Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
van egy pár szép leárazás wiggle-ön, minden nap 1%-ot esik pl. ritchey wcs, ritchey pro, charge chopstick, deda csövek közül is egy pár... néhánynak már -60-70 százalék a kedvezménye..

vagy, ha van valaki aki szeretne egy atombiztos megoldást.. adok egy ritchey logicot, 400mm-es vágatlan 31.6-os, jó nehéz : ) kb. 370 gramm..

a bbb alu nyeregcsövek az árukhoz képest kézbe véve megleõen könnyûek.. 3.300ft-tól indul az alapmodell, de az is a ritchey logic alatt van tömegben.. a 8-9 ezer forintos darabok meg mind 300 gramm alatt még 31.6-os méretben is..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

No offense de,
Ez drágább mindkettõnél, a Bts-nél nehezebb is és nem zöld hanem sárga kosaras :) A KLS-t már megrendeltem, de még van lehetõségem módosítani, és kell is mert a nyereg elfogyott az országban, szóval nem gond egyébként. Majd lehet valami kromofággal nekiugrok a Bikepositivnak [/HR] illetve BTS-nek ha megjön. Köszi a válaszod!
Apropó tolom érõvel 31 mm-nek mértem a nyeregcsövem, vajon akkor most mekkorát vegyek, maradhatok a 31,6-nál vagy eredetileg 30,6-ra akarták konstruálni?

Vettem egy vázat, adtak hozzá egy Bike+ nyeregcsövet. Mondom, hurrá, hát ez még kicsivel könnyebb is, mint a Syncros-om.
kb. 1 év múlva szállok le a bringáról - és mellém esik a törött nyeregcsõ !! A story-ban még annyi a szép, hogy éppen télen, szöges gumival voltam !! Képzeld, ha eltörik és ráseggelek a szöges gumira.
A Syncros-t kb. 9 éve használom, már használtam vettem ! Most is állandó szolgálatban van, naponta melózni járok vele + mtb túrák.(sajnos csak 1 mtb-m van, nincs városi gépem) Kb. 50ezer km-t mentem vele. Súlyom 80kg fölötti volt sokáig, most már sajnos kicsit fölszedtem és majdnem 90kg vagyok.
Kb. ennyi lehet a különbség egy olcsó vagy egy drága nyeregcsõ között.
Ne akarj olcsón erõs, tartós nyeregcsövet venni ! A te súlyodban az fõleg nem lesz tartós. Nem lehet.
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
az általam javasolt bbb a kls-nél nem egészen egy ezressel drágább.a színkódot benéztem, de sárgaként is legalább elérhetõ, nem úgy mint a kls, ami vagy van vagy nincs a nagykerben.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
Te kérdezted a nyeregcsõ méretet , mert mást mértél, azért kérdeztem.
de az 31,6-os, szóval olyat vegyél.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Merida TFS 500 (2009), Al 6061 ha jól tudom. Miért? Ez számíthat valamit? (félre ne értsd, irónia nélkül kérdem, nem tudom, tényleg.)

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
a sznob faktort az ötvözet miatt írtam, nem a matricától várom. a garis ügyintézést pedig egy valamelyest magyar vállalatól várnám kielégítõbbnek, de OK, elfogadom, nem kötözködöm. veszek egy ilyen szépen kidolgozott, igényes festésû, masszív darabot. Olcsón. Noname alu nyeregcsõ | Nyereg | Nyeregcsõ | Alu.
(Hihetetlen hogy 35cm csövön ennyit rágódjon valaki...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ja, 1ébként milyen váz ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
az a bts sose volt annyi
90-100 kg alá minimum a bbb-t venném, (csak nem azt janem ezt :
http://ebike.hu/term...-20-skyscraper/
és azzal a súllyal kb pont nincs értelme grammozni, nyeregcsõvel különösen nem, bár biztos van élvezet egy prosztatát karcolgató eltört nyeregcsõben de én kihagynám. sznobfaktora meg a thomsonnak, receficének, ilyesmiknek van a bts kb pont ugyanannyi 0 presztizzsel bír mint a kls, azzal a különbséggel hogy a kls-nek +a 3B-nek lesz garis ügyintézése a bts-nek meg annyira már nem.

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

ha könnyû és olcsó kell, akkor ezt, ez legalább zöld kosaras. van ilyenem, 27,2-es, tényleg könnyû:
BBB BSP-21 AluScraper | Nyereg | Nyeregcsõ | Alu
90 kg alá egyébként én thomson elite csövet keresnék.

No offense de,
Ez drágább mindkettõnél, a Bts-nél nehezebb is és nem zöld hanem sárga kosaras :) A KLS-t már megrendeltem, de még van lehetõségem módosítani, és kell is mert a nyereg elfogyott az országban, szóval nem gond egyébként. Majd lehet valami kromofággal nekiugrok a Bikepositivnak [/HR] illetve BTS-nek ha megjön. Köszi a válaszod!
Apropó tolom érõvel 31 mm-nek mértem a nyeregcsövem, vajon akkor most mekkorát vegyek, maradhatok a 31,6-nál vagy eredetileg 30,6-ra akarták konstruálni?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
ha könnyû és olcsó kell, akkor ezt, ez legalább zöld kosaras. van ilyenem, 27,2-es, tényleg könnyû:
BBB BSP-21 AluScraper | Nyereg | Nyeregcsõ | Alu
90 kg alá egyébként én thomson elite csövet keresnék.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Ja, és 90-100 közt mozgok ha már itt számítana, de ahogy olvasom a MIG-29 is ebbõl az ötvözetbõl épült, szóval lehet nem...

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Van valakinek adata arról hogy ennek: BTS XC Elite 7075 | Nyereg | Nyeregcsõ | Alu | Kerékpár Webshop mennyi lehet a súlya 31,6-os méretben, a cseke honlapján csak annyit írnak h. 190 gr. de azt nem hogy ez melyik méretre vonatkozik. (feltételezem hogy a kisebb átmérõjûre). Ennyiért ha valóban ennyi a súlya, szerintem kár lenne otthagyni még a giccses arany színben is :D . Mit gondoltok? Vagy vegyem a KLS-t (KLS Race | Nyereg | Nyeregcsõ | Alu | Kerékpár Webshop) ami színben kiválóan talál, de nehezebb és drágább (na és a sznob faktor is alacsonyabb a Sc hiánya miatt :))

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

nem.

ilyen hozzaszolasokra nincsen szukseg. Ha csak ennyit tudsz hozzatenni a dologhoz akkor inkabb ne irj semmit.

en amin ultem (nem volt kulonosen markas) ossze vissza totyogott.
hiresebb gyartok ki sem jottek ilyen megoldasokkal es nem veletlen.

ennyi penzert meg rablas.

rugs nyeregcso es rugos nyeregcso kozott is tud lenni kulonbseg. Esetunkben eg es fold. Egy olcso gagyi szetkopott hulladek alapjan megitelni minden rugos nyeregcsovet igen egyszeru gondolkodasra vall. Kb olyan mintha valaki megkerdezne hogy jo auto e a BMW 320, te meg kozolned hogy minden auto szar mivel ultel Daciaban es az szar volt.

Raadasul a BMW draga is.

Nem draga, es ez sem rablas, max neked nincs ra szukseged, ezert te nem aldoznal ra ennyit. En meg nem adnek egy erositoert 5ezer eurot, de attol meg nem fogom rablasnak nevezni.

szoval igy kb ennyi bajom van. Ne beszeljel hulyeseget, es akkor nem fogok belekotni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
komolyan neked most mi a bajod?
elmondatam a velemenyem.

te is ezt csinalod itt.de nem fikazlak szarra mindene egyes kommented utan.kerlek alj le egy igyal egy teat.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
"ez" az nalad minden rugos nyeregcso ugy alle cuzammen.

ez a baj.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ezek szerint mar tudnak ebbol is igenyeset kesziteni.
nekem is turabringan volt ez a fajta nyereg de total rossz erzessel gondolok ra.

meg aztan egy ballonosabb gumi ad annyi kenyelmet mint ez.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Ahogy Tamásaka mondja, nem mtb felhasználásra azaz nem xc-re való, mivel rengeteg energiát elnyel mászásoknál. Trekking vagy túra mtb hosszútávon elõnyös. Haver bringájába van ugyan ez és ha jól be van lõve a súlyodra igen jó komfortot biztosít.
Én inkább hosszútávra ajánlanám, de azt is vegyes terepre.
Minõségi terméknek nevezném mivel 15000Km már van benne és még nem lóg.
A linkelt ár nem rossz ha azt vesszük hogy vannak silány gumibakos verziók XLC-be 8-10 ezerért aminek csak súlya van de haszna semmi

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

most mar akkor inkabb szoljon olyan valaki akinek erdemi tapasztalata van.

En lattam a prototipust is....

latom neked van erdemi tapasztalatod.ugyes vagy.

en ultem ilyenen es szar volt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jolvan nagyon ugyesek vagytok.

most mar akkor inkabb szoljon olyan valaki akinek erdemi tapasztalata van.

En lattam a prototipust is, meg a sorozatgyartott verziot is, a rez perselyeivel meg a hibatlan kidolgozasaval. Es meg mindig feleannyiba kerul mint a nagyjabol egyetlen emlitesre melto alternativa, a Cane Creek Thudbuster.

Az hogy ti nem raknatok bele a bringatokba, az gyakorlatilag nem relevans, nem mtb felhasznalasra lett kitalalva amugy sem.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
en amin ultem (nem volt kulonosen markas) ossze vissza totyogott.
hiresebb gyartok ki sem jottek ilyen megoldasokkal es nem veletlen.

ennyi penzert meg rablas.