Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem a karbonvázba sült bele egy alucsõ, na azt cibáltam rendesen, mire kijött. Képzeljétek el, a csõ alján lévõ matica megolvadt, s belesült a karbonba, ami nyáron gondolom nagyon forró tud lenni. Ettõl gyakorlatilag összesült a csõ a vázzal - kiszedni csak a csõ törése után kellett, mondhatom, kellemetlen volt. ;) (a következõ csõrõl nemhogy leszedtem a címkét, de még jól le is áztattam alkesszal a ragasztás maradványait...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
és utána mivel húznád össze?:)
csavarlaító sprék, kicsi feszegetés a váz bevágása szélén, és hagyni oldódni. elõbbutóbb meg fog mozdulni.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hasolnó véleményen vagyok én is...
bár lehet hogy egy keskenyebb még pont belemenne a vázban maradt csõbe...
de inkább nem

hát ugy van most épp abban áll :D
de nekem a vázon van a két pöcs amin át kel toltni aa gyorszárat

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
[quote name='magellanboy']Fûréssz.... Felxxxxx......[quote]

nyeregcsõ kb. 20 ezer volt talán, a váz meg 120. akkor te nekiesnél?
mert unokatesóm tuti nem!
remélem ezt nem gondoltad komolyan!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

negekem is van eg yilyen nyavajám hogy az edzõgépben (acél váz) lévõ nyeregcsõ ugy tûnik beragdt.
mit lehet vele csinálni??

Fûréssz.... Felxxxxx......:bananadan
És haver nagy melóval kireszelte belõle a benne maradt dógokat....

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
negekem is van eg yilyen nyavajám hogy az edzõgépben (acél váz) lévõ nyeregcsõ ugy tûnik beragdt.
mit lehet vele csinálni??

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Csak a Roox gyárt 43centis nyeregcsövet? Érdekelne, hogy ott jelig mennyi van a vázban? A mostani 40centis B+-nél 10cm figyel bent.

unokatesómnak az van. ha ki tudnánk szedni a vázból, akkor megmondanám :)
de sajnos 96-ban belekerült egy acél vázba, s tavaly nyár elõtt nem is lett babrálva. vesztére... már nem is moccan! :(

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
tune, use is gyárt 420-asat...
szerintem attól, hogy hosszabb, nem kell többnek a vázban lennie, az a lényeg, hogy bemenjen annyira a nyeregvázcsõbe, hogy a felsõcsõ betalálkozásának alját elérje

Mr. Smily Head

Mr. Smily Head

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Énis a sörösdobozra gondoltam, már korábban megis valósítottam, csak úgy gondoltam ez már túlságosan is sufni...

Akkor marad, ahogy van...

Stílszerûen Bivalyos dobozzal sufniztam:)
!smily!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Csak a Roox gyárt 43centis nyeregcsövet? Érdekelne, hogy ott jelig mennyi van a vázban? A mostani 40centis B+-nél 10cm figyel bent.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
sörösdoboz a tökéletes megoldás erre, ha akkora darabot vágsz, ami meghajlítva majdnem körbeéri a nyeregvázcsövet, akkor kb 0.2 mm-t szûkítettél

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Csá mindenikteknek!

Érdekelne kinek milyen ötlete van, ha a vázba 30,2-es nyeregcsõ kell, de nekem csak 30,0-ás van?!

Az hogy vegyek egy 30,2-eset, nem jáccik...
Minél olcsóbb megoldásokat várok!:)

sörösdobozból (anti alkoholistaként kólásból) vágsz ki egy darabot és azt használod hézagolónak.
de sztem lesz itt jobb ötlet is mindjárt, majd aki ért is hozzá, megmondja :)

Mr. Smily Head

Mr. Smily Head

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Csá mindenikteknek!

Érdekelne kinek milyen ötlete van, ha a vázba 30,2-es nyeregcsõ kell, de nekem csak 30,0-ás van?!

Az hogy vegyek egy 30,2-eset, nem jáccik...
Minél olcsóbb megoldásokat várok!:)
!smily!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
pazzazt szeretik sokan, nekem is egy 964es van belõle, 2014es aluból van, súlyban sem vészes és elég erõs is.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Így jártam: A bicajomban "gyárilag" benne lévõ Kbix carbon nyeregcsõ nem akart megállni a helyén. Óvatosan, negyed fordulatonként húzogattam utána a bilincs csavarján, nem lévén tapasztalataim a carbon terhelhetõségérõl. (Magamtól soha nem vettem volna ilyet...) Aztán jött a tisztogatás, majd újabb negyedfordulatok, de a rohadék még mindig csúszkált. Most 6 hónapos a probléma, és a csövön keletkezett egy "borda", ahogy a folyamatos utánhúzás következtében belepréselõdött a nyeregvázcsõ hasítékába. (Keresztmetszete lapított kör, a lapításon kitüremkedéssel.) Minimálisat még mindig csúszkál, de el legalább már nem forog..:) ... A "borda" kissé túlnyúlik felfelé a bilincs magasságán is.
Kérdéseim:

- Merjem-e használni így tovább, vesztett-e jelentõsen a terhelhetõségébõl az alakváltozás miatt?

- Ha sürgõs cserére szorul, mit ajánlotok helyette (27,2)? Nem kell, hogy könnyû legyen, mint a fing! Bízni akarok benne. Ne nekem kelljen már egy MTB (!) alkatrészre vigyáznom! Vigyázzon az énrám...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Fene tudja, gondolom attól is függ, mennyire van kihúzva, mennyire küldöd keményen meg ilyesmi.
Mondjuk én nem mértem az enyémet (konyhamérlegen fölösleges, digit meg nincsen), de "elég könnyû". Ammi a képet rontja, hogy a fejrész alu darabjait a csõhöz képest nehéznek érzem. (De jó lenne ilyenkor számokat írni:chin: )

Én 75 kiló vagyok és rendesen ki van húzva. Eddig bírja, bár a teszt korántsem tartós...:wtf:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tigger!

Ez tetszene?

link

tetszõs...kérdés mit szólna a legjobb esetben 85 kilómhoz....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Tigger!

Ez tetszene?

link

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
köszi! most már nem halok meg hülyén :)

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ja igen, nem akartam bonyolítani...
28.6-os régi acél vázakhoz kellhet, ahol 25.4 körüli a nyeregcsõ