Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

Ha nem vesszük figyelembe a többi versenyt akkor meg az a baj...

ja igaz, erre nem gondoltam.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

nekem annyi észrevételem lenne hogy egy kicsit problémás a pályázat rövid benyújtási határideje, ami függ a nemzetközi verseny naptártól és addig nem is lett kiadva a pályázható dátum.
nem lehetne valahogy korábban kiírni a pályázatot, hogy több idõ legyen a sponzorokkal egyezkedni?
vagy ha változás lessz jövõre a szabályokban arról jóval hamarabb tudni?
(magyarul még szezonban elõkészünlni a jövõévi szezonra?)

Ha nem vesszük figyelembe a többi versenyt akkor meg az a baj...

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
A III. 1014 Snowboard & Ski Jam keretében volt dh ?
valki volt kinnt?

nekem annyi észrevételem lenne hogy egy kicsit problémás a pályázat rövid benyújtási határideje, ami függ a nemzetközi verseny naptártól és addig nem is lett kiadva a pályázható dátum.
nem lehetne valahogy korábban kiírni a pályázatot, hogy több idõ legyen a sponzorokkal egyezkedni?
vagy ha változás lessz jövõre a szabályokban arról jóval hamarabb tudni?
(magyarul még szezonban elõkészünlni a jövõévi szezonra?)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Köszike az infót Zsolo ! Akkor addig edzegetek ,ha az idõ lehetõvé teszi és várom ,hogy megtudjam ,hogy mikor lesz végre az elsõ verseny ! Amúgy vmi olyat csicseregtek a madarak ,hogy Mszéken vmi nemzetközi versney lesz vagy Eb vagy micsoda ebbõl mi igaz ?

2006. 07. 01. UCI Class 2 4-cross verseny

Boci 4x

Boci 4x

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Köszike az infót Zsolo ! Akkor addig edzegetek ,ha az idõ lehetõvé teszi és várom ,hogy megtudjam ,hogy mikor lesz végre az elsõ verseny ! Amúgy vmi olyat csicseregtek a madarak ,hogy Mszéken vmi nemzetközi versney lesz vagy Eb vagy micsoda ebbõl mi igaz ?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Valaki tud már vmit a 2006-os verseny naptárral kapcsban ? Ha igen az jelezze,hogy hol találom meg ! kimondottan a hazai dh és 4cross érdekelne ! Köszike

A pályázatok vannak kiírva. Kb február közepén lesznek konkrét információk...

Boci 4x

Boci 4x

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Valaki tud már vmit a 2006-os verseny naptárral kapcsban ? Ha igen az jelezze,hogy hol találom meg ! kimondottan a hazai dh és 4cross érdekelne ! Köszike

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Igazad van kicsit félreolvastam!

OK!

DWiktor

DWiktor

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Magyarországon sajnos tényleg semmire nincs pénz,ezért kellene szerintem a "sok kis apró támogató" módszert megpróbálni.
A próbálkozás nem kerül pénzbe.

DWiktor

DWiktor

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Igazad van kicsit félreolvastam!

Boci 4x

Boci 4x

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Hali all !

Egy dolgoban szerintem mindenki egyet ért ez pedig ,hogy sajnos a dh és a 4cross ,de ide tartozik a dirt is sztem ez pedig az ,hogy nem egy nagy népszerüségnek örvendõ sport a szponzorok körében ! Felénk olyan szinten ciki a helyzet ,hogy az önkormányzat még területet is csak nagy nehezen akar a rendelkezésünkre bocsájtani! Magán személyek ,meg még csak azt se kérdik, hogy mi ez ! Ez nem a versenyezõk a szervezetek vagy a renbdezõk hibája !
Sajnos az a meglátásom ,hogy amiben egy kicsi fantázia van ,mert a sportolok eredményeket érnek el, vagy a fiatalokat megmozgtaná az nem kell (ilyen a kajak , a kézilabda stb. ). Ezt onnét tudom,hogy kajakoztam régebben és olyan szinten gáz van ott is ,hogy a szülõk állták a ferszerelést ! Akkor miért várjuk el a csodát ,hogy pont minket fognak segíteni ! Akik eddig segítették ezt a sportot azoknak én személy szerint köszönöm szépen még akkor is ,ha csak annyit tettek ,hogy a boltba kitették a versenyeink plakátait amelyek csak megyei szintü vagy városi szintü versenyek voltak. Mert ezzel a cselekedettel azért legalább emberek tudták meg ,hogy létezünk és egy kicsit betekinthettek a dologba ! Amikor én elkezdtem 6 éve cc-ni (csak két évig cc-ztem ) akkor a szüleim ezt mondták : "Inkább csinálja ezt,mint drogozzon vagy kocsmázzon" ! Szerintem ebben van vmi igazság ! Ez nem egyenlõ azzal ,hogy ne bulizz ! Csak azért legalább a drogoktól megóv egy bizonyos szinten és a szülõ is tudja ,hogy "jó helyen van a gyerek"! Ezt kellene belátni sok embernek ,hogy ha segítenék a klubbokat egyesületeket és betekintést tudnánk adni ebbe a dolgoba akkor talán több szülõ engedné a gyerekét erre a sportra és támogatná a maga módján ! Talán a 14 évessen már drogozó gyerekek száma is kevesebb lenne és a bringázás helyzete is javulna ! Ez az én meglátásom ,de szerintem errõl órákat lehetne írni és beszélni ! Hogy ki ,hogy látja !

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Én nem Téged szídtalak személyesen úgyhogy ne fenyegetõzz bírósággal!!

???
Hol írtam én ilyet? Szidtalak? Fenyegettelek? Fenyegetõztem bírósággal???

(Lehet, hogy szépen nézett ki... Pld a UCI akkoriban bírságolt, pld azért (is) mert az akkori szövetség nem fizette ki a hotelszámlát a válogatott után. Nem mutogatok, ezek tények, bírósági végzésekkel, dokumentumokkal...
Lehet a mostani helyzet annak a kornak a következménye. Ez még nem jutott eszetekbe?)

BTW meghallgatom és elfogadom a kritikát pláne ha konstruktív...

KBalazs

KBalazs

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Jó srác^^:D

DWiktor

DWiktor

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Kedves Zsolo!

Én nem Téged szídtalak személyesen úgyhogy ne fenyegetõzz bírósággal!!
Ez a véleményem és neked ezt EL KELL fogadnod.
Ha valaki vezetõ beosztást tölt be valahol számítania kell néha negatív kritikákra is.
Veled még nem fordult olyan elõ,hogy megnéztél egy filmet a moziban és amikor kijöttél azt mondtad,nekem ez nem tetszett és filmet mégis oszkárra jelölték.
Mégegyszer leírom nincsen veled bajom csak ez a "látszólagos" tehetetlenség idegesít.
Nem tudom elhinni,hogy nem lehet támogatót találni a Magyar Dh versenyekre.
Volt itt már elõttem is olyan hozzászóló aki azt javasolta,hogy keress több "kis" támogatót.Nem kell egybõl egy világcég.
Egyébként lehet,hogy szerinted az akkori versenyek vagy vezetés rosszabb volt,látszatra viszont szerintem nem.
Ha emlékszel még volt két Angol gyerek akik rendszeresen itt voltak minden Dh versenyen teljes Cannondale menetfelszerelésben.
Ma is vannak külföldi versenyzõk nem mondom,hogy nem ,de õk kicsit messzebrõl jöttek.
Honnan tudták hogy itt is van dh sport?
Volt rendes versenynaptár és nem úgy,hogy megkérték a kis csapatokat,hogy aki akar szervezni versenyt az idõben szóljon mert szeretnénk leírni,hogy legyen nyoma.

Ezek után biztosan azt kérdezed:Mit magyaráz ez a hülye?Õ semmit nem tesz ezért a sportért csak mocskolódik!
Személyes ismeretség révén megpróbálom elintézni,hogy legalább 1 versenyre kilátogasson vagy az RTL Klub vagy a most indult Sportclub TV csatorna.

KBalazs

KBalazs

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
hello. én rég nem néztem ezt a fórumot, de most vki a figyelmembe ajánlotta... szóval big riszpekt DWiktor nak... mert szerintem sok olyant ír amin érdemes elgondolkodni... szivembõl beszélt... ami meg a változást illeti, én nem naon láttam a fejlõdést, legalább is az hogy pl a magyar kupasorozat dh/4x kategóriákban 2-2 versenybõl áll az nem hiszem hogy fejlõdésnek nevezhetõ...( vagy max vissza fejlõdés) Számomra a top a tavaly elõtti mátrai ob volt (smsen ment a rajtlista a szakadó esõben ahol mindössze 2 órányi rajdban való várakozás után engedták le a mezõnyt... ez eléggé vicces, de ha belegondolunk ez egy válogató verseny volt...) bár ha belegondolok az ideji és érdekesre sikeredet...
Hozzátenném hogy én nem tudom mi a jó megoldás a probléma megoldására, de ami az elmult 3 évben volt az sztem elég gáz... szóval jó lenne ha a fejlõdés megindulna...

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Ritkán írok ide de ez: "az MMTBSzSz nem rendez versenyt."nagyon szúrja a szemem!
...

Az XCO és XCM versenyeket sem a MMTBSzSz rendezi! Ott is független versenyszervezõk dolgoznak. Mint mindenhol a Világon. A UCI is koordinál. Nézd meg a sporttörvényt vagy az MMTBSzSz SzMSz-t, hogy mire szolgál a szakszövetség.

Én nem mutogatok senkire - azt sem szeretem ha velem teszik - de ugye tudod, hogy az általad felemlegetett vezetés "sikeres" ügyei bíróságon végezték? Azt is tudod, hogy még manapság is van olyan cég aki "MTB, köszönöm nem!" válasszal reagál? Biztos, hogy azok a "sikerek" megérték hosszútávon is? Sztem ebbe nem kellene még egyszer belefutni...

Újra és újra: lehet, hogy nem változik gyorsan, de változik.

DWiktor

DWiktor

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Ritkán írok ide de ez: "az MMTBSzSz nem rendez versenyt."nagyon szúrja a szemem!
Akkor minek van?Ha csak az xc és maraton versenyekre koncentrálnak akkor miért nem Magyar Maraton és XC szakosztály a nevük?Nem lehetne valamilyen módon odahatni az illetékes elvtársakhoz,hogy "srácok szarban van a dh szakosztály kéne egy kis segítség"?!Miért van az ha megrendeznek egy bringás felvonulást akkor a dh-s srácokra is számítanak,hiszen õk is bringáznak.Ilyenkor bezzeg kell az összhang,"minnél többen vagyunk annak nagyobbat durran a rendezvény"!

A másik dolog ami érdekelne: A dolgok itt is kicsit úgy mûködnek mint a politikában.
Mindenki mindíg az elõdjére mutogat és azt szídja.Valóban történtek változások,le lettek írva a szabályok amiket eddig is tudott majdnem mindenki.Versenyek valóban vannak de a SZÖVETSÉGNEK SEMMI KÖZE HOZZÁ!!Akkor minek szabnak szabályokat? Kérdezem Én,miért van az,hogy a 90-es években miden dh versenyt támogatott a Pepsi,hogy a pályán álló pályabíróknál volt rádió és tudták értesíteni a rajtot vagy a célt, hogy gond van, ahol MINDIG ÁLLT 1 MENTÕAUTÓ!Ez a vonat elment? Kell keresni másikat!!
Miért van az hogy akkoriban a Velotrade-nak volt 2 támogatott versenyzõje akik egész évben az Õ bringályukkal az Õ ruháikban versenyeztek.

Nem elég népszerû a sport?
Az akkori vezetõség ezt úgy próbálta megoldani,hogy rendeztek egy versenyt a mostani Stop Shop helyén a Bécsi úton csak azért,hogy Budapestiek megtudják mi az,hogy dh.
A pálya nevetséges volt de kint volt a TV és voltak támogatók.
Miért nem lehet rendezni egy versenyt a Három H-n ahová talán ki lehet csalni az adakozó kedvû támogatókat és nem kell leutazniuk az ország másik felére.Induló is biztosan lenne és ha egy kicsit nyomúlna akinek nyomúlnia kéne biztosan ki tudna csalni valakit,hogy nézze meg mire adja pénzét.

Senki ne értsen félre,nem akartam senkit megbántani de történjen már végre valami!!

and80

and80

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
szevasz SALA BOCS ,hogy nem mentem de ugy tünik elhagytam pénztárcám még várat magára a vásárlás bocs.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

igen,ezt mi tudjuk. de egy elsõversenyes gyerek nem. meg a szülei sem. és lehet,hogy legközelebb inkább focizni viszik a csemetét.

Ez hagyján, de a lehetséges támogatók sem tudják, csak a balhét látják. BTW sztem pld itt van igen fontos szerepe a szaksajtónak (Ugye LCs? ;)).

zsoló!
félreértettél.

Nem neked szólt, hanem általánosságban, ezért volt külön bekezdés.

Én mindig azt mondom / vallom, hogy van fejlõdés. Lehet, hogy lassú, de nem lufi. Vannak olyan lépések amiket nem lehet átugrani, mert szükségesek. A negatív gondolatok és vélemény (és a fikázás) még soha nem vitt elõre semmit, ezért kérem mindig és újból: ha konstruktív javaslat van, vitassuk meg hátha még senkinek nem jutott eszébe.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

sajnos nem. pont a legjobbak között van néhány...

Ééén én nem aszaroztam le semmit! :D

Egyébként én is építek egy komoly pályát az adottságok jók meredek és gyors is. még 1-2 ember van aki segít ásni és erdõtírtani. tavasszal készenlesz jöhettek avatni!! vannak már képek is.
ja és mivel az idén csak 2 helyen nem voltam DH versenyen minden ami teccett (vagy nem teccetmert nehéz volt) a pályákban összeszedtem ebbe és eseménydús lejtõzéseket lehet majd produkálni.
ja és van külön pályavonal a gyerekeknek is ahol nem halnak meg, de öröm nézni ahogy cspatnak, és többen vannak 3x mint a 18 év felettiek. Ha rájuk gondolok könybelábad szemem. õbelõlük még lehet valaki!
szóval fasza lessz az idei szezon és derûs jobb kedvet kívánok :D

le a kalappal zsolóéknak meg a többi szakinak aki azért keccsöl hogy jobban menjen a szekér...