Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

7005 6061 stb

- - - - -

• Please log in to reply
219 replies to this topic

FP

FP

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
Major: Nekem 6061 T6 alumíniumból van a vázam!  ;)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Na akkor most az lenne a kérdésem hogy mi is a 6061 T6 ? ? ? Csakmert így nem hehet kapni!!!

Elhangzott hogy AlMg1SiCu meg hogy AlMgSi1.5 meg az is hogy a T6 állapot olyan változata,amelynek a mesterséges öregítést az oldóhõkezelés után melegvizes edzéssel végzik a kisebb edzési feszültségek és a repedésterjedési hajlam csökkentése érdekében.

Engem az érdekelne hogy mit mondjak a mukinak aki ott álla a nagykerben egy csomó fémdarab között!!! Köszi!!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Ha jól értelek, akkor annyit tesz ez a mintavétel, hogy odaszambázok a vázzal, kicsípnek belõle egy pici darabot (hogy alig venné észre az ember), és megmonják, mibõl áll. Ez korrekt. Csak ilyen kis mennyiséggel is foglalkoznak? (mármint én egyedül?) És mit kóstálna egy ilyen vizsgálat?

Kezd izgalmassá válni a téma. Hol is dolgozol pontosan? Fel kell keresselek további egyeztetésre, nem bírom kivárni, hogy mindíg csak itt válaszolsz :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Dugo!

Nem tudom, mit kérdezel, szerintem kettõnk közül Te vagy a témában jobban járatos. Most azon gondolkozom, hogy milyen anyagból legyen a milyen vázam.....

Te mit javasolsz? Amibõl van 65ös átmérõjû, kb 2-3 mm falvastagságú csõ (alsócsõnek), 35-ös hasonló kaliberû felsõcsõnek és nyeregvázcsõnek, és 25*25 vagy 30*30-as négyszögszelvény a hátsórésznek, valamint akkora egész darabok, amibõl ki lehet maratni a fejcsövet, a monoblokkházat a yoke-kal egyben (!), valamint a papucsot is. A fentebb említett anyagokból mi az, ami Nálatok kapható, mennyiért, és mit érdemes megvenni?

dugo

dugo

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
T.rob.A Metalloglobus eggyik telepén(Bp.X.Sirkert u.3)van labor ahol megmondják hogy mi az anyag összetétele ha beviszed.De az anyagon lessz egy pötty mintha ívhegesztõvel oda érnél.Holnap többet tudok mondani.

dugo

dugo

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
May dear ROB.Találtál valamit a témával kapcsolatban?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Akkor 7005 suxx? Mert ha netalán mégis megoldódna a problémám, akkor nem szórakoznék új váz vétellel, eygszerûen áthegeszttetném a régit. Így nem merek nekiugrani a szétfûrészelésnek, mi lesz, ha a hegesztés mégiscsak elpattan?
És ha már eljutottunk a hõkezelésig, és az öregítésig: Mekkora hõfokú, és milyen idõtartamú kezelés felel meg egy T6 hõkezelt váznak? A 7000-res szériánál van egyáltalán értelme az utólagos hõkezelésnek? (most arról beszélek, hogy ha mégis áthegeszttetném a vázat, akkor lenne-e az egésznek értelme?)

dugo

dugo

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Kedves ROB.Azt a nyomorult 7005-öst én sem tudom megfejteni!Amugy a (FIGYELEM EZT NEM REKLÁM CÉLZATTAL KÖZLÖM!!!)Metalloglobus-nál vagyok raktárvezetõ.(Kalandorok kíméljenek!)
2014=AlCu4SiMn

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
És most még mindíg nem tudom, hogy a 7005-ös alu milyen összetevõkbõl áll. Meg ha már itt tartunk, a 2014-es is érdekelne.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Dugo

Erre vártunk eddig mindannyian szerintem ebben a fórumban. Nagyon hálásan köszönöm szépen!
Mostmár csak aza kérdés, hogy Te mindezt honnan tudod? :)

dugo

dugo

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Kiegészítés.T6Edzett és mesterségessen öregített állapot.Olyan termékekre vonatkozik,amelyeket az alakító mûvelet(hengerlés,sajtolás,húzás,kovácsolás,öntés)után oldó hõkezeltek,majd gyorsan lehûtöttek(edzettek),és kiválásos keményedéssel járó hõkezelésnek vetettek alá,de a szilárdság növelése érdekében hidegen nem alakítottak(pl.csak egyengettek).
Kiegészítõ T-állapotok:T61=A T6 állapot olyan változata,amelynek a mesterséges öregítést az oldóhõkezelés után melegvizes edzéssel végzik a kisebb edzési feszültségek és a repedésterjedési hajlam csökkentése érdekében.Folyt.köv.

dugo

dugo

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
NA KUKSI IDE!
Hõkezeléssel nem keményíthetõ ötvözetek összehasonlítása.
AlFeSi=8011
AlMn1Cu=3003
AlMn1Mg0.5=3005
AlMn1Mg1=3004
AlMg0.8=5005
stb.5056A-ig
HÕKEZELÉSSEL KEMÉNYÍTHETÕ ÖTVÖZETEK
AlMgSi0.5=6060
AlMgSi0.5Cu=6005A
AlMgSiE=6101B
AlMg1SiCu=6061
AlZn5Mg1=7020
AlZn6Mg2Cu1.5=7075
T5=melegalakításról nemesített állapot.A melegalakítás hõmérsékletérõl lehûtött és mesterségessen öregített állapot.
T6=Nemesitett állapot.Edzett és mesterségesen öregitett állapot.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Én akkor is a 6061 alu mellett vagyok! Hõkezelve sokkal jobb cuccot lehet belõle gyártani, mint a 7075 vagy fõleg a 7005-ös aluból!

És ha már itt tartunk, kedves Nowy kartárs!
Én tudom, hogy a 6061 az AlMgSi1.5, Te felhomályositottál, hogy a 7020 az AlZn4.5Mg1. De akkor mi a 7005?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Köcike. 8)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Yasec mobilja: 06309474585

Én csak ezt tudom!!! Hívd fel!!! Nagyon jó arc, csak kicsit lassú, de ha beindul a fantáziája le sem lehet állítami!!!  ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Hali!
dr. prof. Yasek címét szeretném, ha valaki leírná nekem, mert rászántam (rágyûjtöttem) magam, hogy meghegesztessem szegég KONA vázamat.
Elõre is ThX.

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Hát nentom!!!  :-/
Imádom az alacsony mrevfarú vázakat!!!
Nekem az össztelós nem jön be annyira!!!
Meg a fealing, hogy egyéni vázam van......... Húúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!  ;D ;D ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
köszi Nowy

cserko

cserko

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Major

Szerintem a PolarX tökéletes neked erre a célra, én a helyedben inkább vennék 1 Hi-Tac SLK DS (asszem 7005-ös alu) vázat és mehetne vele a freeride is. Egy hasznélt vázat 120-130 ért tuti kapsz tavasszal rugóstaggal !!! Az DS re is igen SÜTI .

Mit szolsz az ötlethez?
Cserkó

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
A PolarX nagyon jó!!! Iszonyat szeretem, de azért nem egy dimenzió a PlenetX-el, vagy a Nikilai-al!!! Szíven szerint ezeket venném, de ezeknek a külföldi ára is 150-200 közütt van, az ithoniról nem is beszélve!!!  :( Szóval ilyenem tuti nem lesz, mert nem adok 150e-et egy merev vázért!!!

De ha esetleg építhetnék egy olyat ami nekem pont jó lenne, teljesen rám szabva az már megérne nekem kicfsit több lét is!!!

Yasec nem rosz 5let, de ha jól tudom nem túl olcsó, meg nem is a leggyorsabb!!! De azért köszi!

Ha valakinek van még valami jó ötlete ne kíméljen!!!  ;D