Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ring Foto. En a budaorsi auchanban szoktam, mert ez van kozel napkozben. Van gep is ha gyorsan kell, de le is lehet adni elohivasra.

Hol hoznak ki ennyiért képet?
Csak ne ilyen doboz legyen, mert én nem szeretném, hogy legyen automatikus korrekció a fotókon...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Melegre nem gyanakodnék, hacsak nem a radiátor mellett van. Legalábbis a bekapcsolás utáni párperces elhalás elég érdekes lenne melegedéstõl..
Én is inkább tápra gondolok, meg az áramszolgáltatóra..

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
vagy a táp szart be
vagy melege van
vagy rakoncátlankodik a konektor, kapja a túlfeszt, és a tápban a bimetál nem engedi visszakapcsolni a gépet

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás
Srácok, aki ért hozzá segítsen már nekem plíz.
A gépem azt csinálja, hogy egyszercsak kikapcsol. Ha a fõkapcsolóját ott hátul pár másodpercre kikapcsolom, akkor be tudom indítani újra, addig nem. Viszont így néha napokig megy, gond nélkül, aztán megcsinálja ugyanezt kétszer háromszor egy nap. Meg van olyanis, hogy reggel bekapcsolom, pár perc múlva kikapcsol, aztán megy egész nap gond nélkül, de másnap megint bekapcsolás után kikapcsol. Szóval teljesen esetleges, hogy mikor kapcsolja ki magát.
Mi a fene romlott el benne?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Ennel olcsobban otthon sem jossz ki, mivel a fotopapir draga. Es meg neked kell kivagdosni a kepeket.

Ez a lényeg, valószínû sokkal drágább otthon.
De kivagdosni nem mindhez kell. A nyomtatók egy részének van fotótálcája, és lehet bele szabvány méretû lapot venni..

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hol hoznak ki ennyiért képet?
Csak ne ilyen doboz legyen, mert én nem szeretném, hogy legyen automatikus korrekció a fotókon...

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Szerintem albumba mehet a nyomtatós kép is. Nem fogod centikrõl nézni. De biztos van olyan helyzet, ahol a másik jobb lehet. Egy dolgot nem szabad elfelejteni az otthoni nyomtatással, mindenképpen spec papír kell hozzá, ami azért nem olyan olcsó. Nem olyan nagyon biztos, hogy olcsóbban jössz ki.

Nekem a HP fóbiám ellenére egy 930cx van (kaptam ajándékba.. :) ) és a hozzáadott fotópapírral (talán 10x15-ös) valami gyönyörû lett a tesztkép.

Más kérdés, hogy nem olyan volt, amilyennek szánták, mert a gyári kazettában halott volt az egyik szín, viszont ettõl olyan selytelmes, antikolt hatása lett, ami biztos jobban üt, mint az eredeti.. :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Fotopapirra sem nyom olyan minoseget, mint egy atlagos hely, ahol digi kepeket hivnak elo... Es Raadasul egy csomo helyen a 10*15-os kepet 45-50Ft-ert hivjak elo. Ennel olcsobban otthon sem jossz ki, mivel a fotopapir draga. Es meg neked kell kivagdosni a kepeket. En inkabb beviszem valahova CD-n vagy memoria kartyan es 20 perc mulva eljovok a kesz kepekkel.

az igazi bajom az lenne, hogy normális helyeken 90-100ft/kép árban hívnak elõ 10x15-ös képet...ebbõl 2 db elférne egy A4-es lapon...csak vajon nyomtatóval lehet-e ilyen szépet nyomtatni, és milyen ft/kép költséggel?
Igazából 60-nál többet nekem nem nagyon érne meg a dolog, és kb évi 3-400kép lenne vele nyomizva...
Üdv,és kösz!
Thy

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
az igazi bajom az lenne, hogy normális helyeken 90-100ft/kép árban hívnak elõ 10x15-ös képet...ebbõl 2 db elférne egy A4-es lapon...csak vajon nyomtatóval lehet-e ilyen szépet nyomtatni, és milyen ft/kép költséggel?
Igazából 60-nál többet nekem nem nagyon érne meg a dolog, és kb évi 3-400kép lenne vele nyomizva...
Üdv,és kösz!
Thy

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Ezzel nincs is gond. De sajnos ez az elmúlt húsz év "találmánya". Nem került volna sokkal többe és valószínû nem is lenne nehezebb gyártani, ha vagy fém lett volna a fogaskerék, vagy nincs egybeöntve. Lehetett is volna használni még párévet. Ja, hogy az nem éri meg? Szóval itt van a kutya elásva.. :)

Egyébként nem saját volt, hanem az Állatkerté..

Most jutott eszembe. Kodak nagy szkennerek 90-120 lap percenként (20 milla körüliek). Éveken keresztül mentek úgy, hogy a belsõ transzport út 2,5-3 centis acélgólyokkal volt tele. Az újakná az ár nem változott, ellenben minden mûanyag lett. Ugyanaz a felhasználási terület, ugyanaz a terhelhetõség. Félév után olyan durva hangja volt, hogy nem lehetett mellette dolgozni. A mûanyag henger görgökre gyakorlatilag ráégett a "papírpor", kezelhetetetlen volt. Viszont lehetett szervizelni vagy cserélni a sort..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Nna, tudtam, hogy rosszul fogok emlékezni.. :) Akkor legyen epson, azt sem szeretem.. :)

Biztos szétvolt hajtva, de ettõl még ne kelljen egy mûanyag(!) fogaskerék miatt a teljes belsõt kicserélni, mert valaki úgy gondolta jó lesz az "egybe öntve is".. Vagy nem véletlen, hogy úgy csinálták meg..

Erre most én sem emlékszek, de talán, ha több színbõl kevernek, akkor egy adott színhez kevesebb festék kell, és így kisebb a folyás, a száradás, stb..
(Én is mindjárt alszom.. :) )

1ébként télleg gusztustalan a hp szerviz hozzá állása néhai de mindegy. persze hogy nem véletlen csinálták meg úgy -azért is drága a mûanyag bisz-basz hozzá, mert nagyjából meghatároznak egy nyomtatóra egy felhasználást - nem a Te eseted, csak mondom általánosságban- mondjuk otthoni hobby, azt mondják a terhelhetõsége havi 500 oldal, akkor azt szorozd be kb 40-el valahol az az élettartama, onnan annyi, és azt mondják vegyél újat (mert a kinti polgár 3 év múlva ugyis venne)...ha a polgár fél év alatt lenyoja vele azt a mennyiséget akkor annyi ..és milyen szar ez a printer ...pedig csak nem azt vették ami az adott felhasználásra kellett volna...és ez nálunk általános...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

a canon is forral, nagyjából ua. mint a hp
az epson más, az piezos
rajtuk kivûl még a lexmark meg az olivetti gyárt fejet, õk a hp-tól vették a licenszet

az epsont nem szabad hagyni beszáradni, ha nem nyomtatsz is meg kell járatni kicsit hetente legalább egyszer

Ray...nem lehet kicsit túlterheltétek a 640-est ?

a 7 patron kell, de most álmos vagyok hozzá hogy miért :)

Nna, tudtam, hogy rosszul fogok emlékezni.. :) Akkor legyen epson, azt sem szeretem.. :)

Biztos szétvolt hajtva, de ettõl még ne kelljen egy mûanyag(!) fogaskerék miatt a teljes belsõt kicserélni, mert valaki úgy gondolta jó lesz az "egybe öntve is".. Vagy nem véletlen, hogy úgy csinálták meg..

Erre most én sem emlékszek, de talán, ha több színbõl kevernek, akkor egy adott színhez kevesebb festék kell, és így kisebb a folyás, a száradás, stb..
(Én is mindjárt alszom.. :) )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Én a HP egy életre megutáltam.
Nna, nem a minõsége, hanem az árai miatt.
Volt egy felmérés régebben, hogy a bevételének a 40% a szervízelésbõl megy.. Persze, nem tudom igaz-e, de amikor a HP 640C el kezdett nem mûködni, kiderült, hogy egy fogaskerék megadta magát. Javítási kalkuláció 34 ezer volt akkor, amikor kb ennyi volt az új. Kiderült ugyanis, hogy a fogskerék csatlakozik egy rúdhoz, ami egy valamilyen blokkhoz, ami egy.... A végén az egész belsejét cseréni kellett volna..
Érdekes "taktika"..

A komolyabb tintasugarasoknak akár 7 patronja is lehet.
Kérdés, hogy mire is kell egyáltalán és mennyi pénz van rá.

Fejjel, vagy fejnélkül: lehet, hogy mire csíkozna rég vettél egy másikat. Azonkívül a különbözõ technológiákból adódóan a fúvókák "beszáradás" sem ugyanúgy megy, így a fej élettartama sem ugyanaz. A canon, ha jól emlékszek talán hideg teccnológiát használ.. De elég régen foglalkoztam ezzel a témával..

Végülis minden gyártónak megvan a csúcskategóriás gépe, és azok egyformán jók tudnak lenni..

a canon is forral, nagyjából ua. mint a hp
az epson más, az piezos
rajtuk kivûl még a lexmark meg az olivetti gyárt fejet, õk a hp-tól vették a licenszet

az epsont nem szabad hagyni beszáradni, ha nem nyomtatsz is meg kell járatni kicsit hetente legalább egyszer

Ray...nem lehet kicsit túlterheltétek a 640-est ?

a 7 patron kell, de most álmos vagyok hozzá hogy miért :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
az epson a szuper piezo technológiával
aztán jól beszáradt, meg csíkozott, és nekem azzal lett tele a tököm

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Én a HP egy életre megutáltam.
Nna, nem a minõsége, hanem az árai miatt.
Volt egy felmérés régebben, hogy a bevételének a 40% a szervízelésbõl megy.. Persze, nem tudom igaz-e, de amikor a HP 640C el kezdett nem mûködni, kiderült, hogy egy fogaskerék megadta magát. Javítási kalkuláció 34 ezer volt akkor, amikor kb ennyi volt az új. Kiderült ugyanis, hogy a fogskerék csatlakozik egy rúdhoz, ami egy valamilyen blokkhoz, ami egy.... A végén az egész belsejét cseréni kellett volna..
Érdekes "taktika"..

A komolyabb tintasugarasoknak akár 7 patronja is lehet.
Kérdés, hogy mire is kell egyáltalán és mennyi pénz van rá.

Fejjel, vagy fejnélkül: lehet, hogy mire csíkozna rég vettél egy másikat. Azonkívül a különbözõ technológiákból adódóan a fúvókák "beszáradás" sem ugyanúgy megy, így a fej élettartama sem ugyanaz. A canon, ha jól emlékszek talán hideg teccnológiát használ.. De elég régen foglalkoztam ezzel a témával..

Végülis minden gyártónak megvan a csúcskategóriás gépe, és azok egyformán jók tudnak lenni..

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
én az epsont nem ajállom, volt, de sokat szívtunk vele

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

ahhoz képest elég jól siekrülnek a képek...
igen, ELVILEG nem erre találták ki, de rájöttek, hogy jó ez másra is, nem csak "nagy" mennyiségben nyomtatni gyorsan
mind1, ne menjünk bele, de akkor sem láttam szebbet egy tintasugarastól sem, pedig nézegettem már pár képet, amit olyannal nyomtattak
biztos van szebb/jobb

majd mutatok :)
de ne vitatkozzunk felesleges...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ahhoz képest elég jól siekrülnek a képek...
igen, ELVILEG nem erre találták ki, de rájöttek, hogy jó ez másra is, nem csak "nagy" mennyiségben nyomtatni gyorsan
mind1, ne menjünk bele, de akkor sem láttam szebbet egy tintasugarastól sem, pedig nézegettem már pár képet, amit olyannal nyomtattak
biztos van szebb/jobb

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Ti milyen nyomtatót ajánlanátok fénykép nyomtatására?mennibe kerülhet egy oldal nyomtatása fénykép minõségben?Van valajhol errõl cikk?
Üdv:Thy

ha nem számít a nyomat költség csak a minõség akkor epson
egyébként HP, majdnem azt a minõséget tudja
nagyobb hp-k vannak ahol nincs egybe építve a fej a tinta tartállyal, (itt is cserélhetõ a fej is) és színenként cserélhetõ ezek gazdaságosabbak
az egybe épített cuccoknál általában a sárga fogy ki leghamarabb, míg a cián nemegyszer még majd félig van....

színes lézerrel soha nem fogsz olyan minõséget nyomtatni, mint tintással ...nem arra van kitalálva...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
fater színes lézerrel dolgozik és annál szebbet még nem láttam egy "csoda" tintasugarastól sem. persze, hp
csak a patron annyiba kerül(ne) mint egy új nyomtató, boltban
jah, és gyárilag csak félig van feltöltve :P :rocketman: