Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

ami sokat segit a bugyuta nepnek...

hát igen, amcsi piacra tervezték és vették is mint a cukrot! :-)

asszondja az amcsi fater a mamának:
-képzeld, megvettem a windóz95t.
-jéé.. nem is tudtam, hogy van számítógépünk.
-miért, az is kell hozzá?
:P :-/

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
xp
hetvegen atakartam rakni egy masik vinyora a cumot hogy ott legyen.
es erre azt mondja nekem a kis kötsög (ez az ugynevezett kemény kötsög) hoyg nem lehet telepiteni.
hat azt hittem meghasonlok.
98-xp batyus alig keveset veri a fejem, hogy minek hasznalom ezt a izet.
mert neki 98 van meg linux osz mondja, hogy 98 korrekt semmi gond.
o meg csak program fejleszto :-p

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
A 98 jobb lenne az Xp-nél? :-\ Én pont az ellenkezõjét tapasztaltam. Lehet, hogy az én gépem valami kirivó eset, de itt kék halál sosincsen, és lefagyás is iszonyat ritkán. 98-at évekig használtam, igy tudom, hogy az mekkora egy rakás ... volt és mennyit összeszenvedtem vele(1-2 havonta nyomta egy formatc-t!) Az Xp-t már 4 hónapja használom, de még mindig nem kell újratelepiteni, (bár ha egyszerre fut két Photoshop egy Illustrator és egy Quark azt bizony már nem szereti.)Ennyit a stabilitásról.

Az xp szerintem sokkal felhasználóbarátabb. A virusokkal szemben meg nem a rendszer, hanem a jó virusirtó és tûzfal véd meg.

A windows akkor is egy fos, akár 98, akár Xp,de ha már választani kell, hát az Xp legyen az!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Nemtom minek szidni a windowst. Én szeretem. A maga hülyeségeivel együtt. A linux az egy ... hagy ne mondjam micsoda. Arról nem is beszélve hogy a linux az a Debiannal kezdõdik és ott is fejezõdik be. A többi az nevetség. De a linux nem otthoni gépre való. Szerintem. Na csoki!

ZooLee

ZooLee

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

windows ellenesseg: veletek vagyok habar ha belegondolsz nem minden ember lenne kepes telepiteni egy linuxot a szamitogepere...es ez csak azert van mert a nep X szazaleka nem ert a

Nos némileg egyetértek veled, bár ennyire azért nem egyszerû a dolog _szerintem_.
Mikor telepítettél utoljára linuxot? Én komolyabban desktoppal SuSE 7.3-al foglalkoztam, és már akkor teljesen automata (akár grafikus csinbummcirkusz) installerje volt, és öt elõre beállított profilból választva meg is csinálta a telepítést. Aztán hasonló vezérlõpulttal mint ami M$-éknél is van, be tudtad állítani a gépet. (Na persze nem ment minden annyira zökkenõmentesen mint szerették volna, volt pár gép, amin bikrózni kellett, hogy a zsuzsi is azt akarja, amit én)
Használtam is jó ideig munkaállomásként, valóban minden (najó, szinte minden) megtalálható alá, viszont még nagyon sok minden kiforratlan. Nagyon sokat használok Visio-t (Még jóval az MS Visio elõtt kezdtem) meg hobbiból tanulgatom az AutoCAD-at, és hát ami ezeknek megfelelõ volt benne az még igencsak gyerekcipõben járt. Ha csak Office-t használsz, ill. internet, levelezés, akkor tökéletes értékû munkaállomásod lehet. (mondom, nem tegnap installáltam utoljára desktopot) Én még mindig egy XP-t javasolnék munkaállomásnak otthonra, mint egy linux desktopot, persze az lentebb írt kiegészítõkkel.

98 vs. XP: Pont a felhasználóbarátságot emlegeted, amiben az XP fényévekkel veri a 98SE-t. Ha nem installálod szarrá az egészet (ami ugye az MS termékek gyenge pontja: Öcsém három havonta húzza újra az egészet, nekem másfél éve megy) akkor az XP sokkal jobb, kényelmesebb lesz és jobb teljesítményt fog nyújtani.

Az MS hüjeségeit (Outlook Express levelezõ) vagy szemétségeit (Media Player kommunikál a háttérben a tudtod nélkül) pedig ki lehet (és kell is) védeni. Most már mindenre van jó megoldás. Eudora, Opera (Integrált böngészõ és levelezõ egyben - a kedvencem) Kismillió lejátszóprogram (pl. a magyar fejlesztés mplayerhq ami linux alá indult de van windowsos változata is - a legjobb media lejátszó) és így tovább...

ZooLee

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
windows ellenesseg: veletek vagyok habar ha belegondolsz nem minden ember lenne kepes telepiteni egy linuxot a szamitogepere...es ez csak azert van mert a nep X szazaleka nem ert a szamitogepekhez...meg annyira se hogy ha valami olyan ablak jelenik meg amit meg nem latott ketsegbe esik es panikol...
es itt jon kepbe a pici es puha ami mindent megtud oldani felhasznalobarat kornyezetben ami sokat segit a bugyuta nepnek...meg akar sok hibaval is...es sajna ezt mostanaban nagyon sokszor tapasztalom...
egyebkent meg a legjobb ha visszater az ember 98se-re. nem azt mondom hogy sokkal jobb mint az xp, de mindenkeppen stabilabb...es persze sokat segit a virusok ellen...minden virus 200et es xpt tamad.
Mac meg majdnem vedett minden virus ellen.
na most csak ennyi...
akit meg megsertettem attol bocsanatot kerek de sajna ez szerintem teny es valo...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nos: megcseréltem a kábelt, de most meg, ha a rack benne van, nem áll le! várjon, a windows kijelentkezik.... majd az egész meghal. szép világoskék képernyõ, a házon világít a zöld led.
teljesen tanácstalan vagyok. csak úgy áll le, ha újraindítom, és nem jelentkezek be, csak újból leállít. (a zolee féle megoldást még nem néztem) és csak akkor lassú, ha feláll, amúgy nem.
a rackes vinyón elméletileg semmi nics, frissen vettem, ahol vettem tettek rá egy 80-as partíciót, én meg azóta 20 gigányi filmet. mást nem.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Don: hát ez az, hogy a melléklet elõnézetét nem adja be. De mindegy, újratelepitem, vagy felteszek egy Microfos outlook-ot.

Lor és többi winfos ellenes. Megértem ellenérzéseteket, fõleg úgy, hogy egy ideig én Mac-et használtam, és bizony az egy csodálatos gép és rendszert volt. Pl. soha egy virusom nem volt, mert az összes virus döglötten hevert amikor megérkezett.
Ó csodás kor, ó gyönyörû Mac, tovatûntetek. :'(

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
teljes mértékben egyetértek veled, lor bácsi; én a levelezõprogi lecserélésén túl egy drasztikusabb megoldást választottam: Linux rulez!!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
a bat! tényleg k&rva jó, én mindenképp azt ajánlanám!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nekem van.
ne hasznalj microfos dolgokat
ahol lehet keruld.
eudora vagy pegasus vagy bat!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
A melléklet elõnézetét beadja?
Ez, ha lejjebb görgeted a Mail-t, akkor alatta képként megjelenik.
Ha igen, akkor nincs ötletem. Sajna...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Gyalogkakukk: a kapocs ott van, csak nem él, tehát ha rákattintok, nem történik semmi. Viszont ha megnyitom a levelet, akkor már meg tudom nyitni a mellékleteket.
Sajna a probléma okára azóta se jöttem rá! :-\

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás

Ez a számitogépzsenik topicja! Segitsetek nekem, heeeeeelp!

MyDoommal mit csináljak. ??? megtalálja a viruskeresõm törlöm is a virusos fileokat, de mindig kezdõdik elõlrõl egyszerûen nem birom kiirtani.

http://www.bikemag.h...id=4431;start=0

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
még valami: az Outlook Express régebben nekem is csinált furcsaságokat, ekkor álltam át a Microsoft Outlook-ra. Mindenkinek csak ajánlani tudom. ;)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
lens: én csak azt tudom, hogy ez az opció nekem akárhány gépen volt bekapcsolva, midenhol azt eredményezte, hogy egyetlenegy mellékletet sem engedett megnyitni... >:(

Tehát sztem jobb, ha nem hagyjuk, hogy az Outlook döntse el, hogy melyik melléklet nem biztonságos. Az antivirus ettõl függetlenül müxik, szvsz tesz arra, hogy az Outlook-ban mik vannak bekapcsolva...

A másik gonddal még nem találkoztam (nincs kapocs), ha megvan a megoldás légyszi oszd meg velünk... :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Sziasztok, a segitségetekre lenne szükségem. Nem olyan nagy baj, mint amilyennek hittem. Arról van szó, hogy tegnap azt hittem, hogy az Outlook Expressben egyetlen levelem attachment-jét se tudom megnyitni, mivel rákattintva nem történik semmi. A kapocs gomb nem él. Csakhogy rájöttem, hogy ha duplaklikkel megnyitom a levelet, ott már él. Tehát eképpen megoldódott a probléma, de azért furi, hogy sima nézetben nem lehet belenézni, hogy a kapocs mit tartalmaz.

Az Outlookban van olyan opció, hogy Eszközök > Beállitások> Biztonság és ott , hogy : " a gyanus csatolásokat ne lehessen megnyitni", csak hogy az nekem nincsen kipipálva. Persze az Antivirus2004-re gyanakodtam, és kikapcsoltam benne az Email Scan-t teljesen. Újraindit, de az se változtatott semmin sem.

Van valakinek valami ötlete, hogy ez mi lehet? Talán egy virus okozta programhiba? Pár napja volt az a virusdömping, az Antivirus mindet megtalálta és deletelte. Azelõtt még éltek a kapcsok, azóta már nem.

ZooLee

ZooLee

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

MyDoommal mit csináljak. ??? megtalálja a viruskeresõm törlöm is a virusos fileokat, de mindig kezdõdik elõlrõl egyszerûen nem birom kiirtani.

Milyen víruskeresõ? Mikori adatbázissal.
Frissíts mindenképpen. Elõfordul ugyanis, hogy ilyenkor naponta többször frissítik a víruskeresõ adatbázist, és amit neked megvan, azzal még csak felismeri, de nem tudja törölni. vagy pedig már a mutánst szerezted be, és azzal már nem boldogul el. Mindenképpen nézd meg az adatbázis dátumát.

Esetleg más víruskeresõt is letölthetsz, mindegyiknek van 30 napos próbaverziója, ott is friss adatbázis, és hadd szaladjon az is.

ZooLee

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

ya..szerintem is..csak azt nem tudom mit s hogyan kell változtani....
amugy explorer és Opera is van és mindkettõn ugyanez a helyzet.....

Hányas explorer? nekem régen az Operán mindig ezt játszota, szal azt feljetsd el :P