Nos, kicsit több, mint egy év után elmondhatom, hogy a Brooks Cambium C17 egy kiváló nyereg (ennyi pénzért persze voltak is elvárásaim). Nekem is fakult valamennyit, bár én szinte soha nem parkolok vele a napon, így most inkább szürke, mint fekete. A formája semmit nem változott, nem nyúlt meg, nem repedt el, gyakorlatilag olyan, mint újkorában. A revomag-os tesztelővel szemben én nem estem vele :-)). A textil bevonaton kicsit látszik a használat, én olyan 5-6000 km-t rakhattam bele szemben a tartósteszt 10-12 ezrével, ami azért valljuk be elég extrém használat.
Érdekes, hogy ha csak úgy megkopogtatod, olyan mint egy karbon (mintha olyan kemény lenne) de amikor ráülsz, a gumi nagyon jól csillapít. A paralel rugós nyeregcsövem azóta a fiókban pihen, mert a merev XT csővel sokkal kényelmesebbnek találtam - bár kellett egy kicsit kutatni, mire 26,6-es méretben találtam anno.
A cikkben szereplő garanciális mizériát kicsit furcsának találom, mert hivatalos kereskedésből vásárolva és regisztrálva a Brooks honlapján a nyereg egyedi azonosítóját a gyártó kiterjeszti a garanciát 2 évről 10-re. Amúgy az én nyergemen semmilyen alakváltozást nem tapasztaltam az első szegecsnél.
Sandman módosította - 2016. augusztus 25. - 16:06