Csá. Muszály hozzászolnom nekem is a témához. Szerintem igen jó volna a 2 napos program, a verseny szervezõk szempontjából is, mert nem kellene az idõvel versenyt futni, lazábbra lehetne venni az erõltetet futamokat. Az idõmérés anyagi oldalát, a versenyzõk kiadását, esetleges pályabírok tiszteletdíjját igaz a lóvé hiánya igen befolyásolja. De ha a versenyrendezõ nem tudja azt a kis pluszt kicsengetni, amit a fotócelláért, vagy egyébb kiadásokért kérnek az ne válaljon be pontszerzõ, vagy egyébb nagyobb rendezésû versenyt. Szerintem a 2 napos verseny a szinvonalat is emelné, a létszámról ne is beszéljünk. Lehetnének esti bulik, amik közelebb hoznák a versenyzõket (lásd Szexárd), milyen jó buli volt a 2 nap közti estén (sajna kimaradtam belõle) A 2 napos buli csak akkor volna gázos, ha a rendezõ DH-t, és 4X-t is rendezne a 7végén. A nevezõ riderek meg ha fontosnak tartják az ottlétet, meg tudják oldani mind az anyagiakat, mind a szabit, ha gályáznak. Ez csak az én véleményem.
A licensz kérdésrõl meg csak annyit, hogy ha a hobbi kategóriban nem is kötelezõ, érvényes orvosit csak be kéne iktatni, ez jó a versenyzõnek is, meg a szervezõknek is. Sórba hullanak az aktív versenyzõk. Mi is majdnem, hogy az "aktív" versenyzõk közé tartozunk, mert csak az én példámat nézve szinte minden nap tekerek. A sportorvosi meg nem jár észvesztõ költségbe. Így a rendezõ is le lenne védve az esetleges problémáktól.
A profi kategóriából a hobbi kategóriába való átugrásról csak annyit, aki már az elittet nyomja és kezd kiöregedni ott a senior, akinek meg nem megy az így járt. De én személyem szerint azt a hobbistát, aki eredményesen (1-3. helyen) zárta a szezont, és még befér a profi juniorba az ott, aki meg már onnan kiöregedet azt a profi kategóriába engedném a következö évben. Ha azt az évet szarul nyomta végig, vagy sérülés, vagy egyébb okok miatt nem tudot indulni azt engedném vissza.
Na pá