Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts

megijedni nem kell ha pl sipol. cmos clear (nezz utana a lapon) aztan minden oks

kezdelek osszezavarni ? :S

A tobbit ertettem, a cmos cleart nem ;)
A linket koszi, olvasgattam, de ez azt hiszem nagyobb energiarafordiast igenyel reszemrol:)
Es 512esbol hany mhzeset nezzek? Nem azt mondtad, hogy te nem eresztenel ossze egy 512eset, meg egy 256osat? Vagy csak kezdek osszezavarodni?:)
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A Winbond chipekkel szerelt memóriáknak (Corsair, stb.) sokkal jobb az elérése, ahogy a Geil, OCZ extrém szériáinak is, bár ezekkel partiban van a Kingston HyperX-e.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
hat en azert bele tennek egy db 512 est
ezzel arra akartam celozni ,hogy fontos a jo minoseg.es Kingstone baratunk meg szart sose gyartott ;) asszem piac vezeto memoriak teren. Az eleresi idejuk verhetetlen.
pl
http://www.tomshardw..._tuning-03.html

iljicsnek igaza van:
kockazatok: nem indul be a gep
instabilla valik
ujraindul
megijedni nem kell ha pl sipol. cmos clear (nezz utana a lapon) aztan minden oks

minnel magasabb az orajel altalaban annal magasabb az idozites erteke is

kezdelek osszezavarni ? :S
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Amatõrnek kockázatos, a rossz idõzítés okozhat galibákat -csakúgy mint az életben ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
Oke, Gui:)

elolvastam, es asszem ertem is. szoval azt mondod, hogy inkabb egy 256os 266mhz-es memot kellene beujitani, es atallitani az idoziteseket?
Ezt is a biosban kell vhol? Es ez a magamfajta amatornek mennyire kockazatos jatek?

Lor, koszi de akkor nem palyazok a memodra!
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
A virusos temahoz --> olyan friss hogy szinte meg meleg :
http://www.terminal....=24203105054714

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
Hyperlink ugy keszitsd el ,hogy ne tartalmazza a teljes eleresi utat hanem csak ami akonyvtarban van (ugy tudod ellenorizni hogy atmasolod mashova a keszitett anyagot es ha akkor is mukodik akkora neten is menni fog)
hyperlink mindig a kovetkezo mutatando lapra mutasson :)

nem az oktober a lenyeg hanem a 30 ;)
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Gui:most szerváltam egy Htmlpad nevü programot.Magyar nagyjából tudom kezelni fél óra alatt összeraktam a kezdõlapot.Még a linkelõs részt nem nagyon értem, de majd rájövök.Az oldal valószínüleg hétvégén lessz kész.

Jó hónap az október, de valószínûleg van köztünk pár év.:winko::matahara:
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
nem biztos hogy gyorsabb lesz...

ha beteszed azokat a ramokat es beallitod az idopziteseket gyorsabb lesz ,mint a 256+512 alap idozitesen.

Az idozitesek egyszeru lenyege:
Kulombozo szamok kulombozo tulajdonsagokat jelolnek pl proci mekkora ciklusonkent frissitse a memet ,minnel markasabb (jobb ideju a mem) annal tobb ideig tarolja ujra iras nelkul az adatot es addig a cpu tud mast csinalni. Ez csak egy tulajdonsag a sok kozul....

Jah es a 256+512 nem biztos hogy szeretni fogjak egymast... elkepzelheto hogy menni fog, de en nem tennem be.
Nekem is van egy 256 266 drr em meg egy 512 400 asom es 100X lassabb a gepem ha ketto egyutt van benn ,mert akkor a memoria sebessege csak 200 megy nem tudom miert :S

Sebessegrol: Cpu sebessege ket szambol jon ki. Egyik a FSB (Front Side Bus) a masik a szorzo sebessege.
Egyszeru pelda:
Van egy Thougherb magos Athlon XP 1463 valos sebessegu 1.8+ CPU
Ez 133 FSB erteket hasznal (ebbol aranyparral adja meg a PCI es az AGP sebesseget ,a PCI talan 33 ez nem biztos az AGP pedig 66MHZ) erre jon ra a multipler azaz a szorzo ami peldank eseteben 11. Igy jon ki a 1463Mhz Ehhez a gep 266Mhz DDR ramot kér illetve használ. Azért mert a DDR (Double Data Rate) azaz Duplazza az FSB sebesseget ezaltal tud oda gyorsabban bearamlani az adat igy lesz 266Mhz erre jon meg ra az idozitesek amik minnel alacsonyabbak annal gyorsabb a gep. A sebbeseg lenyeg magasabb FSB alacsonyabb szorzo alacsony idozites magas ddr freki.

Remelem megvilagitottam ezt azt :)
Tom Ritchey

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
köll 10-ert 512/400-as kingstone?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
megvennem, de nekem egybe kellene az 512, mert van egy 256os memom is, es azzal akarom osszeparositani, hogy okosabb legyen a gep. ;)
ákos

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts

Mondjuk 5e ? Nemtom, találjuk ki közösen ! ;)

lacley++ vedd meg ez jo neked ! szerintem :)

Szerintem is ennyit er a piacon esetleg 6 :) ,de erne ez ennel tobbet is csak az inkabb eszmei ertek nekem... :P
Tom Ritchey

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
az abaj hogy 333 amugy kéne :)

Mondom en Frontpaget ajanlok abba van SABLON !!!!
Es akkor mar gondolkodni se kell. A dream azert egy picit komplikaltabb, de abba is van varazslo es sablon.

Sosmogyika ha nem fogadsz meg egyetlen tanacsot akkor sose leszel elorebb!!!

Milyen segitseget varsz ?

Fajl--->Edit--->Kep beillesztes ?

Mert ezt igy cseppet nehez elmagyarazni.

A html szerkesztes eredendoben egy kodnyelven alapul es szovegszerkesztoben is lehet programozni. Innen indult az egesz erre epultek GUI (Graphical User Interface) (Grafikus Kezeloi Felulet) HTML editorok ,amik egy egy parancs hatasara megirjak helyetted a html kodokat.
Szal valamilyen szintu alapismeretnek mindenkeppen tisztaban kell lenned szerintem. Tegyel fel egy dream et vagy frontpaget hasznalj bennuk varazslot sablonokat es ne is ilyen netscapes .... ,amit eleg keves ember ismer es nem is hasznalhatoak jol.
HA egyszer megfogadnad a tobbiek tanacsat is mar reg egy szep honlap birtokosa lennel.

edit: Sosmogyika egy napon szulettunk :beer:.
Tom Ritchey

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Mondjuk 5e ? Nemtom, találjuk ki közösen ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
dreamwaver-el egyszerubb megtanulni. csak kattingatni kell es kesz is az oldal :) hoho, en meg jegyzettombel kezdtem :D azajóó
iljics: hogyé van darabja?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Van nékem eladóban 2 * 256 MB DDR333 RAm-om, Elixir brand, 2.6,3,3,6 idõzítéssel mennek, Dual Chanel-t is szeretik, vegyétek meg !! :cool:

Mer' egy állat vagyok !

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Nekem pont alapdolgok kellenének.Meg ha beletanulok akkor majd használom a Dreawevort.Ki tid nekem segíteni?

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
hát én nem tudom azzal hogy kell. de sztem csak alap dolgokat tud, ami persze lehet eleg. de ha komolyabban erdekel a h.szerkesztes akkor hasznalj arra valo progit.

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Most megvan a Netscapa.DE nem magyar,melyik részével lehete honlaot szerkeszteni?
Lécci ne ajáljatok több programot, most ezt szeretném megtanulni kezelni.Aki tud segíteni az lécci segítsen.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
birom az alairasod, tAmS:)
ákos