Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
És a 12 centiseknél is csak a 400 vagy 410-essel, ha jól emlékszek.. A 460-asokkal nem hallottam, hogy gond lett volna.. És ha jól rémlik, akkor ez igencsak mostanában volt, szóval a régieket nem is érintette.. Gondolom egy szar sorozat becsúszott...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Csak a 12-es ventivel szereltekkel volt baj, asszem a venti volt benne szar és megsült a táp.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ez a második 460-asom, és jól funcionál.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
az miben nyilvánul meg, hogy szar egy táp?
Van állásom...:bananadan

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Kihoztak egy újabb sorozatot, amelyekre a szakik azt mondták, hogy inkább ne vegye meg az ember, mert sok vele a gond. Nem emlékszem, hogy mi volt vele a baj, de megbízhatatlan kategóriába sorolták. Nna, nem a vargánésok közé, de a saját kategóriájához képest igen. Azt hiszem a 12 centis 400, vagy 410-essel voltak a gondok.
Szóval nem általánosan van velük baj.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Mi baj a csiftekekkel? Én a másodikat nyúzom (az elsõt kifektette egy túláram), és meg vagyok vele elégedve.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
NEkem 400W-os Coolink van 12cm-es kéken világító ventivel :)
Jó HULK :D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Az FSP tápok belsejét nagyon dicsérik. Ha venti nem a legjobb, akkor csere. Mennyi lehet 2-3e Ft? Nettó 10 körül megvan a 400-as BlueStorm, plusz, ha kell a venti csere, legyen nettó 12e. Az szerintem elég jutányos, ahhoz képest, hogy a tápszakik is dicsérték a hwsw-n.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Nekem 14 centis SuperFlower-em van (a belseje megegyezik az Enermax-szal), talán ez a leghalkabb aktív hûtésü táp, cserébe drága is.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
zolle,a radeon ventillátorral nekem is bajom van,lehet olyat kapni vhol? 8500 asra kellene

aki lát ilyet légyszi jelezzen :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Az FSP tényleg jó tápkat gyárt, havernak van, olyan kussba van a gépe hogy csak na.:)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Nem mindegyik Chieftec problémás, de az új 12 centisek pont ebbe körbe tartoznak. Enermax tényleg jó táp, de baromi drága. Nekem egy FSP Bluestorm van és eddig semmi gond vele. Annyira nem is hangos. Ha jól fülelek, akkor a vga hûtõmet, meg az alaplapi chipset hûtõmet jobban hallani. Azt mondják, hogy lassan de ennek a ventije is hangos lesz, de le kell cserélni egy halkabb ventire és kész.
A "beltartalmat" nem érdemes a hangért "lecserélni"!

Ha meg nem számít a pénz, akkor van passzív táp is.. Pl FSP Zen..

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

nekem mondjuk GT van, de a procin meg zalman és eléggé csöndesek
csak a táp hangos :(
kéne egy 12es ventis akármi ami kussol..

enermax. megéri az árát a chieftec-ekkel elég sok a probléma.
de a voolink is tud csendeseket csinálni.

volt idõm tesztelgetni az idõzítési beállításokat 3 hónapig válogattam az altrészeket össze. és a ramnál többet ért (adatátviteli sebességben) ha az idõzítéseket nyomtam meg mint ha az órajelt emeltem volna. nekem ez vált be ezzel a leggyorsabb.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

nálatok 35 fok van a szobában? levegõvel lehet csinálni 30 fokot ha elég durva a hûtés, és egy northwoodot hûtesz vagy egy a64-et :D természetesen vizzel sem és levegõvel sem lehet 23-25 fok alá menni.
viz: pumpa 5k (nem feltétlen vizhûtéshez valót kell venni) cpu blokk 10k (alphacool) csövek nulla ft, bilincs nulla ft, tartályt csináltatok, csak egy rendes radiátor kell. az egész nincs ötvenbe... nem tudom te mirõl beszélsz, de 200 ezerért vapochill-t lehet venni, és akkor inkább az, mint a vizhûtés.

Nem, nálunk 22 fok van, ezért nincs 18 fokos CPU-m, ha 10 fok lenne akkor nem lenne gond...;)

Vapochil nem hûti csak a CPU-t plussz hangos is, 200k-ért full passzív vízhûtést lehet építeni, keresd meg Lufinyúl gépét a HWSW-n, a bolhán árulta sokáig, na az volt a nem semmi ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Szia pézsé!

Szerintem elbeszéltek egymás mellett. Legalábbis ami a 0T-t illeti. Szerintem itt mindenki a CAS Latency-re gondolt.
A másik, hogy volt olyan tunning fórum, ahol épp nem a kisebb, mint inkább a nagyobb számokat ajánlották húzásnál. Ez is valami ilyet ír.
" For general desktop use, it is recommended that you choose the Infinite option so that precharging can be delayed for as long as possible. This reduces the number of refreshes and increases the effective memory bandwidth."

A hûtéshez meg annyit, hogy léghûtéssel sok mindent meg lehet oldani, de ha nincs valami aktív hûtõegység benne, akkor tényleg elég nehéz szobahõ alá menni. Még vízhûtéssel sem lehet. Valahol van egy hõleadõ egység, ami az ottani környezettel cserél hõt. Ha az nem hidegebb, mint a szobahõ, akkor alá sem tud hûteni. És ezt végig lehet vinni az egész folyamaton. Persze, ha van benne valami egyéb "aktív" hûtõ az más kérdés.

Persze, lehet, hogy tévedek..

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nekem mondjuk GT van, de a procin meg zalman és eléggé csöndesek
csak a táp hangos :(
kéne egy 12es ventis akármi ami kussol..

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
zolle,Jorus,pézsé:köszi a segítséget.
Még vacillálok a dolgon.
A családom még nem adta rá az áldását :-(
Bár szerintem úgy leszünk vele,mint anno a PS chippeltetéssel is!
"Jó az,majd 1 év múlva!"
Aztán beláttuk,hogy marha drága a gyári játék.
1 hónap lett az 1évbõl :-)
Mégegyszer köszi.
Amúgy a hardveres fórumokon az egekig istenítik ezt a fajta hûtõt.
pézsé:téged merrefelé lehet elérni MIskolcon?
Csak nem valamelyik számtec boltban?(jöhet priviben is ,ha nem publikus)
Ralph
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Ja, ha vmi gáz van vele, akkor szépen visszarakod a gyári hûtõt, és ártatlan bociszemekkel visszaviszed. A hûtõ eltávolítása már magában garanciavesztéssel jár.

ez alól az a kivétel ha visszaviszed a boltba és a szakszervízbern teteted rá a ventit és ot veszed meg, számlát kapsz róla.
mi legalábbis így tudjuk érvényesíteni a garit a nagyker felé. persze meg kell õrizni a gyári hûtést.
inkább a tiszta réz zalman az jobb. a passzív bordákat sem mindegy hogy merrefelé forgatod ;)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

+ azért léghûtéssel ne hûtsünk már le egy cpu-t szobahõ alá, jó ? ;)

az okés hogy 10k a VGA blokk, de ugye pumpa, csövek, radi, stb. Amit én kinéztem az 200e alatt nem állna meg, másmilyen meg nem kell ! :D

okoskáim:
http://dlsvr02.asus....e1299_p4p8x.pdf
asus p4p8x manuálja 58.oldal. ott figyel a 0T

http://pix.bikemag.h...ageViewsIndex=1

Ha már hardverprogramozó vagyok (ASM) csak értek hozzá egy keveset.

Másrészt köztudott hogy a régi intelek 533-as maggal nem melegdtek. emiatt ha húzom akkor is hidegebb mint egy 3g p4 alapon járatva.
A hûtés meg egy állat. majdnem egy kiló riszta réz van a procin 12cm-es ventivel. A házban is 12cm-es ventik vannak tölcsérrel egymás szállítási sebességét növelve. másrészt mázlim volt hogy ilyen jó cuccokat össze tudtam válogatni.
A 6600GT-k gyárilag alulméretezett hûtõvel jöttek ki rögtön cserélni kell mert megdöglik. persze vannak kivételek. :)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
én ezekkel a garis dolgokkal úgy vagyok hogyha vért pisálsz sem vonatkozik rá a gari sehol, mert köcsög az összes bótos, úgyhogy lehet kókányolni, saját felelõsségre :)