Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

rider1

rider1

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Hi all!
Képek a pécsi Dh. Ob.-ról!!
Még lesznek!!!

www.josh.mlap.hu

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
hmm, pár napja nyaraltam és most felnézek..há káosz van apám..mintha én beszéltem volna :D:D:D régebben engem is igy osztottak egy egy észrevételért:D:D:D
A mentös részre reagálva..az hogy ott van egy orvos felszerelés nélkül nem jelent tul sokat, ugyanakkor mentöt meg lehet hivni ha történik valami..nem?..persze jobb ha ott van alapbol..

a másik amit láttam és érdekes.. a rendezö hozzáállása..nemtom ki irta..hogy az utcájuk is meredekebb. és lehet igaza van, 1500m-en 150 m szintkülönbség lóf*sz igazábol..az hogy ott sikerül veresnyt szervezni, és jol megszervezni az más kérdés, nem az lett ott fikázva tisztelt rendezö..és az a hozzászólás is hogy hanyadik lettél meg amig nem nyered meg addig..blabla...nem kell ahhoz versenyt nyerni hogy egy magyar dh-s többre vágyjon egy lájtizásnál..attol még tudhat valaki kerózni mert nem a dobogon végzett. és jaaa, érdemes külföldre menni...(ez nem azt jelenti hogy itthon ki kell mindent hagyni..mert neeem..)na mindegy..ez nyilván a zservezöknek esik rosszul..de ez van, a helyükben elfogadnám hogy a magyar dombokon lehet szervezni stb..és grat a szervezöknek akik küzdenek érte..de attol még a pálya nem lesz jobb..
és akárhonnan nézem..ezt el kellene ismerni..

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.265 hozzászólás
Sziasztok!

Én valamennyi pályabírónak elmondtam, a már említett szabályokat, teendõket, köztük volt a pálya elhagyás-visszatérés téma is. Sajnálom és úgy látom, legközelebb jobban kell nyomatékosítanom bennük. Amúgy örülök, hogy voltak a Mecsextrémes diákok, mert saját csapatomból nem jöttek annyian, hogy a 6db állandó pályabíró kérdését megoldjuk, de errõl inkább nem mondok semmit. :( grrrrrrrrrr.......

A dokik az elején tényleg egy helyen álltak és ez hiba. -Mondjuk nem volt három garnitúra teljes felszerelésük a teljes megosztáshoz-, de azért hamar a bukáshoz értek, majd már az egyik felszerelésekkel együtt lent is maradt végig. Egyébként májusban mire a dokikkal a sérültet lehoztuk a pályáról addigra pont megjött a mentõ is. 8-10 perc.

Természetesen köszönök mindenféle kritikát! De váltig állítom, hogy aki már rendezett versenyt, az jobban átlátja a rengeteg buktatót... és kicsit toleránsabb a hibákkal, hibáinkkal... ITT NEM SZABÁLYSZEGÉSRE GONDOLOK!!... mert igyekszünk a maximumot nyújtani a versenyzõknek, és egyáltalán mindenkinek!!

(Széljegyzetként: Szerintem, ha nem lenne a Mecsextrém, akkor idén maximum csak a városi DH-t csináltuk volna meg.)

Üdv: Csaba

mnhnke

mnhnke

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
most jutott eszembe... tavaly szereztem rallys versenyengedelyt... ott az a bevett folyamat h ahoz h kapjal liszenszet le kell tegyel egy minimum vizsgat, ami abbol all h kitoltetnek veled egy tesztet h tudod e a szabalyokat vagy nem... ilyet nem lehetne itt is bevezetni?
Hardtail RULEz!!! már nem...

mnhnke

mnhnke

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
koszi zsoci

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

visszaterve az edzesen valo megallasra... addig amig a legjobbak is megallnak addig h akarjatok elvarni mindenkitol h ne alljanak meg a palyan?

Igazóból ez nem a megállásra vonatkozik, hanem a pályán való álldogálásra, nyom benézésre, szakaszolásra. Tehát van olyan edzésidõ, amikor ez megengedett és van amikor nem megengedett.

tenyleg az szabalyosnak mondhato h ha kimegyek edzesen a palyarol pl kicsuszas es visszatolom a palyan kivul es ugy jovok le? mert ha igen akkor ezzel meg lehet kerulni az egeszet nem?

Ugyanazon a ponton kell visszamenni a pályára ahol elhagytad, kivéve, ha ez nem kivitelezhetõ (pld. lezuhansz egy több méteres letörés aljába, akkor nem kell visszaküzdeni a bringát).

szerintem ha maguk a versenyzok meg a rendezok nem veszik komolyan magat a versenyt hogyan varhatjuk el az atlagembertol (nezok, szponzorok, ujsagotolvasok stb) hogy komolyan vegyenek egy sportagat es penzt rakjanak bele???

Az a baj, hogy ezt a szakot senki nem veszi komolyan. Szabályalkotósat játszunk aztán megszegjük... Ez történik egy évtizede.

mnhnke

mnhnke

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
felreertes ne essek en nem konkretumokra gondolok h ti nem vettetek komolyan meg ilyenek hanem csak felvetes

mnhnke

mnhnke

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
szerintem ha maguk a versenyzok meg a rendezok nem veszik komolyan magat a versenyt hogyan varhatjuk el az atlagembertol (nezok, szponzorok, ujsagotolvasok stb) hogy komolyan vegyenek egy sportagat es penzt rakjanak bele???

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
hogy õszinte legyek, eddig én is csak világkupán láttam, hogy ez mûködik. Zsoló többet tudna errõl mesélni.

mnhnke

mnhnke

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
visszaterve az edzesen valo megallasra... addig amig a legjobbak is megallnak addig h akarjatok elvarni mindenkitol h ne alljanak meg a palyan? tenyleg az szabalyosnak mondhato h ha kimegyek edzesen a palyarol pl kicsuszas es visszatolom a palyan kivul es ugy jovok le? mert ha igen akkor ezzel meg lehet kerulni az egeszet nem?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nem hinném, hogy számonkértem rajtad bármit is. abban igazad van, hogy az baj volt, hogy egy helyen állt a három orvos. az elején szóltam nekik, hogy szóródjanak szét, aztán mégis egy helyre álltak. legközelebb ez nem lesz megengedve nekik. ez a kritika tehát teljesen jogos.

mnhnke

mnhnke

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
nem errol van szo h neked kene szamonkerni a dolgokat hanem arrol h pl esszeruen kene szetszorni a palyan az orvosokat... ez csak egy epito jellegu kritika...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

te ezt most tenyleg komolyan gondolod? tehat ha mondjuk vkit az mentene meg h volt ott mento vagy nem (mondjuk a dalmat) akkor is ugyaneztmondanad??? mert ha azon mulik h nincsen penz akkor nagyon szivesen lemondok a mecsextremes karszallagomrol meg a virslirol meg a penzdijjamrol legkozelebb...

gondolkozz kicsit:
a mentõ a pálya aljában van. valaki elesik a pályán. mit tud csinálni a mentõ? nem jobb, hogy a pályán van 3 orvos, akik helyben el tudják látni? ha mentõ kell, akkor mire lehozza a terepjáró (ami egyébként elõ volt készítve, tehát erre is volt akcióterv), addigra ott van az is.

DHGEGEEEE

DHGEGEEEE

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

te ezt most tenyleg komolyan gondolod? tehat ha mondjuk vkit az mentene meg h volt ott mento vagy nem (mondjuk a dalmat) akkor is ugyaneztmondanad??? mert ha azon mulik h nincsen penz akkor nagyon szivesen lemondok a mecsextremes karszallagomrol meg a virslirol meg a penzdijjamrol legkozelebb...

ha a pálya közepén történik baleset addig az ottlévö orvosok megteszi a tölük telhetöt hordágyra rakják és mire lebatyognak a pályárol a sérültel addig a mentõ is kiér, mert ha most kint van a mentö és elesel a pálya egyes részénél akkor a mentös se tud gyorsabban lehozni a pályárol..nem supermenek
A bringázás egy vízszintes irányú mozgás függõleges kifejezõdése! :cheers: :):)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Miért mindig ezzel jöttök, hogy mi van ha a Dalma..?

Volt már olyan, hogy a Dalmát nézõ (Köszi Duga Marcell!!!) vitte kórházba - lehetséges koponyatöréssel - mert se orvos se mentõ nem volt...

Ha egyszer ez a törvény én nem tudok többet számonkérni senkitõl :( Szted tavaly Magyarhertelenden annyira jó élmény volt a Baracska Dani véres fejét tartani, arcát tisztogatni?

mnhnke

mnhnke

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

igazandibol engem ebbol a szempontbol nem erdekel se a torveny se a szabaly mert ha vmi szar tortenik akkor utana mondogathatod h szabalyos volt de...

Nincs de.
A szervezõk törvény szerint jártak el, a versenyzõ meg saját felelõsségére indul, ezekkel a feltételekel. Pont.

ja meg csak az eses utan lett lent orvos mert addig fennt volt mind a 3 a kozepso ugratonal nem?

Igen, mert ott történtek a nagyobb borulások (tavasszal is). Az ominózus versenyzõ már ott is talajt fogott és az orvosok már onnan nem akarták tovább engedni. Bevállalta...

mnhnke

mnhnke

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
igazandibol engem ebbol a szempontbol nem erdekel se a torveny se a szabaly mert ha vmi szar tortenik akkor utana mondogathatod h szabalyos volt de...
ja meg csak az eses utan lett lent orvos mert addig fennt volt mind a 3 a kozepso ugratonal nem?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

igazandibol nekem csak a mentoauto jelenlete hianyzott kicsit... tudom draga meg minden de azert megiscsak ez volt az OB...

Volt helyette 3fõ orvos - a törvény (és a szabály) egyet ír elõ.

mnhnke

mnhnke

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
igazandibol nekem csak a mentoauto jelenlete hianyzott kicsit... tudom draga meg minden de azert megiscsak ez volt az OB...