Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ritchey Logic nyeregcsõ milyen minõséget képvisel?Vállalható?Lightos XC-re kellene ezen az árszinten valami.

kb. 18 éve bringázom, a Ritchey-t már akkor lehetett kapni. Nagyon sok hibád nem lesz vele, meg talán ennyi idõ után az elsõ gyerekbetegségek elõjöttek volna. Nyugodtan megveheted.
Marci

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én BBB-t ajánlom az olcsóbb kategóriából. Megbízható minõség, nyúzom pár éve a legkönnyebbet (tán aluscraper)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Ritchey Logic nyeregcsõ milyen minõséget képvisel?Vállalható?Lightos XC-re kellene ezen az árszinten valami.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én a kikottyanástól tartanék.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Évek óta nézegettem, de sosem szántam rá magam - de most végül mégis: vettem egy állítható magasságú nyeregcsövet: Kind Shock Lev. Tegnap éjjel beszereltem (szöszöltem vele egy kicsit), és reggel mentem egy kört útba ejtve azt a sziklás lefelét, ahol két éve a Buda Maratonon még csak fél lábam a pedálból kivéve mertem leevickélni, és ahol mostanában hetente 2x-3x is megyek. Az utóbbi idõben már simán lementem, de most, a leeresztett nyereggel sokkal magabiztosabban és gyorsabban mentem. Megnéztem pár elõzõ track-emet, 14-15 km/h-val szoktam menni, most elsõre 17-18-cal. Eddig imádom. Mondjuk kicsit aggasztóan vékony a csõ becsúszó része, mert az eredeti is csak 27.2-es. Ha teljesen ki van húzva, akkor is jobb érzés most, mert gondolom hajlong, rugózik alattam. Remélem fogja bírni a kiképzést.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Zoggie nyeregcsõ 30,0x400 mm fekete - Nyereg és nyeregcsõ, Zoggie

mondjuk a könnyítõs projekteddel nincs összhangban.

sz@rok a farmra és bbb lesz. ha jobban sz@rnék, akkor meg thomson. de mostanában nem ettem annyit..

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
Azzal akkor nem lessz gond viszont a csomagtarto limitjét 1-2kg ne lépd túl.De 10kg-ba böven beleférsz szerintem ha jól válogatod össze a cuccokat,bank kártyás túrára meg még sok is a 10kg.

zolee@

zolee@

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sima nyeregcsõre lenne rátéve nem karbonra.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
Pont tegnap olvastam tesztet egy topeak nyeregcsöre szerelhetö csomagtartoról. 22kg-ig pakolták, a limit elvileg 9kg lett volna mindezt karbon nyeregcsõ melett.Szerintem gyártója válogatja azért egy karbon nyeregcsövel nem szivessen használnám.

zolee@

zolee@

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdésem az lenne hogy a nyereg csõre szerelhetõ csomagtartón lévõ 10 kg terhelhetõségi határ mennyire kötelezõ? Pár plusz kg tönkre tehet valamit?

Esetleg van tapasztalata valakinek táska támaszos nyeregcsöves csomagtartó használatába? Én rövid 2 napos túrázáshoz keresek csomagtartót csak a kerékpárom nem alkalmas a hagyományos csomagtartók felszerelsére - mondjuk ezt tudtam mikor megvettem csak az élet most ezt hozta megoldalndó feladatnak-.
Köszi a válaszokat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
van is nekik ?
mert a forgalmazónak augusztusban lesz talán.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
Zoggie nyeregcsõ 30,0x400 mm fekete - Nyereg és nyeregcsõ, Zoggie

mondjuk a könnyítõs projekteddel nincs összhangban.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
30.0 átmérõvel, 400as hosszban elérhetõ itthon nyeregcsõ, ami mondjuk a bbb ára alatt van? sejtem a választ, de hátha tud újat mondani valaki.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
C-12 karbon nyeregcsõ (31,6) « nyereg « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

hát én ugyanezt vettem 8200ért, igaz, 2 hét volt a szállítás..közvetlen a gyártótól. : ) Már kicsit bánom, hogy nem 27.2es lett a vége, mert szûkítõvel adná nagyn, fõleg, hogy sok vázba megint 27.2 a sztenderd.. : \

mondjuk még így is 31.6-os méretben mglepõen komfortosabb, mint az alu Ritchey.. tömegre úgy rmlik, 188 gramm körül van 350-ös hosszban vágatlanul. A 27.2-es talán 180-181. Ott inkább a komfort lehet több-jobb, vagy ha 27.2-es lenne, nyugodtan használhatnám acélvázban, meg sok-sok alu ismét 27.2-essel gurulgat.

Van még egy érdekes szerzet:

Ez az OS acélcsõ ránézésre is.. Merev. El lehet felejteni rajta, sok konfekciót, mert a füledben zsír, fogadban tömés, vesédben kõ nem marad..

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Nagyobb átmérõ mellett kisebb falvastagság is elég ugyan akkora szilárdsághoz. Ezért olyan vékonyak az oversize-os crmo vázak, viszont sérülékenyebbek is. Egyébként a Thomson oldalán a táblázatban is látszik ugyan ez. Azért egy Thomson termék mögött komoly tervezés, mérnöki munka van amit ebbõl a súly dologból is látni. A fõ profiljuk a repülõgép alkatrész gyártás és ez a minõség a bringás termékeken is látszik.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Mármint, hogy a nagyobb könnyebb. Sok volt a sör. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Akkor mégsem igaz :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Blog ON: vettem ma egy thomson csövet. Egész kis gyûjteményem van már. :) Olvastam valahol hogy a kisebb átmérõjû könnyebb, de nem igazán hittem. Most kiderült, hogy tényleg: a 27,2-es 290 gramm, a30,9-es 275 gramm 410-es hossz mellett. Blog OFF

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
megkozkaztatom hogy ennek a speci cuccnak az arabol kijon ket normal alu egy egyenes meg egy hatrahajlo. A nyerget atszerelni meg 5 perc
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Csak meg kell fordítani a nyeregcsövet. :)
Marci