Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

zölditomi

zölditomi

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
hello! Szerintem jónak tûnik a jövõ évi naptár, Felsõtárkány sem gyenge hely, aki járt már ott az tudja... Örülök,hogy vkinek eszébe jutott! Bükkszentkereszt... sajnos idén nem voltam. De ha az eszement Egrigabi és a többi miskolci belepiszkál vmibe, annak csak jó vége lehet. Remélem,hogy sikerül megvalósítani a terveket. Ha az építõk minél nehezebbre kreálnak egy pályát,annál több benne a kihívás, ami szerintem azt eredményezi,hogy ugyanott legközelebb többen vesznek részt, hogy próbára tegyék a tudásuk. Talán az is jobban vonzza a nézõket, szponzorokat, ha egy fotón a kerék mellett egy b....tt nagy sziklát látnak,nem pedig fûcsomót. Mellesleg a versenyzõk is elégedetten beszélgetnek a futam végén, hogy milyen érzés volt átrongyolni a kõsoron és hogy sikerült beadniuk 1 kövér ugrást. Egy élvezhetõ pályára legközelebb is el fognak menni bringázni. Nem véletlenül voksolnak annyian a külföldi versenyek mellett. Ha 1 pályába hárommal több ugrás tesznek (olyat aminek van is értelme) az jóval megemeli a pálya színvonalát. Az a 3 ugrás kb. 2-3 embernek ugrásonként naponta 2 órájába kerül. Szerintem ez annyira nem sok, hogy elcsússzanak a teljes pálya építésével. Vagy pár mandíner... sorolhatnám. Természeti adottságok szempontjából egy közepes pályát legalább négyesre lehet javítani ilyen apróságokkal. Úgyhogy azoknak az építõknek akik majd tevékenykedni fognak csak tanácsolnám, hogy próbáljanak meg hozzáadni pár ilyen elemet a leendõ pályákhoz, ha az idejük engedni. Nem hiszem,hogy kritika érné õket a késõbbiekben, ha olyan ugrásokat csinálnak amelyeknek mondjuk van érkezõje. Ezeknek érdemes kis figyelmet szentelni. Szóval mindenkinek sok sikert a jövõ évre.

DHGEGEEEE

DHGEGEEEE

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

pézsé? Tudsz saujhelyi rendezõ telefon kontaktot, mert aki nekem van nem elérhetõ. Kösz

broxi? de nem tudom hogy ö utazna rendezöi dolgokkal...habár emlitette idén mikor beszéltem vele hogy épitgeti a pályát stb, de kitudja..
A bringázás egy vízszintes irányú mozgás függõleges kifejezõdése! :cheers: :):)

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
pézsé? Tudsz saujhelyi rendezõ telefon kontaktot, mert aki nekem van nem elérhetõ. Kösz

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
készen vagyok a beszámolóval, de túlságosan nagy terjedelmû ahhoz hogy itt bemutassam. Ha viszont az üzemeltetõk engedélyezik szívesen felteszem. A/4-es lap 3 oldal . Mehet?

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Minnaar 2008-tól a Santa Cruz Syndicate-nél Rennie, meg Peat mellett. Ütõs kis csapat lesz.
http://www.ridemonke...ad.php?t=192183

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás
Néztem képeket Eplényrõl!!!
Ha sípálya melletti részen lesz a pálya akkor jó kis lejtõ sziklás pálya lessz !!!
Tetszik!!

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás

na, csak haladunk...:)

Ha irónikus lennék azt mondanám a lejtõn lefele!!!
de ez nem igaz!!!:)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
na, csak haladunk...:)

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Gabi, a béke alap ;)

gondolkoztunk persze... talán egy 30-40 milliós piacon, ahol a kerékpáros és kereskedõi kultúra legalább a szlovák szinten van összejöhetne...

A médiával való szorosabb kapcsolattartásról is szó volt a Fórumon, és még sok egyéb másról is. A beszámolót hamarosan felrakom, de addig is elõzetesen annyit, hogy szerintem az általunk javasolt megoldás mindenki számára kielégítõ lesz, és elindulhat egy megállapodási, szerzõdési alapon mûkûködõ eggyüttmûködés az újságokkal.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Gabi, a béke alap ;)

gondolkoztunk persze... talán egy 30-40 milliós piacon, ahol a kerékpáros és kereskedõi kultúra legalább a szlovák szinten van összejöhetne...

gaha

gaha

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
bocs LCS,
állításomat semmire nem alapoztam, mivel én sem olvasom az újságot...
Azon elgondolkoztatok már, mogy ketté szedjétek? lenne egy cc meg minden ilyesmi, és lenne egy fr és minden ilyesmi...? Ha népszerüsödik, akkor lenne olyan aki venné, nem? pl én is...
béke

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Eplényi pályát tudtommal Misi veszi kezelésbe, õ tárgyal velük aszem, de ez nem száz százalékos info.
FanatiX

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

Ebba csak annyi a gond hogy ezek sielésre kitalált bérletek! Azzal a verzióval amit te írtál csak a közép és felsõ állomás közt tudsz utazni, ahol eleve a sípálya van. Mivel a dh pálya teljesen leér az 1. indító állomásra ezt a bérletet elfelejtheted ha csak nem tolod fel a középállomásig ami még viccnek is rossz.

Az elsõ változat pedig azért rossz mivel abba a felszállítás és a lefelejövetel is benne van ami nekünk természetesen sok (mind árba mind szolgáltatásba).

Sajnos már évek óta mondják a helyiek h próbálkoznak megállapodni a libegõvel egy bringás bérlet kialakitásáról, de eddig sajnos eredménytelenül.

Most beszéltem az üzemeltetõvel mivel érdekelt jólértesült vagy-e :D igazad van síelésre vonatkozik a táblázat az internete, de mot jön a meglepi.

TELEFONOS EGYEZTETÉSRE
5 perc alatt tett nekem egy ajánlatot:

-10 fõ a minimum amiért beindítja
-ajlától a tetejéig megyünk
-12 alkalommal
-2500FT/fõ tehát összesen 25ezer forintért.
- lent beszáll 10 bringás felmegy mind majd a felvonó megáll.
-amikor leért mind a 10 újra beindítjaés felmegyünk a tetejére. (mintha teherautó lenne)

Ha azt szeretném hogy reggel 10 tõl ete 17-ig folyamatosan menjen
megállás nélkül 125 ezer/nap, ami 50 fõt jelent. azthiszem a legrosszabb OB-n is többen voltak ennél.

mondjuk fura a 450 ezres , lehet kapzsik ha már egy OB-ról van szó és másként ülnek le mint egy osztályfõnökkel :D

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

A függõszékes kötélpálya használatára jogosító bérletek ára Ft-ban
12 teljes menet (a pálya teljes hosszán fel- és leutazásra)
Felnõtt Diák
10.000,- 7.500,-
12 alkalommal egyszeri fel vagy leutazásra a pálya felsõ szakaszára (a középállomás és a kilátó közötti szakaszra)
3.700,- 2.500,-
névre szóló napi bérlet korlátozás nélküli Libegõ és sípálya használattal, kizárólag a havas síelésre alkalmas napokon.
3.100,- 1.900,-

tehát 3700ft egy 12 alkalmas bérlet, 30 fõ felett 10% kedvezményt adnaktehát eddig 3330ft nál vagyunk.
60-100 fõ esetén pedig kialkudható szerintem nagyobb kedvezmény is. kb 3000ft.
ezek a felnõttek. a diákokról nem is beszélve, hiszen a mezõny legynagyobb része tanul még, de ha egységesítik a bérletet akkor is további kedvezmént lehet szerezni.

Ebba csak annyi a gond hogy ezek sielésre kitalált bérletek! Azzal a verzióval amit te írtál csak a közép és felsõ állomás közt tudsz utazni, ahol eleve a sípálya van. Mivel a dh pálya teljesen leér az 1. indító állomásra ezt a bérletet elfelejtheted ha csak nem tolod fel a középállomásig ami még viccnek is rossz.

Az elsõ változat pedig azért rossz mivel abba a felszállítás és a lefelejövetel is benne van ami nekünk természetesen sok (mind árba mind szolgáltatásba).

Sajnos már évek óta mondják a helyiek h próbálkoznak megállapodni a libegõvel egy bringás bérlet kialakitásáról, de eddig sajnos eredménytelenül.
Nem vágyok sokra,de egyet akarok Magyar Nemzeti Hip-Hop-ot!(Bëlga)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Van nekünk egy mindenható Bikemagunk, amiben arányaiban a Dh/4X együtt nem éri el a túrabeszámolókat (csak példa).

Gabi,

Rosszul látod. Jelenleg pont az ellenkezõjével van egy kis probléma nálunk. A kisebb tömegeket megmozgató DH/FR/dirt tartalom erõsödött túl a nagy létszámot jelentõ XC/maraton vonal fölé. Pont emiatt kapunk jogos kritikákat az utóbbi stílust képviselõ- és egyben nagyobb olvasótáborunktól.
Sõt, az XC vonalat még tovább kell erõsítenünk...
Nem tudom kitõl terjed az állításod alapja, de gyanítom olyanoktól, akiknek egyrészt semmi sem elég, másrészt tájékozatlanok és igazából nem is olvasnak minket és csak megszokásból háp háp háp...
Ha érdekel számokkal is alá tudom támasztani

A DH/4X tartalom volt már nagyobb is régebben, amikor érdemes volt elmenni egy versenyre (és nem azért mert meghívtak minket...) - hogy a jövõben ez hogy alakul, csak a versenyeken és a velünk történõ kapcsolattartás milyenségén-, stílusán múlik.

Mi, ahogy régen nyitottak voltunk, a jövõben is azok leszünk, de ez sok mindentõl/mindenkitõl függ.

gaha

gaha

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Szia Béla,

tudom-tudom, és eszem ágában sincs még egy fikázós hozzászólónak lenni (meg különben is mi már lepörgettük a magunk acsarkodását a DalmaMag-on), de... én tudod hogy csinálnám? Elõször azokat az embereket, akik tapasztaltak/hozzáértõk a verseny -vagy bármi egyéb- szervezésben összegyúrnám egy csapattá. Ehhez elengedhetetlen a kommunikáció, ami nem úgy megy, hogy Te vagy a hülye-nem te vagy az-pedig én azt hallottam Te vagy az-nem is, mert... Szerintem azok a személyes ellentétek, amik kialakultak az értékes emberek és közted gyerekesek, és abszolult fölöslegesek!! Ez sem fogja elõrelendíteni a sportot, ugyan úgy mint a fórum-fikázós szakemberek...:) oltogatása. Zsolo asszem bizonyított, Rocsi pedig több munkát öl bele, mint amennyit épeszû ember áldozna egy olyan ügyért, ami haldoklik...respect!! De tudnék még fölsorolni jópár nevet Szekszárdtól Miskolcig, akik nagyon sokat tudnának adni. Persze semmi sem megy ingyen, de ne gondold, hogy egy olyan ember aki már eddig is ennyit tett pénzt akar elsõsorban. Pl. az elért eredmény dicsõségét is meg kell osztani...
Akkor mégegy pont: a szakág médiaháttere szánalmas! Van nekünk egy mindenható Bikemagunk, amiben arányaiban a Dh/4X együtt nem éri el a túrabeszámolókat (csak példa). Te szakágvezetõként kopogtathatnál, és vihetnéd az infókat, mert ha sehol nem tudsz reklámozni versenyszezonon kívül, akkor senki sem fog szponzorálni...szponzor nélkül üres a zseb... geppa nélkül nincs verseny...ha nincs verseny, akkor...halál! Marad a fogas a Pestieknek, meg a cc szarásig.
Meglepve láttam Eplényt, mint OB-helyszín... Nem tudom tudod-e, hogy egyenlõre csak annyit tudnak a sípálya-emberek, hogy lehetne egy mountain bike pályát is csinálni, mert hát az hozná a pénzt! Tehát semmi! Te beszéltél már bárkivel is ott? A pályaápítésben tudok (és nem vagyok egyedül Veszprémben, aki akar ott csinálni valamit) segíteni, nekünk csak 10-20 kila! (már felmértük a területet, csak most hó van) Légyszives adj infókat, és akkor együtt tudnánk mûködni!
Na mindegy várom a reakciókat...
Siska
ja, és a korábban megemlített helyszínek azért voltak jók, mert odament egy versenyzõ, befizette a nevezést, és versenyezhetett...ment minden magától...bárcsak így lenne ez ma is...

DHGEGEEEE

DHGEGEEEE

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

lol vagy, a 2007-es pécsi nem dunántúl OB? vagy lehet régi térképet használok.

örülök nem csak én vagyok bajba föcivel :D :D :D
A bringázás egy vízszintes irányú mozgás függõleges kifejezõdése! :cheers: :):)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

Na végre ezt is megértük dh ob a dunántúlon!!!

lol vagy, a 2007-es pécsi nem dunántúl OB? vagy lehet régi térképet használok.

rocsipeti megnevettetett, jóvolt. köszi. :D

a szilvás sauh bagoly témára.

1. bagoly lessz, még soha nem versenyeztem a mátrában, és szivesen elmegyek küllõ versenyére, mert csak jót hallottam róla.

2. sauhelyen szerintem jó megoldás az amit béla tervez, nem is kell tárgyalni különösebben.
íme: http://www.satoralja...urizmus/libego/

A függõszékes kötélpálya használatára jogosító bérletek ára Ft-ban
12 teljes menet (a pálya teljes hosszán fel- és leutazásra)
Felnõtt Diák
10.000,- 7.500,-
12 alkalommal egyszeri fel vagy leutazásra a pálya felsõ szakaszára (a középállomás és a kilátó közötti szakaszra)
3.700,- 2.500,-
névre szóló napi bérlet korlátozás nélküli Libegõ és sípálya használattal, kizárólag a havas síelésre alkalmas napokon.
3.100,- 1.900,-

tehát 3700ft egy 12 alkalmas bérlet, 30 fõ felett 10% kedvezményt adnaktehát eddig 3330ft nál vagyunk.
60-100 fõ esetén pedig kialkudható szerintem nagyobb kedvezmény is. kb 3000ft.
ezek a felnõttek. a diákokról nem is beszélve, hiszen a mezõny legynagyobb része tanul még, de ha egységesítik a bérletet akkor is további kedvezmént lehet szerezni.

probléma: a sauhelyi haverok azt mondták a 12 alkalmas bérletek csak 1 napra szólnak, tehát mindet 1 nap alatt kell felhasználni.
ha kilehet alkudni azt, hogy 2 nap alatt akkor minden oké, hiszen 12 menet elég egy 2 napos versenyre. akár a csoportos kedvezményt is belehetne áldozni ennek fejében.

a pályáról: rendszeresen bringáznak rajta, kivan fékezve, sokkal kövesebb a közvetlenül a sípálya fetti rész. idén a tavaszi szünetben annyian mentek ki bringázni (szlovákok, magyarok, ukránok), hogy a felvonó elõtti sor a parkolóig ért, és nem libasorban.

Másrészt a bogármesterrel, meglehet értetni miért jó nekik ha mennek oda a bringások. garantált a pozitív hozzállás, így könnyebb a felvonó üzemeltetõire nyomást gyakorolni felülrõl, mint alulról. Ha valki felvállalja azt, hogy megszervezi és lebonyolítja a versenyt, biztosan pozitívan álnak majd hozzá. hiszen pénzt viszünk zemplén fõvárosába, nem ellenkezõleg.

szilváson nemlessz verseny. azellen nincs mit tenni. DE
ott van Bükkszent, jó pálya, 2DB nyom is van, és mindkettõ jó, csodás természet, a felszállítás is jól megoldható. senki nem panaszkodott rá. ez a szilvás alternatívája. lessz is verseny.

amásik. Bánkút, ugye sípálya felvonó miegymás. a harmadik lilafüred. a pályák készülnek felszállítás is megoldható.

REMÉLEM ÉRDEMI INFÓKAT ADTAM

Ha valakiösszefogja a szálakat, és egy sorozatnak 1 gárda a szervezõje az sok elõnnyel jár:
tud referenciákat felmutatni, x versenyt szervezek egy évben, stabil gárda stb, jó kommunikáció kell a csapaton belül, és egy diktátor akinek mindenki engedelmeskedik :D így egységesek lennének a versenyek, garantált a szinvonal és nem kéne azon aggódni ez az új szervezõ milyen versenyt csinál? inkább nem kockáztatok és megyek semmeringbe. na gondoljátok tovább ezt csak gondolatébresztõnek szántam.
Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy kemény pályákat csináljunk, ne fecséreljük az energiát silány DH versenykre, tartsuk a szabályokhoz magunkat, és egységes szervezõgárdát a versenyekre, akik megmondják a helyi egyesületeknek mit kell csinálni.

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Szilvás... Sátor... Bagoly...
azok voltak a szép idõk!

Szilvás......az elmúlt versenyek miatt fokozott talajerózió lépett fel, ami miatt semmilyen nemû versenyt nem engedélyez a nemzeti park.(szerettem volna én is utánajártam..........sajnos nem megy)
Sátoraljaújhely.......... a versenyszervezési költségek annyira magasak, hogy csak magsabb nevezési díjjal lehetne megoldani a rendezést. A jelenlegi 3-4000 ft-os nevezési díj mellett a felvonó költsége a legutóbbi versenyen információim szerint több mint 450 000ft volt. Ezt egyetlen szervezõ sem tudja bevállalni önerõbõl. Tárgyalunk egyéb alternatív lehetõségekrõl ami abból áll, hogy Egy alacsonyabb nevezési díj mellett minden versenyzõ önmaga váltja meg a felvonó bérletét, napijegyét, igényének megfelelõen.Mint pl a Szlovák versenyeken.Külön napjegy az edzésre, és a versenynapjára is.
Bagolyírtás...........a 2008-as idényre betervezve

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

kicsit beleolvasva a témába csak annyi megjegyzésem lenne, hogy ha már vezetõ/irányító/szervezõ pozíciót vállal valaki, akkor ne vegye személyeskedésnek a kritikát, és ha nem is fogadja meg szó nélkül a kapott tanácsot, de legalább vegye észre, hogy valami nem stimmel a munkája/vállalt feladata környékén!
Sok sikert kívánok mindenkinek a 2008-as szezonra, erõs idegeket, vastag pénztárcát, birka türelmet, majd meséljétek el mi volt...hehehe
béke

Kedves Gaha !
Ugye a jóisten sem 1 nap alatt teremtette a világot? Én ezt a pozíciót az idei nyáron júniusban vettem át.Ahhoz hogy látható, érezhetõ változások történjenek, egy picit több idõ kell mint pár hónap. A jó tanácsokat, kritikákat mindíg megfogadtam, és meg is fogadom, ha feltételezhetõ a jó szándék mögötte. Igazad van tényleg nem stimmel sok minden ezen a téren, és azon dolgozunk többed magammal, hogy rendbetegyük azokat amik nem igazán mûködnek.Ami viszont bosszantó egy kissé, az azok a fajta megynyilvánulások, amelyek már eleve rossz szándékot, és negatív minõsítést feltételeznek a következõ szezonra, és befolyásolják mások döntési képességét.Ez nem elõre viszi a sportot, hanem visszahúzza. Sokkal szívesebben olvasnék ötleteket, megoldási javaslatokat tõletek.