Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Mi az amit egy versenytõl elvársz?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
81 hozzászólás a témában

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

ja fityisz:
ne díjjazzák külün a hardtailt a softtól?????

nem kértem semmiféle díjjazást:

legyenek a single speed-el indulók külön is értékelve.

ez csak annyi, hogy az eredmény listában legyen feltüntetve, hogy egysebességessel ment az illetõ.... nem több.......egyelõre.
Aztán ha lenne érdeklõdés akkor lehetne értékelni is õket külön..... mint nálunk fejlettebb kerékpáros kultúrával rendelkezõ országokban ahol külön bajnokság van single speed-eseknek (viszont hard és softtail-osoknak nincs ::) )

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
Kicsit megvédeném a 24órást.
Valóban voltak hiányosságok, de a pálya értékelése szerintem szubjektív. Nekem nagyon bejött.
Az eredményeket pedig már rég kihírdették.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Apró észrevétel, meg szvsz sokmindenkit nem érint, de pl arra is figyelni kell, hogy a Rajt/Cél területen ne legyen zsebmetszõbüfé, (most konkrétan a Duna, meg a Kõszeg maratonra gondolok, mindkét helyen 350 volt 4deci Zipfer, pedig elvileg szponzor volt.)

Most egyéb okosság nem jut eszembe, de majd még biztos lesznek 5leteim.

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
"Hobbi kategóriában ne indulhasson egyesületi igazolt versenyzõ"

nekem is ez a legnagyobb fájdalmam...
különösen zavaró volt szeptemberben a gatorade-n a néhány postás versenyzõ szereplése, a versenyen természetesen nem volt hobby/elit kategoria.
Azt mondanomse kell hogy aznap volt a Mátra maraton. no comment >:(

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 hozzászólás

24 órás verseny:
túl sok a mínusz, nem sorolom, ennek ellenére tetszett! Nem hiszem, hogy az OB pályán kéne 24 órában zavargászni a versenyzõket!

Nem akarok én semmi roszat de ahol ennyire jó a rendezés arra érdemes elmenni?

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 hozzászólás
A BM-en nincs elit és hobbi táv.

50 ill 100 km volt eddig semmilyen megkötés arra, hogy kik indulhatnak 50 km-es távon. 100 km ez életkorhoz kötött. Ha jól tudom a nemzetközi szabályok sem tiltják a rövidebb távon profik indulását. Úgy hogy ezt sajnos nem lehet kiküszöbölni.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Szerintem abszolut nem oFF!

Lõrinc Olivér is ezt mondta, hogy ez a pálya nem 24 órásra való!

Viszont ez a Hobby kategória szerintem valóban azoké kellene, hogy legyen, akik tényleg hobbyból tekernek! Sokkal jobban népszerûsítené a kerékpározást, jobban motiválná a bringásokat!

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
ja fityisz:
ne díjjazzák külün a hardtailt a softtól?????

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás

Nem hiszem, hogy az OB pályán kéne 24 órában zavargászni a versenyzõket!

??? ??? ???
nem volt az gázos pálya. sõt. én két éve maratonozok, a papírkutyában (cspatom) volt akinek ez volt az elsõ versenye, kecskemétiek vagyunk, mégis nagyon bejött. ha az M5-ösön zavarnak oda vissza 2 kilcsit az uncsi. ez kihívás volt, nem nyámmogás. szét is barmoltunk 4 monoblokkot. ja. bejárás után én is szentségeltem....)

bocs a raid off ért

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Egységes korcsoportokat!!!
1968-as létemre az egyik maratonon elitben, a másikon senior-A-ban mentem.
Ja, az idõmérés. Ez valahogy egységes probléma!

Tisza maraton:
- az elsõ frissítõpont. (15 km helyett 30-nál volt. Menjen az a hülye egy kulaccsal 30 kilométert tûzõ napon, aki azt mondta, hogy túl közel lesz!)
Szóval az embert ne érjék ilyen meglepetések!

24 órás verseny:
túl sok a mínusz, nem sorolom, ennek ellenére tetszett! Nem hiszem, hogy az OB pályán kéne 24 órában zavargászni a versenyzõket!

Elvárom, hogy minden maratonon legyen az út szélén csalános!!! ;) ;D ;D ;D

Hobbi kategóriában ne indulhasson egyesületi igazolt versenyzõ! Elvégre ezért hobby!
(Bükk maraton Speciár Viktor)

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás

versenyelmeny:
szvsz. jol szervezett matra DH..csak sajna kitort a telom mikor 3ra jottem le a palyan...mondom hat ezt bebuktam de talan a nevezest visszaadjak ha most 3 felszallitas...aztan odamentem a neevzosatorhoz es megkerdeztem h most mi legyen?! megkerdeztek mennyit mentem...mondom 3at...
-bocs, de csak 2nel adjuk vissza :P
hat nemtom de ez engem kicsit szivenutott vagy mi..

Most a problémádat nagyon nem értem...
Miért adnák vissza a nevezési díjat?Egyszer befizetted,és annyi. Ha esel,akkor az nem a szervezõség hibája,hogy visszaadják a pénzt.Meg ki is van írva nagy betükkel,hogy semmiért nem vállalunk felelõséget :-X
Megaztán elég ritka a hazai DH verseny,és fáj a szived megszponzorálni az egyik versenyet a nevezési díjjal?
Én is estem a BPDH-n,és nem kértem vissza a pénzt.Milyen rendi vagyok ::)
Én is szeretnék egy-két dolgot a versenyeken:"figyelmet igénylõ szakaszok elõrejelzése"(pl:különbözõ színû zászlókkal a pálya mentén),illetve a szalmabálák :D

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
amit én szeretnék:
-pontos rajt
-teljes pályabiztosítás, különleges figyelmet igénylõ szakaszok elõrejelzése.

Én is fontosnak tatranám, hogy amit megígérnek az teljesüljön is...
ld. DM2003 kultúrált fürdési lehetõség :(

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
egy apró kérésem volna csak ........... ::)

legyenek a single speed-el indulók külön is értékelve. Tudom nem vagyunk sokan, ezért talán az elején (gondolok itt 2004-re :P) mondjuk az eredmény listán lehetne külön jelölve hogy ss..... aztán majd kiderül, hogy mekkora igény van erre....

Bzmot

Bzmot

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Nem lehetne ebbõl egy szavazást csinálni? +/- rendszerrel a szavazatok száma sem torzítaná a felmérést.
Saját szmpontjaim:
- WC mennyiség, minõség a rajt/célterületen (DM: 2 db, papír nélkül, 1200 emberre)
- vízvételi lehetõség a rajt/célterületen
- pályajelölés
- pályabiztosítás
- idõmérés/eredmények (24 órásról még mindig nincs eredmény!)
- frissítõk
- pálya
- pontosság
- parkoló

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szubjekíven a 2003-as maratonokról:

1. Szilvás

+komfortos rajt/célterület
+törõdés a versenyzõkkel a verseny alatt (frissítõk), és a célban=jó szervezés
+Bíró Ádám
-rövid távon kissé egyhangú pálya

2. Eger

+nagyon izgalmas pálya
+jó szervezés
+B. Á.
-T. parkoló (very szubjektíven ;))

3. Mátra

+nagyon izgalmas pálya
-a többi dolog

Szal szerintem kell Bíró Ádám, a frissítõknél víz, energiaital, kaja (a mezõny végének is!), izgalmas pálya emelkedõkkel lejtõkkel, földúton, köveken, füvön, aszfalton, stb., megfelelõ pályakijelölés a bizonytalan keresztezõdéseknél és a közúti forgalommal való esetleges telálkozásnál személyes biztosítással, a célbaérkezéskor név, helyezés (utóbbi nem feltétlen pontos) bemondása, szvsz jó ötlet a kaja is, a verseny után korrekt eredménylista.

Mondtam valami újat?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Olaf a bükkmaraton rendezésében munkatárs, ha jól tévedek.

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
innye.
mikor elkezdtem írni a hozzászólást még én lettem volna az elsõ... jó kicsit duncsiztam közbe...

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás

Aki ismer tudja, hogy nem véletlenül kérdem pont én. Hiszen talán ha kivitellezhetõek az ötletek akár meg is valósulhatnak.

miért? versenyt készülsz rendezni???

amúgy a kérdés teccik. a válasz viszont nem egyszerû: én maratonokra járok, és szerintem a lehetõ legjobbra törekvés a rendezõktõl a legfontosabb. ez hülyén hangzik így de arra gondolok, hogy cegléden láccott hogy a lelkük kitették hogy menjen a gép és ne legyen baki, és így annak ellenére hogy gyengécske volt a verseny ha szigorúan neézzük, mégis nagyon jó buli volt frankó hangulattal, és hatalmas élménnyel. a szilvás váradi verseny is azért volt király mert láccott hogy mindent megtesznek érte hogy kalapoljon, és sikerült az idény legjobb futamát elõadni. A fõrendezõ ott szaladgált, zsír idegvolt, és ha azt mondtad neki: öregem ilyen király versenyen még nem voltam, pedig nem ez az elsõ, az ürge legszivesebben tripla elõreszaltót ugrott volna, mielõtt folytatja a rohangálást. Az ilyen versenyek tök királyak.
Negatív reklámot nem nyomunk, de idén volt olyan marathon is ami pöpec volt de érzett rajta hogy: á, mi profik vagyunk, vegyétek megtisztelésnek hogy eggyáltalán indulhattok, és itt a pályán lévõ segítõk is úgy viselkedtek hogy: ecsém az elsõ egy órája elment úgyhogy fel is fordulhattok!

egy szóval hozzáállás kérdésre!

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
versenyelmeny:
szvsz. jol szervezett matra DH..csak sajna kitort a telom mikor 3ra jottem le a palyan...mondom hat ezt bebuktam de talan a nevezest visszaadjak ha most 3 felszallitas...aztan odamentem a neevzosatorhoz es megkerdeztem h most mi legyen?! megkerdeztek mennyit mentem...mondom 3at...
-bocs, de csak 2nel adjuk vissza :P
hat nemtom de ez engem kicsit szivenutott vagy mi..

Kiskemo

Kiskemo

vendég

• fórumtag
  • 195 hozzászólás
Nekem csak annyi lenne a kivánságom, ami eléggé átfogó... mondjuk én most csak az OX versenyekre gondolok: 1. Pontosság (idõben)
2. UCI szabályok betartása....

Ennyi.. :) Nem több...
Ha valaki elolvasta az UCI OX-re vonatkozó szabályzatát és összehasonlította azzal hogy mi van Mo-n, az tudja hogy mirõl beszélek...

Vagy ha nem tartják be az UCI szabályait, akkor nem kéne odaírni a "szórólap" aljára: A versenyen az UCI és az MMTBSZSZ szabályai érvényesek, és ezek szerint lebonyolított!

Szerintem a probléma nyilvánvaló!!