Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Xaxtok bringások!
a tegnapí díjátadó az elsõ felébe uncsi volt mert még életembe nem láttam ennyí mtb katrgóríát! amí igazán bosszant hogy egy MAGYARkupának hogy lehet egy külföldí gyöztese!!!!!! illetve hogy mennyire leszarják a mi kis dh-s mezõnyünket! minden más kategóríában elsõ hat illetve öt helyezettet kihírdették de nálunk csak az hármat! De azért a bulin jó berugtunk ,táncoltunk szinpadot törtünk.Rég voltam ijen jó bulin. pátok

Szia! Egyfelöl a kupafutamokon is 3-3 ember van dobogóra szólítva, másrészt a kupafutamok nem zártak és ha összetettben külföldi nyer, hát...

(Mellesleg szívderítõ, hogy miután végre sikerült újra visszakerülni az év végi díjkiosztóra ismét sikerül a pozitív gondolkozás...)

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
az új topic neve lassan-> DH/4X/DS versenyek 2006 :D
bárcsak már azt a kérdést tehetném fel hogy ki jön közületek a hétvégén tartandó DH-ra :(
-> ALIAS KLEMENT

!!:: Az én Feleségem(update) ::!! :D !!:: és sex közben ::!!

*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!

bob29

bob29

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Xaxtok bringások!
a tegnapí díjátadó az elsõ felébe uncsi volt mert még életembe nem láttam ennyí mtb katrgóríát! amí igazán bosszant hogy egy MAGYARkupának hogy lehet egy külföldí gyöztese!!!!!! illetve hogy mennyire leszarják a mi kis dh-s mezõnyünket! minden más kategóríában elsõ hat illetve öt helyezettet kihírdették de nálunk csak az hármat! De azért a bulin jó berugtunk ,táncoltunk szinpadot törtünk.Rég voltam ijen jó bulin. pátok
Tokod Team szerves tagja!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Jolvan :) Azert ez is eleg lesz, aztan majd ha unatkoztok, szivesen adok otleteket :D :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
Hmmm. Nem igazán látom mit nyerhetnénk a haladó kategória bevezetésével.
Nem vagyok jós, de egyenlõre nem látom értelmét. A hobby ott van a kezdõknek illetve azoknak akik csak alkalmilag versenyezgetnek. Az elite kategóriák szét vannak szedve kor és nem csoportokra. Ha most csinálunk egy újabb kategóriát a többitõl vesszük el az embereket és egybõl fel fog merülni, hogy a haladó miért nincs szétszedve mint az elite.
Én remélem, hogy ezt az új rendszert sikeresen lehet üzemeltetni középhosszú távon és elõrébb jutunk. Ha majd új problémák adódnak, megpróbáljuk azokat is megoldani ;)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
En sem ugy gondoltam hogy januartol ez lesz ;) De azert a kesobbiekben van ertelme vagy nincs, ez a kerdes. :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Zsolo, totalis baromsag amire gondoltam, vagy van benne racio?

Ekkora mezõnynél sztem nincs értelme további kategóriákra szabdalni a népet. Ha sikerül ezeket a szabályokat betartatni akkor kicsit úgyis alakulni fog a kép.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Zsolo, totalis baromsag amire gondoltam, vagy van benne racio?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
persze amíg az elitek a hobbyban szerzik az éremiket, majd néha visszamennek az elitbe,addig nem sok van.
amíg csak az elitben indulnának, addig...
és normál úzer is csak dobogós esetén...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"Vole: és mi alapján döntenéd el ki az igazi elite versenyzõ?"

Baromi nehez lenne egy kvalifikaciot csinalni ;)
A haladok kozul ugyanugy jutna fel a dobogos mint a hobbybol a haladoba.
Az elso evben pedig amig nincs haladobol feljuto ember, azert ki lehet szurni mondjuk az orszag elso 16-20 versenyzojet, dobogok es pontszerzesek alapjan.
Ez ugyan plusz egy kategoria, de legalabb az is motivalna talan az embereket, hogy az elitbe feljussanak.
Orulnek neki ha ujra lenne rangja egymagyar bajnoki cimnek, mert mostanaban nem sok van :-(
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem az a baj hogy az elitbe belemennek hobbisták hanem a sunyi elitesek visszamennek a hobbiba.
ezt kéne egyedül kiszürni
az hogy én bemegyek az elitbe és...
ha tudom hogy nincs esélyem ugyse indulok ott.
mert tuti utolsó hely egy alig páradikkal szemben azért....

Vole: és mi alapján döntenéd el ki az igazi elite versenyzõ?:)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Valami "halado" kategoriat nem lehetne beiktatni? Mert az "elit" -nek manapsag semmi erteke nincs. Barki lehet elit versenyzo, csak venni kell egy licenszt. Nem lehet ezt megoldani, hogy az elit kategoria tenyleg egy presztizs erteku elit kategoria legyen? Vagy folosleges, es csak en erzem azt, hogy lenne ertelme? Csak egy felvetes, mert eszembe jutott.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

QKYQMBUno1

QKYQMBUno1

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Csá. Muszály hozzászolnom nekem is a témához. Szerintem igen jó volna a 2 napos program, a verseny szervezõk szempontjából is, mert nem kellene az idõvel versenyt futni, lazábbra lehetne venni az erõltetet futamokat. Az idõmérés anyagi oldalát, a versenyzõk kiadását, esetleges pályabírok tiszteletdíjját igaz a lóvé hiánya igen befolyásolja. De ha a versenyrendezõ nem tudja azt a kis pluszt kicsengetni, amit a fotócelláért, vagy egyébb kiadásokért kérnek az ne válaljon be pontszerzõ, vagy egyébb nagyobb rendezésû versenyt. Szerintem a 2 napos verseny a szinvonalat is emelné, a létszámról ne is beszéljünk. Lehetnének esti bulik, amik közelebb hoznák a versenyzõket (lásd Szexárd), milyen jó buli volt a 2 nap közti estén (sajna kimaradtam belõle) A 2 napos buli csak akkor volna gázos, ha a rendezõ DH-t, és 4X-t is rendezne a 7végén. A nevezõ riderek meg ha fontosnak tartják az ottlétet, meg tudják oldani mind az anyagiakat, mind a szabit, ha gályáznak. Ez csak az én véleményem.

A licensz kérdésrõl meg csak annyit, hogy ha a hobbi kategóriban nem is kötelezõ, érvényes orvosit csak be kéne iktatni, ez jó a versenyzõnek is, meg a szervezõknek is. Sórba hullanak az aktív versenyzõk. Mi is majdnem, hogy az "aktív" versenyzõk közé tartozunk, mert csak az én példámat nézve szinte minden nap tekerek. A sportorvosi meg nem jár észvesztõ költségbe. Így a rendezõ is le lenne védve az esetleges problémáktól.

A profi kategóriából a hobbi kategóriába való átugrásról csak annyit, aki már az elittet nyomja és kezd kiöregedni ott a senior, akinek meg nem megy az így járt. De én személyem szerint azt a hobbistát, aki eredményesen (1-3. helyen) zárta a szezont, és még befér a profi juniorba az ott, aki meg már onnan kiöregedet azt a profi kategóriába engedném a következö évben. Ha azt az évet szarul nyomta végig, vagy sérülés, vagy egyébb okok miatt nem tudot indulni azt engedném vissza.

Na pá

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
nembaj már az is valami, hiszen fõleg a pontszerzõ nagy versenyeken volt ez a probléma.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Most már csak a versenyszervezõkön múlik, hogy ezt be is tartassák. Jó lenne, ha kis versenyeken is így tennének.

Hát igen, de csak a pontszerzõ versenyek szervezõit köti vmi...

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás

Az 1 héttel korábban már túl késõ van? Nekem az rémlik, napközben alakul az esti programod... :)
Nézzed nyugodtan, én addig Bükfürdõn lógatom a lábam egy szupi wellness szállóban. Kedvet kaptam BúvárBékaLánykodáshoz, csak sajna nem lesz, aki hátba támadjon :)
Jó bálozást!
És szabálymegvitatást!

Ajjajjj... :D Psssssszííít! ;) Hátbatámadás meg nem volt! De lesz...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Vole: kösz a tanácsot, bár én is ezt az elvet (nagyobb nyomás, nagyobb oldalvastagság, és mivel sokat szívtam a Maxxissal, most már én is mást használok) követem.

Az egy év kihagyás jónak tûnik. Most már csak a versenyszervezõkön múlik, hogy ezt be is tartassák. Jó lenne, ha kis versenyeken is így tennének.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Ebbõl nekem az a szipatikus, hogy szombaton idõmérõ, vasárnap döntõ.

Pedig ez biztosan nem lesz bevezetve. Egyrészt vannak akik csak vasárnapra érnek le (rengeteg oka lehet: munka, nincs pénz szállásra stb) másrészt a szervezõnek is több pénzébe kerül (pld: idõmérõnek szállás stb). Szóval ez nem lesz.

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.342 hozzászólás

Ha tudom, hogy oda ennyi nép megy, elnéztem volna... :D Így majd megnézem Susi példányát. :D

Az 1 héttel korábban már túl késõ van? Nekem az rémlik, napközben alakul az esti programod... :)
Nézzed nyugodtan, én addig Bükfürdõn lógatom a lábam egy szupi wellness szállóban. Kedvet kaptam BúvárBékaLánykodáshoz, csak sajna nem lesz, aki hátba támadjon :)
Jó bálozást!
És szabálymegvitatást!
az észmentes nõnemû...

left

left

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Ez ugy lenne jo, ha szombaton edzes, delutan idomero, es masnap az alapjan a ket donto futam. Ugy mar lehet birni, viszont ez a rendezokre nezve nagyobb felkeszultseget es tobb munkat igenyel.

Ebbõl nekem az a szipatikus, hogy szombaton idõmérõ, vasárnap döntõ. Igy mind a két nap ki lenne használva, tuti mindenki nevezne még szombaton, lenne elég idõ a döntõ lebonyolításához. Pl: nem feltétlen kéne 100 fõs hobby mezõnynek kvalifikálnia, nem lenne hiszti.