Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
semmi

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Tömeg, állíthatóság, rögzítés típusa, hátranyúlás mértéke, kényelem (merevség). Meg ugye van az esztétika meg a sznobizmus.

értem. köszi!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Tömeg, állíthatóság, rögzítés típusa, hátranyúlás mértéke, kényelem (merevség). Meg ugye van az esztétika meg a sznobizmus.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok!

lassan már minden topikban kérdeztem amatõr hülyeséget, most itt is megteszem. hiába, úgy tanul az ember, ha kérdez, én nem szégyellem, hogy nem értek hozzá.

szóval, miért érdemes sokat költeni a nyeregcsõre? egyáltalán érdemes? boltban erre kaptam már olyan választ, hogy igazából ami nem gagyi az egyik sem fog eltörni (az anthem egy race face nyeregcsõvel jött) a többi esztétikai kérdés...

köszönöm ha valaki felhomályosít. nem akarok fölösleges kiadásokat.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
BSP-20 nyeregcsõ kerékpárhoz "SkyScraper" 26.4/ 400 fekete | BSP-20 SKYSCRAPER | NYEREGCSÖVEK | ALKATRÉSZEK | BBB | Pacific Cycles Kft.

ez nem jatszik?

(mindjart atpakolom ezt az egeszet a relevans topikba)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

szabad kerdeznem hogy miert olyan lenyeges a selcof motivum? lehet hogy most ezt csunyan beneztem, de szerintem az o cuccaik is a kalloy-promax-tranzx vonalon lettek gyartva.

Nem fontos, a 26.4-es átmérõ a fontos, nem nagyon van belõle felhozatal sajnos.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szabad kerdeznem hogy miert olyan lenyeges a selcof motivum? lehet hogy most ezt csunyan beneztem, de szerintem az o cuccaik is a kalloy-promax-tranzx vonalon lettek gyartva.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A biztonság kedvéért még kérdezd meg itt is.

http://forum.bikemag...regcsovek-1388/

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy honnan lehet beszerezni Selcof termékeket? Konkrétan nyeregcsövet. Itthoni forgalmazónak a Csekét írja, de õk már nem foglalkoznak vele. A magyar webshopok tõlük vennék ha lenne, ezt is kiderítettem. Szét gugliztam már magamat, de nem találtam webshopot eddig ahol árulnának. Az olasz oldalon 2012-es katalógus is van, tehát nem hiszem, hogy megszûnt volna. Esetleg jár valaki olasz országba, vagy tudja hol lehet kapni?

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
igen elfelejtettem írni.. merev váz
köszi, akkor elkezdem nézni a karbonokat

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

az új alu vázamba 31,6-os nyeregcsõ kellene, gondolkodom mivel használjam:
-27,2 alu
-27,2 carbon
-31,6 carbon

melyiket válasszam?
90 kiló vagyok, túrázásra lenne, fõ a kényelem

vmi masszív 27,2es karbon, ha fulli akkor meg mindegy
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
az új alu vázamba 31,6-os nyeregcsõ kellene, gondolkodom mivel használjam:
-27,2 alu
-27,2 carbon
-31,6 carbon

melyiket válasszam?
90 kiló vagyok, túrázásra lenne, fõ a kényelem

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Köszi!

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Pl. itt egy bikemages apró, "pro" alu bilincs, 6Nm:
PRO nyeregcsõ bilincs « nyereg « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

5-6 Nm

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az ulesrogzitonel nalam is vmelyiknel 22nm volt rairva, a mostanira 15nm, de a bilincsre ilyen 5-7nm (hasonlo, mint a stucninal). a 6nm az eleg elterjedt bilincses dolgoknal, shimano sokmindenre ajanl ennyit. a thomson pl 2.8at ir csak ra. szal szerintem oda sok a 13nm...

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Szóljatok, ha nem jó helyen kérdeznék; szóval, BBB BSP-80 nyeregcsõ bilincset használok és totál valami 13 Nm max. meghúzási nyomaték rémlik, de irtózatosan soknak tûnik ez az érték. A papírján volt valami ilyesmi, amit "természetesen" már rég kiszórtam a szemétbe, szelektíve. BBB oldalán nem írnak errõl semmit. Imbuszos bilincseket milyen kb. nyomatékkal szokás meghúzni?

13 Nm nem olyan sok, 1 m-es rúdra teszel (kb.) 1,3 kg tömeget. Pl. 5-7 Nm „szokás” stucninál (erre ne hivatkozzon senki, meg kell nézni konkrét esetben). Más példa: Deda Zero 100 nyeregnél az ülésrögzítõ M6-os csavart 16 Nm-el kell meghúzni:
BikeSomeWhere.com | Road Components | Seat Posts | Deda Zero 100 Bicycle Seat Post - 25mm Setback

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
5-6 Nm

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Szóljatok, ha nem jó helyen kérdeznék; szóval, BBB BSP-80 nyeregcsõ bilincset használok és totál valami 13 Nm max. meghúzási nyomaték rémlik, de irtózatosan soknak tûnik ez az érték. A papírján volt valami ilyesmi, amit "természetesen" már rég kiszórtam a szemétbe, szelektíve. BBB oldalán nem írnak errõl semmit. Imbuszos bilincseket milyen kb. nyomatékkal szokás meghúzni?

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Köszönöm a válaszokat, ezúttal valóban nem túrtam elõzõleg a netet, hiba volt, gondoltam egy wcs cuccban lehet bízni...hát nem...
Megpróbálom az érdesítést meg a mentrögzítõt, külföldi webshopból van nehézkes lenne a gariztatás...
Csak azt nem értem itt nem illett volna valami visszahívást hirdetni?
Normális cégek belátják ha hibáznak és vállalják a cserét

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Használ vki alu richey wcs offszetes 2 csavaros nyeregcsövet?
Nagyon megszivatott a mátra maratonon hétvégén.
Elõzõ héten vettem használatba, verseny elõtt még direkt jól meghúztam a nyeregrögzítõ csavarjait.
Erre 20 km-nél elkezdett emelkedni a nyereg orra, megálltam újrahúztam, majd még két alkalommal, de semmi nem segített, mindig visszabillent, gyk. félig állva kellett a középtávot lenyomni....
Ez másnak is ilyen sz.r? Lehet valamit csinálni vele, pl. felcsiszolni? legszívesebben kivágnám a kukába, ha nem került volna annyiba amennyibe....

országútiban van,de eddig minden rendben.
mielõtt installáltam,szétszedtem.azt néztem,hogy az alsó része(a lap) a pálcarögzítésnek baromi érdes.
emlékeim szerint a ritchey pro anno teljesen sima volt.

a linkelt review-ban a legkésõbbi dátum 2010 dec.talán ez egy széria hiba.amit nemrég beszereztem wcs-t annak 2011 4.hó van az aljába ütve
lehet,hogy a tiéd valami régebbi darab...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"