Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Nyeregcsõ vásárlása elõtt állok. Feltételek: 27,2-es átmérõ, 0 mm hátrahajlás és egy darabból kialakított konstrukció (tehát, hogy a fej ne ragasztással illeszkedjen a csõhöz).
Nagyon tetszik a Roox, vagy a Tune megoldása, egyszerû, mint a faék. A kérdésem az lenne, hogy ezeknél a fejen átvezetett rúd mellett, vagy azon a homorú, a síneket alátámasztó idomon át tud jutni a szmötyi? Esetleg a nyeregcsövön belül van valamiféle lezárás?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy nekem is alu vázba lessz.
hmm? van ilyen adapter, amivel a vékonyabb nyeregcsõt is bele lehet passzintani a vázba? vagy vázat is cseréltél?
Hatékonyságbeli különbséget észrevettél a csere óta?

(esetleg a kormány témában nincs tapasztalatod? karbon kormány)

van ilyen adapter igen. profi viszont nem vagyok "hatékonyság"-ot feltételezni tõlem kár.
kényelmesebb és ezzel nekem jobb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts

Kössz a tippeket, majd bemegyek akkor szervízbe mert nekem nincs satum, csak az elsõ boltban ahol voltam vele 2 hete azt mondták, ott kell hagyni és kb. 3000 ft lesz a munkaköltség, mondtam jó akkor elõbb próbálkozok vele egy kicsit én...

Elvittem a Rocket Bikes-ba, mert tudtam ott foglalkoznak régi biciklik felújításával. Sikerült, satuval kijött, letisztogatták, bezsírozták, úgyhogy boldogság. És csak 1100 ft volt, és nagyon kedves a szerelõ.

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

hát ha van rá keret, akkor egy karbon nyeregszár sok apró rezgéstõl megment.
nem tudom érzékletesen leírni milyen egy alu nyeregszárhoz képest, de kb olyan mintha beton helyett tömör gumira ülnél. nem lesz "puha" de jobbnak érezni.
én 30.9-es alu nyeregszárat cseréltem 27.2 karbonra merev aluvázban és megérte.

Ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy nekem is alu vázba lessz.
hmm? van ilyen adapter, amivel a vékonyabb nyeregcsõt is bele lehet passzintani a vázba? vagy vázat is cseréltél?
Hatékonyságbeli különbséget észrevettél a csere óta?

(esetleg a kormány témában nincs tapasztalatod? karbon kormány)

A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

Én ilyet úgy csináltam, hogy nyeregcsövet nagy satuba befogtam és a bicajt, mint erõkart használva letekertem a nyeregcsõrõl.
Nagy valószinûséggel a nyeregcsõ kuka.
Olyat is olvastam, hogy keresztbe átfúrni vastag fúróval. A lyukba erõs hosszú vasrudat és szintén megpróbálni kimozgatni.
Szerintem az nem jó ötlet, hogy igy használod, mert képes még jobban megszorulni, ha befelé mozdul.

Van tippetek, hogy hasonló sorsra jutott karbon nyeregcsövet hogy lehetne kiszabadítani egy karbon vázból?
Haverom az országúti bringáján bosszankodik emiatt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!

Tapasztalt felhasználók tanácsát kérném. Gondolkozok beruházni karbon kormány+nyeregcsõ-re. Nem a súlycsökkentés a szempont, hanem inkább a rezgéselnyelés. Azt hallottam, hogy a karbon anyagtulajdonságainak köszönhetõen a legmegfelelõbb ilyen szempontból. Ez mennyire igaz?
Merevfarú bringára lesz rápattintva, alattam a mérleg nyelve pedig 75kilóig pörög föl. Az üléscsõ ilyen szempontból többet nyom a latban, mint a kormány?
Olvasgattam a témában, és láttam olyan hozzászólásokat, hogy a karbon "hajlik". Hegymenetnél, vagy ahol jobban ránehezedik az ember, mennyire befolyásolja ez a hatékonyságot? Összességében megéri lecserélni az alu ny.csövet, ha komfortosabbá akarom tenni a tekerést, de nem akarom, hogy a hatékonyság rovására menjen, a karbon összes negatív tulajdonságával (könnyen törik, könnyen elnyíródik, stb..)??
Törésrõl jut eszembe: ha odavágom a bringát, a nyegercsõ mennyire van kitéve a sérülésnek? Józan paraszti ésszel gondolom a kormány jobban fûbe tud harapni.
Esetleg a scandium dolgoknak milyen a rezgéselnyelõ képessége?

(mezei XC-s vagyok)

hát ha van rá keret, akkor egy karbon nyeregszár sok apró rezgéstõl megment.
nem tudom érzékletesen leírni milyen egy alu nyeregszárhoz képest, de kb olyan mintha beton helyett tömör gumira ülnél. nem lesz "puha" de jobbnak érezni.
én 30.9-es alu nyeregszárat cseréltem 27.2 karbonra merev aluvázban és megérte.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
Kössz a tippeket, majd bemegyek akkor szervízbe mert nekem nincs satum, csak az elsõ boltban ahol voltam vele 2 hete azt mondták, ott kell hagyni és kb. 3000 ft lesz a munkaköltség, mondtam jó akkor elõbb próbálkozok vele egy kicsit én...

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Én ilyet úgy csináltam, hogy nyeregcsövet nagy satuba befogtam és a bicajt, mint erõkart használva letekertem a nyeregcsõrõl.
Nagy valószinûséggel a nyeregcsõ kuka.
Olyat is olvastam, hogy keresztbe átfúrni vastag fúróval. A lyukba erõs hosszú vasrudat és szintén megpróbálni kimozgatni.
Szerintem az nem jó ötlet, hogy igy használod, mert képes még jobban megszorulni, ha befelé mozdul.

hali,
Tudtok valami tuti tippet beszorult nyeregcsõ kimozdítására?
Nyeregcsere miatt kijjebb kéne húzni az acél országútim csövét, de bele van teljesen rohadva. Kb. 2 hete naponta többször kezelem, az elején WD40-nel próbálkoztam, az utóbbi napokban Brigéciollal, de nem mozdul. Ja, a csavart kiszedtem, így használom most a bringát, hogy a testsúlyom alatt hátha megmozdul (még az úthibáknál is direkt ülve maradok, ülepemet nem kímélve, hátha egy bukkanó segítene). Eddig semmi.

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 posts

hali,
Nyeregcsere miatt kijjebb kéne húzni az acél országútim csövét, de bele van teljesen rohadva. Kb. 2 hete naponta többször kezelem, az elején WD40-nel próbálkoztam, az utóbbi napokban Brigéciollal, de nem mozdul. Ja, a csavart kiszedtem, így használom most a bringát, hogy a testsúlyom alatt hátha megmozdul (még az úthibáknál is direkt ülve maradok, ülepemet nem kímélve, hátha egy bukkanó segítene). Eddig semmi.

A nyeregcsövet befogod satuba és a vázat megpróbálod lehúzni róla (bár így tönkre mehet a nyeregcsõ), vagy a régi nyeregbe teszel egy hosszabb vascsövét és azzal próbálod megmozdítani, megforgatni a nyeregcsövet.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
hali,

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

29erre sose vennek ilyet, akkor inkabb ossztelos... az ertelme veszik el az egesznek. talan ez a legjobb:
Welcome to Thudbuster.com

a suntour hasonlit ra mukodesben.

Köszi, de ennyit tuti nem adnék rá. :D
Amúgy a bringa inkább cross, mint 29-er, de néha trekkingként is használom csomagokkal.
Akkor talán a Suntour a legjobb megoldás.

Kösszi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
29erre sose vennek ilyet, akkor inkabb ossztelos... az ertelme veszik el az egesznek. talan ez a legjobb:
Welcome to Thudbuster.com

a suntour hasonlit ra mukodesben.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

29er / Cross / Trekking bringára keresek rugós nyeregcsövet.
Cél a kényelem növelése.
Mivel a tekerési hatékonyságot sem szeretném teljesen beáldozni, valami állítható keménységûre gondoltam, vagy legalábbis keményebb rugózásúra.
75-80 kiló vagyok évszaktól függõen.
Ezek közül érdemes válogatni?
A drágább Suntour-ok megérik az árukat?

Köszi!

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Sziasztok!

Tapasztalt felhasználók tanácsát kérném. Gondolkozok beruházni karbon kormány+nyeregcsõ-re. Nem a súlycsökkentés a szempont, hanem inkább a rezgéselnyelés. Azt hallottam, hogy a karbon anyagtulajdonságainak köszönhetõen a legmegfelelõbb ilyen szempontból. Ez mennyire igaz?
Merevfarú bringára lesz rápattintva, alattam a mérleg nyelve pedig 75kilóig pörög föl. Az üléscsõ ilyen szempontból többet nyom a latban, mint a kormány?
Olvasgattam a témában, és láttam olyan hozzászólásokat, hogy a karbon "hajlik". Hegymenetnél, vagy ahol jobban ránehezedik az ember, mennyire befolyásolja ez a hatékonyságot? Összességében megéri lecserélni az alu ny.csövet, ha komfortosabbá akarom tenni a tekerést, de nem akarom, hogy a hatékonyság rovására menjen, a karbon összes negatív tulajdonságával (könnyen törik, könnyen elnyíródik, stb..)??
Törésrõl jut eszembe: ha odavágom a bringát, a nyegercsõ mennyire van kitéve a sérülésnek? Józan paraszti ésszel gondolom a kormány jobban fûbe tud harapni.
Esetleg a scandium dolgoknak milyen a rezgéselnyelõ képessége?

(mezei XC-s vagyok)

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Gondoltam, hogy Te vagy!:-) Nem minden nap keres valaki pont ugyan ilyet!:-)))))

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Apci: Csak nem az aranyszínû? Mert akkor velem leveleztél tegnap este. :)

Apci

Apci

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Ilyen van eladóm 31,6-osban. Fent van az aprón!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

RaceFace Deus XC SL Seatpost 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Ez a Deus csõ érdekel engem most, mennyire jó ezeknek a fejrögzítése?

Ilyen Deus XC-t használtam az Epicen, jó volt, nem volt vele semmi gond. Igaz, én óvatos duhaj vagyok meg hetven kiló se.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
RaceFace Deus XC SL Seatpost 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Ez a Deus csõ érdekel engem most, mennyire jó ezeknek a fejrögzítése?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Mennyire erõsek ezek a syncros csövek? ez az fl v2 elég szimi, meg jó áron van....de régebbi fl-bõl hallottam 1-2 törésrõl.