Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

matyi_qmbu

matyi_qmbu

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Hi All!

Regisztrálj vizes!!!Bízunk benned!!
www.outlawriders.fw.hu

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ilyenkor jon a jol bevalt pocsonrugas :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Remélem rendesen fog mûködni!

Ez a versenyszervezõkön múlik... Amíg lesz olyan, hogy "ááá, ismerlek, elintézem..." addig hiába találunk ki bármit.

jakesz

jakesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 hozzászólás
Ez a szabályzás már nagyon kellett ennek a sportágnak!
Remélem rendesen fog mûködni!
Nekem szimpatikus ez az egész!
Végre komoly sport ,,formát'' kap az egész szakág:D:D

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

ez gyors volt :)

Igyekszünk...

"1 évig nem állhat rajthoz" - ez gondolom úgy értendõ, hogy hobbiban

Ha eliteben rajthoz áll, akkor meg kell a licensz. Goto 10 :)
(Gyakorlatilag 1 év kihagyás a pontszerzõ versenyzésbõl egy visszalépés...)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ez gyors volt :)
"1 évig nem állhat rajthoz" - ez gondolom úgy értendõ, hogy hobbiban

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Felvetem az illetékeseknél ezt a "3 évig tart a kategória" mókát, meglátjuk mit szólnak hozzá. Elvben jó lehet, de ha most behozzuk akkor is csak jövõ évtõl kezdhetjük regisztrálni a licenszes versenyzõket.

Nos a szabályzatba bele fog kerülni azzal a változással, hogy az utolsó licenszes év után 1 évig nem állhat rajthoz pontszerzõ versenyen (azért csak pontszerzõn mert ezek tartoznak az MMTBSzSz látókörébe...)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Köszi a választ! Így már sokkal jobbak a kilátások

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Mondjuk a papiron valo nevezeseket at lehet vinni kis adminisztrativ munkaval szamitogepre, esetleg meg a netre is, es akkor mar sokkal kovethetobb a dolog. Csak ide is kell egy ember aki ezt megcsinalja ugyebar.

Inkább pénz. Ami - mint tudjuk - nincs... :/

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Sajnos korabban nem ugy metnek a dolgok ahogy kellett volna, de sosem keso elkezdeni.
A nevezesi rendszer is azert lett ilyen, amiert mindne mas a szakagban. Mert el lett hanyagolva. Mondjuk a papiron valo nevezeseket at lehet vinni kis adminisztrativ munkaval szamitogepre, esetleg meg a netre is, es akkor mar sokkal kovethetobb a dolog. Csak ide is kell egy ember aki ezt megcsinalja ugyebar.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
Felvetem az illetékeseknél ezt a "3 évig tart a kategória" mókát, meglátjuk mit szólnak hozzá. Elvben jó lehet, de ha most behozzuk akkor is csak jövõ évtõl kezdhetjük regisztrálni a licenszes versenyzõket.

Azt meg mindenki látja / tudja milyen a nevezési rendszer egy átlag magyar pontszerzõ versenyen :(

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ezzel az a baj, hogy korabban csak annak volt licensze, aki nemzetkozi linceszet akart a kinti versenyzes miatt, a tobbieknek ritka volt hogy volt. Mondjuk nekem volt meg, de lehet hogy mar a 3 ev letelik jovore, szoval mehetek hobbyban :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Mi alapján dönti el bárki ki a profi licensz nélkül illetve ki a hobbys? Mi az az eszköz amivel rábírhatsz vkit olyasmire amit saját jószántából nem tesz meg? Ja, törvényes kellene...

bár múltkor beszéltünk errõl, csak akkor nem írtam.
pl úgy, mint más sportokban, amikre ugyanaz a sporttörvény vonatkozik gondolom.
kosárlabdában pl úgy volt, hogy akinek valaha volt profi licensze, nem léphetett vissza hobbiba, csak úgy, ha 3 év eltelt az utolsó profi licenszes szezonja óta.
más sportágaknál is úgy van - ezt tutira tudom, hiszen törvény, hogy aki VALAHA profi volt, nem lehet hobbi utána.
az meg, ha valakinek profi licensze van/volt, csak bekerült valami rendszerbe, tehát nyilvántartható, nem? ha nem, az gigagáz.

de hálistennek, ill. Nektek ez már a múlté és az új szisztem reméljük jól fog mûködni - sok sikert hozzá és hurrá! :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Vole: akkor nagyon irigyellek téged ha még soha nem kaptál futamokon defektet. Ezek szerint velem van zûr, és megtalálom azt a pár tüskét, ill követ. Ha végre lesz géped és ismét indulni fogsz, akkor majd jól lenyúlom a beállításaid.;)

Elarulom elore, mert kitudja mikor lesz bringam, es addig is fejlodj. Szoval regebben ha volt koves resz, akkor nagyobb nyomassal mentem, de emellett soha nem hasznaltam Maxxis kulsot, csak olyat aminek jo eros oldalfala volt es viszonylag defektallo futofelulete ( Schvalbe regen ebben nagyon jo volt ). Az utobbi idoben pedig egesz egyszeruen belso nelkuli rendszerrel mentem, aminek az oldalfalarol at tudtak tenni az anyagot a futofeluletre, igy iszonyatosan defektallo, es nem is nehezebb sokkal mint a tobbi. Nekem bevalt ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Ezzel egyet is értek. És cc-ben is így van, elvileg. Az idõmérõs rendszert is elfogadom, eddig is így volt, szinte minden hasonló sportban ez a bevett gyakorlat, bár jó bölcsészként hadd kötözködjek, akkor sem tudom belátni azt az érvelést, hogy miért csak ez a rendszer feltételezi a technikai szellemi felkészültséget.

Én Tokodon az idõmérõhöz képest egy tizedet javítottam, tehát mind a két futamon a maximumon mentem. Úgyis mindenki jobban megy a döntõben, persze ha nem üt be valami krah, de szerintem éppen az a jobb bringás, aki folyamatosan, egymás után jókat tud menni. Egyszer mindenkinek összejöhet jól (magához képest), és persze rosszul is. Tatabányán az idõmérõn defekteltem, de a döntõn megvertem a mezõnyt. Jani az idõmérõn gatyázott el mindenkit, de õ meg a döntõben defektelt. A két döntõs rendszerben ennek ellenére második lett volna. Tehát szerintem az X-games-es versenyrenszer - ahol néha három döntõ is van -, sokkal kiegyensúlyozottabb eredményt mutatna a felkészültségrõl, mint ha mindent egy lapra kell(ene) feltenni.

És Jaki, az elsõ döntõn ugyanúgy belõhetnéd az erõt, meg az íveket mint most az idõmérõt, mert a kétdöntõs rendszert simán felfoghatod a jelenlegi rendszerben is, de szerintem akkor is jobban kizárná a nem (feltétlenül) a versenyzõn múló, külsõ tényezõk beleszólását.

Továbbra is hangsúlyozom, hogy én elfogadom ezt a rendszert is, csak igazságosabbnak, és kiegyenlítettebbnek érzem a két döntõt.

Vole: akkor nagyon irigyellek téged ha még soha nem kaptál futamokon defektet. Ezek szerint velem van zûr, és megtalálom azt a pár tüskét, ill követ. Ha végre lesz géped és ismét indulni fogsz, akkor majd jól lenyúlom a beállításaid.;)

A profiba felkerülés meg igazságos. Ha netán felkerülnék, akkor szerencsére már csak egy évig kellene a mezõnyük végén kullognom, mert után én is beállok a hajlott korúak közé.

Már nagyon várom az évadot, végre tipp-topp gépem lesz (van),idénrõl már van némi versenyrutinom, megtanulom a klikk pedált is használni, aztán bulizunk. :)

Jaki, lesz végre nagy géped vagy továbbra is mereven kamikázéskodsz?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
egyébként cc-ben régóta mûködik ez a rendszer.a hobby kategóra az utánpótlás. azzal,hogy évrõl-évre újabb emberek kapnak lehetõséget arra,hogy dobogóra kerüljenek, ösztönzõen hat. mert ha minden évben ugyanaz a pár ember áll a dobogón,akkor elmegy a többi kedve a versenyzéstõl.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
értem..kivéve az idõmérõt, de nyilván szükség van rá, ez a nemzetközi gyakorlat is..:/
Van állásom...:bananadan

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

(de egyébként itt kevés emberrõl van szó, mindenki ismer mindenkit, pláne a profikat, tehát a nevezésnél miért nem lehet azt mondani neki, hog yvagy profi, vagy tünés...

Mert nincs rá törvényes lehetõséged. Azt hiszem ez az amit nagyban úgy hívnak: megkülönböztetés. Ha vki magáról rendelkezik az OK, de más milyen jogon cimkéz???

de egyébként pár év múlva már mindenki elit lesz nem? :D:D mindig lesznek új dobogósak..

...és mindig lesznek új kezdõk is...

Jo ez a rendszer, egy - ket ev alatt alaposan kiszuri az ilyeneket. Ha ez korabban kezdodott volna, akkor mar ott tartanank, hogy mindenkinek van licensze. Valamikor el kell kezdeni. Szeritnem jo otlet es mukodni fog. :)

Remélem és köszi.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Azzal nicns baj ha van uj dobogos, azzal van baj, ha valaki profi letere elitben indul. Ahoz hogy profi legyen, valszeg hobbyban is kell nyernie, hogy ez kideruljon, onnantol pedig automatikusan elitben kell indulni a kovetkezo evben es nem lephet vissza megint hobbystanak ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
de egyébként pár év múlva már mindenki elit lesz nem? :D:D mindig lesznek új dobogósak..:D
Van állásom...:bananadan