Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Vettem egy Crank Brothers Highline nyeregcsovet és gondoltam megosztom tapasztalatom. 125mm utja van, fokozatmentesen állítható, hangyanyi logasa van és bowden vezerlesu.Sokat még nem használtam, de tetszik.

Köszi!

Hol vetted és mennyiért?

Én kíváncsi vagyok a hosszabb távú tapasztalatokra is.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Vettem egy Crank Brothers Highline nyeregcsovet és gondoltam megosztom tapasztalatom. 125mm utja van, fokozatmentesen állítható, hangyanyi logasa van és bowden vezerlesu.Sokat még nem használtam, de tetszik.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Nekem 29,6-os van benne.

Várjuk a képeket a Magellan topicban... :)

+1 :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 posts
  • LocationBudapest

Sziasztok!

Van valakinek biztos tudása arról, hogy az első generációs 1998-as Fuji CroMo csöves Magellán Crux vázba hány milliméteres átmérőjű nyeregcső való?

Most építettem újjá egyet, megvolt még az a Ritchey nyeregcső is, amit az első építéskor adtak hozzá, de az a szörnyű gyanúm, hogy már akkor sem volt hozzá való, túl vékonynak gondolom.

Köszönöm!

Nekem 29,6-os van benne.

Várjuk a képeket a Magellan topicban... :)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

A váz kialakítása a mérvadó. Majdnem jól mondja a kolléga...a felső cső alá kell benyúlnia minimum 5 cm-t, teljesen mindegy mit ütöttek a csőre...

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts

Ezen 10 centinél van jelölve, az be van tartva. Csak azért mégis ott az a közel 30 centi ami kilóg. Igaz nem ezzel kell számolni, de azért tisztességes nyomatékot kaphat néhány ülésre huppanásnál terepen. Számomra mérnökileg a helyes az lenne, hogy az felsőcső alján lógjon túl mindenképpen, de hogy mennyivel, azt nem tudom :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Általában meg van jelölve a csövön, hogy eddig lehet kihúzni (MAX). De van egy olyan vélekedés is, hogy 9 cm-nek kell bentmaradnia. Nekem 35 cm-es pont 9 cm-nél van jelölve is. Szerintem nyugodtan hízhatsz még.

nem helytálló a 9 cm, mert, pl. van olyan outi váz, ahol a nyeregvazcso teteje jóval túllóg a támvilla-felsőcső becsatlakozástól.

Én szívem szerint azt ajánlanám, hogy a felsőcső tetejének szintje alá kb. 5 cm-rel érjen le. :) 

jkotai

jkotai

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Egy 40 centis nyeregcsövet használok közel maxra kihúzva, olyan 11-12 centi van a vázban. Váz törése mennyire rizikós ezzel? Nem vagyok nehéz, 65kg kb.

Általában meg van jelölve a csövön, hogy eddig lehet kihúzni (MAX). De van egy olyan vélekedés is, hogy 9 cm-nek kell bentmaradnia. Nekem 35 cm-es pont 9 cm-nél van jelölve is. Szerintem nyugodtan hízhatsz még.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts

Egy 40 centis nyeregcsövet használok közel maxra kihúzva, olyan 11-12 centi van a vázban. Váz törése mennyire rizikós ezzel? Nem vagyok nehéz, 65kg kb.

jkotai

jkotai

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok!

Van valakinek biztos tudása arról, hogy az első generációs 1998-as Fuji CroMo csöves Magellán Crux vázba hány milliméteres átmérőjű nyeregcső való?

Most építettem újjá egyet, megvolt még az a Ritchey nyeregcső is, amit az első építéskor adtak hozzá, de az a szörnyű gyanúm, hogy már akkor sem volt hozzá való, túl vékonynak gondolom.

Köszönöm!

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Sziasztok!

Crankbrother Highline állítható nyeregcsőről van közületek valakinek tapasztalata?

Köszönöm :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

http://forum.tour-ma...52977-Rohrbruch

tavaly tavasszal volt egy "ahapersze" esetem.. eladó váz, írja a hirdető, hogy 27.0-ás nyeregcsövet fogad, a nyeregvázcső meg profi szakember által cserélve volt, mert az előző megrepedt.

Felhívtam, és állította, hogy belemegy a vázba a 27.2-es nyeregcső is polírozva, és nyugodtan lehet használni, semmi baja nem lesz, mert azzal volt a bringa használva. De a csőcserét sem tagadta.

ahaperszenemleszgond.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Pont a RockShox-ot mondják nagyon problémásnak. Allandóan légteleníteni kell meg ilyenek. Maga a RockShox is elismerte hogy sok vele a hiba és talán idénre igérték a javított kiadást. Vagy ez már az lenne ? Nem hiszem.

Köszönöm a válaszokat.

Elég húzós az áruk.

X-Fusion-ról mik a tapasztalatok? 

Edited by ultio, 2016. April 18. - 13:57.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Pont a RockShox-ot mondják nagyon problémásnak. Allandóan légteleníteni kell meg ilyenek. Maga a RockShox is elismerte hogy sok vele a hiba és talán idénre igérték a javított kiadást. Vagy ez már az lenne ? Nem hiszem.

Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

http://www.wiggle.co...pper-seat-post/

jé... 165 vásárlói vélemény, és akciós, ingyen postás..

mondjuk bike-componentsen olcsóbb, de csak azért a wiggle-öst linkeltem, mert nagyon sok a vásárlói visszajelzés a termékről.

Edited by Vejne, 2016. April 17. - 16:34.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

http://www.bikeradar...-post-seat-pin/

• Vejne likes this

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

Sziasztok!

Használ valaki állíthatós nyeregcsövet?

Milyet érdemes venni?

u.

A Kind Shock-ot nagyon dicsérik, a többivel elég sok a baj.

https://www.bike-com...-Remote-p39301/

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

az enyémet lehet állítani, mennyire dőljön, mennyire legyen előre/hátra tolva, nagyon praktikus és kényelmes dolgok ezek, enélkül meg sem vettem volna... vagy te ara gondolsz, amiknek az ülésmagasságát fel/le lehet állítani menet közben, mint egy irodai széket? :D

Ilyen nekem is van :-).

A magasságállítósra gondoltam.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Sziasztok!

Milyet érdemes venni?

u.

az enyémet lehet állítani, mennyire dőljön, mennyire legyen előre/hátra tolva, nagyon praktikus és kényelmes dolgok ezek, enélkül meg sem vettem volna... vagy te ara gondolsz, amiknek az ülésmagasságát fel/le lehet állítani menet közben, mint egy irodai széket? :D

• Vejne likes this

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Sziasztok!

Milyet érdemes venni?

u.