Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Vedd fel a kapcsolatot Rajmival vagy Prájczer Petivel, õk felvilágosítanak a külföldi balesetekrõl tökéletesen.
Most õszintén, én nemsok esélyt látok Semmering futamra.

Rajmival csapattársak voltunk ;), meg nekem is voltak már komolyabb sérüléseim...
Amúgy miért nem látsz sok esélyt egy külföldi magyar ob megrendezésére? Vagy itthon mitõl lenne több esély egy normális szintû ob-ra?
The best part of racing: the adrenalin rush...

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Vedd fel a kapcsolatot Rajmival vagy Prájczer Petivel, õk felvilágosítanak a külföldi balesetekrõl tökéletesen.
Most õszintén, én nemsok esélyt látok Semmering futamra.

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

külföldi biztosításról meg annyit, hogy van az a kék eu s kártya az ingyenes és az alap ellátásokra jó, azon felül meg kötsz két napra külföldi biztosítást, nekünk ez idén ha jól tudom két napra vmi ezer ft körül volt :D talán ki lehet bírni.

Tényleg, ezt ki is felejtettem, nekem is van/volt ilyen eu-s kiskártyám, totál ingyenes... Biztosítás is filléres dolog már.
A lényeg, h mindenre van megoldás, csak akarni kell...

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Ja és kiszámolta már vki menyi lenne eljutni? 30 ezer alatt egy pesti bringás sem ússza meg, kötni fog mindenki külföldi biztosítást? Sok-sok olyan tényezõt kell figyelembe venni amit észresem vesz az ember.

anno amikor mi régen kimentünk Bükkzsércre vagy ilyesmi helyekre versenyre, innen nekünk is volt vagy 30 e . ha mondjuk nektek is kb ugyan annyi ,akkor azt nézed ti felvonós pályán versenyezhettek ugyan abból az árból, a számtalan elõnye mellett egy magyar versenyhez képest.

külföldi biztosításról meg annyit, hogy van az a kék eu s kártya az ingyenes és az alap ellátásokra jó, azon felül meg kötsz két napra külföldi biztosítást, nekünk ez idén ha jól tudom két napra vmi ezer ft körül volt :D talán ki lehet bírni.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Nos meglátjuk mit hoz a jövõ. én Bagolytól lakok kb 230 km-re, a verseny hétvége kijött 15 ezerbõl.

Ha ti meg tudjátok oldani, akkor bízd rá a többiekre, hidd el õk is meg tudják majd. ;)
Nyugodj meg, hogy itthon kevés ilyen hobbysta van, ugyanis ha megnézed manapság a hobby mezõny nagy része már fullyval megy ugyanakkor nem is akárhogy (gondolok itt a teljesítményre, ami az idõkben igencsak látszik).
Abban is biztos lehetsz, hogy nem 50 ember lesz, mert így akik esetleg az ország legnyugatibb területein laknak és eddig nem mentek mondjuk a Mátrába, azok most kijönnek majd Semmeringre. Ez nekik elõny, ahogy a mátraiaknak vagy az ott közel lakóknak az észak-magyarországi versenyek.
Az biztos, hogy 30 ezer alatt nem nagyon jön ki senkinek egy ilyen verseny, de az is szinte biztos, hogy egy sima hazai verseny szintén legalább ennyibe kerül. Ha csak magamból indulok ki (Tatán lakom, Pesttõl 60km) nekem pl. minden egyforma messze van, de legalábbis nincs túlzott eltérés, mert a Mátra 170km, Semmering 250km de arra végig pálya van így a fogyasztásban nem sok eltérés lesz.
És szerintem aki ezt a sportot ûzi és régebb óta is van benne és tudja is az évek óta fennálló helyzetet, az biztos, hogy hajlandó lesz némileg több pénzt áldozni azért, hogy jól érezze magát, egy jó versenyen, ahol jó a szervezés és "biztonságban" is van.

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Abszolút nem magamról beszélek, mi megoldjuk magunknak kocsival-utánfutóval , én azokra a hobbistákra gondolok akik kis merev gépekkel éppenhogy kiköpve azt a pénzt amibõl eltudnak jutni, õk hogy jutnak el? Mert kimegy 50 ember akiknek nem nem gond, az édes kevés. Ja és kiszámolta már vki menyi lenne eljutni? 30 ezer alatt egy pesti bringás sem ússza meg, kötni fog mindenki külföldi biztosítást? Sok-sok olyan tényezõt kell figyelembe venni amit észresem vesz az ember.

Ha ti meg tudjátok oldani, akkor bízd rá a többiekre, hidd el õk is meg tudják majd. ;)
Nyugodj meg, hogy itthon kevés ilyen hobbysta van, ugyanis ha megnézed manapság a hobby mezõny nagy része már fullyval megy ugyanakkor nem is akárhogy (gondolok itt a teljesítményre, ami az idõkben igencsak látszik).
Abban is biztos lehetsz, hogy nem 50 ember lesz, mert így akik esetleg az ország legnyugatibb területein laknak és eddig nem mentek mondjuk a Mátrába, azok most kijönnek majd Semmeringre. Ez nekik elõny, ahogy a mátraiaknak vagy az ott közel lakóknak az észak-magyarországi versenyek.
Az biztos, hogy 30 ezer alatt nem nagyon jön ki senkinek egy ilyen verseny, de az is szinte biztos, hogy egy sima hazai verseny szintén legalább ennyibe kerül. Ha csak magamból indulok ki (Tatán lakom, Pesttõl 60km) nekem pl. minden egyforma messze van, de legalábbis nincs túlzott eltérés, mert a Mátra 170km, Semmering 250km de arra végig pálya van így a fogyasztásban nem sok eltérés lesz.
És szerintem aki ezt a sportot ûzi és régebb óta is van benne és tudja is az évek óta fennálló helyzetet, az biztos, hogy hajlandó lesz némileg több pénzt áldozni azért, hogy jól érezze magát, egy jó versenyen, ahol jó a szervezés és "biztonságban" is van.

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Abszolút nem magamról beszélek, mi megoldjuk magunknak kocsival-utánfutóval , én azokra a hobbistákra gondolok akik kis merev gépekkel éppenhogy kiköpve azt a pénzt amibõl eltudnak jutni, õk hogy jutnak el? Mert kimegy 50 ember akiknek nem nem gond, az édes kevés. Ja és kiszámolta már vki menyi lenne eljutni? 30 ezer alatt egy pesti bringás sem ússza meg, kötni fog mindenki külföldi biztosítást? Sok-sok olyan tényezõt kell figyelembe venni amit észresem vesz az ember.

Amíg nem volt jogsim, sem autóm én is vonattal jártam versenyekre, még sattarattára is pedig az nekünk 6.5 óra út volt... Persze volt, ahova kocsival mentünk, mert sikerült megoldani. Neked/nektek is meg kéne keresni a lehetõsége(k)et, hogy minél könnyebben jussatok el versenyre. És ha Semmeringen lesz a verseny, akkor addig még van bõven idõtök ezt megoldani ;)

És ez is igaz, ha Romániába ki tudsz/tudtok menni, akár vonattal akár nem, de a jelek szerint arra lenne megoldás... Gondolom, akkor Semmeringre is. ;)

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Gond, hogy támogatás nélkül itthon nincs verseny, támogatást meg nem akaródzik adni, persze mirefel...külföldre pedig azok akik eddig vonattal jutottak el versenyekre, az hogy megy ki...

Amíg nem volt jogsim, sem autóm én is vonattal jártam versenyekre, még sattarattára is pedig az nekünk 6.5 óra út volt... Persze volt, ahova kocsival mentünk, mert sikerült megoldani. Neked/nektek is meg kéne keresni a lehetõsége(k)et, hogy minél könnyebben jussatok el versenyre. És ha Semmeringen lesz a verseny, akkor addig még van bõven idõtök ezt megoldani ;)

különben meg Semmeringre is el lehet jutni vonattal, ahogy gondolom Romániába bringázni is ugye .........

És ez is igaz, ha Romániába ki tudsz/tudtok menni, akár vonattal akár nem, de a jelek szerint arra lenne megoldás... Gondolom, akkor Semmeringre is. ;)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Gond, hogy támogatás nélkül itthon nincs verseny, támogatást meg nem akaródzik adni, persze mirefel...külföldre pedig azok akik eddig vonattal jutottak el versenyekre, az hogy megy ki...

És gyakorlatilag akkor ezért fosszunk meg egy országot egy végre ténylegesen minden szempontból dh versenynek mondható MAGYAR OB tól?
Mert attól még, hogy Ausztriában lenne az idõdet ugyan úgy a magyarokéhoz viszonyítanák. Valaki végre próbálna egy komoly versenyt rendezni , és azt is hurrogjuk le, hogy az sem legyen mint idén megint semmi? Olyan sosem lesz, hogy mindenkinek minden oké legyen.

különben meg Semmeringre is el lehet jutni vonattal, ahogy gondolom Romániába bringázni is ugye .........

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Nézõpont kérdése... De annyiban nem széthúzás, ha itthon nincs lehetõség egy valódi értékû DH OB megrendezésére, akkor keresni kell más lehetõséget. Semmering csak egy lehetõség, de lehetett volna akár szlovák irányban is keresgélni. Ki tudja, ha annyira jól sikerül (feltéve, ha összejön) a Semmeringi magyar ob, akkor lehet, hogy bevett módszer lesz, hogy lehetõségek hiányában külföldre visszük évrõl-évre az országos bajnokságot.
Ez persze részben itthon visszafejleszti a versenyeket, mert így lehet, hogy jobban mennek majd az emberek külföldre, de az is lehet, hogy ez majd ösztönzõleg hat és itthon is próbál mindenki majd megfelelõ minõségû pályát és szervezésû versenyt összehozni.

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

mért, az nem széthúzás ha kivisszük külföldre országos bajnokságot?

Nézõpont kérdése... De annyiban nem széthúzás, ha itthon nincs lehetõség egy valódi értékû DH OB megrendezésére, akkor keresni kell más lehetõséget. Semmering csak egy lehetõség, de lehetett volna akár szlovák irányban is keresgélni. Ki tudja, ha annyira jól sikerül (feltéve, ha összejön) a Semmeringi magyar ob, akkor lehet, hogy bevett módszer lesz, hogy lehetõségek hiányában külföldre visszük évrõl-évre az országos bajnokságot.
Ez persze részben itthon visszafejleszti a versenyeket, mert így lehet, hogy jobban mennek majd az emberek külföldre, de az is lehet, hogy ez majd ösztönzõleg hat és itthon is próbál mindenki majd megfelelõ minõségû pályát és szervezésû versenyt összehozni.

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
mért, az nem széthúzás ha kivisszük külföldre országos bajnokságot?

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Sziasztok!

Gyors véleményezésre dobnék fel egy ötletet...szerintetek mennyi embert érdekelne egy jégduál verseny?Most nem a szépemlékû Balcsis megoldás lenne, hanem Sopronban, vagy a mûjégpályán (fedett, tehát teljesen idõjárásfüggetlen!) vagy a remélhetõleg befagyó Fertó tó jegén. Ha jól emléxem mostanában nem volt ilyen és szeretnénk kitalálni, hogy érdemes e belevágnunk a szervezésbe.Kösz elõre is a kommenteket!üdv.

Nem rossz ötlet!
De van valami olyasmi rendelet ha jól tudom, közlekedési eszközzel tilos jégen közlekedni,többek közt ezért nem lett folytatása a balatoni jégdualnak,mert a büntetést már nem tudta volna kigazdálkodni a rendezõség!
Mindkettõn ott voltam,mindegyiken indultam,mindkettõn segítettem annó.
Mûjég pálya viszont teljesen rendben lehet

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Bizony nagy bumm nekünk keleten lakóknak! :) Míg nyugat megy semmeringre, kelet megy Romániába gurulni, pá.

nem biztos, h még jobban szét kéne húzni a bringás társadalmat, mert ez a fajta megnyilvánulás igencsak rossz hatással van...

nyunya

nyunya

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Sziasztok!

Gyors véleményezésre dobnék fel egy ötletet...szerintetek mennyi embert érdekelne egy jégduál verseny?Most nem a szépemlékû Balcsis megoldás lenne, hanem Sopronban, vagy a mûjégpályán (fedett, tehát teljesen idõjárásfüggetlen!) vagy a remélhetõleg befagyó Fertó tó jegén. Ha jól emléxem mostanában nem volt ilyen és szeretnénk kitalálni, hogy érdemes e belevágnunk a szervezésbe.Kösz elõre is a kommenteket!üdv.
------ www.rideguide.hu ------ under construction

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Bizony nagy bumm nekünk keleten lakóknak! :) Míg nyugat megy semmeringre, kelet megy Romániába gurulni, pá.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
teljes mértékben egyetértek ebben Sesza val. Az meg hülyeség, hogy nem lenne induló, eddig akár melyik szimpla ! hétvégén Semmeringen voltunk ,mindig nagyon sok magyar volt. az meg hogy a keleti országrészben élõknek többet kel utazni na bumm.. eddig ha magyar versenyekrõl volt szó kb mindig nekik kedvezett, helyben volt minden, most akkor utazzanak csak õk többet picivel, ellenben egy rendes ténylegesen dh pályát kapnának normális körülményekkel, ami azért fordított esetben közel sem így volt.
magyar snowboard osok körében ez évek óta bevett módszer, én nem bánnám ha dh ban is elkezdõdne valami hasonló.

sesza

sesza

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
nekem egészen más a véleményem.
Semmering közeli osztrák hely, az ország jelentõs részének közelebb van, mint anno Sátoraljaújhely. Ha jól tudom Pécs környéki vagy, tehát ez veled is így van. Semmeringre rengetegen járnak ígyis.

A legfõbb szempont amiért jó lenne ott, az pont az, hogy valós képet adjon. A hazai downhill versenyeknek nem sok köze van a nemzetközi normákhoz. Alapvetõ különbség, hogy míg egy magyar versenyen a technikás és veretõs szakaszokon mindenki a saját tudásának közel 100%-án át tud menni mindenhol, addig egy külföldin ehhez már kiemelkedõ kondíció kell (és persze sokkal nagyobb tudást is igényel).
Így végre egy igazi DH pályán derülne ki ki a legjobb az országban az adott évben. Azaz a bajnoki trikó éppen hogy felértékelõdne.

Téli sportokban kiválóan müködnek a külföldi országos bajnokságok hosszú évek óta.

Az idõmérõ bakit meg ha nem haragszol nem kommentálnám.

Remélem sokan gondolkoznak úgy ahogy én, ha meg a sport elõrehaladásáról beszélünk (mert jelenleg mindenki tudja hogy áll), akkor nem is kérdés, hogy jó irány-e ez.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nem gondolom,hogy ez jó ötlet. a magyar mezõny töredéke fog ott megjelenni, és ezért a bajnoki trikó sem fogja azt jelenteni, amit kéne.

és a nemzetközi versenyeken is elõfordul idõmérõ baki. pont Lopes idejét mérték el:
Brian Lopes Awarded First Place at the Tara Llanes Classic - Mountain Bike News | Vital MTB

sesza

sesza

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Magyar DH OB Semmeringen 2011-ben?
Országos Bajnokságot pályázunk Semmeringre! | Offline Magazin