A nyeregvázcsõ átmérõje 31,8 mm, de ez a bilincsnél összeszûkül, 29,8-ra. Idõközben feltúrtam a netet és 30,7-es a gyári bilincs mérete, szóval a Thomson nem lesz jó

Sziasztok! Kona scandium vázaihoz milyen méretû nyeregcsõ bilincs passzol? Kona Big Unit-ról van szó és 27.2-es nyeregcsõ van benne?
Thomson-t néztem és 29.8 mm-es van, a következõ méret 31.8 mm. Elõre is köszi!
Sziasztok! Kona scandium vázaihoz milyen méretû nyeregcsõ bilincs passzol? Kona Big Unit-ról van szó és 27.2-es nyeregcsõ van benne?
Thomson-t néztem és 29.8 mm-es van, a következõ méret 31.8 mm. Elõre is köszi!
nem akarlak elkeseríteni, de részmegoldásokban gondolkodsz szerintem. a vázcsere lenne a tökéletes megoldás. lehet variálni jobbra-balra, de ha a vázméret nem stimmel, akkor úgysem lesz tökéletes. de ez csak az én véleményem, személyes tapasztalaton nyugszik, de nem mérvadó
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
vízszintesen áll a nyerged? nekem volt még régebben hogy picit lejtett elõre felé és akkor jobban elfáradt a kezem, mivel ha nem is nagyon vettem észre de elõre csúsztam. A mellékelt fotódon is kicsit úgy tûnik mintha lejtene elõre a nyereg. Esetleg próbáld meg ezt. Én tuti nem vennék ilyen nyergcsövet, megpróbálnám ebbõl a vázból kihozni a legjobbat a megfelelõ beálíításokkal, kormány, nyereg, stucni, stb. Ha csak ennyivel kisebb a vázad biztos be lehet lõni úgy, hogy lefele és felfelé is jó legyen.
Azt tudom, hogy más területen is fejlõdnöm kell ha gyorsabb akarok lenni. Az állítható nyeregcsõ csak egy ötlet mert a lefelék elég problémásak nekem. Kicsi a vázam (16.5"-es pedig 17"-17.5"-es kellene) ezért nagyon ki van húzva az ülés így az újjaim és a csuklóm nagyon le van terhelve. Pl. a Szilvás maratonon az utolsó hosszú lefelé már kínszenvedés , alig tudom behúzni a féket... Nem beszélve arról, hogy néha olyan érzésem van, hogy mindjárt orraesek. Ez elég balasetveszélyes... Azóta az edzések alatt a keményebb lefeléknél leengedem az ülést, és így nagyobb a biztonságérzetem nem beszélve arról, hogy nem fárad el úgy a kezem. Tehát az, hogy esetleg ez gyorsítana az csak az egyik szempont, mert ott van még a biztonság is.
Azt tudom, hogy más területen is fejlõdnöm kell ha gyorsabb akarok lenni. Az állítható nyeregcsõ csak egy ötlet mert a lefelék elég problémásak nekem. Kicsi a vázam (16.5"-es pedig 17"-17.5"-es kellene) ezért nagyon ki van húzva az ülés így az újjaim és a csuklóm nagyon le van terhelve. Pl. a Szilvás maratonon az utolsó hosszú lefelé már kínszenvedés , alig tudom behúzni a féket... Nem beszélve arról, hogy néha olyan érzésem van, hogy mindjárt orraesek. Ez elég balasetveszélyes... Azóta az edzések alatt a keményebb lefeléknél leengedem az ülést, és így nagyobb a biztonságérzetem nem beszélve arról, hogy nem fárad el úgy a kezem. Tehát az, hogy esetleg ez gyorsítana az csak az egyik szempont, mert ott van még a biztonság is.
Felejtsd el gyorsan ezt az ötletet, nem a nyeregcsõ miatt vagy lassú.
Felejtsd el gyorsan ezt az ötletet, nem a nyeregcsõ miatt vagy lassú.Kiötlöttem, hogy a merevfarúm nyeregcsövét lecserélem egy menetközben állíthatóra (adjustable). Maratonozás miatt kellene ez a megoldás mert alacsonyabb ülésmagasság mellett biztonságosabbak lennének a lefelék így reményeim szerint - a többletsúly ellenére - összességében gyorsabb lehetnék.
Ti milyen állítható nyeregcsöveket tudtok ajánlani? Nem fontos, hogy kormányról állítható legyen.
A paraméterek alapján ez tetszett meg: Rock Shox Reverb 100mm Sattelsttze mit Remote Matchmaker links Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE
Viszont ez 239€ én pedig max. ~80€-t szánnék a történetre. Szerintetek létezik ennyiért olyan nyeregcsõ ami szóbajöhet?
A sebesség mindent megold.
Ridley Noah Fast