Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

például a cc sorozatot bemutatják a sport1 mûsorában,mert (ha jól tudom) a Velotrade kifizette a közvetítési díjakat.

Rosszul tudod. Ezért lenne jó ha a hagyományosan DH / 4X szervezõk is eljárnának a különbözõ fórumokra...

én is felhívtam õket,de olyan összeget mondtak,hogy nem tudtam sírjak e vagy nevessek.ha ebben segíteni tudna a szövetség,az fasza lenne.mondjuk a Magyar Kupákat berakatni.tudom sok pénz,de valahol el kellene kezdeni.valószínûleg megtérülne a befektetés.

Igen, de ha nincs mibõl befektetni...

Szóval refernciák kellenek. Meg persze sok kilincselés. Meg együtt szekeret tolás - egy irányba!

a 4xet azért adtuk le,mert nem éri meg egymástól 5kmre két fullos pályát fenntartani.

Ez meg nagyon nagy butaság a részetekrõl!!! Be kell látni, hogy a DH jópofa dolog, de az országnak - a természeti adottságai miatt - 4X versenyek rendezésében van esélye. Lsd.: 2006 Magyarszék Class2

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
igaz.egyébként ezen leszek.megpróbálom kicsit felfuttatni a Pannon Kupát.de egyedül nehéz.például a cc sorozatot bemutatják a sport1 mûsorában,mert (ha jól tudom) a Velotrade kifizette a közvetítési díjakat.én is felhívtam õket,de olyan összeget mondtak,hogy nem tudtam sírjak e vagy nevessek.ha ebben segíteni tudna a szövetség,az fasza lenne.mondjuk a Magyar Kupákat berakatni.tudom sok pénz,de valahol el kellene kezdeni.valószínûleg megtérülne a befektetés.
viszont a Hálózat Tvn nagyon pozitívan állnak hozzá a dologhoz.Szekszárd benne is lesz.azzal a felvétellel pedig már oda lehetne menni komolyabb támogatókhoz is.fõleg,ha jövõre sikerülne elérni,hogy mindegyik benne legyen.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

a versenyek látogattotsága nagyban múlik azon,hogy mennyire vannak meghirdetve.a hirdetés viszont pénz.pénz=szponzorok.amik voltak,azokat is sikerült valakiknek elkergetniük.pl Mountain Dew.nem látok bele a szövetség mûködésébe,de szerintem az õ dolguk lenne,hogy képviseljék a szakosztályt a média felé.nem hiszem,hogy nagy munka lenne elintézni,hogy a versenyeket berakhassuk egy-egy sportmûsorba.ha pedig már bent vannak,akkor a szponzorok is könnyebben jönnek.ebben kellene fejlõdni.

Rocsipeti! Miért nem használod a fejed ha már van???

a hirdetés viszont pénz.pénz=szponzorok

Be lehet kerülni mindenhová csak pénzbe kerül. Mivel lehet keresni támogatókat? Megjelenésekkel. Milyen megjelenésekkel ha pld 2004-ben 3db verseny volt??? Milyen megjelenésekkel, ha a megrendezett 3db versenyrõl olyan fotók készülnek ahol 1db ember álldogál egy lepukkant földhányás mellett? Szalag, molino, célkapu sehol.

Ezért írtam, hogy árnyaltabb a kép. Pld. ebben meg a versenyrendezõknek kellene fejlõdni (akinek nem inge...). Pld lehetne verseny után képeket / eredményeket eljuttatni mindenfelé.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
azt azért biztosan mondhatom,hogy Komlón lesz jövõre dh verseny.a 4xet azért adtuk le,mert nem éri meg egymástól 5kmre két fullos pályát fenntartani.
ami biztos az az,hogy a jövõ évi Komlói Napokra megpróbálok egy jó versenyt összedobni.olyankor nagy buli van az egész városban. koncertek,rally stb.a terv szerint szombaton városi dh,vasárnap dh lesz.a díjat meg mondjuk a szépségkirálynõ adja majd át,akit elõtte választanak meg.ha még lesz 3-4 segítõkész ember rajtam kívül,akkor megcsináljuk.
a versenyek látogattotsága nagyban múlik azon,hogy mennyire vannak meghirdetve.a hirdetés viszont pénz.pénz=szponzorok.amik voltak,azokat is sikerült valakiknek elkergetniük.pl Mountain Dew.nem látok bele a szövetség mûködésébe,de szerintem az õ dolguk lenne,hogy képviseljék a szakosztályt a média felé.nem hiszem,hogy nagy munka lenne elintézni,hogy a versenyeket berakhassuk egy-egy sportmûsorba.ha pedig már bent vannak,akkor a szponzorok is könnyebben jönnek.ebben kellene fejlõdni.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
Srácok! Azért ennél kicsit árnyaltabb a kép... Sztem.

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.265 hozzászólás
Sziasztok!
Eddig csak figyeltem a versenyek rendezésével kapcsolatos eszmecserét, de most a Qky és a Matyi után én is el kell mondjam, hogy szomrorú a helyzet. Sok összetevõje van egy verseny sikerének, én személy szerint örültem, ha 30-35 versenyzõ is eljött hozzánk KOMLÓRA, de az utólagos kalkuláció mindig elszomorított. Figyelem NEM PROFITORINETÁLTAK A RENDEZÕK!! DE saz idei 10-20 ezer forint mínusz miatt is rossz érzés a sok energiát, munkát utánajárást befektetni. Igaz, hogy az erkölcsi siker, népszerûség is sokat ér, csak ha vesztünk rajta, akkor nem tudunk fejlõdni.
Mondok egy példát: 2003-ban mi rendeztük 4X OB-t, ami (nagyképûség nélkül mondhatom) azért profin sikerült! Egy cégtõl szereztem 50 000,- Ft pénzet, meg sok más támogatótól ajándékokat stb.. A versenyen lett 30 000,- Ft nyereség... Na a lényeg, ha semmit sem csinálunk, a cég akkor is odaadta volna a pénzt a csapatnak (pl. versenyre járásra) ÉS EHHEZ SEMMIT NEM KELLETT VOLNA CSINÁLNUNK. Így meg tudni kell, hogy két hónapig alig aludtam, minden csapattag és segítõ kimerült a munkától, stressztõl ahelyett, hogy strandra meg bicajozni jártunk volna. Nem azt várjuk, hogy valaki azt mondja itt van 2-300 000 pénz (haha, álom), csináljatok versenyt, de ez akkor sem megy. Pl. a nehezen megszerzett adó 1%-okat, esetleges kilobbizott támogatásokat sem kupákra, rajtkapura, orvosra szeretnénk költeni, hanem inkább eljárunk versenyre. Ha lesznek........ De legalább nem hülyülünk meg....
Nem akarom nagyon elvenni az új rendezõk kedvét és fõleg nem akarom zülleszteni a fejlõdõ(?) montis társadalmat, viszont ezt el kellett mondanom.

Mindenkinek üdv:
Chicken (Komló)

QKYQMBUno1

QKYQMBUno1

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
A magyarszéki 4X eredménye íme, és boccs a késésért beszart az internetti:

Gyerek kategória:
1. SCHERDÁN BENI
2. TARR TAMÁS
3. SIMON MILÁN
4. VERES MÁRTON VITÉZ

Hobbi kategória:
1. PAPP NORBERT
2. BARTOS KRISZTIÁN
3. KÁLMÁN JÁNOS
4. HUSTI DÁVID

Profi kategória:
1. DALMADY GÁBOR ( DEBMUT )
2. SOMOGYI ZSOLT
3. a jogosúlt AUGUSZTIN ÁKOS a helyezésrõl a döntõ futamon történtek miatt lemondott, az érmet a 4. helyezett
KUTASI BALÁZS vette át.
A verseny után a Szövetség és a Rendezõk együttes véleménye alapján AUGUSZTIN ÁKOS lett a 3. helyre sorolva.
( a profi döntõn történteket - ami Somogyi Zsolt és Augusztin Ákos közötti ütközés - a Szövetség vétlen versenybalesetnek minõsítette )

Ha Jaki elküldi a gyõrujbaráti eredményeket, akkor megtudom csinálni a 4X Pannon Kupa összesítést.
A profi kategória (ami biztos) pontok alapján Prájczer Péter, gyerek kategóriában Scherdán Benjámin az elsõ. A hobbi még kérdéses, arról kellene a gyõri eredmény. A DH-t Pupákdani válalta be.

Mégegyszer szerintem minden szervezõnek és versenyzõnek el kéne gondolkodnia, hogy legyenek-e versenyek az országban, vagy ne. Most már értem miért ment el a komlói teamnek a rendezéstõl a kedvük. És szerintem a keresztbeszervezés, a versenylátogatottság hiánya arra fog vezetni, hogy nem lesznek versenyek. Nehéz megfelelni nektek. A jövõben a versenyrendezés a 4X-ban is kérdéses nálunk, a DH-t elfelejtjük, nem építünk, így marad legaláb idõnk tekerni. A fenmaradó rendezésekre el tudunk menni, ha lesznek eggyáltalán. Szerintem nagy veszélyben van a hazai 4X-DH versenyek!!!!!!!!!!!!!!
csá, és akinek nem inge, ne vegye magára, nem sértegetni akartam

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A versenykiirasban volt par telefonszam, nezz vissza.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
valaki tud szállásinfót Tokodról?

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
akkor most a tokodi az utolsó dh verseny az idén????
met tatabányán is lessz úgy hallottam.
szóval mior lessz az utolsó verseny???

egyébként már 2 esemyént szerveztem helyben egy téli csapatást és egy távolugró versenyt 30 cm- magas ugratókon száltak a srácok 10 mkörnyékieket:
http://peterdh.uw.hu...-05-21_Marksman
http://peterdh.uw.hu...seny_2005-05-21

egy kis téli versenyecske:
http://peterdh.uw.hu...oad.php?view.24 van egy csomó kis videó.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
pézsé:csináld!télen csinálsz egyet,aztán megjön a kedved,hogy jövõre te is belépj a versenyszervezõk néptelen táborába.csak arra figyelj,hogy ne szervezz rá másokra.bár télen ez elég valószínûtlen.a felszállítás hiánya pedig nem nagy baj.csak a "profi" versenyzõket zavarja.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

mi a feltétele annak hogy versenyt rendezhessek?

Semmi. Ha Magyar Kupa vagy Bajnokság lenne akkor talán...

semmi extrát nem akarok csak egy faja versenyt ahol jól érzik magukat a riderek. felszállítás nélkül egy rövid de technikás (Kb800m 1:60-as idõvel) és nagyon meredek pályán. ja és mi lenne ha csinálnánk egy téli versenyt? jégen hóban meg minden...

Rajta!!!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

Khm... A nem létezõ versenynaptárban fekszik néhány munkaórám.

Naptár az MMTBSzSz honlapján...
Naptár a dalmaMagon...

kedves zsolo nem akartalak megbántani. egy csónakban evezünk. teljesen tisztában vagyok azzal, hogy az emberek töbségének csak a szája jár, és nem tesz semmit. ha meg valaki csinál valamit, legyen az nagyszabású vagy kicsi, semmibe se nézik a többiek, csak élvezni akarják a munka gyümülcsét.

mi a feltétele annak hogy versenyt rendezhessek? semmi extrát nem akarok csak egy faja versenyt ahol jól érzik magukat a riderek. felszállítás nélkül egy rövid de technikás (Kb800m 1:60-as idõvel) és nagyon meredek pályán. ja és mi lenne ha csinálnánk egy téli versenyt? jégen hóban meg minden...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen.
most hétvégén.
dejólesz ingázni..
hm:-D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Mikor is lessz a tokod, most hétvégén ugye?:)

http://www.tokodteam.atw.hu/

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Mikor is lessz a tokod, most hétvégén ugye?:)

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

matyi_qmbu

matyi_qmbu

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
[quote name='pézsé']az köztudott hogy csak a cc és stb nagy léCCámú versenyeken van nyereség. kevesen vagyunk nincs akkora tömegbázis stb.
rengeteg szervezõnek uez a problémája a dh 4x szakágban.

HI Pézsé!!Feltöltött kép
Király a hozáálásod!Nem itt tartana ez a sport ha sokan így gondolkodnának!-legalapvetõbb probléma az emberek hozzáálásával van,qrvára leszarják a szervezõk törekvéseit vagy csak a pofájuk nagy ,vagy a harmadik verzió az amikor csak fikázni tudják a dolgokat, nem hogy megmutatnák hogy hogy kell csinálni azt ha már annyira okosak egyesek!
www.outlawriders.fw.hu

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Zsolo, azt nem lehet megszabni, hogy meddig adjak le a szervezok a versenyidopontot? Mert az egy dolog hogy a dalmamagon meg az MMTBSZ oldalan fentvan, de sokan nem neteznek, es ha megjelenne az ujsagban az egesz eves versenynaptar, akkor tobben tudnanak rola, es a szervezoknek is jobb lenne szerintem.

Mondjuk legkesobb Majusi szamban egy egesz eves, aki meg pocs es utolag szervez, az ugyebar nem kerul bele, igy a tomeg nem tud rola, es elobb-utobb rajonnek az ilyen szervezok, hogy elore kell szolni, es figyelembe kell venni a tobbieket is.
Megoldhato?

Elméletileg ez így is történik...

Csak, a szervezõk - tisztelet a kivételnek - az elsõ határidõre nem adtak le pályázatot. Aztán a második már sikeresebb volt - bár ott is volt olyan aki a pályázatok elbírálására küldte be a sajátját, remélve még Kupafutam jogot szerezhet... Ha jól emlékszem az újságban benne is volt a naptár, de ugye év közben is változik, és van olyan versenyszervezõ aki hivatalos úton a mai napig nem értesítette az MMTBSzSz-t hogy elmarad az általa rendezett kupafutam.

Íme a kis magyar valóság egy másik oldala...

Mindemellett maximálisan respect minden hazai versenyszervezõnek - személy szerint különösen Qkinak - mivel õk azok akik fejlesztik is a sportot és nem csak a szájuk jár :/

A rászervezéssel nem értek egyet, de egy Városi DH-t egyszerûen nem lehet megvédeni mivel minden kategórián kívül esik.

Elõbb-utóbb meg fog jelenni olyan szabályozás, hogy bizonyos rendezvényeken tiltva lesz az indulás azoknak akik pontot is akarnak szerezni vhol.

(flame on...)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Elvben (tehát ha semmi nem jön közbe) én is jövök mindkét nap, de csak szigorúan nézni és fotózni. Furgonnal megyek, amiben van két szabad helyem, és ha kell, karikát is be tudunk rakni (akár többet is) szétszedés nélkül.
Ha érdekel, küldj privit!

Ha meg van egy hely, akkor csatlakoznek vasarnap, bringa nelkul.
Ha johetek legyszi szolj, emailben ( volevole@freemail.hu ) vagy priviben, eleg gyakran nezem. Ha nincs hely, akkor is szolj legyszi, koszi.

Zsolo, azt nem lehet megszabni, hogy meddig adjak le a szervezok a versenyidopontot? Mert az egy dolog hogy a dalmamagon meg az MMTBSZ oldalan fentvan, de sokan nem neteznek, es ha megjelenne az ujsagban az egesz eves versenynaptar, akkor tobben tudnanak rola, es a szervezoknek is jobb lenne szerintem.

Mondjuk legkesobb Majusi szamban egy egesz eves, aki meg pocs es utolag szervez, az ugyebar nem kerul bele, igy a tomeg nem tud rola, es elobb-utobb rajonnek az ilyen szervezok, hogy elore kell szolni, es figyelembe kell venni a tobbieket is.
Megoldhato?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
áá ezek nagyon jó ötletek!!!! támogatom én is! csak gáz hogy ritkán tudok elszabadulni a városból...és ezzel nem vagyok egyedül....bár kifogás mindig van! király ez a bikeweekend ötlet :D
-> ALIAS KLEMENT

!!:: Az én Feleségem(update) ::!! :D !!:: és sex közben ::!!

*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!