Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

na ez az ami nem igaz. egy élversenyzõ bármikor késhet a rajttól, neki bármikor lemegy mégegyszer a felszállító autó, rá bármikor várhat a másik 100 pórnép. amíg ez nem szûnik meg,addig nem is lesz fejlõdés.

Én nem tudom mikor és hol tapasztaltál ilyeneket, de az tuti, hogy mk és ob futamon 2005-ben nem lehetett ilyen, mert a bírók kizárték az illetõt.
Nem mellesleg ez nem a versenyzõ hanem a szervezõ hibája, ugyanis õ engedi ezt meg. Be kell látni, hogy az "elkurvulás" leginkább annak köszönhetõ amikor a szervezõ rálegyint egy ilyen viselkedésre...

a pályába pedig miért szólhat bele? fõleg a verseny hétvégéjén?

Mert lehet, hogy az õ sebességénél olyan dolgok is kiderülnek ami esetleg a pályaépítõ DHs haverjánál aki gyökkettõvel jön le a pályán nem.

(BTW külföldön létezik technikai delegáció és talán egyszer itt is lesz péntz erre, hogy a pályát ne csak a bírók hanem kiválasztott versenyzõk is átvegyék verseny elõtt...)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Rocsi, most az a baj hogy te nem vagy elversenyzo, igy rad nem hallgatnak? :D

Amugy a palya alakitasa alatt Zsolo gondolom arra gondolt, hogy gyakorlas alatt kijohet par aprobb dolog amin erdemes valtoztatni, hogy elvezhetobb/teljesithetobb legyen a palya. Valszeg nem arrol van szo, hogy odamegy xy es megvaltoztatja a palya nyomvonalat, mert neki ugy jobb.
( azert remelem a szervezoknek sikerul valodi dh palyat epiteni a jovoben, es nem lesz meg egy dirt jump ob sauh -on, meg ertelmetlenul epitett northshore )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
na ez az ami nem igaz. egy élversenyzõ bármikor késhet a rajttól, neki bármikor lemegy mégegyszer a felszállító autó, rá bármikor várhat a másik 100 pórnép. amíg ez nem szûnik meg,addig nem is lesz fejlõdés.
a pályába pedig miért szólhat bele? fõleg a verseny hétvégéjén?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

nem a licensz a legnagyobb gond. hanem az,hogy néhány versenyen úgy látszik,hogy nem a szervezõk rendeznek,hanem 1-2 "kiemelt" versenyzõ.és ez sajnos pont a legnagyobb versenyekre (MK,OB) igaz. ezért nem is járok rájuk.

Valamilyen szintû beleszólása mindig lesz az élmezõnynek a pályába... A program és szabályok viszont rájuk is vonatkoznak.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Ezen szeretnénk változtatni az évek óta egyre következetesebben betartott szabályokkal. Pld idén nem lesz "majd a következõn bemutatom a licenszet" dolog. A válogatás is keményebb lesz. De sztem ez látszik már azokból is amit ide (is) feltöltöttünk és ez még nem is a teljes szabálykönyv...

nem a licensz a legnagyobb gond. hanem az,hogy néhány versenyen úgy látszik,hogy nem a szervezõk rendeznek,hanem 1-2 "kiemelt" versenyzõ.és ez sajnos pont a legnagyobb versenyekre (MK,OB) igaz. ezért nem is járok rájuk.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Vajon a versenyszervezõknek megérné hogy állják az utazást, szállást és a kaját egy 7végére, hogy önkéntesek szalagozzanak, pályabiráskodjanak meg ilyenek (lapátolás bála cipelés... stb)?
Egyátalán lenne rajtam kívül más is aki ilyenbe benne lenne?

Általában a szervezõk anyagi problémákra hivatkoznak, szóval nem hinném, hogy még külsõsökkel szeretnék a költségeiket növelni, de ezt inkább mondják meg õk...

Zsolo: Van valami link, hogy mi kell a licencszhez?
Ha nincs megkér7nélek, hogy vagy ide vagy privibe leirod?
Thx!

Várjatok még picit a licenszes kérdésekkel, mert van néhány fehér folt. Ami biztos: A licenszhez sportorvosi kell!

Eddig ugy volt elvileg, hogy az amator vb -n ( Saalbach ) csak az indulhat akinek nincs nemzetkozi lincesze. Ha jovore az itthoni is nemzetkozi lesz, akkor ezaltal akinek itthon van lincensze az nem indulhat Saalbach -ban?
( vagy megsem volt ilyen kriterium? )

Ennek utánajárok, de lehet hobby licenszet is váltani.
Ugyanis az itthoni versenyeken csak a licenszes kap pontot és az OB-n csak ponttal lehet indulni. De olvassátok el a pdf-eket...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
na és külföldi versenyeken, hobbiban kell licensz?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Eddig ugy volt elvileg, hogy az amator vb -n ( Saalbach ) csak az indulhat akinek nincs nemzetkozi lincesze. Ha jovore az itthoni is nemzetkozi lesz, akkor ezaltal akinek itthon van lincensze az nem indulhat Saalbach -ban?
( vagy megsem volt ilyen kriterium? )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,342 posts
Aszonták nekem mostan hétvégén, h sportorvosi most már szükséges lesz majd hozzá. 2000 pénz egész évre és 1ben lesz a nemzetközivel. Viszont ha külföldre mész versenyre, akkor elõre be kell jelenteni, h kössenek neked biztosítást az utazás idõtartamára.
az észmentes nõnemû...

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Vajon a versenyszervezõknek megérné hogy állják az utazást, szállást és a kaját egy 7végére, hogy önkéntesek szalagozzanak, pályabiráskodjanak meg ilyenek (lapátolás bála cipelés... stb)?
Egyátalán lenne rajtam kívül más is aki ilyenbe benne lenne?

Zsolo: Van valami link, hogy mi kell a licencszhez?
Ha nincs megkér7nélek, hogy vagy ide vagy privibe leirod?
Thx!

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
értem, köszi. csak még tavaly volt kis kavarodás eme téma miatt a fejemben, és most így már letisztázódott.

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,342 posts
Mindazoknak, akik nem hobbiban indulnak
az észmentes nõnemû...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
erre a licenszre csak az elitben lenne szükség?

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,342 posts
De legalább mindenki elkezdheti intézni a licenszét.
az észmentes nõnemû...

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Hát igen az nem ártana ha mindenhol betartanák a szabályokat, és egységesítve lenne a verseny lebonyolitása. Semmiképp nem ez ellen akartam szót emelni. Bárcsak lenne a szövetségnek három-négy szponzora, akiket a pályázat gyöztesei megkapnának, meg lehetene önkéntes pályaépítõ brigád, és versenybírok, rajtgép, fotocellás óra, pc. Ha ezeket megkapnák a pályázat nyertesek...
Ezekbõl szerintetek bármi megvalósítható?
Vagy ez is elõjön minden évben?

Pl.: én szivesen jelentkeznék önkéntes pályaépítõnek, ha levisznek, haza-hoznak, szállásolnak, kajáltatnak.

Igen elõjön. És amirõl te beszélsz az a Világkupa több tízmillió EUR költségvetéssel / futam... Szóval jó lenne a szilárd talajon maradni.
(Pld. az Earthed 3 wales-i angol futamán 0 azaz nulla szivacs van a fán miközben gyakorlatilag a versenyzõk 90% keményen perecel...)

nem feltétlenül. inkább hozzáállás. ha egy szponzor egy lelkes gárdát lát,ahol jól mûködik minden,akkor lehet,hogy beletesz egy kis lóvét.
de ha azt látja,amit versenyzõként én is, hogy mindenkinek mindent szabad,akkor messze el fog kerülni minket.

Ezen szeretnénk változtatni az évek óta egyre következetesebben betartott szabályokkal. Pld idén nem lesz "majd a következõn bemutatom a licenszet" dolog. A válogatás is keményebb lesz. De sztem ez látszik már azokból is amit ide (is) feltöltöttünk és ez még nem is a teljes szabálykönyv...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
nem feltétlenül. inkább hozzáállás. ha egy szponzor egy lelkes gárdát lát,ahol jól mûködik minden,akkor lehet,hogy beletesz egy kis lóvét.
de ha azt látja,amit versenyzõként én is, hogy mindenkinek mindent szabad,akkor messze el fog kerülni minket.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Penz, penz, penz ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
álom,édes álom...

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Hát igen az nem ártana ha mindenhol betartanák a szabályokat, és egységesítve lenne a verseny lebonyolitása. Semmiképp nem ez ellen akartam szót emelni. Bárcsak lenne a szövetségnek három-négy szponzora, akiket a pályázat gyöztesei megkapnának, meg lehetene önkéntes pályaépítõ brigád, és versenybírok, rajtgép, fotocellás óra, pc. Ha ezeket megkapnák a pályázat nyertesek...
Ezekbõl szerintetek bármi megvalósítható?
Vagy ez is elõjön minden évben?

Pl.: én szivesen jelentkeznék önkéntes pályaépítõnek, ha levisznek, haza-hoznak, szállásolnak, kajáltatnak.

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Akkor ezentúl csak ilyen feltételek mellet lehet rendezni versenyt? Mi elõnye származik a szervezõknek abból hogy ob/mk/e futamot rendeznek?
Mondjuk az ob meg az mk érthetõ. De az e? Miért pályáznék az általatok kiirt idõpontra, ha tudok magamnak szervezni versenyt, akkor amikor nekem jolesik. Tehát milyen segítséget kapok az mmtbsz felõl ha valamely idõpontra megnyerem a pályázatot?
Ráadásul jan 31.-ig szerezzek szponzortol irásos szándéknyilatkozatot?
Nem akarok megbántani senkit, de ha én versenyrendezõ lennék akkor nem vennék a nyakamba még egy feladatot.

Ezek a kérdések minden évben elõjönnek :( Nem kötelezõ hivatalos pontszerzõ versenyt rendezni...
Egyébként talán az lehet az értelme, hogy így van esélye a sportnak, hogy szinvonalas rendezvénysorozatokkal elöre jusson. Ugyanis itt kötelezõ a szabályok betartása (a versenyzõknek is). Ez az a rendezvény kör ahol arra törekszünk hogy egyre több dolog legyen standardizálva évrõl-évre.
Pld úgy tûnik, hogy aki ilyet rendez az bekerülhet egy az MMTBSzSz által 8000 példányban kiadásra kerülõ kiadványba.
(Ez tegnapi infó és még pontosítás szükséges, a szervezõk tudni fognak róla...)