forgasd azt a kormányt kicsit.
ezek úgy kényelmesek, ha a fékváltókar teteje vízszintes, v kicsit előre lejt... mondjuk így sem kényelmetlen, mert úgy lezsibbad a kézfejed, hogy azt se veszed észre, ha átmegy rajta egy mozdony.
forgasd azt a kormányt kicsit.
ezek úgy kényelmesek, ha a fékváltókar teteje vízszintes, v kicsit előre lejt... mondjuk így sem kényelmetlen, mert úgy lezsibbad a kézfejed, hogy azt se veszed észre, ha átmegy rajta egy mozdony.
Megérkezett tegnap délután a Giant TCX SLR 2 (Tiagrás verzió) Cyclestore-tól. Kipróbálni még nem tudom pár hétig. Jó lesz ez. Az látszik, hogy az összerakásba nem tettek sok energiát. Csavarok egy része nem volt meghúzva. Első fék rögzítő, hátsó fék flat mount adapter csavarja laza volt. Mozogtak a féktestek. Első kerékagy kónusz lazára volt hagyva stb. Ebből a fék azért durva. Mindent lehúztam nyomatékkal.
A fentiektől eltekintve jó gép. Váltás finoman működik. Ami cserés lesz hamar szerintem az a kerékszett. Első agy rágós, ha jól beállítom nem rágósra akkor lötyögős. Még játszok me vele majd. DT R23 vagy R24 lesz bele majd.
Az L méret kellet a 191cm magasságomhoz úgy érzem, mert nekem mindenhol a kormánymagassággal van bajom. Kihúzom a nyerget amennyire kell, akkor a kormány alacsonyan van. Itt is van 25mm hézagoló alatta és éppen jó. Kb 100mm drop van így is. Stucnit megfordítva kb 80mm. Sőt megvan még a BBB villanyak hosszabítóm is. Van még egy XL méretük, de az meg már hosszú. A Ninernek van gravel bringája vasból, aminek magasabb az eleje, de az drága nekem. Szeretem a klasszikusnak mondható vázkialakítást.
kar, hogy 3000 eur csak a frameset
arn módosította - 2016. szeptember 27. - 15:31
Konkrétan?
nehéz (ami nem baj) csak nem tartós.
ennel szerintem nem is kell tobb... https://www.rosebike...3000/aid:885211
de a szovegen azert behaltam kicsit.
Our sporty entry-level carbon crossover! It comes with a modern, stylish CDX CROSS frame made from T30/40 High Modulus Aerospace cabon fibre that ...
2500 eur vazze... ok, hogy ar/ertek meg miegymas, de lassan 3000-3500 lesz egy kozepkategorias bringa?
DT Swiss R24 disc, nekem nagyon bejött.
Még a nem disc-es Fulcrum Racing 5 CX volt ha jól emlékszem 3-4 évvel ezelőtt. Agyakkal nem volt gondom, de nem szerettem. Állandóan nyolcas volt benne amiről én is tehetnék, de a mérgemben utána vásárolt Ksyrium Elite kerekekben sose volt nyolcasom ugyan azokon a terepeken használva (terepen nyúztam mindkettőt). Az R24 is bírja a strapát.
Edit: talán még annyi, hogy elég hangos az R24 racsni ügyileg, a kutyák nem szeretik .
karakoram módosította - 2016. szeptember 15. - 09:25
Kerékben mit javasoltok? Mavic aksium disc, vagy crossride disc? Árban ugyanannyi, az egyetlen különbség a felni belső szélessége (17 vs 21 mm).
Kerékben mit javasoltok? Mavic aksium disc, vagy crossride disc? Árban ugyanannyi, az egyetlen különbség a felni belső szélessége (17 vs 21 mm).
a crossride egy fos, aksium passz.
eddie1978 módosította - 2016. szeptember 13. - 17:55
Cx váz lesz. Nem versenyzek, szar a gerincem. Gyengébb minőségű töredezett aszfalton, földúton szeretném használni. Az elsődleges a kényelem, az alacsony gördülési ellenállás bónusz.
akkor elsosorban ossztelost ez a jellegu csillapitas szerintem inkabb a gumi anyagan, magas tpin es a megfelelo nyomason mulik, kevesbe a szelessegen. pl aszfalton kenyelmesebb volt a 25os gp2, mint a 35 kojak. tubelessel vagy latexszel is beljebb leszel. de en meg mindig a 35osre szavaznek, ott nagyobb a valasztek.
35 (vagy irom 33-38) azaz igazsag - hogy a cx mindenkepp kompromisszum minden oldalrol, igy igazabol nem is ertem ezeket a telos cross, monstercross, etc trendeket. akinek keves, vegyen montit.
Kedves crosserek, gravel bikerek!
Szerintetek 650b x 42 mm, vagy 700c x 35 mm?
A leendő vázba valószínűleg mindkettő befér.
sisqo módosította - 2016. szeptember 13. - 13:21
Erről a gépről mit gondoltok? Tárcsafékek hiányától eltekintve.
nekem szimpi, bar az elozo gazdaja nemtom mire hasznalta, ilyen kormanybeallitassal mongy en 250ert adtam el az ennel sokkal ujabb giantet, ennyit en nem adnek erte.
arn módosította - 2016. szeptember 06. - 10:17
Erről a gépről mit gondoltok? Tárcsafékek hiányától eltekintve.
http://bolha.testbik...php?clid=259037