Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Ó, köszi a sok tanácsot. :-* Képzeljétek el, hogy egy Norton frissités után hirtelen le tudtam törölni a trójait. De mivel most már nem érzem magam biztonságban, leirom, mit irt ki a regeditben(hátha ólálkodik még valami a gépemen). Nem az összeset irom, csak azt, amirõl nem tudom, hogy mi:

CTStartup - Program Files/Creative/Splash Screen/CTEaxSpl.EXE/run
nwiz nwiz.exe/install
WINDVDPatch CTHelper.exe

A többi Symantec-es, iTunes, Nerocheck, Quicktime, meg egyéb,számomra felismerhetõ cucc.

Különösen nagy thanks vinnie-nek a konfigurációs leckéért! Ezek közül végülis mindent megcsináltam a safeboot kivételével.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
jó akkor írja ide, hogy milyen bejegyzések vannak, és megmondom, hogy mi kellhet abból....

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
:D :D :D :D :D

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts

innen szedd ki azokat, amik nem kellenek neked

Mindig így kezdõdik. ;D ;D ;D ;D Aztán szegény user ül és pislog nagyokat. ;)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
legfontosabb lenne, hogy kiszedd azt a bejegyzést, ami azt eredményezi, hogy a trójai program is indul mindig a windows-al együtt!
így:
start menü - futtatás... - regedit
a registry-ben:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run

itt vannak az autómatikusan innduló programok!
innen szedd ki azokat, amik nem kellenek neked (köztük a trójai progidaz is...)

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts
A linken amit írtál ott van az is, hogyan kell leszedni.

1. Ki kell kapcsolni az XP automatikus System Restore-ját. Ehhez jelentkezz be Administrator-ként! Ezután Control Panel / System-ben a System Restore fülön csekkold be a Turn off System Restore-t, valahogy így. Vagy több drive esetén: Turn off System Restore on all drives. Ezután Apply, és amikor rákérdez, nyomj Yes-t.

2. Vírusirtód adatbázisának frissítése. Jó esetben van a progidban valamilyen LiveUpdate funkció. Akkor használd ezt. A másik lehetõség hogy leszeded ezt a virus definition update-et, ami egy exe file, és elindítod. Norton-ék szerint ez klappol minden SystemWorks verzióhoz.

3. Számítógép újraindítása Safe módban. Ehhez indítsd el a C:\windows\PCHEALTH\HELPCTR\Binaries\msconfig.exe progit. Egy ilyesmi ablakot kellene kapnod. A BOOT.INI lapon csekkold be a SAFEBOOT mezõt ahogy a képen is látod, majd OK. A feljövõ kérdésre válassz restart-ot! Ezután a géped Safe mód-ban fog újra indulni. Érdemes még elõtte elmenteni ezt a szöveget ha nem jegyezted meg, mert nemigen fogod tudni használni a netet az újraindítás után.

4. Ha elindult a gép (ha elindult ;) ... na jó csak viccelek) akkor most kellene elindítani a vírusirtó progidat, és egy teljes ellenõrzést futtatni. Fontos hogy úgy legyen beállítva, hogy minden file-t ellenõrizzen. Nemtom most hirtelen hol találod meg ezt az opciót, igazából fogalmam sincs hogy néz ki az a Norton cucc. Valahol a Scan bellításoknál kellene lenni vagy olyannak hogy All file types, vagy valami Comprehensive file scanning-nek. Ha ezt becsekkoltad, akkor indítsd el a keresést, és minden olyan file-ra, amire kiírja hogy Download.Trojan-t talált, válassz Delete-et!

5. Az Internet Explorer böngészõdben keresd meg a Tools menü / Internet Options... részt, és a General lapon a Temporary Internet files részben nyomd meg a Delete files gombot (ha rákérdez akkor OK), majd pedig a History részben a Clear History gombot (itt is Yes ha rákérdez).

( 5 és fél: biztos ami biztos alapon most itt megnézném hogy fenn van-e még a file amit nem tudtál leszedni. Ha igen (bár nagyon nem kéne), akkor tök felesleges volt minden eddigi hercehurca, de legalább most valószínûleg le tudod törölni. Tedd azt! )

6. A 5 és félre valószínûleg nem lesz szükség, ekkor az 5. után egybõl indíthatod újra a géped. Ha minden igaz akkor rendesen elindul. Az elsõ pontban leírt helyen kapcsold vissza a System Restore-t, és elvileg készen is vagy.

Aztán hogy majd a gyakorlatban is mûködik-e, az majd kiderül ;) ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Köszi, nekem is a 2003-as systemworks van meg! De azt nem tudtam, hogy a karantén nem azt jelenti, hogy elmozditja valahova! Akkor most már nyugodtabb vagyok egy fokkal. Azért köszi a segitséget! ;)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
van nekem egy jó kis norton systemworks 2003 és 2004-em.
ez automatikusan frissíti saját magát amikor a neten vagy (vagy te magad álíthatod be ,hogy mikor tegye).
nekem minden hajnalban frissít. mivel 0-24-ig megy a gépem , így mire mondjuk délután hazaérek a munkahelyrõl addigra a norton általában 2-3 férget is megfog amik errefelé kószáltak a neten :) ....én a tûzbe tenném a kezem érte :P
ha szükséged van rá és ha más megoldás nincs akkor valahogy eljuttatom hozzád.

a karantén nem azt jelenti ,hogy eltávolítja a helyérõl a progit a norton és berakja egy zárt alkönyvtárba megörzés céljából.
ott hagyja a helyén csak nem engedi dolgozni!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
A Macromedia Flash-t már letöltöttem nem is olyan régen, a Norton pedig nem rakta be a karanténba, mivel nem tudta! :-\

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
ha a norton karanténba rakta akkor nem engedi mûködni. szóval nem kell tõle félni. majd õ tudja ,hogy mikor kell eltávolítani.
az ad-aware ha talált rosszalkodó dolgokat akkor a találati listán jobbklikk és all object kijelölése. utána mindet lehet törölni.
a macromedia flasht meg hagyd rá ,hogy töltse le mert valószínúleg szüksége van rá valaminek. nem ártalmas. így utána legalább megszabadulsz tõle ,hogy folyton le akarja tölteni.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Srácok, a segitségeteket szeretném kérni!

Tegnapelõtt reggel egy piros kis ablak ugrott elõ gépem képernyõjén. Ez volt ráirva: "virus van a gépemen". A virus neve: "Download.Trojan" és a Common Files/Updates-be tette bele magát wupdater.exe néven.
A hozzá tartozó link ide vezetett el: http://securityrespo...ad.trojan.html de sajna ezzel az infóval se tudtam kezdeni semmit sem. Csak annyit,hogy megtudtam, ez a program más ilyen férgeket meg trojaiakat fog felcsalogatni a gépemre amig neten vagyok. Ugyanazon az oldalon javasolnak valami virus info update-et, de az csak egy már meglévõ progihoz jó, amit viszont meg kell venni, ha jól értettem.
Karanténba hiába dugtam, mindig ott marad egy másolata a common files-ban. Törölni nem lehet, még akkor se ha a tulajdonságban megváltoztatok mindent, ami erre vonatkozna.
Ma letöltöttem min. 5 féle trójai irtót, de semmi! Eddig csak a Norton meg az Ad-aware találta meg, de azok nem képesek vele kezdeni semmit. Viszont már letöltött más férget, amit viszont már le tudott törölni a Norton. Próbáltam átnevezni - ez sikerült, de törölni akkor se lehet! Néha letölt magának más exéket, azokat viszont le tudtam eddig törölni. Tudtok valamit javasolni, hogy mit tegyek? (ja, Xp-m van!)

Ja és még valami: mióta megvan,azóta ha neten vagyok kb. 5-10 percenként elõjön a Micromedia Flash7 letöltõ ablaka, mely felszólit arra, hogy kezdjem el a letöltését, és hiába kattintok rá a nem-re, újra elõjön egy idõ múlva! ::)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nah chelloval ment
de atkapcsolva azt a bigyot amit mondtal mar jo volt a dolog a fw-el is.
es bratyom is csak fogja a fejet, hoyg erre gondolhatott volna.

ezennel atadom a topicokt hozzam hasonlo othere lamak szamara.

koszi mindenkinek.

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts

jah de nekem az is volt.
az eudoranal is igy volt.
es mukodott.
sot meg tan fel is volt cserelve a ketto

Freeweb-ékkel még nem leveleztem, de az SMTP server melletti Authentication... gombra kattolj, és csekkold be a Perform SMTP Authentication (RFC 2554) mezõt.
Lehet hogy így fog menni nem freewebre is.

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts
Account menü / Properties

A Transport-nál SMTP Server-nek a net szolgáltatód által adott levelezõ server címét kell megadni. UPC esetében ez pl. mail.chello.hu
Ha itt freemail-t adsz meg, akkor nem fogsz tudni csak másik freemail-es címre levelet küldeni.

A Receive mail alatt viszont már például Mail server = freemail.hu, és az ehhez tartozó user nevet és password-öt add meg!

(megelõztek, de már nem törlöm ki ;D )

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
jah de nekem az is volt.
az eudoranal is igy volt.
es mukodott.
sot meg tan fel is volt cserelve a ketto

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
pl nekem freemailes postafiókaim vannak.
a szolgáltatóm a axelero-tiszanet.
így a POP3 bejövõ levelekhez : freemail.hu , az SMTP kimenõhöz pedig : mail.tiszanet.hu van írva.
te mindkettõhöz freewebet írtál biztos.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ooooo ezt nem ertem.
elmagyarazhatod.
mondjuk mara dott batyo egy szervert, jolegyen a cumom.
mar regeltem is 8-)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
a kimenõ leveleknek nem a freewebét , hanem a saját szolgáltatód SMTP szerverét kell megadni.
ez minden levelezõben így mûködik.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nos...
jo ez a progi csak vki mondja meg miert tudok csak freewebes cimre emilt kuldeni.
hmm?!
erdekes egy szerkezet

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ilyen is elofrodult mar de azt megtalalom mert meg van jelolve egy kis kek pottyel az ami meg uj es kapcsoltam at olvasotta.
... :-/

edit:
hmmmm
felraktam bat egybol jott a cimemre 5 virusos emil.
itteni emil cimeket feltuntetve kuldokent...

ha a freemail kap virusos emilt akkor jelzi, hogy gaz volt nem?