Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

ha ez így mûködne

Van ahol így mûködik...

naszóval ez itt nem Olaszország meg Franciaország kerékpáros és egyébb kultúrákkal.

...és így nem is lesz az sosem.

Nem kifejezetten neked írom, csak úgy általában, hogy amíg egy szövetségi közgyûlésre a bejegyzett egyesületek 1/4-e jön el (így pld. mindig 2* kell megtartani, mert az elsõ nem határozatképes...), amíg minden megpályázható pozícióra úgy kell embereket "toborozni", amíg egy bíróképzésre alig jön össze a létszám, addig nem értem, hogy a másik oldalról miért elvárás, hogy minden legyen (több/szinvonalasabb/olcsóbb/stb verseny, meg ez meg az meg amaz).

Ha valaki nem egyesületi tag, nem tud beleszólni a sportba soha. Persze lehet a "partvonalról" anyázni, csak éppen nincs értelme. Azok akik valóban tesznek a sportért (általában társadalmi munkában of course...) vagy lesz@rják a "tennisohasemmitnemakaródebeszólnitudó" embereket vagy 1-2 év után feladják és hagyják az egészet a francba. Kb csillió példát tudnék mondani az elmúlt 10 évbõl.

Még 1* ZSIROSMACSKA ez nem Neked szólt csak leírtam (úgyis lesz aki belekössön ebbe is), ettõl ez még így (nem)mûködik.

Van lehetõség arra, hogy alakuljon a sport (pld.: tavalyhoz képest kicsivel több verseny van), de ebben _MINDENKINEK KONSTRUKTÍVAN RÉSZT KELL VENNI_ Ennek az egyik része az, hogy a sportolók belátják: a törvények betartása nélkül (lásd: licensz) szélmalomharcot folytatunk, mert soha senki nem fogja elismerni amit csinálunk (lásd: pontos taglétszám nélkül semmilyen szinten nem kapja meg a sport a neki járó anyagi támogatást).

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
ha ez így mûködne. de pl sz*rnak az egészre és nem intézik el idõben a licenszet, nem fizetnek az szövetség felé (ugye mennyi ilyen volt, ugye) én persze már be fizettem a tagdíjat (de üstöllést! a nagy semmire ugye) õk meg azt mondják, hogy hát egyesületi tag is vagyok és járnak a hasznavehetetlen kedvezmények, meg minden és mér nem örülök, hisz...

naszóval ez itt nem Olaszország meg Franciaország kerékpáros és egyébb kultúrákkal.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

csak azabaj, hogy az egyesületek nem mûködnek mindenhol.

Ebben igazad van, viszont nem egy egyesület van... Vannak kifejezetten olyanok is amik pontosan ezekért az adminisztratív dolgokért jöttek létre minimális tagdíjjal. Lehetõvé teszik hogy versenyezz és viszlát.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
csak azabaj, hogy az egyesületek nem mûködnek mindenhol. van aki egyszerûen k*rvanehezen tud belépni akárhova, és ott is kérnek mittomén többezerforintot a nagybüdössemiért vagy olyan kedvezményekért amire a hátam közepének sincs szüksége. olyanért fizetek amit nem-kapok-meg/nem-kell. ha egybõl lehetne a szövetséghez fizetni, abban én is benne lennék. hobbi kategóriának lehetne ilyet szervezni pl.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Ez miben nyilvanul meg?

Pld. a szövetség direktben csak az egyesületeknek tud infót küldeni. Oda biztosan mindig eljut a szabályzat, naptár stb... Pld a bírói tanfolyamról is csak egyesületen keresztül lehetett tudni. Szóval információáramlás.

Általában a klubbok különbözõ kedvezményeket is tudnak biztosítani itt-ott. Esetleg szervezett utazást ilyesmi, de ez nyilván klubbonként változik.

Persze ezzel a 10% vájtfülû (eBay-rõl rendelõk, vanhaveromanagykerben stb.) nem sokat érnek, de a maradék 90% bringás sokat.

És meg kell érteni, hogy e nélkül nem fog versenysport létezni, ez nem csak itt van/lenne így hanem mindenhol a Világon.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

és a versenyzõnek biztosabb hátteret nyújt az egyesület.

Ez miben nyilvanul meg?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Lehet 24"-el indulni és van hobbi kategória.

Köszönöm xépen rövid, de ugyanakkor sokatmondó válaszod!
90% hogy ott leszek, bár ez gondololm senkit nem érdekel.

Lehet itt informálodni csak kicsit határozottan kell kérdezni! :))

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Szal 24"-al ér indulni? Amatõr kategória lesz? Mert nem sok idõm van licenc bas*tatás után járkálni, de lemennék, hogy induljak egy ilyen versenyecskén. Régen voltam már... Legyetek tekintettel a koromra és válaszoljatok! Pls!Thx

Lehet 24"-el indulni és van hobbi kategória.

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Köszönöm, hogy gyorsan röviden és tömören válaszoltatok a kérdésemre!
De amúgy mind1! Nem haraxom =((! Csak magyanyosan sírok a sarokban... brühühü!
Szal 24"-al ér indulni? Amatõr kategória lesz? Mert nem sok idõm van licenc bas*tatás után járkálni, de lemennék, hogy induljak egy ilyen versenyecskén. Régen voltam már... Legyetek tekintettel a koromra és válaszoljatok! Pls!
Thx

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

sepsyKrisz

sepsyKrisz

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Ok köszi. Akkor készítem a srácokat az elit 4x-re:) (faragott nyelû ostor elõkerül)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Az a kérdésem hogy miért nincs profi junior kategória 4x-ben(Magyarszéken nem volt,ahogy olvastam Miskolcon sem lesz) ez a kategóra engem már érint de csapatársaimat igen. Légyszíves válaszoljatok gondolom azért mert nincs elég fõ a kategóriára vagy? vmi más ok?KÖSZI

Mondhatjuk ezt is oknak, de ennél erõsebb, hogy nem szeretnénk feltalálni a spanyolviaszt, tehát ahol lehet a UCI irányvonalait alkalmazzuk.

Mindemelett: ha úgy gondolkozunk, hogy a versenyzõk (így a junior korúak) egy része nem csak itthon szeretne versenyezni, akkor ezzel a lépéssel is felkészítjük a bringásokat az erõs mezõnyben versenyzésre.

A kinti versenyeken az egyik elsõszámú probléma, hogy egyszerûen nem tud a versenyzõ mit kezdeni a szituációval...

Csak egy példa Kyle Strait aki korengedménnyel kezdett bringázni és tavaly megnyerte a Rampage-t.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Hello licensz, és sportórvosi dolog az ennyire komoly lesz????????
még meddig lehet leadni?? és tényleg csak személyesen???

Mint írtam minden pontszerzõ versenyen (OB, MK és "e") _KÖTELEZÕ_ az Elite kategóriákban. Idén már minden ilyen versenyen lesznek bírók (Misklocon Godzi és én) akiknek kötelezõ ezt ellenõrizni és betartatni...

A licensz igénylésérõl tájékozódhatsz az MMTBSzSz fõtitkáránál, Varga Viktóriánál +36 30 7437968

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Zsoló: eggyik szemem sír a másikkal meg nem jó látok, ez a licensz, és sportórvosi dolog Qrva jó, de amirõl beszéltünk már, hogy 100 embrióból lehet, hogy csak 14 nek lessz, akkóóóóó mi van? A rendezõségre lessz akkor bízva, hogy mehet-vagy nem, akinek nincs ilyesmie.? Vagy azt a 14 nevezõt engedhetem. Tudom, hogy jó dolog, és messze menõkig támogatom, de szerintem idõt kellene adni azoknak, akiknek még halvány fingja sincs arrol, hogy mekkora felelõség hárúl a rendezõségre ha leengedik úgy a sportolókat, ha nincs papir.Nem kell ahoz egyesületi tagnak lennie, hogy papirokkal rendelkezzen? Szerintem a gyerekekre, ( akikbõl a jövõ bikései lesznek ) ebbõl a részbõl nem igazán lehet számítani, elmegy a versenyzéstõl a kedvük és ez = az utca!!!! Ez csak az én véleményem.

A törvény minden versenyen kötelezõvé teszi a sportorvosi igazolás meglétét... Ehhez képest idén könnyebség, hogy csak az Elite kategóriákban kötelezõ. Azért is írtam már most hogy jövõre _MINDENKINEK_ kötelezõ mert még van addig egy év.

Akinek nincs licensze az mehet hobbiban... A gyermek kategóriáról meg annyit, hogy az alsó korhatár elméletileg 17 év viszont nyilván nem lenne okos dolog kihagyni az utánpótlást.

Meg kell érteni, hogy a sportovosi megléte mindenkinek az érdeke: az egyesületek / klubbok tagok száma alapján kaphat támogatást, a szövetség szintén, a versenyrendezõ nem kerül akkora k@kiba, ha igazolással rendelkezõ sportoló sérül a pályán és a versenyzõnek biztosabb hátteret nyújt az egyesület.

Ha folyamatosan minden évben legyintünk mindenre, hogy "majd jövõre" akkor soha nem lesz semmibõl semmi.

sepsyKrisz

sepsyKrisz

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Igaza van

Kérdeznék is rögtön egyet versennyel kapcsolatban, hogy megnyisam a sort:
Az a kérdésem hogy miért nincs profi junior kategória 4x-ben(Magyarszéken nem volt,ahogy olvastam Miskolcon sem lesz) ez a kategóra engem már érint de csapatársaimat igen. Légyszíves válaszoljatok gondolom azért mert nincs elég fõ a kategóriára vagy? vmi más ok? KÖSZI

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
na akkor én is szólok:

szeretném, ha ez a topic arról szólna, ami a címe. tehát a dh és 4x versenyekrõl. személyeskedésnek egyáltalán semmi helye nincs a fórumon. akinek valakivel szemben negativ vagy pozitiv magánvéleménye van, az ir neki szépen privátot, ha regisztrálni tudtál, akkor azt is tudod majd használni. és gondolom, hogy ha már itt vagytok, akkor mindannyian elolvastátok a fórumszabályzatot. aki nem tette meg, annak ez legyen az elsõ dolga, oké? köszi.

üdv.:

egy moderátor.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sepsyKrisz

sepsyKrisz

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
OKé vettem

sepsyKrisz

sepsyKrisz

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Ja egyébként kurvára tetszik ahogy itt a sok KERós nulláza egymást a fórumon lassan olyanok leszünk mint a MAGYARfocisták pofázunk aztán a pályán meg csak köpködni,káromkodni,reklomálni fogunk én ebbõl nem kérek. nem inkább értelmes dolgokról kéne a fórumon beszélni?:):)
Ha vki feszült inkább ugorjon le egy letörést,vagy dugj..on egyet vagy ami jol esik.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
OFF:
Mint már említettük ezt a témát lezártuk...
Különben meg csak olyanok szoltakhozzá akik ott voltak, de mostmár tényleg jobb lenne ezt a témát HANYAGOLNI

ON
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

sepsyKrisz

sepsyKrisz

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hello licensz, és sportórvosi dolog az ennyire komoly lesz????????
még meddig lehet leadni?? és tényleg csak személyesen???

Ja a Balázs, Mogyi témához--> még ha ki sem fizették volna a szállást a tulajnak(de mint már mindenki tudja kifizették) akkor SEM LEHETNE egy QURVA szava sem a tulajnak, mert amugy senki nem aludt volna ott ha nincs verseny. ja számlát szerintem senki sem kért ugyhogy nem hiszem hogy meg lett volna károsítva. Ja még annyi ,hogy annyian voltunk a fenyves kempingben, hogy nekünk már nem jutott hely kikönyörögtünk egy faházat amiben nem volt fûtés és ezért is fizettünk:) Szerintem a bácsi nem járt olyan rosszul igy a holt szezon közepén :)

Aki meg nem volt ott az mi a fa..ért szol bele ,de nem baj égesse csak magát, legallább látszik ki milyen OSTOBA

QKYQMBUno1

QKYQMBUno1

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás

Hi mindenki! na figyu, nekem nem lene bajom senkivel, 1: ha nem az ember háta mögött beszélnének ki mindenkit, és persz megalapozatlanul. 2: ha igaza is van valamiben, akkor miért nem jön oda és vágja a pofánkba, v. akivel baja van. 3: állandó irigység ami megy, ki mit kap, miért kapja, honnan, mennyibe kerül. nem tök mindegy hogy a junior kap bicót vagy nem, ÕSZINTÉN kinek mi köze hozzá. Nem hogy örülnétek, hogy a társaságban lett még egy zsír bicó, és inkább a jövõbe néznétek, mert esetleg ez által is nõne a mountainbike sport népszerûsége. akkor ne kapjon senki semmit és megnézném, hogy hol tartana ez a sport Magyarországon!!! Kb. a béka segge alatt. 4: mi pedig fel merjük vállalni a nevünket nem pedig kitalált neveket irkálunk be. 5:Shaun Palmer: felõlem élõben is megbeszélhetjük kultúrált módon. Szerintem te pedig nem is tudod mennyit tudok az egész mindenségrõl. elõször a saját házad táján kellene rendet rakni. ALBERTFISH: szerintem nem a háta mögött írtam amit írtam, mert ezt fel merem vállalni, különben nem írtam volna a fórumra!!!

Itt nem a bicósok híre a téma, hanem egyes embereké. mivel hogy hülyeségeket írnak egyesek, amirül semmit nem is tudnak. Csak annyit halottak, hogy a balázs meg a mogyi hazamennek, aminek meg volt az oka. És ha esetleg másnap megkérdeztétek volna a Csopét akkor nem lett volna ekkora szájtépés, vagy felhívni a balázst esetleg a mogyit. És ezek után én beszélek a Zsuzsi háta mögött!!?? Akkor Õ mit csinált: hát a fórumra írt, tehét õ is a Balázsék háta mögött beszélte ki õket, ami ráadásul nem is volt semmi valóság alapja. Ennyit errõl!

:angevil:

Figyu! Szerintem TE-neked vagy megjött, vagy bukásra álsz a suliban. Mindenkinek lehet véleménye, megmondhatja mit gondol, ENGEM is elküldhet a Qrvq anyámba,(másnem kiverem a fogát) mert szabad országban élünk, vagy mi.Ha jobb gépe van valakinek, és "tök hülye" a bringázáshoz azt is meg kell mondani, mert talán elgondolkodik, vajon mit csinál rosszul, és a következõ megmérettetésnél jobban odafigyel. Én is keményen megmondom a kissrácoknak itthon, ép, hogy le nem ütöm õket! A Zsuzsit meg nem baszogatni, mert õ is NÕ. Láttál már NÕT? Neki is lehet véleménye, akár hülyéskedhet is a neten. De szerintem nem baszogatni és firkálni kellene egymást, hanem segíteni. Mi lenne veled, mit szólnál akkor, ha te kaptad vólna tõlem az e-mail-eket a ROCSIPETI helyett. Sírvafakadsz.
Ja és már bocsánatot kérek tõled