Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Így még mindig az szív, aki egyáltalán nem tehet róla....furcsa

Pontosan ezért lesz szabályozva. Visszamenõleg nem lehet szabályozni ez remélem belátható.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Vole jól mondta, csak azt nem mondta, ha mondjuk valaki idén link és nincs licensze akkor nem kap pontokat, hobbiban sem.
Tegyük fel hogy mondjuk xy baromi jól megy, és már ért el jó eredményt elite mezõnyben is, de nincs idén licensze(semilyen se elite, se hobbi), akkor xy csak a hobbi mezõnyben indulhat, tegyük fel elmegy 10 versenyre mind a 10-et megnyeri, de licensze nincs, pontokat sem kap. Tehát elvileg õ lenne a hobbisok között a bajnok, de mivel nincs licensze mégsem õ az, hanem aki utána a legtöbb pontot gyüjtötte és ki is váltotta a hobbi licenszet.
Ha nem lesz kötelezõ a licensz a következõ évben, akkor xy megint el tud indulni a versenyeken úgy hobbiba, hogy megint lemossa a mezõnyt, holott ha lenne licensze, akkor már elitben kéne mennie.
Következtetés: amíg nem lesz kötelezõ a licensz minden kategóriában addig, xy minden évben hobbiban fog indulni. Ezért kell a kötelezõ licensz. Ezt kell belátnia mindenkinek. Csak így tud jól mûködni a kötelezõ feljebb lépõs módszer.

Már csak az a gond, hogy ha valaki lusta v. rafkós és profiként hobbiban végigveri az évet, elvisz minden érmet, tárgyjutalmat, pénzjutalmat, nyereményt. Mert mondjuk tuti-éremgyûjtésre használja a hobbi mezõnyt.
És ha nem is számít év végén az eredménye, és a helyére lép az utána következõ, akkor az mit szóljon az ezüst érmeivel a kezében?
Vagy mit szóljon az, aki emiatt a helyzet miatt nem tud dobogós eredményt felmutatni leendõ kiszemelt szponzorának?

Így még mindig az szív, aki egyáltalán nem tehet róla....furcsa

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

Amíg ilyen szar a rendszer addig mi is elindulhatunk hobbiban Vole!:D :D :D

Ezt hú de véresre vettétek!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
hát itt nálunk több helyre kell menni kivizsgálásra. szóval egy nap szabit kellett a versenyzõknek kivenni,hogy elintézzék. még jó, hogy nekem van orvosismerõsöm.

jakesz

jakesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts

akinek licensze van, annak el kell mennie sportorvosi vizsgálatra, és ha valaki a pályán rosszul lesz, akkor nem a szervezõ lesz a hibás.

nnnna... a sportorvos...
mikor bementem a sportorvoshoz legalább háromszor megkérdezték, hogy valóban kerékpározom e... olyan feje vágtak, mint akik még nem hallottak errõl a sportágról...
A másik érdekesség, hogy ha nekem bármi bajom is lenne, nemhiszem hogy kiszürték volna... ennyi volt a vizsgálat: sóhajts nagyot (max 3szor) hajolj elõre (elõrehajtottam picit a fejem) és kész is vagyunk... ennyi erõvel a nagyimat is beküldhettem volna magam helyett... szuszogni és elõrehajolni õ is tud...
máshol nemtom mi a helyzet, de nálunk ez ment...

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Vole: A pontokat a licenszesek kapják. De ha egyáltalán nem vált ki licenszet akkor nem lehet kötelezni hogy elite licenszet váltson ki. csak az a megoldás hogy ha nincs licenszed, akkor nem indulsz.

Pannon kupában elméletileg meglehet oldani, csak most hogy minden pannon kupás verseny pontszerzõ is így az MMTBSZ szabályai vonatkoznak ránk, tehát ha idén is hobbi licensze van annak, aki tavaly az elsõ 3-ban volt, akkor nem tudok semmit sem csinálni, majd jövõre. De addigra jó lenne beleverni a fejekbe, hogy licensz kell. Ha nincs licenszed, nem versenyzel.
Ami nekem fontosabb az az, hogy akinek licensze van, annak el kell mennie sportorvosi vizsgálatra, és ha valaki a pályán rosszul lesz, akkor nem a szervezõ lesz a hibás. És a licenszel pontosabban lehet az aktuális letõzõs tábor nagyságát is felmérni.
FanatiX

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts
Jajjj! Tehát:

A pontszerzés csak licenszel lehetséges. Minden licenszel rendelkezõ a helyezésének megfelelõ pontot kapja (tehát ha egy kupafutamon hobby kategóriában 5. helyezett az akinek licensze van az 110 pontot kap).

A kategóriaválasztás korlátozása 2006ban kerül bevezetésre (visszamenõleg nem lehet szabályozni). Aki idén pontszerzõ versenyen dobogón végez (4x esetében a szuperdöntõben a 16ba kerül) az 2007ben Elite kategóriában kell induljon mindenképpen.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Csak rajtatok mulik, persze ha emiatt valaki nem indulhat, akkor lesz hoborges ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
mondjuk a Pannon Kupában megoldható lenne,hogy a tavalyi hobbi elsõ hármat ne engedjük idén is hobbiban. nemdebár, Pupák?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nem ugy volt hogy mindegy hogy xy -nak van -e licensze, ha dobogos lesz valamelyik pontszerzo versenyen, akkor kovetkezo evben automatikusan csak elite licenszt valthat ki? Vagyis ha linceszes lesz, akkor elitben kell indulnia, ha pedig nem valt ki licenszt, akkor elitben sem indulhat. Nem?

A pontszerzes az tiszta, licensz nelkul nincs pont.
( apro kerdes, hogy a masodik megkapja az elsonek jaro pontokat ha annak nincs licensze? )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Vole jól mondta, csak azt nem mondta, ha mondjuk valaki idén link és nincs licensze akkor nem kap pontokat, hobbiban sem.
Tegyük fel hogy mondjuk xy baromi jól megy, és már ért el jó eredményt elite mezõnyben is, de nincs idén licensze(semilyen se elite, se hobbi), akkor xy csak a hobbi mezõnyben indulhat, tegyük fel elmegy 10 versenyre mind a 10-et megnyeri, de licensze nincs, pontokat sem kap. Tehát elvileg õ lenne a hobbisok között a bajnok, de mivel nincs licensze mégsem õ az, hanem aki utána a legtöbb pontot gyüjtötte és ki is váltotta a hobbi licenszet.
Ha nem lesz kötelezõ a licensz a következõ évben, akkor xy megint el tud indulni a versenyeken úgy hobbiba, hogy megint lemossa a mezõnyt, holott ha lenne licensze, akkor már elitben kéne mennie.
Következtetés: amíg nem lesz kötelezõ a licensz minden kategóriában addig, xy minden évben hobbiban fog indulni. Ezért kell a kötelezõ licensz. Ezt kell belátnia mindenkinek. Csak így tud jól mûködni a kötelezõ feljebb lépõs módszer.
FanatiX

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

2006.04.08-09 Szekszárd DHI Pannon Kupa I. forduló! (e kat.)

remélem pupákék elégedettek, és ha valaki tud még szexárdi képeket az jelezze már lécci. A videót holnap felteszem és belinkelem kedvcsinálónak, :)

Na nekem is van pár képem az õszi versenyrõl:
Szekszárd 2005.09.11..
Meg készült akkor egy kis videó is...
A végén gyalogDH nyomulást csináltam, és fejre is álltam :D
Ugyanez a videó telefonra letölthetõ verzióban! (Nokia 6230 és Siemens M65 biztos le tudja játszani)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

En legalisan is, mert vagy 3-4 eve nincs elit licenszem :D

akkor jovore vegigverhetem a hobby mezonyt,

ha-ha-ha

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
En legalisan is, mert vagy 3-4 eve nincs elit licenszem :D

Sot, ha iden nem indulok sehol ( nagyon ugy nez ki ) akkor jovore vegigverhetem a hobby mezonyt, vagy ok alaznak meg engem, meg nemtom :D :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Amíg ilyen szar a rendszer addig mi is elindulhatunk hobbiban Vole!:D :D :D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Elvileg megvan mar a szabaly erre, aki az elozo evben dobogon vegzett mondjuk hobbyban, az kovetkezo evben automatikusan elit -ben indul, es akinek elit licensze volt, az meg x evig nem indulhat hobbyban. Valahogy igy van.

De mivel iden kezdodik rendesen a rendszer, ezert elvileg elofordulhat, hogy olyan ember indul hobbyban, akinek nem ott kene.

De majd jon Zsolo es elmagyarazza ujra, mert mar asszem volt rola szo. :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Én arra a szponzorációra gondoltam, amikor csrébe reklámoznod kell az adott céget. Nem arra, hogy kapsz haverodtól egy csavart.
Az esélynek kell egyenlõnek lenni, a többi gyakorlás.
Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy én a szponzorok helyében elvárnám, hogy a támogatott versenyzõm ne hobbiban induljon már!

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Én senkit se ismerek!:)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Ezen is lehetne vitázni, hogy mi a szponzorált. Ha kap két felnit, meg két fékpofát, vagy villát, és vázat, esetleg komplett gépet, vagy csak olcsóbban kapja a cuccot?

Inkább a versenyzést kellene alapul venni. Aki tavaly profiban ment, az ha nincs licensze, ne indulhasson hobbiban se. Menjen le mondjuk elõfutóként, akár mért idõvel, hogy ne kelljen azt mondania, hogy a semmiért utazott/szállt/gyakorolt, de ne kerüljön be az értékelésbe. Pláne ne a nála gyengébb kategóriában, fõleg, ha mondjuk még eredménye is volt.

Igen, ez a verzió jobban hangzik...
Mert ha mondjuk engem valaki ez évben szponzorálna komplett Specivel, és elindulnék kõszegen, akkor én profi vagyok???
Miért is? Mikor a hobbí elsõ 30 embere is elverne...hiszen ez az elsõ évem...
Mellesleg a dh szakág nem túlzottan nagy, hogy ne ismerne mindenki mindenkit...

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Ezen is lehetne vitázni, hogy mi a szponzorált. Ha kap két felnit, meg két fékpofát, vagy villát, és vázat, esetleg komplett gépet, vagy csak olcsóbban kapja a cuccot?

Inkább a versenyzést kellene alapul venni. Aki tavaly profiban ment, az ha nincs licensze, ne indulhasson hobbiban se. Menjen le mondjuk elõfutóként, akár mért idõvel, hogy ne kelljen azt mondania, hogy a semmiért utazott/szállt/gyakorolt, de ne kerüljön be az értékelésbe. Pláne ne a nála gyengébb kategóriában, fõleg, ha mondjuk még eredménye is volt.