszó annyi, igazad van! mászási technikát honnan lehet megtanulni? az alacsonyabb nyomásra én is gondoltam. egyelõre stucnicsere, negatívba a stucnit, aztán meglátjuk... köszi!
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. October 30. - 21:29
a becsúszó annyi, igazad van! mászási technikát honnan lehet megtanulni? az alacsonyabb nyomásra én is gondoltam. egyelõre stucnicsere, negatívba a stucnit, aztán meglátjuk... köszi!
Mászáshoz és lejtõzéshez a téli terepezés az, ami nagyon jó, csúszós talajon, lehetõleg térd- és könyökvédõvel. A nyomaték talajra történõ optimális átvitelét így lehet jól megtanulni, a saját súlypontunk megfelelõ egyensúlyban tartásával. Ha ráérzel, - kis barokkos túlzással - tehetsz 140-es villát is az Athem orrába, menni fog a mászás! ;-)
Apró praktikák is segíthetnek: például a nyereg elejére csúszva kevésbé fogod emelgetni a bicaj elejét, illetve pedálozáskor ritmikusan próbálj az erõkifejtés ellentételezéseképp kicsit elõre dönteni a felsõ tested a kormányra, a pedálozás ütemével egyidõben, behajlított könyökkel.
Posted 2011. October 30. - 20:51
A becsúszó annyi vagy a rugóút? Nem mindegy. Ha a becsúszó, akkor valószínûleg 9-10 centit mozog a villád, az még bõven jó mászásokhoz. Érdemesebb stucnit negatívba tenni, illetve mászási technikán javítani, ott lesz inkább a gond. Esetleg kicsit alacsonyabb nyomást kipróbálni a villában, hogy mászásnál kicsit jobban beüljön.
a becsúszó annyi, igazad van! mászási technikát honnan lehet megtanulni? az alacsonyabb nyomásra én is gondoltam. egyelõre stucnicsere, negatívba a stucnit, aztán meglátjuk... köszi!
Posted 2011. October 30. - 20:45
mérõszalaggal mérve a rugóút kb 106mm, talán ez lehet a gond... sajna nincs kitõl tanulni, kénytelen vagyok a saját hibáimból
A becsúszó annyi vagy a rugóút? Nem mindegy. Ha a becsúszó, akkor valószínûleg 9-10 centit mozog a villád, az még bõven jó mászásokhoz. Érdemesebb stucnit negatívba tenni, illetve mászási technikán javítani, ott lesz inkább a gond. Esetleg kicsit alacsonyabb nyomást kipróbálni a villában, hogy mászásnál kicsit jobban beüljön.
Posted 2011. October 30. - 17:02
Posted 2011. October 30. - 16:21
Posted 2011. October 30. - 13:40
Mekkora villa van abban az anthemben hogy elemelkedik az eleje? A stucni megfordítása mûködhet ill ha low riser kormányod van akkor cseréld egyenesre, azonban szvsz két oka lehet még az egyik ezt a vázat alapvetõen 80-as villára tervezték max 100-as amivel még jó azonban már azzal is a határon van. A másik a mászási technikádon kell még biztosan csiszolni mert az anthem híresen jól mászik, amíg nekem meg volt az anthem felfelé egyszer sem estem.
mérõszalaggal mérve a rugóút kb 106mm, talán ez lehet a gond... sajna nincs kitõl tanulni, kénytelen vagyok a saját hibáimból
Posted 2011. October 30. - 11:42
Posted 2011. October 30. - 10:34
SLY abszullt nem árt neki jó páran még a kart is leszedték miután jó belõtték és lezárták a tagot.
Errorka ezt inkább a kerekes topicba tedd fel.
hát igen, csak ez a jól belõni dolog nem egyszerû a magamfajta hozzá nem értõnek. egyébként az a fura, hogy nekem akkor tûnt kicsit himbálózónak a bringa, amikor lezártam a rugóstagot...
egyetlen gondom volt egyébként a bringával. nagyon sokat estem meredek mászásoknál mert folyton elugrált az elsõ kerék. gondolom ezt a kormány lentebb helyezésével lehetne megoldani. csak az a gond, hogy ennél lentebb már nem tudom tenni. esetleg egy stucnicsere aztán berakom fodítva, hogy lefele álljon?
Posted 2011. October 29. - 22:33
Posted 2011. October 29. - 22:07
Errorka ezt inkább a kerekes topicba tedd fel.