(Az hogy az egyik talal es a masik nem az fugg attol is hogy az adott ceg mikor/milyen surun adott ki frissitest (+mekkora segitobazisuk van a felhasznalok kozott stb))
Nalam tobb dolog is fontos ebben a kerdesben.
- Mennyire epul be a rendszerbe es ilyen modon mennyire piszkal bele windows-ba (rezidens programok, monitorozok) (pl a nav--ra sokan panaszkodtak.
Nekem olyat csinalt pl hogy osszeakadt a tv kartyam szoftwarevel.
- Egyszeruseg beallithatosag, korites.
- Olcsosag
- Frissites gyakorisaga.
- Es a sebesseg sem utolso azert.
A virusbulletin dijjat sajna mindig aszerint adjak melyik talalt tobb bacit. Pedig ez nem mindig reprezentativ.
Korabban volt nyertes a bitdefender, Nav, Nod32 , es ha jol tudom most a Kapersky a legjobb.
Egy viruskereso sincs sztem ami mindent megfogna, plane hogy ma mar tulnyomo tobbsegben vannak a fergek, trojaik, macrok, activex-ek, scriptek stb. Ezek pedig irto gyorsan valtoznak, ujak jelennek meg stb.
En megis azt mondanam ,hogy leginkabb a nod felelt meg a fentebbieknek.
Es nemcsak azert mert eleve Assembly-ben van megirva es irto gyors, hanem hatekony is bar ahogy itt irtatok nem fog meg !mindent! (de csak ido kerdese hogy vegul megis

De mindenkinek mas jon ,be lehetne meg a nod elonyeirol beszelni (van meg par) de tapasztalja meg mindenki maga, ha akarja.