de nem muszáj karbont venni, egy könnyű és minőségi alu cső is nagyon kényelmes tud lenni.
Ez is igaz lehet, én egy KCNC nagyon könnyű aluról váltottam karbon csőre és nem nagyon éreztem a különbséget.
Merevfarún karbon nyeregcső mennyit dob a komforton?
Konkrétan Ritchey Superlogic/VCLS a kiszemelt, de nem tudom, hogy mennyi a hype abból, hogy a karbon kényelmesebb...
A hátranyúlás kb 10-15mm-el több, mint a mostani nyeregcsövem, de gondolom ez azért nem a világ vége (a nyerget nem biztos, hogy ennyivel előrébb tudnám vinni, de a stucnimból tudok vágni...)
Ez az egycsavaros rögzítés elég stabil? Használ valaki ilyet?
Nekem ilyen csövem volt, a fentebb írt alu után nem igazán éreztem a különbséget. De egy dögnehéz durung után lehet hogy megváltás lesz. Szerintem a karbon váz csillapítása többet ért, azt nagyon éreztem.
Az egycsavaros rögzítést nagyon utáltam, sokszor elmozdult nekem. Ez azért ciki ennél a csőnél, mert a fej és szorító rész is karbon, féltem hogy megsérül az anyag. Egyszer elborult az agyam és brutálisan megtéptem, azt hittem eltörik vagy kiszakad a csavar de már nagyon untam az állandó lazulást. Ezután nem nyílt ki soha.
Ha veszel, kend be jól karbon zsírral ! Talán az sokat segít.