Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Sziasztok!

Milyenek a magyar DH pályák? Ha esetleg kedvem támadna, tudom teljesíteni CC géppel- vagy mindenképpen DH romboló köll.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
Szia Sziporka! Ennek a hozzászólásnak nagyon örülök!

A szabályzások azért ennyire nyakatekertek mert megpróbálunk megfelelni a törvényeknek. Sajnos ebben a bringások nem mindig partnerek. Pld a licenszkérdés: a versenysportok licenszkötelesek, így pld a DH és a 4X mindenképpen az. De ha bevezetnénk, hogy pontszerzõ versenyeken csak licenszel lehet indulni a versenyszervezõket szívatnánk meg mivel szinte biztos, hogy a teljes hobbi mezõny távol maradna.
Ezért lett az, hogy 2005ben Elite kategóriában kellett, 2006ban már a pontszerzés is ehhez van kötve (tehát a hosszú távon tervezõ hobbisok jobban teszik ha licenszet váltanak).

Nem könnyû ez :/

Sziporka

Sziporka

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Csodálkozom rajtatok srácok!
Ti mind már évek óta ûzitek ezt a sportágat, szeretitek és jobbá akarjátok tenni. Ami nagyszerû dolog. Ehhez javaslatokat tesztek, vitatkoztok, már ki tudja hány éve itt a fórumon, és személyesen. Szabályokat próbáltok kitalálni a szövetség, meg a segítségetek is kéri ebben. És én ezt nem értem. Lehet hogy nagyon szõke vagyok, de akkor sem értem.
Mi a frásznak kitalálni egy szabályzatot, ha az már ki van találva? Max finomítani kéne, és erre a sportágra kicsit átszabni. Elolvasott itt valaki egy büdös sort is a sporttörvénybõl?
Az akinek ez a dolga az elolvasta legalább a szövetségre vonatkozó paragrafusokat? Vagy a versenyengedély szabályait? Illetve az amatõr és a hivatásos versenyzõkrõl szóló jogszabályokat? Mert ez baromira nem úgy tûnik.
Olyan érzésem van, mintha most akarnátok kitalálni, hogy hogyan gyújtsunk tüzet. A két kõ már meg van hozzá, kérjük a további javaslatokat. :)

Tehát, javaslom elsõsorban, a sporttövény tanulmányozását. Sokat segít, higgyétek el.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Mert ok nem pontszerzo versenyt, hanem buli versenyt akarnak. A raszervezes biztos nem direkt modon tortent, valszeg kerestek egy olyan idopontot ami nekik jo, utana meg kiderult hogy lesz akkor egy pontszerzo is.

Majdnem...

En amugyis magara a versenyszervezesre gondoltam, amiben ok azert valljuk be eleg jok. Eddig szinte mindegyik tokodi versenyen kintvoltam, es emlekszem a regiekre, es emlekszem a legujabbra, ha az egesz sportag ennyit fejlodott volna... ;)

Ez vitathatatlan érdemük. Épp ezért szerettem volna mindig, ha õk is részt vesznek a szervezõk / szövetség párbeszédben.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Mert ok nem pontszerzo versenyt, hanem buli versenyt akarnak. A raszervezes biztos nem direkt modon tortent, valszeg kerestek egy olyan idopontot ami nekik jo, utana meg kiderult hogy lesz akkor egy pontszerzo is.
En amugyis magara a versenyszervezesre gondoltam, amiben ok azert valljuk be eleg jok. Eddig szinte mindegyik tokodi versenyen kintvoltam, es emlekszem a regiekre, es emlekszem a legujabbra, ha az egesz sportag ennyit fejlodott volna... ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

De úgy is fel lehet fogni, hogy ha nincs pampogás, akkor nincs változás sem - erre jó példa a DH is, mert a sok ugatás miatt mégiscsak alakulgat valami.

Nem LCs, nem a pampogás és az ugatás miatt alakul. Sõt a miatt nem fog alakulni ... legalábbis engem ez tutira nem motivált eddig sem.

Pld te felhozol egy témát amit úgy tudtam lezártunk. Reagáltam rá és egybõl "fingdarálás" lett.

Sokkal jobban örülnék, ha konstruktív javaslatokat születnének. Ugyanis két évvel ezelõtt pont ezen a fórumon pont ugyanezek az emberek ezt igérték és azóta sok ilyennel nem találkoztam.

Szerintem a legjobb pelda a Tokodi banda, Pupakek csak a masodik legjobb pelda

A legjobb példa nem igazán akar szóba állni a szövetséggel és idén rászerveztek egy kupafutamra...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Szerintem a legjobb pelda a Tokodi banda, Pupakek csak a masodik legjobb pelda :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

a magyar nép erõteljesen pesszimista, hiszem, ha látom típus.... de mindig vannak elégedettlenek, akiknek semmi sem jó úgy ahogy van.

Így is fel lehet fogni, meg lehet magyarázni - ez a gázabbik verzió sztem.
Nem csak azt kell látni, hogy a magyar ember ilyen vagy olyan, hanem azt is, hogy ha bármit el akarsz intézni és nem üvöltve teszed (erõsen lesarkítva), akkor az nem lesz elintézve. Pláne, ha szabályok megalkotásáról, azok betartatásáról, vagy fizetési fegyelemrõl, vagy bármi olyan dologról van szó, ahol mások hozzáállásától függsz. Így talán nem teljesen alaptalan a magyar ember állítólagos "zsigerbõl pesszimista" hozzáállása. Én egyéblént optimista embernek tartom magam, de teljesen hülyének nem :)

De úgy is fel lehet fogni, hogy ha nincs pampogás, akkor nincs változás sem - erre jó példa a DH is, mert a sok ugatás miatt mégiscsak alakulgat valami.
És hangsúlyozom, _én ha pampogok, nem a saját érdekemben teszem, mert nincs veszélyben sem a dobogós helyezésem, sem a versenyzõi jövõm_!!.

És pont Ti, Pupákék vagytok az egyik legjobb pozitív példa arra, hogy a hozzáálláson múlik a legtöbb.

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
van látszatja, de a magyar nép erõteljesen pesszimista, hiszem, ha látom típus. Mi szekszárdiak, már 5 éve rendezünk versenyt és azt kell mondanom, hogy van látszatja, hogy vannak emberek, akik dolgoznak azon, hogy legyen valami elõre lépés, de mindig vannak elégedettlenek, akiknek semmi sem jó úgy ahogy van. Ilyen ez a hobbista téma, meg lett mondva hogy egyik napról a másikra ezt a rendszert nem lehet bevezetni. az lesz az igazi ha mindenkinek kötelezõ a licensz, és akkor már lehet azt mondani, hogy öcsém te jól mész indulj az elite mezõnyben és ne akezdõk kedvét vedd el.
És szekszárdon is maximálisan arra fogunk törekedni hogy minden a szabályoknak megfelelõen történjen.
FanatiX

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ok, azért az tényleg igaz,hogy több verseny van. az is jó volt,hogy pl. Bogácson volt az a veszélyes híd,amin nem akartunk átmenni. odahívtuk a versenybírót, és õ kiszedette.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

eddig minden év hasonlóan erõs elhatározással indult,aztán ugyanolyan lett, mint az elõzõ.

Ha ezt egy versenyszervezõ is így látja akkor kicsit szomorú vagyok.
Sztem az elmúlt két évben 4* annyi pontszerzõ verseny kerül megrendezésre. Tavaly a kupa és az ob futamokon már voltak bírók, idén minden pontszerzõ versenyen lesznek.
...és nem egyik napról a másikra ugyan, de be lettek-lesznek vezetve olyan szabályok amik rendet tettek-tesznek.

Tényleg nem látszik? :(

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nyugtató postázva:)

eddig minden év hasonlóan erõs elhatározással indult,aztán ugyanolyan lett, mint az elõzõ. remélhetõleg idén tényleg elkezdõdik valami. komlói részrõl azt mondhatom,hogy ha valaki nálunk nem tartja be a szabályokat,akkor annak nem kell majd versenyeznie.punktum.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

de elismerem, politikus is lehetnél, olyan ügyesen csúsztatsz

Látom megint nem sikerül személyeskedés nélkül. Ügyes vagy és korrekt :/

kevés meló?....na hát ez a legszomorúbb
szakmai megbecsülés?... szakma? szakmabeliek?

Irónia (lsd még: http://www.berze-nag...to/ironia.htm)?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Namostmaraztan szetcsapok koztetek! :D

Meg el sem kezdodott az uj evad. Iden talan lesznek valtozasok ( tobb azert mint talan ). Varjuk ki a veget, a multat mar hiaba hozzuk fel.
Bizzunk benne hogy iden nem enged olyan embert palyat epiteni, aki dirtjump versenyt csinal dh ob helyett, bizzunk benne hogy a szovetsegnek koszonhetoen a pontszerzo versenyeken fotocellas meres lesz es ezaltal nem lesznek problemak es csuszas sem, bizzunk benne hogy senki nem fog csalni sem azzal hogy haveri alapon korabban indul, sem azzal hogy elhagyja a palyat es ugy rovidit, bizzunk benne hogy olyanok szervezik vegre a fontos versenyeket akik ertenek is hozza, bizzunk benne hogy mindenhol kovetkezetesen betartjak a szabalyzatot es bizzunk benne hogy a versenyeken legalabb eremmel jutalmazzak a dobogosokat ;)

Ezek nagyresze szerintem teljesulni fog, ha pedig az osszes, akkor nincs okunk haborogni :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
:D bár én most sem egy versenyre gondoltam, hanem általában, hiszen ez nem csak egy versenyen volt gond, hanem évek óta, de mindegy....
d
e ha már megint a fingot daráljuk, akkor legalább pontosan kéne! 16-an estek ki a kvalifikáció miatt, az 16 perc, nem 1,5 óra (de elismerem, politikus is lehetnél, olyan ügyesen csúsztatsz;)). Ami nem lenne gond, ha nem késne a rajt 1 órát.

Namindegy....az én elõmenetelem, helyezésem ezen aztán nem múlik :D
Gondolom, akiket ez érint kibírják még ezt az évet is "FELHÁBORODÁS" nélkül, mint eddig is. Nehogy szegény renittensek felháborodjanak.
Így legalább mindig ezsembe jut, hogy Magyarországon élek.

Szakmai megbecsülés, magas fizetés és kevés meló garantált.)

kevés meló?....na hát ez a legszomorúbb
szakmai megbecsülés?... szakma? szakmabeliek?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

:) huhh, nekem ez már magas.
miért nem lehet azt mondani idén, hogy "ember! most ez van, ha nincs licensz nem indulsz, vagy ha indulsz nem kapsz semmit, csak egy hátbaveregetést"?

Mert esetleg felháborodik ezen mint te lentebb.

mert a 60-70 fõs hobbi mezönynek simán lehet / lehetett azt mondani, hogy "hát srácok ez van, ezt kell szeretni"

Megint elõszedsz egy olyan témát amit nem neked illetve ezt a döntést fikázóknak kellett meghozni. Kíváncsi lettem volna akkor mi a "közvélemény" ha az összes hobbis leengedésével 1-1,5 órát csúszik a program és a fél mezõny kési a vonatot. Ha hibáztam sajnálom, de felvállalom. Tudom, hogy bûn hibás döntéseket hozni egy egyébként tökéletes sporttársadalomban :/

Szememre veted hogy az egyik versenyen hoztunk egy ad hoc döntést egy kategória terhére (?) aztán azt szeretnéd, hogy hozzunk egy ad hoc döntést egy egész évadra az egész szakra.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Magyarul ez az ev meg ilyen, aztan 2007 -tol mar rendezodnek a dolgok. Ezt az evet meg kihuzzuk ha ezen mulik ( nem mintha hobby lennek :) ) ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
:) huhh, nekem ez már magas.
miért nem lehet azt mondani idén, hogy "ember! most ez van, ha nincs licensz nem indulsz, vagy ha indulsz nem kapsz semmit, csak egy hátbaveregetést"?

mert a 60-70 fõs hobbi mezönynek simán lehet / lehetett azt mondani, hogy "hát srácok ez van, ezt kell szeretni"

vagy nem meri ezt senki kimondani? mér nem?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

visszamenõleg? azt értem, amit írtál korábban
de akkor ezekszerint nincs semmilyen nyilvántartás, hogy ki volt elit mondjuk tavaly, vagy tavalyelõtt?
összegyûjtsem a netrõl? ;):)

Az, hogy a tavalyi eredmények alapján idéntõl szûrjük az visszamenõleg van. Ugyanis tavaly nem mondta senki ki semmilyen szabály, hogy milyen eredménynek milyen "retorziói" lesznek.

(BTW vasárnap MMTBSzSz közgyûlés lesz. Hiányzik egy elnökségi tag (esetleg kettõ) itt mindig sok okos ember van, kezdjetek lobbizni a tagegyesületeknél, hogy jelöljék õket elnökségi tagnak. Szakmai megbecsülés, magas fizetés és kevés meló garantált.)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
visszamenõleg? azt értem, amit írtál korábban
de akkor ezekszerint nincs semmilyen nyilvántartás, hogy ki volt elit mondjuk tavaly, vagy tavalyelõtt?
összegyûjtsem a netrõl? ;):)