Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

gondolom a vk-n olyan önkéntesek vannak, akik elõtte valamilyen képzésen átestek már.

Kb egy-egy 1/2 órás eligazításon, de legközelebb még jobban odafigyelek, mikor bíró leszek.

UCI szabálykönyv ide vonatkozó része:
4.1.017 The race organiser must provide enough marshals to ensure the safety of the riders and spectators during competition and official training sessions.
4.1.018 The minimum age for a marshal is 18.
4.1.019 The marshals shall be readily identifiable by a badge or distinctive uniform.
4.1.020 The marshals shall be equipped with a whistle and a radio. They must be positioned so as to provide a radio link covering the whole course.
4.1.021 Marshals must be properly briefed on their role and issued with course maps which provide simple reference points for locating accidents.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
gondolom a vk-n olyan önkéntesek vannak, akik elõtte valamilyen képzésen átestek már. nálunk diákmunkások voltak... ebbõl tanulva legközelebb a fõpályabíró (mondjuk Zsolo?) egy félórás eligazítást tarthatna nekik. mert igaz, hogy elmondtuk nekik a pályán lefelé sétálva, de ezek szerint nem használt. az igazi az lenne, hogy mondjuk minden potenciális versenyhelyszin környékén lenne kb. 10 ember, aki vállal annyit a sportból, hogy beáll ilyen önkéntesnek. de ez ugye megint túl nagy áldozat lenne... de nem is kell, hogy ingyen tegye, mert ezek a diákok kb. 800 Ft/fõ/órába fájnak nekünk.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts

Szombaton reggel, mikor mentünk pályát átmenni Rocsiékkal konkrétan emlékszem, hogy ez elhangzott :(

Akkor kell nekik írni egy programot egy A4es lapra, amit futassanak le minden versenyzõ elhaladásakor magukon:
10 fütyülök
20 if (versenyzõ elesett) CBbe mondom esés
30 if(versenyzõ fekszik) CBbe mondom orvost!
40 if (versenyzõ elhagyta a pályát) CBbe mondom: rajtszám, elhagyás idõtartama és hossza
50 ...
60 goto 10

Aktuális civil

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Nem, itt nem a "szarok bele" volt a baj abszolút, hanem a tétóság. Azért gondoltam, hogy jó lenne tudatosítani velük, hogy pályabírók. Attól még, hogy 16 éves, a szabályokat be kell tudniuk tartatni. Mondjuk a versenyzõk is könnyíthetnének a dolgukon, mert ugye a szabályok lényege a közös elfogadás és nem áruló, hátbatámadó anyagyilkos aki szól, hogy ez márpedig szabályellenes...
Bár ez a kör már párszor le lett futva. :) :(

Aktuális civil

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

amíg nem tudjuk megoldani (vagyis inkább a szövetség), hogy egy állandó pályabírói gárda (nem két ember) járjon a versenyekre, addig ez csak álom marad.

Már ne is haragudj Rocsi, de ez orbitálius hülyeség!!! Még a VK / VB futamokon is önkéntesek a pélyabírók, akiknek a versenybírók tartanak eligazítást.

Ez itt is megtörtént szombat reggel - ott voltál. Csak éppen a hozzáállás a pályabírók részérõl "itt sz*pok egész nap, sz*rok bele". Persze akinek nem inge...

Be kellene már látni, hogy nem a szövetség felelõs mindenért. A versenyszervezés önkéntes alapon történik és a versenyszervezõ dolga (lenne) szalagot, pályabírókat (WCt, számítógépet stb - sorolhatnám, mert már 1000 dolgot hallottam) szóval a versenyhez szükséges infrastruktúrát biztosítani. Ez a Világon mindenhol így mûködik, csak itthon kellene mindent központilag megoldani.

Igazából a kérdésem akkor az, hogy: a sárgamellényes emberek minek számítanak? Tényleg nem feladatuk ez?

De feladatuk lenne.

Az a kérdés, hogy ezért a "munkáért" kaptak e valamit, ha társadalmi munka, akkor csak lelkiismereti kérdés, ha fizettek is értük, akkor...

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Igazából a kérdésem akkor az, hogy: a sárgamellényes emberek minek számítanak? Tényleg nem feladatuk ez?

Aktuális civil

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
amíg nem tudjuk megoldani (vagyis inkább a szövetség), hogy egy állandó pályabírói gárda (nem két ember) járjon a versenyekre, addig ez csak álom marad.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Szóval jó lenne felvilágosítani és pl. konkrét feladatkör leírást adni a sárgamellényes emberkéknek is, hogy lehessen profi szigor.

Szombaton reggel, mikor mentünk pályát átmenni Rocsiékkal konkrétan emlékszem, hogy ez elhangzott :(

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
A szigor és pályabíró kérdéshez, a hétvégi versennyel kapcsolatban még hozzátenném a következõ történetet (csak most, mert a képgyártási elfoglaltságok közepette kiment a fejembõl):
A pályát elhagyta az egyik versenyzõ és nem ott ment vissza, hanem jóval lentebb, az ottani szalagot nagyon szándékosan áttépve. Mikor Vörös Feriék felhívták a "pályabíró" figyelmét arra, hogy ez bõven kizárási ok, a srác azt mondta, hogy 1. ez még "belefér" (khmmm) 2. igazából ez nem az õ dolga, õ visszaköti a szalagot, meg szól, ha baleset van.
Szóval jó lenne felvilágosítani és pl. konkrét feladatkör leírást adni a sárgamellényes emberkéknek is, hogy lehessen profi szigor. Mert azért az dolga lett volna, hogy leszóljon a bírónak, hogy xx rajtszámú ember ilyet csinált és alkalmazzák a szükséges szankciókat. Jóllátom?
Fotósnézõként meg visszakötöm a szalagot ha kell, szólok a legközelebbi mellényesnek, ha látok valamit, de akkor legyenek szívesek azt továbbadni.

Aktuális civil

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Nekem a pályával csak 2 részen volt bajom, a 2 hosszú unalmas sík rész azokat kéne megspirázni, legalább valami kanyar lehetne benne, vagy nem tudom, arra kitalálhatnátok valamit. nem a síksággal van a bajom, hanem hogy egyenes.

gondolkodtunk rajta, csak akkor meg pont a legsíkabb területen törne meg a lendület, és így még tekerõsebb lenne az a rész. és akkor ugye még szarabb és cc-sebb lenne a pálya....

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Hát... kedves Rocsi... Elnézeést ha osszat szóltam.
Lehet csak nekem szúrt szemet a 70 nevezõ meg a pálya adatai. Ne érts félre, nem a szervezéssel volt baj hanem a pályával., de lehet tévedek... sõt... biztos ... minden rendbe van, és csak nekem van más fogalmam errõl a sportágról...
jah.. és igenis megyek külföldre inkább minthogy itt szenvedjek a 150 méterrel.
viszlát

rossz helyre születtél. itt csak ekkora hegyek vannak.

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Nekem a pályával csak 2 részen volt bajom, a 2 hosszú unalmas sík rész azokat kéne megspirázni, legalább valami kanyar lehetne benne, vagy nem tudom, arra kitalálhatnátok valamit. nem a síksággal van a bajom, hanem hogy egyenes.
FanatiX

DHGEGEEEE

DHGEGEEEE

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

A szabályok szerint lesz minden, csak szombat du. Komlón lesz egy jó kis városi DH. A városira viszont csak nagyon rövid ideig (-kb 2 órát) lehet edzeni, ugyanis több helyen is járdán haladunk és azt komoly felügyelettel kell biztosítanunk. Tavaly nagyon jól sikerült!!! Jó pálya (nincs lépcsõ és egyéb brutál bringagyilok, csak egy vasúti sín átugrás), több száz (akár több ezer nézõ) és nem túlzok, nagyszerû hangulat!!

Tény, hogy kicsit sûrû a program és emiatt nem lesznek annyian a városin, de így tudtuk csak összehozni. Azért mindenesetre szerintem megéri eljönni.

Üdv: Csaba

igy van , érdemes jönni tavaly is jo volt, igaz.. csak szemlélöként néztem a "programot" remélem ez idén nem igy lessz :D
A bringázás egy vízszintes irányú mozgás függõleges kifejezõdése! :cheers: :):)

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,265 posts

Csaba: szombaton (szept1) már lehet edzeni a másnapi pályára?

Persze, lehet edzeni! A szabályok szerint lesz minden, csak szombat du. Komlón lesz egy jó kis városi DH. A városira viszont csak nagyon rövid ideig (-kb 2 órát) lehet edzeni, ugyanis több helyen is járdán haladunk és azt komoly felügyelettel kell biztosítanunk. Tavaly nagyon jól sikerült!!! Jó pálya (nincs lépcsõ és egyéb brutál bringagyilok, csak egy vasúti sín átugrás), több száz (akár több ezer nézõ) és nem túlzok, nagyszerû hangulat!!

Magyarul érdemes lejönni Pécsre a Mecsextrémbe szombat reggelre, menni néhány edzõkört, majd átgurulni Komlóra (14 km) jót kajálni, menni párat a városi DH pályán kb 12 órától, majd egy buliverseny.... (mert nem kell véresen komolyan venni). Amúgy lesz felszállítás és úgy néz ki hivatalos profi idõmérés is!! Este buli: ugyanis mindenfelé koncertek, tûzijáték stb.
Majd másnap megint kis edzés a Mecsex pályán és délben idõmérõ...stb.

Tény, hogy kicsit sûrû a program és emiatt nem lesznek annyian a városin, de így tudtuk csak összehozni. Azért mindenesetre szerintem megéri eljönni.

Üdv: Csaba

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Lényegtelen, én szerintem elég ez a pálya, örüljünk h a szervezõk ennyit kitudnak(tudtak) hozni!
Bár az igaz h nem Senior-ba versenyzek... :D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Csaba: szombaton (szept1) már lehet edzeni a másnapi pályára?

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,265 posts
Kedves Mindenki!

Nem baj, hogy nem jött be mindenkinek a pálya, s nem veszem fikázásnak, de azért azt tudomásul kell venni, hogy a Mecsek ezen részének adottságaihoz képest törekedtünk a maximumra.
Lehet, hogy Balázsnak nem volt elég technikás és nehéz a terep, de mindenképp feladta a leckét. Gyertek el legközelebb is (Balázsék is!!!) (szept 1. szombat Komló „No lépcsõ” Városi DH és szept 1-2 Mecsextrém DH Magyar Kupafutam) és lehet faragni az eredményeken!!

Üdv:
Horváth Csaba

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

pont errõl magyarázok hogy lightos... de látom nehezen értetted meg...

Igen, bevallom elég nehezen értem meg, hogy ha a pálya lájtosabb az utcátoknál, akkor miért mentél olyan idõt.

Nem fikázni kéne más munkáját. Fõleg, ha az adott pályán még csak le sem tudsz említésre méltóan jönni.;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

de mind1 is, mert nem a szellemes beszólások miatt irkálok szal bocsi h elmontam a véleményem egy nyilvános forumon.

Ott a lényeg. Elfelejtetted, hogy ha így teszel, nem csak egyetértést, de negatív kritikát is kaphatsz.:chin:

KBalazs

KBalazs

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
pont errõl magyarázok hogy lightos... de látom nehezen értetted meg...
de mind1 is, mert nem a szellemes beszólások miatt irkálok szal bocsi h elmontam a véleményem egy nyilvános forumon.