Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A hobby dobogos hely miatti automatikus elitbe valo tartozas elegge meg fogja szurni a mezony ezen tagjait szeritnem. Aki profi, es megis hobbyban indul, hogy biztos legyen benne hogy kap egy ermet, az max egy evig teheti.
Aki egy kicsit is jo, es az elitbe tartozik, az bizony tuti hogy dobogos lesz. Ha pedig nem lesz az, akkor megsem olyan jo, es nincs gond, mert nem veszi el a hobbystak elol a dobogot.
Jo ez a rendszer, egy - ket ev alatt alaposan kiszuri az ilyeneket. Ha ez korabban kezdodott volna, akkor mar ott tartanank, hogy mindenkinek van licensze. Valamikor el kell kezdeni. Szeritnem jo otlet es mukodni fog. :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
tényleg nem akarok kötözködni, csupán nem értem (érinteni meg nem érint, mivel nem versenyzem), szóval miért jó, hogy egy idõmérõ futammal határozzuk meg az indulási sorrendet? miért nem lehet ezt a nevezésnél eldönteni?

közben rájöttem, hogy mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy aki dobogón végez, az a köv idényben profiba indulhat csak...
(de egyébként itt kevés emberrõl van szó, mindenki ismer mindenkit, pláne a profikat, tehát a nevezésnél miért nem lehet azt mondani neki, hog yvagy profi, vagy tünés...
Van állásom...:bananadan

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

és az nem egy nagy idõhúzás?

Nem...

arra meg nincs valamiféle szabályozás, hogy azon profik, akik hobbiban indulnak, metr nincs licenszük, ezt ne tehessék?

Mi alapján dönti el bárki ki a profi licensz nélkül illetve ki a hobbys? Mi az az eszköz amivel rábírhatsz vkit olyasmire amit saját jószántából nem tesz meg? Ja, törvényes kellene...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
és az nem egy nagy idõhúzás?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Lenyegeben igen.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
az idõmérõnek mi a funkciója? az, hogy az alapján induljanak a versenyzõk a döntõben? tehán a sorrendet határozza meg?
arra meg nincs valamiféle szabályozás, hogy azon profik, akik hobbiban indulnak, metr nincs licenszük, ezt ne tehessék?

jakesz

jakesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
Nekem egyértelmûen az egy idõmérõ egy döntõ a szimpatikusabb.
Az idõmérõn be tudod magad nagyából lõni, hogy hogyan tudsz menni a mezõnyhöz képest és a dontõben ezzel kalkulálva kiadhatsz magadból mindent...
A másik. Ott van a kõszegi példa, hogy a hobbitok olyan sokan voltak hogy kvalifikálniuk kellett magukat a döntõbe. Ha ilyan tétje van az idõmérõnek, akkor nemhiszem hogy csak lecsorognak a pályán... Az lenne jó ha elit mezõnyben is meglehetne ezt játszani, de sajnos nem vagyunk olyan sokan...

Aki meg versenyezni akar az nem a verseny elõtti napon találja ki hogy én most totál brutál heavy metal zúúzzz bringás akarok lenni, kvázi járjon utána hogy hogyan tud licenszt beszerezni és intézkedjen!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
A technikai problémák meg benne vannak, minden ilyen sportban, szóval nem kell itt igazságoságról beszélni, ez van :)
Nem tetszik lehet menni sakkozni, csak nem törik ki a ló lába :D
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts

(2 defekt úgyse lesz egymás után 2 futamban....)

Dehogynem... :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
de ha idõmérõn is jót tud valaki menni, az jó bringás.
legalábbis abban a társaságban jobb mint az átlag.
utána kap egy defektet döntõben.
ez a ridernek igazságtalanságnak tünik, akik meg a helyére pályáznak annak igazságosnak.
mármint... mind1:)
nekem jó mind2 változat, sõt így meglenne a nagyobb kihívás idõmérõn is.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

itthon is jár pont az idõmérõért

Bizony, bizony...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
itthon is jár pont az idõmérõért.
ha valaki tud jól menni az idõmérõn,akkor tud a döntõben is.
idén többször is volt,hogy megnyertem az idõmérõt,a döntõt pedig elrontottam.pedig nem jellemzõ rám.saalbachban is nyertem már idõmérõt, a döntõben pedig letörött a shockworksrõl a fékkonzol.ez pont nem rajtam múlott.
ennek ellenére tartom,hogy jobb és igazságosabb az egy döntõs rendszer.a ridernek és a bringásnak is teljesen felkészültnek kell lennie.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Ádám:
Uci szerint az idõmérõ (semi final) futamokért is jár pont, az elsõ 20ffi és 10nõi versenyzõnek, ha jól emlékszem a szabályra.

szóóval kint nem lehet az esõ-re taktikázni :D
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
:)én sem ezt mondtam.
annyit hogy jónak tünik a 2 döntõs, amelyik jobb az számít rendszer.
a jobbak úgyis sietnek, a rosszabbak meg úgyse tudnak.
tehát az eleje változni nagyon nemfog, de ha mondjuk egyik ember az elejérõl defektet kap a döntõben, akkor az idõmérõs döntö eredménye számítson.
persze ez "könnyítés" meg "egyszerüsítés" de valójában csak sima pech. amit ezzel ki lehetne kerülni, a 2 döntõssel.
persze ez pont azoknak nem fog tettszeni, akik midnig épphogy csak lemaradnak a dobogóról:)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Mivan?
A szbalyok mindenkire vonatkoznak, igy nem lesz olyan hogy valakinek sokkal jobb, valakinek meg sokkal roszabb az uj szabaly. En csak annyit mondtam, hogy a regi rendszerrel semmi baj. Aki nyerni akar, az fejlodjon technikailag, fizikailag, szellemileg es erkezzen annyira felkeszulten egy versenyre, hogy a technikaval ne legyen baja abban az egy korben. Nem olyan nagy dolog ez.

Az idomero amugy reszben lutri. Ha valaki direkt lassan megy mondjuk egy esetleges eso miatt, az jarhat roszabbul is, pl. megsem esik, es a saros palya a tobbieknek mar jobban felszarad igy jobb idot mennek mint aki lassan ment az idomeron. Vagy pl. aki meghajtja az idomerot, az tudja hogy hol rontott, jobban oda tud figyelni a donton. Kockazatos lassan menni, de ha mazlija van az illetonek vagy jol kalkulalt, akkor be is johet ( Pl. Polgar Saalbachban ).

Mindig ezzel a defekttel jottok. SOha nem volt idaig versenyen defektem. Se idomeron se dontoben. Gyakorlas alatt elofordult mar, de amikor szamitott volna, meg soha. Erdekes.
Lancleeses mar volt, de az is az en hibambol, mert gyakorlason odavertem a terelot, es nem figyeltem oda, nem csinaltam meg, igy a dontoben meg is szivtam.
De ebbol tanul az ember. Azota jobban odafigyelek, es ez igy jo.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
most zavar az hogy ha valaki az "idõmérõn" azaz elsõ futamon, döntön jobbat megy akkor az számít?
.;)
igaz akkor be kell fejezni a "menjünk minél lassabbat az idõmérõn hogy hamar lejöhessünk a döntõn hozzáállást"
bár ez sem jött össze.
de hátránya nem lenne, csak hogy esetleg akkor midenkinek jobban kéne küzdenie mind a 2 futamon. ami eddig úgy nézett ki hogy az elsõn, az idõmérõn a pálya felénél bevártuk spant h ugorjunk egy duált valahol. persze ez tulzás, de eddig az idõmérõnek jelentõsége csak annyi votl, hogy ha nem akartunk órákat várni a startra, akkor minél rosszabbat kellett menni(ami persze sose sikeülrt eddig)
mondom ezt "hatalmas" versenytapasztalatommal.
de neekm tetszik a 2 döntõs dolog, így köcsög murphy urat meg lehet szivatni rendesen. (2 defekt úgyse lesz egymás után 2 futamban....)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Enis ezt mondtam ;)

Amugy Adam, az igenybevetelt azert mondtam, mert nem gondoltam hogy a ket donto felvaltja az idomer + donto futamot. Igy lenyegeben megmarad a regi rendszer, csak az idomero is szamit es lehet valasztani a ketto kozul.

A defekt pedig megint hozza tartozik a sporthoz, a jo versenyzo nem csak magat, hanem a bringajat is megfeleloen felkesziti a versenyre ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
én az egy döntõs rendszert preferálom,mert az a jobb bringás,aki oda tud figyelni egy jó körre. lehet,hogy egy kamikaze alkatnak jobban feküdne a két futam,mivel több az esélye,hogy egyszer leér épségben.
bár idén én 3 versenyt rontottam a döntõben el, de akkor is.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Zsolo: kösz a választ. Nekem semmi bajom a licenszel, a cc miatt évek óta van, nem is értettem, hogy a sok "profinknak" ez miért akkora nehézség.

Vole: persze, hogy fejben, fizikákisan, és technikailag is ott kell lenni a futamon, de mivel technikai sport, beüthet a balszerencse is, és ha már válszthatok két rendszerbõl, akkor inkább azt választom, amelyik toleránsabb a nem várt hibákkal (lsd.defekt) szemben. Fõleg ha ez nem jár plusz erõfeszítéssel, mert ugye az elõdöntõ kiváltja az idõmérõt, amit annak tulajdonképpeni jelentéktelensége m iatt sokan ellazáznak. Ha jól tudom világkupán is volt vmi próbálkozás, hogy az idõmérõ is számítson bele valahogy a végeredménybe.

Persze a lényeg az, hogy legyen sok verseny, sok indulóval.

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
ha pöcsönrúgod akkor mivel fog szórakozni
akkor szájbarúgni kell.....:D
-> ALIAS KLEMENT

!!:: Az én Feleségem(update) ::!! :D !!:: és sex közben ::!!

*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!