Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
6600 GT jó zsuga, de az R9600 XT is az plusz jóval olcsóbb is, de lassabb is. Ha van $ akkor 6600 GT.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
help me:

kéne izé õõõ gépfrissítés :D

ami van:
abit bd7II, 266-os ramot supportál, meg 4x agp-t.
400-as fsb-s, 478 lábú p4 (nem celeron) 512 cache 2ghz @ 2.4
gef4 ti4200 64 mb
512 ram (egyik 266-os, másik 400-as)
egyéb.

ami kell: lehetõleg processzor csere nélküli tuning. ami ebben az esetben szerintem videokártya és alaplap, plusz egy ram. (lehet, hogy csak 256 mega)

ötlet? lehetõleg ne fájjon sokba, mondjuk 50-60 körül szeretném meguszni.

ennyibõl a legjobb kellene. mondtak mindent, a legtöbb nv 6600-at, vagy 6600 gt-t, de régebben ati 9600 xt-t szerettem volna.
alaplapnak valami olyan, ami 400-as fsb mellett supportál 8x agp-t, és overclockingot, hogy maradjon a 2.4 ghz ÉS olcsó, nem zavarna, ha noname.

pls help me.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
TFT
Ahogy en tudtam :
A samsung a kepmeret aranyaban vallal garit:
15" eseten 0 pixel megengedett.
17" eseten 3 pixel es ebbol nem lehet 2 nel tobb 1 fele szinu illetve max 2 vilagito es 1 sotet ,de ez utobbiak aranyaban nem vagyok 100% (a 3px biztos) Nehany uzletben ezt ki is irjak, vagy elmondjak.
19" eseten kb duplazodnak ezek (tehat kb 6 pixel lehet kulonbozokeppen hibas)

Valamint nem lehetnek egy bizonyos teruleten belul (pl kep kozepen vagy >=ketto egymas mellett kozvetlenul)
Az osszes tobbi gyartonal nincsenek ilyen gari feltetelek,tehat hiaba viszed vissza ,hogy hibas!!! (Az LG -rol nem tudtam idaig, de ettol fuggetlenul lehet hogy mar ok is nyomulnak a verseny miatt) En ezeket az infokat egy szamtech uzletes embertol tudom ,tehat ez a kb. mostani helyzet a magyar piacon.
Szal jo a sam*ung es szep kepe is van, nem hiaba az egyik legnagyobb fejleszto/gyarto. De ettol meg lehetnek mas gyarto termekei is nagyon jol sikerultek. (mint tarcsafekben a deore525,vagy az STX RC hajtokar ;) )
Ugyhogy ki kell probalni mielott veszel (es altalaban itt a kutya elasva ,mert ugye nem engedik....)

Leslie: Ez a problemad egyre erdekesebb :) Az a baj ,hogy csak toredek infokat irsz le es igy nehez tavsegitseget nyujtani. Ha megprobalod reszletesen leirni ,hogy mi tortenik a bekapcsolastol a teljes betoltodesen keresztul az elso hibaig (privi), akkor talan kiderulne mi a gaz.
Ki kene merni a kabelt (ASUS lapok tudjak alapbol), ellenorizni a HW-t (halozati adapter , alaplap) tesztprogival.
Majd a meghajto programok mukodeset (a sarga felkialtojel az pl nem tul jo)
Tudni kene milyen programok toltodnek be, mik vannak feltelepitve amik befolyasolhatjak a net kapcsolatodat (beleertve az esetleges kemeket is) szoval nem 1xu.
Ha kiderult hogy nem a HW a baj ,de meg mindig nem megy es tobb otleted nincs valamint nem problema, akkor javaslok 1 uj XP SP2 telepitest (az elozot torold) 1 jo tuzfalat es az IE-hasznalatat semmi szin alatt, hasznalj pl firefoxot helyette.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
A kémprogramokat nem távolítja el, azt neked kell megnézni a végén a "report"-ban, és amit tudsz, azt manuálisan kell törölnöd!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
hát...
nemistudommár... :/

38 infected
6 disinfected

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
most hogy felhívtad rá a figyelmem, kiprobálom.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

nálam azért se lehet a vezeték a hibás, mert enm csakhogy leszakad netrõl, hanem öö nehéz elmagyarázni, szóval az alapb Xp felület egy pillanatra átváltozik, olyanra, mint amilyen csökkentett módban van.
Ma futattam a spysweepert normál módban is talált megin vagy 20-at és már több mint egy órája online a gép

kopp-kopp-kopp

Panda online vírusellenõrzõt próbáltad?

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Valaki az 1494-edik hozzászólásra?!?! ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
nálam azért se lehet a vezeték a hibás, mert enm csakhogy leszakad netrõl, hanem öö nehéz elmagyarázni, szóval az alapb Xp felület egy pillanatra átváltozik, olyanra, mint amilyen csökkentett módban van.
Ma futattam a spysweepert normál módban is talált megin vagy 20-at és már több mint egy órája online a gép

kopp-kopp-kopp

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nekem most ezt mondták de tök mind1
ha gyárilag jo, akkor nem nagyon lesz vele gond, ha meg igen, akkor garis javítás
majd csak kitalál vmit a szervíz!:-)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
samsung is
es mas nem valal 1 pix hibatol
ennyi!
bar en az lg-rol nem tudtam vagy mar elfelejtettem

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
én a garis dologra írnék: az lg ugyanugy garit vállal.
sõt, az 1 pixel hibától
nemúgy, mint a többi gyár...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

A TFT-k rõl annyit ,hogy ha jól tudom csak néhány óriás kijelzõ gyártó van a világon akik a paneleket gyártják,fejlesztik (most épp a 7. generációsat), a többiek csak vásárolják a license-t.
Itthon a sam*ung az egyetlen aki bizonyos mértékig garanciát vállal a pixelhibákra ami a legfontosabb probléma ezeknél a kijelzõknél. Mert hiába van tutkó alacsony utánvilágításidejû, gyönyörûszép színû, élességû TFT-d ha a képernyõ közepén 1 vagy esetleg több piros, zöld vagy kék pixel világít (vagy nem :) ) az nem igazán lesz kellemes játék,filmnézés,vagy fotóeditálás közben.
Persze a technológia igencsak fejlõdik és remélhetõleg megszünnek ezek a problémák.
Szerintem a TFT még! nem üti meg a normális CRT-k szintjét:
1-2 dologban jobbak (Pl kép élesség (DVI), kontraszt arány, kis méret, nem káros), de másban lemaradnak (utánvili, fekete=szürke, felbontás állítás!!!!) , és valahol kompromisszumot kell kötni ha ilyet veszel.
Mondok példát:
Ha szívesen gamézol otthon akkor a 17es kijelzõ esetén a natív felbontás 1280x1024 lesz na ilyen felbontáson hány játék megy el ,illetve fog elmenni normál fps-el??? => Csökkentened kell a felbontást ami viszont homályos vagy ronda lesz mivel a TFT-knél az adott képrészletesség fix (lásd nativ felbontás).
Vagy uez lesz, ha szeretnél 1600 ban nyomulni Cad-ben, vagy photoshopban.
(Kivéve ahol 1 fekete keretet rak kijelzõ a kép köré :P)
So my conclusion is:
- Ha multifunkciós kijelzõ kell, ami tényleg mindenre alkalmas és kevés a lóvéd akkor CRT.
- Ha specifikus célra kell (irodai alkalmazások, vagy ahol nem számít a "frissítés" a felbontás állítás, vagy fontos hogy ne legyen káros (fõleg kisgyerekek) és dõl a lé, akkor TFT. (Bár 1 jobb 15" TFT megközelíti a 17esCRT méreteit és annak a nativja 1024 és még ócsó is tehát a lehetõség adott. Tudnék még írni pár dolgot ,de ez már így is 1 regény :)

A felbontás állítást ha jól tudom lehetetlen megoldani, mivel fixen annyi pixel amennyi, se több se kevesebb nem lesz a kijelzõn !

Nekem 17" TFT-m van és nincs játék ami megfogná a gépet 1280*1024-ben... ;)

DTP és Photoshop munkákra pedig szigorúan CRT, a TFT-k "színhûsége" nem teszi õket alkalmassá ilyen munkák végzésére.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Tessék likat fúrni a falon és megszûnik a problémátok... :D

Komolyra fordítva a szót. Nem tud valaki olyan hozzáférhetõ programról, ami szorosan kapcsolódik a neurális hálózathoz?! Nagyon fontos lenne és nem kell nagyon bonyolultnak/nagynak lennie. Elég csak valami kisebb/egyszerûbb is! Egy név, cím, link nagyon jól jönne! Köszönöm!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Leslie cserélj kábelt! Nekem ugyanez a gondom és a kábel miatt van (ajtón keresztül van vezetve és rendszeresen cserélnem kell :mad: )
greg. eredetileg a fizikai mértere értettem a kis jelzõt. (minicd) de a 80 mb se nagy, a qnx-rõl meg nincs írva semmi milyen erõs gép kell hozzá. nem hiszem, hogy 486dx40-en 16mb rammal megy (fordításhoz idõ kell meg hely) akkor meg inkább a geos ami pár száz kb és ugyanúgy grafikus... Plusz a DSL nem kerül sokba, a cd árán kívül semmibe.
A crt tft- ben maximálisan egyetértek, de én úgy tudtam, hogy csak a Sharp gyárt lcd-ket, a többiek tõlük veszik. Bár ez két éve volt, ki tudja azóta mi történt. Egy 17 colos 130hz-s crt már majdnem teljesen egybefüggõ képet produkál, a szemet szinte semmit nem zavarja, és olcsóbb is. Ma még szinte mindenre elég az 1024x768, legalább is otthonra. Igaz csak szerintem. De nem is kötözködom.

Ride everywhere.

.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Kevés az info amit írtál
1. Ellenõrizd ,hogy jól van-e minden összedugva (HW-re gondolok :) )
2 .Ki kene deritened ,hogy a te gepeddel (SW),vagy a szolgáltatóddal van-e baj. Bár az hogy restart után jó lesz az gyanús.
(nézd meg a Computer Management/System Tools/Event Viewer -ben a logokat hogy találsz-e közöttük erre utaló hibát.)
(Sztem 1xûbb lenne priviben ezt)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
vírusproblem?

a netem idönként (ez lehet 2 perc, lehet 2óra) leszakad, és utána nemis enged vissza csatlakozni csak restart után.
NOD nem talált semmit
ad-aware nem talál semmit
AVG nem talál semmit
spyware talált és ki is írtotta

de továbbra is fenn áll a baj..
következõ lehetséges lépésem?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
AGA: Én nem mondtam hogy jobb, csak hogy kicsi. A számtech folyamatosan fejlõdik és mindig lesz jobb és jobb rendszer. Amikor én elõször hallottam a qnx-rõl megdöbbentett ,hogy lehet OS-t csinálni grafikus felülettel, hálózatkezeléssel stb. 1 floppy-n -láttam a demot mûködni 1x- Ezért is írtam le. Igen valóban az csak 1 váz pontosabban 1 demo , de mit vársz egy 1floppy -s rendszertõl. A mai világban képtelenség megcsinálni ilyen kis méretben a kompatibilitást és teljes irodai szoftver körítést (ezért hízik mind a mai napig a windows is). Mellesleg, ha mélyebben beleástál , láthattad van teljesértékû változata is a rendszernek. Valószínû biztos pénzért.:S
A DSL-t nem ismerem ,de mivel kicsi OS -rõl írtál, hát gondoltam leírom ide mivel ezt ismertem és tényleg kicsi. De hogy kinek mennyire/mire elég az már döntse el maga. A valamit valamiért itt is érvényesül.
(A linux is olyan hogyha aláraksz jó gépet és neadj Isten fel is ismeri ,akkor legalább olyan jól ha nem jobban fog mûködni mint a win :) ellenkezõ esetben ugyanolyan rosszul, ha nem rosszabbul mint a win. Mindkettõnek megvan a maga elõnye/hátránya. Csak nem mindegy ki, mire akarja használni.)

A TFT-k rõl annyit ,hogy ha jól tudom csak néhány óriás kijelzõ gyártó van a világon akik a paneleket gyártják,fejlesztik (most épp a 7. generációsat), a többiek csak vásárolják a license-t.
Itthon a sam*ung az egyetlen aki bizonyos mértékig garanciát vállal a pixelhibákra ami a legfontosabb probléma ezeknél a kijelzõknél. Mert hiába van tutkó alacsony utánvilágításidejû, gyönyörûszép színû, élességû TFT-d ha a képernyõ közepén 1 vagy esetleg több piros, zöld vagy kék pixel világít (vagy nem :) ) az nem igazán lesz kellemes játék,filmnézés,vagy fotóeditálás közben.
Persze a technológia igencsak fejlõdik és remélhetõleg megszünnek ezek a problémák.
Szerintem a TFT még! nem üti meg a normális CRT-k szintjét:
1-2 dologban jobbak (Pl kép élesség (DVI), kontraszt arány, kis méret, nem káros), de másban lemaradnak (utánvili, fekete=szürke, felbontás állítás!!!!) , és valahol kompromisszumot kell kötni ha ilyet veszel.
Mondok példát:
Ha szívesen gamézol otthon akkor a 17es kijelzõ esetén a natív felbontás 1280x1024 lesz na ilyen felbontáson hány játék megy el ,illetve fog elmenni normál fps-el??? => Csökkentened kell a felbontást ami viszont homályos vagy ronda lesz mivel a TFT-knél az adott képrészletesség fix (lásd nativ felbontás).
Vagy uez lesz, ha szeretnél 1600 ban nyomulni Cad-ben, vagy photoshopban.
(Kivéve ahol 1 fekete keretet rak kijelzõ a kép köré :P)
So my conclusion is:
- Ha multifunkciós kijelzõ kell, ami tényleg mindenre alkalmas és kevés a lóvéd akkor CRT.
- Ha specifikus célra kell (irodai alkalmazások, vagy ahol nem számít a "frissítés" a felbontás állítás, vagy fontos hogy ne legyen káros (fõleg kisgyerekek) és dõl a lé, akkor TFT. (Bár 1 jobb 15" TFT megközelíti a 17esCRT méreteit és annak a nativja 1024 és még ócsó is tehát a lehetõség adott. Tudnék még írni pár dolgot ,de ez már így is 1 regény :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Akkor megnyugodtam. Azt hittem én vagyok a hülye ;) és felkell hagynom a live linuxok használatával a qizé miatt :D
Damn small forrevvaahhhhhh! <- õ a nyertes.

Ride everywhere.

.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
aga: én egy ideig próbáltam szarakodni ezzel a qnxel, de a f@szom is telelett vele. télleg megy floppyrol, de az az egy hátránya, hogy nem jó semmire ;) meg 3x indulásnál kezdett furin viselkedni, noi egér, meg hasonlók