Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hi!

Volna egy - lehet, hogy hülye - kérdésem ezzel kapcsolatban:

http://www.chainreac...px?ModelID=2475

Itt a 28.6-os most micsoda? Oké mm :) meg fönt is szerepel, hogy "Sizes : 31.8, 34.9 and 36.4mm", de lejjebb meg már van 28.6-os...

Az üléscsõ átmérõje, amibe a nyeregcsõ megy. Van néhány méretben, és a Hope igyekszik mindegyikre egoldást szolgáltatni.
GGX abban tévedett, hogy csak kettõ van. Többféle méret létezik; õ a leggyakoribbakat írta le.

LR-AT

LR-AT

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Nos, a pont ggx-nél van :). Az olaj valóban a külsõ szárat tölti meg, amennyire azt a becsúszó rész mozgása engedi (egyelõre-ha sikerül majd fenn is tömítenem, akkor körülveszi majd a becsúszószárat ill. a végén lévõ kötpontosító "tányér" fölött is lesz)-egy a csõrõl kívülrõl készült képen tehát semmi nem látszana, max ha rajzolnék vmit a belsõ szerkezetrõl...a vázam amúgy meg már így is hidroform, és gyönyörû (a nevemben az AT Author Traction-t jelent)...szóval annak már nem hiányzik az olaj :) - de azért lord leslie sem járt messze az igazságtól,anno kb. 12 évesen,mikor még nem tudtam, hogy ilyesmi gyárilag is létezik, és azt gondoltam, h én találtam föl, h "hát rugózzon a nyeregcsõ, ha már a vázam nem" a régi,acélvázas bringámon maga a csõ mozgott fel-le a vázban némi zsírral, és külsõ rugókkal,valamint egy elmés elfordulás-gátló megoldással megtámogatva...aztán a következõ változatban,ami mind a mai napig mûködik, és esztergálással (nem ismerõsnél), vásárolt rugóval és egyéb alkatrészekkel,mindennel kb. 2000 ftból kijött (ezért mertem az gondolni, mikor a tractiont építettem, h egy nagy sorozatban gyártott termék 5200-ért már csak jobb lehet-bár várható volt, h nem egy USE)már a mostaniakhoz hasonló megoldást alkalmaztam, azzal az eltéréssel,hogy a rugó kívül van (kb. mint a gilette-reklámban a dzsiptelón), ami tök jó központosítás szempontjából+befeszülés ellen-bár azt a kb. 15 centis egymásban lévõ csõhossz is biztosítja-aminek meg is van az az erdeménye, h kb. 1 kiló a cucc, nade városi bringán ez nem számít, és amúgy is egy elnyûhetetlen krómozott acél darab, amit még az unokáim is használni fognak :).
Sajna sztem nem csatolhatok képet hozzászóláshoz, bár nemtom miért...akit komolyan érdekel, annak esetleg mélben elküldöm, de amúgy télleg semmi különös...

Na vidámság:PLaC

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

a nyeregcsõbilincs 2 méretben van, 31,8 és 34,9 , ezek hajlanak, ezért átfogják a nyeregcsõméreteket, tehát pl a 27 körüliekhez mind a 31,8-as kell...

Ha már szóbakerült, abszolút haszontalan célból, de érdeklõdnék, hogy itthon milyen komolyabb/szebb nyeregcsõbilincset lehet kapni?

Pl ilyen jó lenne, de több rendelés esetén érné csak meg:
---link---

Hi!

Volna egy - lehet, hogy hülye - kérdésem ezzel kapcsolatban:

http://www.chainreac...px?ModelID=2475

Itt a 28.6-os most micsoda? Oké mm :) meg fönt is szerepel, hogy "Sizes : 31.8, 34.9 and 36.4mm", de lejjebb meg már van 28.6-os...

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Csak úgy megjegyzem, hogy 5000 pénz egy rugós nyeregcsõért a lagalsó ár, ere azért ne mondjuk, hogy "olcsó se volt", s csodát sem szabad tõle várni. Sajnos röviden a tény - ennyi pénzért ezt tudja.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az azért durva lenne, utána már csak egy kis nyomás és mehet is a hidroforming :D

szerintem a rugós csõ végén lévõ becsúszó mellé öntött olajat, abba az üregbe ahol az mozog... vagy valami ilyesmi, de tényleg érdekelne egy kép :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ha jól értem akkor magába a váz-ba töltötte az olajat.. ?!
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
így most hirtelen nem tudom elképzelni, de ha tudsz, egy képet feltehetnél, viccesen hangzik :)

LR-AT

LR-AT

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Csak tájékoztatásul közlöm esetleges sorstársaimnak, h megcsináltam az olajfürdõt, elsõ változatban 80w90 váltóolajjal, csak alul tömítve (D20 o-gyûrû+az imbuszkulcsnyílás leragasztása vmi komolyabb ragszalagból vágott körlappal, persze zsírtalanítás után),h felül kiköpködje,amit feleslegesnek gondol és ZSÍR :)...már-már a saját készítésû cuccomhoz hasonlítható a mozgása, csak ez nyereggel+lámpával 1ütt olyan nehéz, mint az magában....amint lesz 1 segergyûrû-fogóm, szétkapom fenn és megpróbálom a tetejét is tömíteni, mert akkor színültig tölthetõ olajjal, és a becsúszó végén lévõ körlap és a külsõ szár belsõ átmérõje közti nem túl nagy rés miatt még csillapításom is lesz...akkor majd beszámolok újra

LR-AT

LR-AT

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Üdv!

Van 1 elvileg 40-et mozgó (valójában 30 körül) Kalloy telós nyeregcsövem. Alu, van benne sok szép alkatrész, olcsó se volt anno (kb 5000), de 1 év használat után még mindig alig mozog (rohadt darabos, befeszül, ha meg jobban ráhúzom a persely-szorítót, meg se indul), az általam x éve készített, 45-öt gyönyörûen mozgó külsõ rugós acél konstrukcióhoz képest meg...(az nehéz,a mérete is más és a városi bringámban dolgozik).

Szóval aki ismeri a típust, esetleg szedte már szét (nekem a segergyûrû-fogóm épp nincs sajna a közelemben): Mi a jobb? Zsírzás ész nélkül, v 1 sufnituning nyílt olajfürdõ bele?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az Alien azért nem a Te súlycsoportod Tigger...;) (de nem is az enyém...sajna az a fejszerkezet kábé 65 kilóban limitálja a bringást)

na azért kérdeztem masszívat.....:).....mindegy legfeljebb race face karbon lesz....vagy ricsi pro karbon....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az Alien azért nem a Te súlycsoportod Tigger...;) (de nem is az enyém...sajna az a fejszerkezet kábé 65 kilóban limitálja a bringást)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Most a use kijött egy uj felfogatási rendszerrel,sumo névre hallgat,s abbol a titán változat 110font körül van
ami még esetleg játszik az esetleg egy moots,de azt Europában nem igen láttam,a tengeren túlon olyan 180$ az ára

itt a környéken az egyik biciklisnek van egy alien titánja,õ nagyon szereti,jó vétel volt
fanatiX mtbc

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
üdv

inyencek egy kérdés
létezik valami beszerezhetõ, "masszívabb" tehát nem agyonkönnyített titán nyeregcsõ ?....nem a súly lenne az elsõdleges /bár könnyû vázba megy/ hanem a "komfort".
köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

melyikben?

Pl: itt la http://www.freeweb.hu/care-o-bike/

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Ha már szép nyeregcsõbilincs kell akkor sztem ez: http://www.extralite...tella/Clamp.jpg
vagy ez: http://www.tune.de/i...053086962_1.jpg

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
melyikben?

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Ha már szóbakerült, abszolút haszontalan célból, de érdeklõdnék, hogy itthon milyen komolyabb/szebb nyeregcsõbilincset lehet kapni?

---link---[/quote]

Hope az lakik az itthoni boltokban is!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
a nyeregcsõbilincs 2 méretben van, 31,8 és 34,9 , ezek hajlanak, ezért átfogják a nyeregcsõméreteket, tehát pl a 27 körüliekhez mind a 31,8-as kell...

---link---

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a bilincs

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi