Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
:D :D :D

Az ilyeneket kene jol pocsonrugni, hogy massal szorakozzanak...
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

(Az állás pillanatnyilag 41 - 33 / 16 - 57)

Vmi okos elkezdett vele szórakozni, úgy tûnik még nem hallott az IPrõl...
(Íme a hazai MTB élet jövõje...)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Xaxtok bringások!
Ma végre elkészült a 10. Tokodi DH felvétele dvd-n egy órás lett a szombati és a vasárnapi eseményekkel eggyüt illetve egy csomó fénykép! ha valakit érdekelírjon! de a díjkiosztóra vinni szeretnék pár példányt ha érdekel titeket!
Pátok!

Zsuzsi hagyott nálam 2 000.-Ftot. Keressük egymást OK?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts
Nos...

A két döntõs rendszer esetén a jobbik idõ számít. Nincs idõmérõ, egyéb lista szerint (pld ranglista) alapján készül a rajtsorrend. Elvileg UCI kompatibilis ez a rendszer is. Személy szerint én az 1 idõmérõ 1 döntõ rendszert tartom jobbnak. Nem véletlen, hogy a UCI neve alatt futó versenyek így mûködnek...

Hobby / licensz / kategóriaváltás stb...
Tény 1: a Magyar Sporttörvény alapján _minden_ versenysport szakági hivatalos pontszerzõ versenyein csak az adott szakág igazolt versenyzõje indulhat. Lefordítva, minden pontszerzõ DH versenyen (OB / MK / e) csak és kizárólag licenszel rendelkezõ versenyzõ indulhat(na).
Tény 2: a pontszerzõ versenyeken indulók többsége a hobby kategóriából kerül ki, egy kötelezõ licenszkérés gyakorlatilag felére csökkenti az indulók létszámát.

Ezen tények ismeretében kellett olyan megoldást találni ami egyfelöl betartja a törvényt, más részrõl figyelembe veszi a viszonyokat. Az elite kategóriákban 2006. január 1-tõl csak és kizárólag licensz birtokában lehet indulni, nincs pardon. Hobby versenyzõk esetében nem kötelezõ a licensz, viszont akinek nincs hivatalosan nem ér el eredményt az adott versenyen. Szerepel a listán, de pontot nem kap.

Az OB mint kiemelt szakági verseny, kvalifikációköteles minimum 1db pont kell az induláshoz. Így azok akik nem rendelkeznek licenszel nem tudnak OB-n indulni.

Az az Elite kategóriás versenyzõ akinek nincs licensze elindulhat a hobbyban, de nem csak a többiekkel hanem magával is kitol. Az MMTBSzSz kezében semmilyen lehetõség nincs arra, hogy kényszerítsen valakit licensz kiváltására...

Ha 2006-ban _bármelyik_ futamon dobogón végzel legkésõbb 2007-ben Elite-ben kell indulj, tehát kell licensz. Ha nincs licenszed, nem indulhatsz. Ennyi.

Hogy miért van erre szükség:
-mert nem felelünk meg a Sporttörvénynek pillanatnyilag
-mert nincs igazolt bázisa a sportnak

Mellesleg a 2 tény figyelembe vételével bármilyen építõ jellegû javaslatot elfogadunk!

A végére: sajnos sem én, sem a többi sportvezetõ nem érti mi a probléma a licensz kiváltásával. 2005-ben a hazai licensz 1 000.-Ftba került, ennek 5-10* költik külsõre a bringások. Meg kell értenie mindenkinek, hogy törvényen kívül, igazolható bázis nélkül nem lehet elõre lépni.
Gyenge kifogás, hogy 2 éve nem voltak betartatva a szabályok, mivel nyilvánvaló, hogy ez nem mehetett így a végtelenségig.

Természetesen ha kész a szabályzat a lehetõ legszélesebb körben igyekszünk meghirdetni.

(Az állás pillanatnyilag 41 - 33 / 16 - 57)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
lehet én értettem félre, de a két döntõbõl az egyik váltaná fel az idõmérõt.
ami valójában akár továbbra is annak felelne meg, így a sorrend meg minden az elsõ döntö alapján alakulna, de a végleges eredményhez a kettõ közül a jobbikat számítanák be.
ez csak azért is lehet hogy jobb lenne, mert akkor nem lefáradva már másodszorra végigsprintelt idõ lenne ami, illetve defekt esetén is a jobbik....
szal nem így lenne?
lehet én értettem félre

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nekem csak azert nem tetszik a ket fordulos donto, mert igy is el szokott huzodni a vege. A ket donto eleg faraszto egy eros idomero utan. Persze kozben van pihi, de ha valaki sokat pihen az csak ront a helyzeten, ha pedig valaki inkabb formaban szeretne maradni, es esetleg gorgozik vagy barmi, akkor meg elfarad a masodik dontore.
Ez ugy lenne jo, ha szombaton edzes, delutan idomero, es masnap az alapjan a ket donto futam. Ugy mar lehet birni, viszont ez a rendezokre nezve nagyobb felkeszultseget es tobb munkat igenyel. Ha ezt vallaljak, akkor en orulnek neki, ha nem vallaljak, akor viszont inkabb maradjon az egy dontos verzio.
A versenyzesnek bizony az is a lenyge, hogy fejben ossze tudd rakni ugy a kort, hogy abban ne legyen hiba, vagy csak minimalis. Akinek ez a elgjobban sikerul tobbnyire az nyer.
Kivancsi leszek mi lesz a vegleges verzio. :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Zsolo: az új dh szabályzattal kapcsolatban: ha dobogós leszek hobbyban, akkor 2007-tõl csak profiban indulhatok. ez felvet pár kérdést.

Ez év végi összesített dobogóra vonatkozik (nagyon remélem, mert kiszúrás egy-két lelkes és ügyes hobbistától elvenni a siker/eredményesség lehetõségét, csak, mert egyszer jól jött ki nekik a lépés) vagy már egy futam dobogója esetén is érvényes?

Ha ez esetben valakinek 2007-ben profiban kell indulnia, akkor mi lesz, ha például - mint, ahogy idén is volt rá példa bõven - nem lesz licensze? Akkor õ még annyira sem indulhat a versenyen, mint a profik - akik ugye idén ( szerintem eléggé elitélendõ módon ) elindulhattak hobbiban -, mert hát profiban nem mehet (no licensz), de hobbiban sem, mert elõzõ évben dobogós volt. Akkor õ leutazik, megnézi a versenyt, majd hazajön?

Persze, erre tudom, hogy az a válasz, hogy szerezzen licenszet, de ez idén sem sikerült sok, évek óta profinak sem, és ezért õk büntetlenül tarolhattak hobbiban.

Ha elkészül az új szabályzat tegyétek fel ide vagy a dalmamagra, és akkor még idejében tudjuk tisztázni az ilyen felmerülõ kérdéseket, és akkor jövõre végre egy jól szabályozott évadunk lesz, mindenki nagy megelégedésére.

A két döntõ és a jobbik idõ számít pedig szerintem egy szuper ötlet. Tudom, hogy nem ez a nemzetközi norma, de ebben a sportban, ahol nincs lehetõség hibázni,nagy segítség lenne, ha kettõbõl kellene egy jót összehozni. Nem véletlen, hogy a bmx crossban is egymás utáni két nap van az ob két fordulója.

További jó munkát!

QKYQMBUno1

QKYQMBUno1

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
Ahhhhh ISTENNÕ Sonka_Zsuzsi: a lelki támogatásra igen nagy szükségem(szükségünk) van, nehezen indulgat, de ha egyszer beindúl, akkor sírás lesz, azt garantáljuk! Azthiszem igen jó team fogott össze a cél érdekében, és így menni fog!!!!!!!!!!!!!!! Ha a területet láttad képzeld el mit lehet ott túrni. Ja és remélem még nem "írtódsz ki"! Na pá

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

mit, havat?:)

Sztem az lesz a házigazdáknál elég...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Kölyök lázasan elkezdett gyûjtögetni, hogy jó nagy hóban is tudjon versenyezni... :D

mit, havat?:)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Kölyök lázasan elkezdett gyûjtögetni, hogy jó nagy hóban is tudjon versenyezni... :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Zsolo! Ha tudsz majd hódéhás versenyt külhonban, akkor feltétlen tessék szólni! Nem csak nekem kellene, hanem a ráérõ fiatalság is levezethetné ottan fölös energiáit... :D

http://dalmamag.hu/a...-marcius-11-12/

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts
Kedves Ti!

A készülõ downhill / 4-cross versenyszabályzat írásához kérek egy kis segítséget. Ezt a "kérdõívet" kellene helyesen kitölteni, nyilván minél több embernek.

Köszi!

(Az adatok megadása fakultatív...)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Ha tudom, hogy oda ennyi nép megy, elnéztem volna... :D Így majd megnézem Susi példányát. :D

Erekjét pedig tényleg nem égetünk... ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

Xaxtok bringások!
Ma végre elkészült a 10. Tokodi DH felvétele dvd-n

Én is én is :)
Kiosztón találkozunk

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,342 posts
Engem érdekel, de nem megyek :) Dalmáékkal értekezem és akkor majd õk vesznek nekem tõled, jó? Bár sose ilyen keveset nem bringáztam ott 1 hétvége alatt, de azért így is elég lett vmire :P

Drága Qkikám! Élek, nehezen lehet kiírtani :) Sõt még a jövendõ földmunkáid helyét is láttam! Lelki támogatásban biztosan tudok segíteni, a többit meg majd alakítja a sors.

Szép, régi emlékekket nem semmisítünk meg! ereklye, akármi, 1x még sokat ér... persze, kimosott állapotban :D
az észmentes nõnemû...

bob29

bob29

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Xaxtok bringások!
Ma végre elkészült a 10. Tokodi DH felvétele dvd-n egy órás lett a szombati és a vasárnapi eseményekkel eggyüt illetve egy csomó fénykép! ha valakit érdekelírjon! de a díjkiosztóra vinni szeretnék pár példányt ha érdekel titeket!
Pátok!
Tokod Team szerves tagja!

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
...no comment...
locsold meg....gyújtsd meg...égesd el... :D
-> ALIAS KLEMENT

!!:: Az én Feleségem(update) ::!! :D !!:: és sex közben ::!!

*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Deeee... :D Nagyon komoly. Egyszer régen valami minidhverseny volt Komlón és oda abba mentem. Maró (A. Norbi) meg meg akarta venni "rólam". Azóta nagy kultusza lett. :D

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts

A piros sarló-kalapácsos bringáspólómból kiindulva... :D

naneeeeeeee :o
-> ALIAS KLEMENT

!!:: Az én Feleségem(update) ::!! :D !!:: és sex közben ::!!

*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!