Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

most melyik droppert tartjak jonak? ahogy en olvasgattam, a reverb meg mindig egyfajta origo, de nem szimpatikus a karbantartasigenye. a fox transferrol is jokat irnak.

tavasszal akarom dulore vinni a dolgot, hogy kell e nekem, de addig jo lenne kepbe kerulni. eleg dragak, nem akarok hulyeseget csinalni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mar annyifele dropper post van, hogy az ember csak kapkodja a fejet... pl a magura vyront most egesz jo arban futtatjak ki. van vkinek vele tapasztalata?

szinten franko az integracio a tobbi magura villaval, taggal.

arn módosította - 2016. szeptember 29. - 12:42

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

nekem meg a c'dale-ben szét van zsírozva az egész, alig van meghúzva a bilincs, és mégse csúszik. Annyira passzentos, hogy szinte erővel kell nyomni, hogy megmozduljon lefelé, ellenben kihúzni-forgatni elég egyszerű. 

De 31.6 belül, és a nyeregcső is nagyon pontos-passzentos.

Kb. kisujjal kell csak meghúzni a tranz-x bilincset, sosem csúszik semmi sehova... :)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Amúgy nem lehet, hogy be van zsírozva a váz és ezért csúszik be a cső ?

Ha jól meg van húzva, így se kellene becsúsznia. Szerintem.

Én is jártam már így, egész egyszerűen rossz volt a nyeregcsőszorító, vettem újat és feleannyira meghúzva se csúszik be a cső.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

Az előző cső jó méretű,azzal nem volt gond.Sajnos nem vagyok pesti.Zsírt soha nem használtam a nyeregcsőhöz.

Köszi az ötletet,megpróbálom carbon pasztával.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Fogkrémmel próbáltam,semmi nem változott.

Na jó de fogfehérítős, gyógynövényes vagy csak sima mentolos fogkrém volt. Mert nagyon nem mindegy. :D :lol:

Szóval, ha pösti vagy egy Milka csokiért bekenem neked a nyeregcsöved carbon pasztával. Az tele van speciális kis darabkákkal, ami miatt nem csúszik be majd a nyeregcső. Főleg karbon cuccokhoz javasolják de mindenhez hasznos.

Amúgy nem lehet, hogy be van zsírozva a váz és ezért csúszik be a cső ?

Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Nem lehet, hogy már az előző cső sem volt jó méretű, de csak most jött ki a probléma az új felülettel? Eggyel nagyobb nem fér bele?

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

Fogkrémmel próbáltam,semmi nem változott.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

Ha fogkrémmel bekened, akkor a benne lévő kis szemcsék miatt nem fog elcsúszni. Szerintem erre gondolt.

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

Vejne! Sajnos nem értem mire akarsz ezzel utalni.Megkérnélek hogy magyarázd el bővebben.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Legyetek szívesek segítsetek.A vázba becsúszó nyeregcső problémájával küzdök.Eddig egy Zoom fekete nyeregcsövet használtam,ezzel nem volt semmi gond.A héten megérkezett az új nyeregcsövem ami polír ezüst.Mielőtt betettem volna a helyére,a váz belsejét vizes ronggyal kitöröltem.Elindultam egy próbaútra,majd 5km múlva éreztem mintha beljebb csúszott volna a vázban.Megálltam és észrevettem hogy 1cm-t beljebb került.Szorítottam a bilincs csavarján,de mintha nem csináltam volna semmit,mert újabb 5km múlva megint beljebb került,ugyanúgy 1cm-el.

Az új nyeregcső átmérőjét lemértem és ugyanannyi mint a régi csőé.

Lehet ezzel valamit kezdeni?

http://phys.org/news...e-abrasion.html

"The abrasive effect of a particular toothpaste on tooth dentin depends on the hardness, amount and particle size of the abrasive additives it contains, such as silica or alumina.

Read more at: http://phys.org/news...rasion.html#jCp"

Nekem pl. felhívta a figyelmem a fogorvos, hogy ésszel-lazán, ne erőből, mert, a fogkrémek jó része elég durván le tud csiszolni a zománcból.

De ami hátrány a rendeltetésszerű használatnál, az az "off label" felhasználásnál előny! :)

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

Sziasztok!

Legyetek szívesek segítsetek.A vázba becsúszó nyeregcső problémájával küzdök.Eddig egy Zoom fekete nyeregcsövet használtam,ezzel nem volt semmi gond.A héten megérkezett az új nyeregcsövem ami polír ezüst.Mielőtt betettem volna a helyére,a váz belsejét vizes ronggyal kitöröltem.Elindultam egy próbaútra,majd 5km múlva éreztem mintha beljebb csúszott volna a vázban.Megálltam és észrevettem hogy 1cm-t beljebb került.Szorítottam a bilincs csavarján,de mintha nem csináltam volna semmit,mert újabb 5km múlva megint beljebb került,ugyanúgy 1cm-el.

Az új nyeregcső átmérőjét lemértem és ugyanannyi mint a régi csőé.

Lehet ezzel valamit kezdeni?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

a thomsont nem hajlítják. legalábbis ezt mondta nekem valaki pár napja. nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni. (bár a "hajlított" design-t forgácsolni elég munkásnak tűnik...

túl sok háborús filmet néznek. :)

egyelőre kivárok, deda rsx02-t tudok szerezni, vagy, sok oem nyeregcső (focus concept, ktm) is hasonló. Nem bánnám, ha kicsit rugalmasabb darab lenne, míg a thomson kifejezetten merev. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

ja, de elfelejtettem még kritériumokat:

a cső ne legen hajlított, hanem a fej nyúljon hátra, illetőleg, matt fekete lenne ideális, a fényes nem.

Ez már kizárja a thomsont. (btw, miért írják a britek 90%-ban thompsonnak? ez nem smg-gitár)

a thomsont nem hajlítják. legalábbis ezt mondta nekem valaki pár napja. nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni. (bár a "hajlított" design-t forgácsolni elég munkásnak tűnik...

túl sok háborús filmet néznek. :)

Kisherceg módosította - 2016. augusztus 26. - 08:42

• Vejne kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

thomson

lehet nincs 2 centi hátra

és nem mondtad hogy occsó is legyen  :)

ja, de elfelejtettem még kritériumokat:

a cső ne legen hajlított, hanem a fej nyúljon hátra, illetőleg, matt fekete lenne ideális, a fényes nem.

Ez már kizárja a thomsont. (btw, miért írják a britek 90%-ban thompsonnak? ez nem smg-gitár)

fejből ideális a deda rs02-rsx02 féle lenne, mint, amilyen a focus concept-cube rfr féle csövek kialakítása is. Képen:

https://www.customis...01_seatpost.jpg

amúgy 27.2 kell a vázamba, de, mivel vázcserét tervezek, olyankor biztosabb a 25.4, amit utána hozzávaló szűkítővel mindenhez tudsz használni :D

Közben eszeme jutott, hogy a 25.4 az új cannondale sztenderd, és pont olcsó:

https://www.bike24.c...19560;orderby=2

hmm

Vejne módosította - 2016. augusztus 26. - 05:51

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ha már nyeregcső-átmérők:

25.4-es nyeregcsőből létezik olyan, ami kétcsavaros fejű, kb. 20mm hátranyúlása van, fokozatmentesen állítható a nyereg dőlésszöge, és nem két tonna? :)

thomson

lehet nincs 2 centi hátra

és nem mondtad hogy occsó is legyen  :)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

ha már nyeregcső-átmérők:

25.4-es nyeregcsőből létezik olyan, ami kétcsavaros fejű, kb. 20mm hátranyúlása van, fokozatmentesen állítható a nyereg dőlésszöge, és nem két tonna? :)

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

köszi.

kíváncsi leszek a tapasztalataidra, főleg ennek fényében:

http://revomag.hu/20...17-tartosteszt/

Nos, kicsit több, mint egy év után elmondhatom, hogy a Brooks Cambium C17 egy kiváló nyereg (ennyi pénzért persze voltak is elvárásaim). Nekem is fakult valamennyit, bár én szinte soha nem parkolok vele a napon, így most inkább szürke, mint fekete. A formája semmit nem változott, nem nyúlt meg, nem repedt el, gyakorlatilag olyan, mint újkorában. A revomag-os tesztelővel szemben én nem estem vele :-)). A textil bevonaton kicsit látszik a használat, én olyan 5-6000 km-t rakhattam bele szemben a tartósteszt 10-12 ezrével, ami azért valljuk be elég extrém használat.

Érdekes, hogy ha csak úgy megkopogtatod, olyan mint egy karbon (mintha olyan kemény lenne) de amikor ráülsz, a gumi nagyon jól csillapít. A paralel rugós nyeregcsövem azóta a fiókban pihen, mert a merev XT csővel sokkal kényelmesebbnek találtam - bár kellett egy kicsit kutatni, mire 26,6-es méretben találtam anno.

A cikkben szereplő garanciális mizériát kicsit furcsának találom, mert hivatalos kereskedésből vásárolva és regisztrálva a Brooks honlapján a nyereg egyedi azonosítóját a gyártó kiterjeszti a garanciát 2 évről 10-re. Amúgy az én nyergemen semmilyen alakváltozást nem tapasztaltam az első szegecsnél.

Sandman módosította - 2016. augusztus 25. - 16:06

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Sziasztok!

úgy gondolom, hogy nekem nem megfelelő a jelenlegi nyeregcsövem, mert a nyerget teljesen előrehúzva sem tudom a térdkalácsom függőleges helyzetét kevéssel a vízszintesen elöl lévő pedál tengelye elé vinni kicsivel (ezt láttam mint ajánlást). A jelenlegi pozíció ahol ehhez pár cm hiányzik még hosszabb (pl egy 130Km-es Pilis kör, sok szinttel) túrán sem tűnik kényelmetlennek, de nem szívesen kockáztatnék.

Ha a jelenlegi ofszetes (ez a jó szó? tehát hátranyúló) nyeregcsövemet lecserélném egy olyanra, ahol a tartókonzol közvetlenül a nyeregcső fölött van, annak elégnek kéne lennie.

Ebay-en láttam olcsó karbon nyeregcsöveket.

Pld: http://www.ebay.com/...utorefresh=true

A nyeregpálcák átmérője és távolsága gondolom szabvány és ezzel nem lesz gond? Egyébként WTB PURE nyergem van: http://www.wtb.com/products/pure

Ilyesmikkel van valami tapasztalat? Szabad kínai Jóska-Pistától karbon teherviselő cuccokat rendelni?

üdv

J.

j4ni módosította - 2016. augusztus 23. - 01:29

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Köszi!

Hol vetted és mennyiért?

Én kíváncsi vagyok a hosszabb távú tapasztalatokra is.

Egy ismerősöm intézte jó áron :)

Ha lesz hosszabb távú tapasztalatom, jelentkezem