Jelentkezz be Regisztrálj

DH/4X/DS versenyek
Posted 2007. July 26. - 20:08

Posted 2007. July 26. - 20:04

A mentös részre reagálva..az hogy ott van egy orvos felszerelés nélkül nem jelent tul sokat, ugyanakkor mentöt meg lehet hivni ha történik valami..nem?..persze jobb ha ott van alapbol..
a másik amit láttam és érdekes.. a rendezö hozzáállása..nemtom ki irta..hogy az utcájuk is meredekebb. és lehet igaza van, 1500m-en 150 m szintkülönbség lóf*sz igazábol..az hogy ott sikerül veresnyt szervezni, és jol megszervezni az más kérdés, nem az lett ott fikázva tisztelt rendezö..és az a hozzászólás is hogy hanyadik lettél meg amig nem nyered meg addig..blabla...nem kell ahhoz versenyt nyerni hogy egy magyar dh-s többre vágyjon egy lájtizásnál..attol még tudhat valaki kerózni mert nem a dobogon végzett. és jaaa, érdemes külföldre menni...(ez nem azt jelenti hogy itthon ki kell mindent hagyni..mert neeem..)na mindegy..ez nyilván a zservezöknek esik rosszul..de ez van, a helyükben elfogadnám hogy a magyar dombokon lehet szervezni stb..és grat a szervezöknek akik küzdenek érte..de attol még a pálya nem lesz jobb..
és akárhonnan nézem..ezt el kellene ismerni..
Posted 2007. July 26. - 17:10

Én valamennyi pályabírónak elmondtam, a már említett szabályokat, teendõket, köztük volt a pálya elhagyás-visszatérés téma is. Sajnálom és úgy látom, legközelebb jobban kell nyomatékosítanom bennük. Amúgy örülök, hogy voltak a Mecsextrémes diákok, mert saját csapatomból nem jöttek annyian, hogy a 6db állandó pályabíró kérdését megoldjuk, de errõl inkább nem mondok semmit.

A dokik az elején tényleg egy helyen álltak és ez hiba. -Mondjuk nem volt három garnitúra teljes felszerelésük a teljes megosztáshoz-, de azért hamar a bukáshoz értek, majd már az egyik felszerelésekkel együtt lent is maradt végig. Egyébként májusban mire a dokikkal a sérültet lehoztuk a pályáról addigra pont megjött a mentõ is. 8-10 perc.
Természetesen köszönök mindenféle kritikát! De váltig állítom, hogy aki már rendezett versenyt, az jobban átlátja a rengeteg buktatót... és kicsit toleránsabb a hibákkal, hibáinkkal... ITT NEM SZABÁLYSZEGÉSRE GONDOLOK!!... mert igyekszünk a maximumot nyújtani a versenyzõknek, és egyáltalán mindenkinek!!
(Széljegyzetként: Szerintem, ha nem lenne a Mecsextrém, akkor idén maximum csak a városi DH-t csináltuk volna meg.)
Üdv: Csaba
Posted 2007. July 26. - 15:27

Posted 2007. July 26. - 15:22

Posted 2007. July 26. - 15:21

Igazóból ez nem a megállásra vonatkozik, hanem a pályán való álldogálásra, nyom benézésre, szakaszolásra. Tehát van olyan edzésidõ, amikor ez megengedett és van amikor nem megengedett.visszaterve az edzesen valo megallasra... addig amig a legjobbak is megallnak addig h akarjatok elvarni mindenkitol h ne alljanak meg a palyan?
Ugyanazon a ponton kell visszamenni a pályára ahol elhagytad, kivéve, ha ez nem kivitelezhetõ (pld. lezuhansz egy több méteres letörés aljába, akkor nem kell visszaküzdeni a bringát).tenyleg az szabalyosnak mondhato h ha kimegyek edzesen a palyarol pl kicsuszas es visszatolom a palyan kivul es ugy jovok le? mert ha igen akkor ezzel meg lehet kerulni az egeszet nem?
Az a baj, hogy ezt a szakot senki nem veszi komolyan. Szabályalkotósat játszunk aztán megszegjük... Ez történik egy évtizede.szerintem ha maguk a versenyzok meg a rendezok nem veszik komolyan magat a versenyt hogyan varhatjuk el az atlagembertol (nezok, szponzorok, ujsagotolvasok stb) hogy komolyan vegyenek egy sportagat es penzt rakjanak bele???
Posted 2007. July 26. - 15:12

Posted 2007. July 26. - 15:11

Posted 2007. July 26. - 15:04

Posted 2007. July 26. - 15:01

Posted 2007. July 26. - 14:52

Posted 2007. July 26. - 14:49

Posted 2007. July 26. - 14:40

te ezt most tenyleg komolyan gondolod? tehat ha mondjuk vkit az mentene meg h volt ott mento vagy nem (mondjuk a dalmat) akkor is ugyaneztmondanad??? mert ha azon mulik h nincsen penz akkor nagyon szivesen lemondok a mecsextremes karszallagomrol meg a virslirol meg a penzdijjamrol legkozelebb...
gondolkozz kicsit:
a mentõ a pálya aljában van. valaki elesik a pályán. mit tud csinálni a mentõ? nem jobb, hogy a pályán van 3 orvos, akik helyben el tudják látni? ha mentõ kell, akkor mire lehozza a terepjáró (ami egyébként elõ volt készítve, tehát erre is volt akcióterv), addigra ott van az is.
Posted 2007. July 26. - 14:25

te ezt most tenyleg komolyan gondolod? tehat ha mondjuk vkit az mentene meg h volt ott mento vagy nem (mondjuk a dalmat) akkor is ugyaneztmondanad??? mert ha azon mulik h nincsen penz akkor nagyon szivesen lemondok a mecsextremes karszallagomrol meg a virslirol meg a penzdijjamrol legkozelebb...
ha a pálya közepén történik baleset addig az ottlévö orvosok megteszi a tölük telhetöt hordágyra rakják és mire lebatyognak a pályárol a sérültel addig a mentõ is kiér, mert ha most kint van a mentö és elesel a pálya egyes részénél akkor a mentös se tud gyorsabban lehozni a pályárol..nem supermenek

Posted 2007. July 26. - 14:16

Miért mindig ezzel jöttök, hogy mi van ha a Dalma..?te ezt most tenyleg komolyan gondolod? tehat ha mondjuk vkit az mentene meg h volt ott mento vagy nem (mondjuk a dalmat) akkor is ugyaneztmondanad??? mert ha azon mulik h nincsen penz akkor nagyon szivesen lemondok a mecsextremes karszallagomrol meg a virslirol meg a penzdijjamrol legkozelebb...
Volt már olyan, hogy a Dalmát nézõ (Köszi Duga Marcell!!!) vitte kórházba - lehetséges koponyatöréssel - mert se orvos se mentõ nem volt...
Ha egyszer ez a törvény én nem tudok többet számonkérni senkitõl

Posted 2007. July 26. - 14:00

Posted 2007. July 26. - 13:55

Nincs de.igazandibol engem ebbol a szempontbol nem erdekel se a torveny se a szabaly mert ha vmi szar tortenik akkor utana mondogathatod h szabalyos volt de...
A szervezõk törvény szerint jártak el, a versenyzõ meg saját felelõsségére indul, ezekkel a feltételekel. Pont.
Igen, mert ott történtek a nagyobb borulások (tavasszal is). Az ominózus versenyzõ már ott is talajt fogott és az orvosok már onnan nem akarták tovább engedni. Bevállalta...ja meg csak az eses utan lett lent orvos mert addig fennt volt mind a 3 a kozepso ugratonal nem?
Posted 2007. July 26. - 13:38

ja meg csak az eses utan lett lent orvos mert addig fennt volt mind a 3 a kozepso ugratonal nem?
Posted 2007. July 26. - 13:33

Volt helyette 3fõ orvos - a törvény (és a szabály) egyet ír elõ.igazandibol nekem csak a mentoauto jelenlete hianyzott kicsit... tudom draga meg minden de azert megiscsak ez volt az OB...
Posted 2007. July 26. - 13:31