Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Egy bringám van csak, ahogy #Kisherceg írta annál akarom a nyereg dőlésszögét pontosan és a legegyszerűbb módon beállítani, illetve utánna kísérletezgetni a dőlésszöggel amit fel is tudnék jegyezni magamnak. Egyébként sajnos látom már, hogy ebből egy Thomson nyeregcső lesz :D

De ha már itt tartunk. Hátha valaki hozzá tud ehhez szólni: adva van egy bringa aminek a nyeregcső szöge 73,5°, a villa beépítési magassága 375 mm, villa offset: 43 mm. Ha most kicserélem a villát egy 390 mm-es beépítési magasságú, 45 mm-es offset-el rendelkező villára akkor mennyi lesz a nyeregcső szöge? Nyílván egyszerű matek a dolog, de fogalmam sincs róla, hogyan lehetne ezt kiszámítani.

~72,7

• Vejne likes this

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

en alapvetoen vizszintmerovel szoktam, utana pontositok. es ritkan torom a nyergeimet :) ergo meg sose volt a beosztasra szuksegem.

Edited by arn, 2017. April 26. - 11:12.

Hurkamurka

Hurkamurka

fórumtag

• fórumtag
  • 37 posts

Sok nyeregcsovon van fok, csak mit er? :) Mas a vaz, a villaszog, nyereg, etc

Egy bringám van csak, ahogy #Kisherceg írta annál akarom a nyereg dőlésszögét pontosan és a legegyszerűbb módon beállítani, illetve utánna kísérletezgetni a dőlésszöggel amit fel is tudnék jegyezni magamnak. Egyébként sajnos látom már, hogy ebből egy Thomson nyeregcső lesz :D

De ha már itt tartunk. Hátha valaki hozzá tud ehhez szólni: adva van egy bringa aminek a nyeregcső szöge 73,5°, a villa beépítési magassága 375 mm, villa offset: 43 mm. Ha most kicserélem a villát egy 390 mm-es beépítési magasságú, 45 mm-es offset-el rendelkező villára akkor mennyi lesz a nyeregcső szöge? Nyílván egyszerű matek a dolog, de fogalmam sincs róla, hogyan lehetne ezt kiszámítani.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

A thomsonnal meg a tartos dolog uj csovekre ervenyes, arulnak mindenfele hasznalt csatalovat, ami ki tudja mit kapott. Thomsonekkal egyszer leveleztem rola, azt irtak 10 eves hasznalatot javasolnak - van rajta gyartasi datum.

nyilván egyazon bringán akarja a beállítást pontosítani/kikísérletezni, ehhez kell a fokbeosztás.

a használt cuccnál mindig van rizikó, ebben mi a meglepő vagy az újdonság?

• Vejne likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

A thomsonnal meg a tartos dolog uj csovekre ervenyes, arulnak mindenfele hasznalt csatalovat, ami ki tudja mit kapott. Thomsonekkal egyszer leveleztem rola, azt irtak 10 eves hasznalatot javasolnak - van rajta gyartasi datum.

Mondjuk eltörik a nyereg pálcád és ugyan olyan nyerget teszel bele, pikk-pakk...  :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
400g alatti dropper kokainárban...

http://singletrackwo...c-dropper-post/
  • blash likes this
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

ha már syntace, akkor (BÁR ez a stucni topikba való)

kerestem f99-es stucnit, 120**26*6 méretben, persze német apróban megtaláltak 35-40 eurós ajánlatokkal, amiket körberöhögtem.

lett ez

http://www.ebay.com/...cvip=true&rt=nc

leütöttem ennyiért (posta németországon belül..), kiderült, hogy pontosan 120mm, 26-os befogó, 6 fok. Az eladó elküldte, de szólt haver, hogy ebből volt egy visszahívás, a 2006 előtti darabokat kérte cserére a gyártó.

Írtam az eladónak, aki annyit mondott, hogy fingja sem volt róla, de, ha a szériaszám szerint a cseredarabok közé tartozik a stucni, akkor visszafizeti a kőkemény 2ezer ft-os árat.

de nem került rá sor, mert a stucni bizony a visszahívás utáni frissített verzió.

alig várom, hogy pajti hazahozza, nem volt elég stucnim itthon eddig sem :D :D na de ennyit a szokásos "párszáz ft-ért veszek butikcuccot" témáról.

https://www.syntace....m?pid=1&pk=1207

egyébként a gyártói tolerancia is sokat számít egy-egy terméknél. nyeregcsőnél főleg.

nem akarok mutogatni, de van pár 27.2-esnek írt darab, ami 27.0 és 26.9 közt szór, pontosan olyan tré, hogy vagy csúszik, vagy agyontépett bilincs kell neki, vagy belül lötyögve a vázban azt uzurálva felesleges extra stressznek teszi ki a nyeregvázcsövet belülről.

bezzeg a deda zero100, 31.6-ra van írva, annyira passzentos, hogy enyhe erővel kell kenve nyomni lefelé, és, ha kilazítom a nyeregcsőbilincset, akkor sem csúszik be. kivenni persze ki lehet, de annyira passzos, hogy a leghígabb penetráló olaj se jutna le mellette a vázcsőbe..

Edited by Vejne, 2017. April 25. - 06:01.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Bárki: Ezt már régóta meg akartam kérdezni: sokan nagyon szeretik a thomson cuccokat. Az lenne a kérdés, hogy miért? Alacsony tömeg mellett hosszú élettartam? Nemrég olvastam, hogy nagyon jó a tömege akár a nyeregcsöveinek, ami a különböző falvastagságainak köszönhető. Ennyi a titok, vagy van azért több is a háttérben? Lassan csereréerett lenne  a kormáyom, illetve nyeregcsőből is 2 csavaros kellene, jó lenne ha jó minőséget tudnék venni, bár a mostani B+ kormányommal sem volt semmi gond. Köszi a választ előre is!

A tartósság nem a súlytól függ, sokkal inkább a jó anyagtól. Lásd Syntace, minden kormány töréstesztet ők nyernek.

A B+ kormányodat lassan cseréld le szerintem. Nincs ezekkel gond, egyszer csak eltörnek. Nekem még csak egy nyeregcsövem tört el, az B+ volt. Azóta kicsit megrendült a bizalmam a márkában. Én rettegek a kormánytöréstől ezért csak Syntace-t veszek. (Ki lehet fogni nagyon jó akciókat.)

Marci

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Tudtok olyan 2 csavaros nyeregcsőről aminek a pálcafelfogatás környékén leolvasható, hogy milyen szögben van megdöntve a  nyereg? Vagy ez úgy ahogy van hülyeség?

A reverbek fejen is van szogjelzo, bar en jobban orultem volna, ha a csore tesznek par jelet, amivel konnyebb kozepre beallitani.

reverb_head.jpg

röviden, mert jó és kúl. :) tömegre egyébként vannak jobbak, a thomson nem kimondottan könnyű, amolyan közepes. viszont megbízható, nagyon-nagyon keveset látsz törve-repedve, az is sokszor felhasználói hiba eredménye. kb ennyi.

me'g rovidebben meg: sznobizmus :PP

• Kisherceg likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

fölösleges a vízmérték, mert szinte mindenhol van fal-díszcsík-kerítéskeresztléc vagy asztallap, ami vízszintes, k :)

off

te se hazai iparosokkal dolgoztatsz :)

on

Edited by Bikertigger, 2017. April 24. - 21:14.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Hurkamurka

Hurkamurka

fórumtag

• fórumtag
  • 37 posts
Köszi mindenkinek az ötleteket! Általában szemre szoltam nagam is a nyerget beállítani, de most orr nélküli nyereggel próbálkozom és adott nyeregcső szöghöz képest van megadva a nyereg dőlése. Ezt szeretném elsőnek elérni a lehető legpontosabban aztán majd utánna jöhet az érzésre állítás.

Edited by Hurkamurka, 2017. April 24. - 18:45.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Köszi!

Sajnos csak Thomson-t találtam jó sok pénzért, viszont adtál pár felhasználható ötletet :)

-OFF-

Bárki: Ezt már régóta meg akartam kérdezni: sokan nagyon szeretik a thomson cuccokat. Az lenne a kérdés, hogy miért? Alacsony tömeg mellett hosszú élettartam? Nemrég olvastam, hogy nagyon jó a tömege akár a nyeregcsöveinek, ami a különböző falvastagságainak köszönhető. Ennyi a titok, vagy van azért több is a háttérben? Lassan csereréerett lenne  a kormáyom, illetve nyeregcsőből is 2 csavaros kellene, jó lenne ha jó minőséget tudnék venni, bár a mostani B+ kormányommal sem volt semmi gond. Köszi a választ előre is!

-OFF-

röviden, mert jó és kúl. :) tömegre egyébként vannak jobbak, a thomson nem kimondottan könnyű, amolyan közepes. viszont megbízható, nagyon-nagyon keveset látsz törve-repedve, az is sokszor felhasználói hiba eredménye. kb ennyi.

• Vejne likes this

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Sziasztok!

Tudtok olyan 2 csavaros nyeregcsőről aminek a pálcafelfogatás környékén leolvasható, hogy milyen szögben van megdöntve a  nyereg? Vagy ez úgy ahogy van hülyeség?

Köszi előre is!

Szemre beállítod utána meg érzésre finomítod, az üléstôl is függ hogy hogyan a legjobb...

Hurkamurka

Hurkamurka

fórumtag

• fórumtag
  • 37 posts

fölösleges a vízmérték, mert szinte mindenhol van fal-díszcsík-kerítéskeresztléc vagy asztallap, ami vízszintes, és hozzá lehet mérni& van kismillió telefonos app vízmérték :)

amúgy van olyan nyeregcső, aminek a fején van fokbeosztás.

...

itm millenium volt ilyen régen.

...

selcof

...

Köszi!

Sajnos csak Thomson-t találtam jó sok pénzért, viszont adtál pár felhasználható ötletet :)

-OFF-

-OFF-

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

fölösleges a vízmérték, mert szinte mindenhol van fal-díszcsík-kerítéskeresztléc vagy asztallap, ami vízszintes, és hozzá lehet mérni& van kismillió telefonos app vízmérték :)

amúgy van olyan nyeregcső, aminek a fején van fokbeosztás.

11313_00_d.jpg

itm millenium volt ilyen régen.

$_1.JPG

selcof

378173860-600x400.jpg

Edited by Vejne, 2017. April 24. - 15:38.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Sziasztok!

Köszi előre is!

Én ilyet még nem láttam de nem kizárt hogy van. Alapszabály hogy a nyereg vízszintesen áll, ettől kis mértékben elszoktak egyesek térni egy minimális előre döntéssel. A beállításhoz meg tökéletes egy bárhol kapható vízmérték.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Hurkamurka

Hurkamurka

fórumtag

• fórumtag
  • 37 posts

Sziasztok!

Köszi előre is!

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

Mondjuk azt tapasztaltam már náluk hogy a beszerzés meg az ügyfélszolgálat között nincs valami szuper kommunikáció. 10 sebességes 11-42 Sunrace kazettát kérdeztem amire azt mondták hogy nem lesz és nem áll módjukban forgalmazni, erre pár hét múlva fennt volt az oldalukon, azóta is van...

Ennek is new a státusza, simán lehet, hogy azután került fel, hogy visszaküldtem - az lassan 3 hete volt ha jól számolok. Meg ugye ha akkor nem küldöm vissza, most már nem nagyon tehetném, lejárt volna a 30 nap.
Sebaj, nem akkora gond ez, így jártam, most majd megvárom a 150mm-est és remélem az sem lesz gagyibb. :)
Ennek a modellnek a minősége a külseje és a mozgása alapján korrekt volt, persze tartósságról nem tudok beszámolni. Remélem a következő sem lesz rosszabb.

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Ez nagyon szuper. Akkor még nem volt (kerestem) és ők is azt mondták, hogy nincs nekik külön, nem tudnak segíteni. Lehet, hogy most kezdik el felfuttatni a TranzX vonalat, vagy csak nekem volt pechem és pont akkor nem volt - mindenesetre nem azt mondták, hogy éppen nincs, hanem, hogy nem szokott hozzá külön kapcsolójuk lenni.
Ha várok egy kicsit, vagy megmondják, hogy nemsokára várható kar, akkor nem kellett volna visszaküldenem...

Mondjuk azt tapasztaltam már náluk hogy a beszerzés meg az ügyfélszolgálat között nincs valami szuper kommunikáció. 10 sebességes 11-42 Sunrace kazettát kérdeztem amire azt mondták hogy nem lesz és nem áll módjukban forgalmazni, erre pár hét múlva fennt volt az oldalukon, azóta is van...