Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Akkor már inkább ilyennel nehezítsd a gépet, letolni semmi értelme. Eleve be kell ragasztani, hogy ne másszon le - egy kis ragaccsal sokkal kevésbé kell megtépni a csavart, s az nem feszíti túl a hiperkönnyû alu vagy karbon nyeregvázcsövet. Saras, poros terepen a nyeregcsõ összekarcolódik, por kerül a vázba, ahol azután recsegni fog.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
rosseb, megint ketszer.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem veletlenul vagyok ennyire ramozdulva a temara :) a stumpjumpernel baromi nagy differencia van a ket allapot kozott. megkockaztatom, hogy majdnem annyival megdobja a "feelinget", mintha osszetelossal vagy merevfarkuval jonnek le egy razos terepen. sokkal alacsonyabbra kerul a sulypont, jobb az iranyithatosag, es szamomra ami a legfontosabb - sokkal nagyobb biztonsagerzetet ad. az egyiknel olyan erzes mintha a cangan ulnel, a masiknal meg mintha benne. pitchnel pl nem szerettem a leeresztett nyerget, mert olyan erzesem volt, mintha eltunt volna a canga alolam.

korabban sose eresztettem le a nyeregcsovet, de most ha tehetnem minden kicsit hosszabb lejtonel megtennem :) erre kell. nem is a hatekonysagrol van szo, hanem hogy meg inkabb "fun". ezert tekerek, vagy mi a szosz.

ezt gyartottak 30 dollarert is :) - biztos, hogy szar, de azert nehogy mar 10x arat kelljen erte fizetni, hogy normalisan mukodjon.
http://www.mtbr.com/...242_141crx.aspx

most így elképzelek egy ilyen hiper felszerelt bringakormányt - telo lock kar, tag lock kar, teló útállító basz, nyeregcsõállító kar-....indulás elõtt meg hosszabb ellenörzõ lista mint egy b52-esé :)

no ezert nem ragaszkodom a tavos megoldashoz... es ezert orulnek egy automatizalt canganak, aminek egy kallantyura atall az egesz verda maszo uzemmodbol lejtozos uzemmodba.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Arn, hol használnád ki, most õszintén.. A legtöbb helyen merevfarúval kihúzott nyeregcsõvel le lehet jönni, ahol meg nem, ott úgysem mernék, ha letekerem, de még ha ettõl el is tekintünk, leszállsz a bringáról, iszol egy kortyot a kulacsodból, megigazítod a ruházatod, nyeregcsõ leenged és örülsz. Vagy valamit kihagytam? Megéri a plusz súlyt, árat? ( + újabb dolog ,ami elromolhat)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ezeknek az állítható nyeregcsöveknek mi értelme? Biztosan hülye kérdés. :)

én is ezen gondolkodom, csak már nem akartam ezzel alkalmatlankodni :),

most így elképzelek egy ilyen hiper felszerelt bringakormányt - telo lock kar, tag lock kar, teló útállító basz, nyeregcsõállító kar-....indulás elõtt meg hosszabb ellenörzõ lista mint egy b52-esé :)

fentebbi kérdésre meg mégegy a thomsonraa
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ezeknek az állítható nyeregcsöveknek mi értelme? Biztosan hülye kérdés. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nah kicsit kutakodtam meg az allithato nyeregcsovek kozott - talaltam par olcsobb alternativat:

Forca SPS350 - mechanikus, es 100 euro
Feltöltött kép

xfusion halo - nehez mint a ko, de ez is 140 eur, es allitolag eleg megbizhatoan mukodik.

xlc pro vario - szinten nehez, hidraulikus, 100 eur

en meg mindig lehet a mechanikusokra szavaznek - olcsobb lehetne es karbantartani is egyszerubb. ha nyarig nem jon ossze vmi, akkor asszem marad a gd descender.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Sziasztok!

Nyeregcsövet keresek. Ugy néz ki,hogy már csak 2 versenyzõ maradt: Thomson Elite és Ritchey WCS Wet Black. A kérdésem az lenne, hogy kinek mi a tapasztalata ,melyiket ajánlanátok? ( 85 kg körül mozgok) köszi

Thomson! Sokkal jobb, s egész életre szól. Nekem nem tetszik a Ritchey fejkialakítása, s már hajlott is el alattam, igaz az nem WCS, hanem Pro volt.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Lefoglalnám Rékáméba, holnap elszaladnék érte.

Nekem is van, kettõ is, egyet vihetsz.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás
+1 Thomson

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Sziasztok!

... Thomson Elite és Ritchey WCS Wet Black. A kérdésem az lenne, hogy kinek mi a tapasztalata ,melyiket ajánlanátok? ( 85 kg körül mozgok) köszi

Haverom tapasztalata, hogy a 80 kilóját a wcs nem bírta és 2 év után eltört. Én a Thomsont venném.
Marci

stormy89

stormy89

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Nyeregcsövet keresek. Ugy néz ki,hogy már csak 2 versenyzõ maradt: Thomson Elite és Ritchey WCS Wet Black. A kérdésem az lenne, hogy kinek mi a tapasztalata ,melyiket ajánlanátok? ( 85 kg körül mozgok) köszi

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
De hová szaladnál és mikor?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Lefoglalnám Rékáméba, holnap elszaladnék érte.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Bp.-i üzletben. nem webshopban tud valaki 30.9- 27.2 szûkítõt?

Itt fogom a kezembe...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Bp.-i üzletben. nem webshopban tud valaki 30.9- 27.2 szûkítõt?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Fekete BBB SKYSCRAPER; 24,50 euróért láttam, sõt vettem is tavaly (26,6 vastagat). 25-32 mm közt 2 tizedenként van (az én szokásos boltomban nincs 31,8-as, de 31,6-os igen).
Aluminium 6061 T6, hidegen kovácsolva, 2 csavaros „precíziós" rögzítés, 400 mm, 378 g.

Ötletnek jó, már én is láttam. Sajnos a pacific cycles-nél bent vagyunk a rendszerben, de nem vásárolunk ott, így ez az egyik nehezebb megoldás lenne. :) Szóval ha tudsz vagy tudtok mást, akkor annak is örülnék. Longus-nak láttam a zero offset csövét az jó is lenne, de nem tudom, hogy fényes vagy matt e, illetve a súlyáról sincs infóm.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Esetleg ha valaki tud nekem mondani olcsó, de normális 31,6-os, matt fekete, hátranyúlás mentes, 400mm hosszú nyeregcsövet, az kérem ne tartsa magában. A best 31.8 lenne, de sörösdobozos tuningal megoldottam. Truvativ nyeregcsõ kilõve, mivel drága nekem.

Fekete BBB SKYSCRAPER; 24,50 euróért láttam, sõt vettem is tavaly (26,6 vastagat). 25-32 mm közt 2 tizedenként van (az én szokásos boltomban nincs 31,8-as, de 31,6-os igen).
Aluminium 6061 T6, hidegen kovácsolva, 2 csavaros „precíziós" rögzítés, 400 mm, 378 g.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Esetleg ha valaki tud nekem mondani olcsó, de normális 31,6-os, matt fekete, hátranyúlás mentes, 400mm hosszú nyeregcsövet, az kérem ne tartsa magában. A best 31.8 lenne, de sörösdobozos tuningal megoldottam. Truvativ nyeregcsõ kilõve, mivel drága nekem.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nagyon szutyok a sín felfekvõ felülete a fejen. egyenetlen festés, ezaz.
finom reszelõvel leszedtem a festéket, síkba dolgoztam. kb. 5 perces meló, de anélkül összevissza recsegett akárhogy állítgattam. azóta tökéletes.