Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

főleg Vejne, de bárki, aki elszabott méretű nyeregcsövet tud ajánlani: 29,6mm-os, min. 350mm hosszú, ezüst, set-back. emberi áron és ne legyen fél kg.

adapter nem ér. :) ő nem játszik.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

országúton nincs gond ezzel, nem xc-trail az!

jóval kevésbé van terhelve a technika, főleg, hogy sok váznak még csak nem is ejtett a felsőcsöve, és alig nyúlfarknyi rész lóg ki (ld. supersix)

a lényeg: rengetegen használnak probléma-gond nélkül noname csöveket, és inkább jobb, mint rosszabb, mert van annyi elaszticitása, hogy kivasalja a jó magyar aszfaltot. 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Csábító a 45 dolláros ár. Vajon csak koppintják vagy ugyanabban az üzemben készül, ahonnan a canyon is veszi?

Hát peeerszeee, ugyan az csak a matrica más... :D

Szerintem ennyiért ne rizikózz, nagyon fáj, mikor beléd áll egy ilyen noname gagyi cső.

Alig többért kapsz rendes, neves csövet. Lejjebb linkeltem, van több méret nekik.

Marci

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Csábító a 45 dolláros ár. Vajon csak koppintják vagy ugyanabban az üzemben készül, ahonnan a canyon is veszi?

meg 2010/11 tajekan volt ks droppos csovem a stumpi fsrben, de akkor kezdtek elterjedni... az meg faek egyszerusegu volt. egyelore az rs es a fox a legszimpatikusabb, de jo lenne olyan tanacs, aki mar szervizelte oket, hogy mi a tapasztalat.

reszemrol ezert is nagyon gondolkodom, hogy kell e meg egy karbantartando, bonyolult vmi.

masik kerdes... a tavkapcsolonal mire erdemes figyelni? melyik praktikus? annyifele van...

Vegyél a bike discounttól egy 110 eurós Tranzx-et. Még egyszer nem adnék ki 260 eurót a Reverb Stealth-ért, plusz a komplett karbantartó szettért (szimeringek és egyéb bizbaszok). Még nem szedtem szét, de még nincs is sok kedvem hozzá, látva a szerelős videókat. Amúgy jól működik, de a távirányítóját nem szeretem, hogy nem lehet túl sok variációban feltenni. Az meg vicc, ahogy alapból a kormány felett használni, kicsavart nagyujjal nyomkodva... Ha Reverbet veszel, akkor jobb oldali karral vedd, hogy a bal oldalra, a kormány alá tudd tenni.

blash módosította - 2016. december 23. - 00:21

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

szabad, nem lesz bajod, de..

hogy a francba kényelmetlen a karbonváz? :) én kacérkodtam sokat a 31.6-os alu nyeregcső cseréjével a dale-ben, de nem került rá sor soha, mert abszolút komfortos a veserázó korallhoz képest.

amúgy egy dksi-tag szerint nem jó a szűkítőzés, hanem oda való csövet kell venned.

van fullkarbon 184 grammos 31.6-os csövem, 350mm vágatlan hosszban.. új, nullkm-es. 

nb: a dale úgy veri komfortra a régi acélt, hogy nem ejtett a felsőcsöve, alig lóg ki nyúlfarknyi rész a vastag alu csőből.. milyen guminyomáson jársz? milyen hátsó kerék-nyereg van alattad? 

btw, a nyeregcső, amiről bszéltem, elvileg 109 kg-ig terhelhető, már volt olyanom, 1.5 évig, de eladtam bringával. problémamentes, csak kétes eredetu :D

minden anyagbol lehet kenyelmes es deszkamerevsegu vazat is csinalni :) en inkabb vennek egy jo alut, mint szar karbont. persze mindent egybeveve a karbon jobb anyag.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Múlt héten még Ritchey WCS is volt 59 Euro-ért !!! Amit Tzoli linkelt. Na az volt az igazán jó vétel.

Amúgy én félek a szűkítőtől (talán a testsúlyom miatt), mert szerintem a nyeregcsőnek jó hosszan és megfelelő méretben van a helye a vázban. De lehet, hogy egy 60 kilós fickó alatt semmi baja nem lenne a váznak. Nem tudom...

Amúgy nekem van egy kb 10 napot használt Tioga 31,6x350mm csövem ami nem kell, mert 400ast használok. 2 nagy tábla Milkáért viheti, akinek kell. (odaadom kb a szűkítő árában, csak senki ne használjon olyat)

marton módosította - 2016. december 22. - 00:44

Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ez nem túl gyilkos árú, van 31,6-os is: https://www.bike-com...stuetze-p49881/

Szerintem nem nagy előrelépés a 27,2-es nyeregcső. A tesztek szerint, ahol 27,2 és 31,6 méretben is tesztelik ugyan azt a nyeregcsövet, nem kényelmesebb a 27,2es, ellenben sokszor gyengébb is egy kicsit. Súlyban is alig van különbség. Logikus, a vékonyabb csövett vastagabb fallal kell gyártani.

Még itt az apróban is sok 31,6os karbont találni, én is itt vettem. 

nem kell annyit költeni. ;)

http://www.aliexpres...2039453077.html

tudom, népszerűtlen leszek, de ezt nem szokták elrontani. Ez nem kormány.

canyon!

http://www.ebay.com/...lT4nI9mA6FZvlxA

egyébként Marton kollegának igaza van, az apró tele szokott lenni 31.6 csövekkel, igaz, egyre szűkül azoknak a fölhasználhatósága, hála az új sztenderd keskenyebb csőátmérőknek.

Vejne módosította - 2016. december 21. - 06:59

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Üdv

Karbon országúti vázba szabad nyeregcső szűkítőt alkalmazni? (31.6-27.2)

Ha igen, kényelmesebbé tenné a használatot egy 27.2-es alu nyeregcső? (31.6 helyett)

Ez nem túl gyilkos árú, van 31,6-os is: https://www.bike-com...stuetze-p49881/

Szerintem nem nagy előrelépés a 27,2-es nyeregcső. A tesztek szerint, ahol 27,2 és 31,6 méretben is tesztelik ugyan azt a nyeregcsövet, nem kényelmesebb a 27,2es, ellenben sokszor gyengébb is egy kicsit. Súlyban is alig van különbség. Logikus, a vékonyabb csövett vastagabb fallal kell gyártani.

Még itt az apróban is sok 31,6os karbont találni, én is itt vettem. 

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

hogy a francba kényelmetlen a karbonváz? :) é

úgy hogy olanra gyártsák

van olyik karbonváz ami minden másnál durvábban kényelmetlen

nem véletlen kezdték mostanság véknyítani az üléscsöveket a műanyag vázakban is

Bikertigger módosította - 2016. december 20. - 22:39

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

szabad, nem lesz bajod, de..

hogy a francba kényelmetlen a karbonváz? :) én kacérkodtam sokat a 31.6-os alu nyeregcső cseréjével a dale-ben, de nem került rá sor soha, mert abszolút komfortos a veserázó korallhoz képest.

amúgy egy dksi-tag szerint nem jó a szűkítőzés, hanem oda való csövet kell venned.

van fullkarbon 184 grammos 31.6-os csövem, 350mm vágatlan hosszban.. új, nullkm-es. 

nb: a dale úgy veri komfortra a régi acélt, hogy nem ejtett a felsőcsöve, alig lóg ki nyúlfarknyi rész a vastag alu csőből.. milyen guminyomáson jársz? milyen hátsó kerék-nyereg van alattad? 

btw, a nyeregcső, amiről bszéltem, elvileg 109 kg-ig terhelhető, már volt olyanom, 1.5 évig, de eladtam bringával. problémamentes, csak kétes eredetu :D

Vejne módosította - 2016. december 20. - 14:15

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás

Üdv

Karbon országúti vázba szabad nyeregcső szűkítőt alkalmazni? (31.6-27.2)

Ha igen, kényelmesebbé tenné a használatot egy 27.2-es alu nyeregcső? (31.6 helyett)

Alex

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

De van.

Amúgy van nyomatékkulcsod ?

A nagyon azt jelenti hogy hosszú karú kulccsal téptem annyira, hogy azt hittem kinyiffan a csavar. De szerintem ez már a megadott érték felett volt bőven. Sajnos csak így lett jó. Azóta már van karbonzsírom, szerintem az akkoriban sokat segített volna.

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Mi az hogy nagyon? Nincs rajta nyomatekertek? :)

Cx bringamban van hasonlo szerkezettel giant carbon, ket es fel eve semmi gondja.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Volt ilyenem, bírja. Annyi, hogy egyszer állítsd be a nyeregszöget, helyét és akkor húzd meg. De vegyél egy mély levegőt és NAGYON húzd meg ! ha nem téptem meg, akkor sajnos hajlamos volt elmozdulni. És szerintem még kaprbon pasztával is érdemes lenne megküldeni a szorító részt, hogy még jobban megfogja.

Ennyiért nagyon megéri ez a cső ! Én 85 kg vagyok, 2 évig használtam, semmi baja.

Szerintem csapjál le rá nagyon gyorsan !

Marci

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Srácok!

Egy ilyen nyeregcsövet be lehet vállalni bátran? Nincs semmi hátránya az egy csavaros csöveknek?  Most elég jó áron van:

http://www.bike-disc...82165/wg_id-370

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

meg 2010/11 tajekan volt ks droppos csovem a stumpi fsrben, de akkor kezdtek elterjedni... az meg faek egyszerusegu volt. egyelore az rs es a fox a legszimpatikusabb, de jo lenne olyan tanacs, aki mar szervizelte oket, hogy mi a tapasztalat.

reszemrol ezert is nagyon gondolkodom, hogy kell e meg egy karbantartando, bonyolult vmi.

masik kerdes... a tavkapcsolonal mire erdemes figyelni? melyik praktikus? annyifele van...

arn módosította - 2016. december 13. - 11:53

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Szervizes videókat néznék meg egy-kettőt, amihez nem kell túl sok szerszám meg nincs túl bonyolult lépés vagy lépések benne, az piros pont az adott típus mellett.

Nekem 2 éves a Reverb, amit keveset használtam összességében (80-100 óra talán), már légtelenítettem 3x, de még mindig levegős. Sőt. Ráülök és beesik 1 centit. Ez a régi Reverbek típushibája volt egyébként, a mostaniakat már nem sújtja.

KS-ről csak jót hallok/olvasok, Fox és Thomsonról sem olvasni sok rosszat - utóbbi viszont patronos, patron nem bontható, ha nem tévedek.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

uj RS már harmadannyi alkatrészt tartalmaz, allitolag nem is levegősődik fel mint a régi
uj Transfer még csak két honapja van meg, nemtudok rola ezidaig rosszat irni

Melyiket mennyire nehez szervizelni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

uj RS már harmadannyi alkatrészt tartalmaz, allitolag nem is levegősődik fel mint a régi

uj Transfer még csak két honapja van meg, nemtudok rola ezidaig rosszat irni

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A KindShock-ok nagyon jók. Jól bírják hosszú távon is. (haverok tapasztalat + netes beszámolók szerint is)

http://kssuspension.com/product/cruxi/

Marci