Kisherceg, on 18 Jan 2017 - 09:25, said:
ha találsz normális 27.0 mm nyeregcsövet, akkor vehetsz hozzá egy régi konát is.
de félre a tréfát: a sörösdoboz hézagolónál hogy érted az egy centit? ennek is kb 6-8-10 cm magasnak (amit a sörösdoboz fala enged) kellene lennie, mint egy esztergált szűkítőnek. a mozgást meg úgy tudod megakadályozni, ha a felső 2-3 mm-es részt kb 2 mm-ként bevagdosod és visszahajtod. én úgy szoktam, hogy a visszahajtás kb 5 mm, a bilincs alá be tudom hajtogatni, így nem mozdul el.
Már nem rémlik pontosan, de talán olyan 5 centi hosszú és 1 centi széles lehetett, amit kivágtam a sörösdobozból. Próbaltam szélesebbel is, de az már sok volt. Egy kicsit hagytam kilógni, hogy ne csússzon be, de nem maradt a helyén, mert nem bilinccsel használtam, hanem a váz anyaga a bilincs. Így nem sok minden tartotta a helyén.
Vejne, on 18 Jan 2017 - 18:01, said:
Nulla hátranyúlású? (: Nekem ez a mániám, mert minden bringát túl hosszúnak találok. Tényleg 27,1-esnek készült nyeregcső? Vagy ilyen a minőségellenőrzés, ahonnan a Ritchey matricáztat? Szívesen belepróbálnám, de ha jól rémlik, akkor debreceni vagy.
marton, on 18 Jan 2017 - 23:09, said:
Első körben próbáld meg a sörösdobozos tuningot. Arra vigyázz, az kb 8-10 cm hosszú szokott, mint pl itt:
http://bikepro.hu/al...eregcso_adapter
A tetejét meg vagdosd be és hajtsd vissza kicsit hogy ne csússzon be. (Ahogy Kisherceg mondta)
De nekem is gyanús, hogy 27,0 mm méretű lesz az.
Javaslom hogy lépd meg gyorsan, mert ha lötyögős nyeregcső van benne akkor túlzottan meg kell feszíteni a nyeregcsőbilincset és ez nem jó a váznak. Nekem ettől néhány mm-t megrepedt a vázam a bilincsnél lévő kis hosszanti vázbevágásnál.
Én is a vázrepedéstől tartok. A hézagolás sajna nem vált be, de most így átgondolva az alapján, amit Kisherceg írt, hogy a sörösdoboz kilógó részére ráhúzta a bilincset. Azt nem tudom megcsinálni, mert nincs ráhúzható nyeregcsőbilincsem. Megpróbálok keríteni egy 27,0-est, annak már tényleg jónak kell lennie.