nem biztos hogy gyorsabb lesz...
ha beteszed azokat a ramokat es beallitod az idopziteseket gyorsabb lesz ,mint a 256+512 alap idozitesen.
Az idozitesek egyszeru lenyege:
Kulombozo szamok kulombozo tulajdonsagokat jelolnek pl proci mekkora ciklusonkent frissitse a memet ,minnel markasabb (jobb ideju a mem) annal tobb ideig tarolja ujra iras nelkul az adatot es addig a cpu tud mast csinalni. Ez csak egy tulajdonsag a sok kozul....
Jah es a 256+512 nem biztos hogy szeretni fogjak egymast... elkepzelheto hogy menni fog, de en nem tennem be.
Nekem is van egy 256 266 drr em meg egy 512 400 asom es 100X lassabb a gepem ha ketto egyutt van benn ,mert akkor a memoria sebessege csak 200 megy nem tudom miert :S
Sebessegrol: Cpu sebessege ket szambol jon ki. Egyik a FSB (Front Side Bus) a masik a szorzo sebessege.
Egyszeru pelda:
Van egy Thougherb magos Athlon XP 1463 valos sebessegu 1.8+ CPU
Ez 133 FSB erteket hasznal (ebbol aranyparral adja meg a PCI es az AGP sebesseget ,a PCI talan 33 ez nem biztos az AGP pedig 66MHZ) erre jon ra a multipler azaz a szorzo ami peldank eseteben 11. Igy jon ki a 1463Mhz Ehhez a gep 266Mhz DDR ramot kér illetve használ. Azért mert a DDR (Double Data Rate) azaz Duplazza az FSB sebesseget ezaltal tud oda gyorsabban bearamlani az adat igy lesz 266Mhz erre jon meg ra az idozitesek amik minnel alacsonyabbak annal gyorsabb a gep. A sebbeseg lenyeg magasabb FSB alacsonyabb szorzo alacsony idozites magas ddr freki.
Remelem megvilagitottam ezt azt