Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cyclo-cross

- - - - -

• Please log in to reply
441 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Vajon egy Merida Cyclocross 3-as bringa 58-as méretben megfelelõ a 187cm-es magasságomhoz?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Nem tudjátok hol lehet apni ilyen bowden akasztót?Posted Image

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

akkor valószínû így lesz.most azon gondolkodtam el,hogy a bovdenmegakasztás hogyan legyen,mivel a vázamon felül vannak elvezetve a bovdenek.köszi az eddigi segítséget

elölre 10 fontos bowden megakasztóm van - a teló szárára tudod ráhúzni, a stucni alá. figyelni kell, mert nálam pl igen kevés hely marad a stucni miatt.

hátra is lehet venni ilyen 10 font körüli nyeregcsõbilincset, amiben benne van a bowdenmegakasztó fityula, de lehet venni kb 100 forintosat is, amit a nyeregcsõbilincsbe kell "felfûzni" a bilincs csavarjára.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
akkor valószínû így lesz.most azon gondolkodtam el,hogy a bovdenmegakasztás hogyan legyen,mivel a vázamon felül vannak elvezetve a bovdenek.köszi az eddigi segítséget

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

és esetleg országúti vázra v-fék szem hegesztés mûködhet?

igen, de ott kevés lesz a sárférõhely ha teszel rá cx gumit
félõ, hogy nem fér el majd úgy egyáltalán a gumi a vázban

amire még most gondoltam:adott egy felesleges monti váz,ami csak tárcsás,meg pár alkatrész.járható út,ha 27-es tárcsás kerekeket rakok bele?bár akkor meg már 26-os monti...ami ebben az egész cyclocrossban vonz,hogy gyakorlatilag az egy országúti,amivel enyhe terepen is lehet száguldozni

talán fenyvesi petinek is egy monti vázra van építve a cx gépe, elférni el fog a gumi valószínûleg
de ha már cx, akkor 27"-es dukál :)

ha olcsón akarod, akkor jó lesz a 27"es kerék a monti vázba (idéntõl az UCI is engedi a tárcsafék használatát CX-re).
ha lesz felesleges pénzem, fûzök majd én is 27"es tárcsás kerékszettet - virsligumival jó lesz edzeni montira valamint cx-ezni is akár...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
hát ha gumival együtt belefér...
kicsit érdekes geometriája lesz, más áttételezés kell, de ha vannak fölösleges alkatrészeid akkor hajrá :)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
amire még most gondoltam:adott egy felesleges monti váz,ami csak tárcsás,meg pár alkatrész.járható út,ha 27-es tárcsás kerekeket rakok bele?bár akkor meg már 26-os monti...ami ebben az egész cyclocrossban vonz,hogy gyakorlatilag az egy országúti,amivel enyhe terepen is lehet száguldozni

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
inkább vedd meg ezt a couriert és építsd át altrix alumínium vázas újszerû országúti kerékpár eladó - eladó - Országúti kerékpár | Expressz.hu

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
és esetleg országúti vázra v-fék szem hegesztés mûködhet?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

mostanában gondolkoztam el egy cyclocross bicaj építésben.legnagyobb problémát a váz okozza,nem igazán van használtan.esetleg egy monti váz jó lehet erre a feladatra,vagyis belefér egy országúti kerék,és a v-fék szemre fel lehet rakni a canti féket?

keress inkább treking vázat, ha 27"-os kerékkel akarod használni és keress hozzá telópótló merevvillát. - az én esetemben itt hegesztettünk, mivel csak tárcsafék szem volt rajt, muszáj volt adni neki véfék tüskéket is.
nekem egy caprine tour cross szolgál erre a célra.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
mostanában gondolkoztam el egy cyclocross bicaj építésben.legnagyobb problémát a váz okozza,nem igazán van használtan.esetleg egy monti váz jó lehet erre a feladatra,vagyis belefér egy országúti kerék,és a v-fék szemre fel lehet rakni a canti féket?

Mukunda

Mukunda

vendég

• fórumtag
  • 179 posts
:)

(DuGO)

(DuGO)

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Meg tudnátok mondani,hogy bármelyik cx gépre feltehetõ kanti helyett mini v-vék?Én nem látom akadályát,de hátha valaki tud...

Én asszem,a koskormányos fékkar nem valami hatásos v-fék esetében.Egyenes vagy hajlított kormánnyal szerintem sincs baj vele,de én ezt nem tudom csak sejtem:)Amúgy ez engem is érdekel,szóval valaki segítsen!!:)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Meg tudnátok mondani,hogy bármelyik cx gépre feltehetõ kanti helyett mini v-vék?Én nem látom akadályát,de hátha valaki tud...

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Meridának is vannak céklakrossz gépei: Cyclo Cross - merida.com International (Év végén én is erõsen sandítottam rájuk, amikor akciózták õket...) Nézz szét a hazai forgalmazóknál.
- egy bolygó, két kerék -

(DuGO)

(DuGO)

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
szervusztok!

Kellene nekem egy olyan paripa ami halad is,inkább halad, de azé egy murvás,lejtõs,földes,sáros úton is elmegyeget anélkül, hogy szétesik alattam.Meg elbír max 90-100 kilot/ez túrafelszereléssel értendõ/.Ahogy nézelõdöm, talán a ciklokrossz/a trekking bicókkal hagyjatok/ a megfelelõ választás.Csak még nem is láttam ilyent élõben,nehogy mentem volna vele.Van egy országútim,egyenes kormánnyal,afféle fitnesz felhasználásban,meg nyári városinak.Szeretem, hogy suhan,de túrára nem indulnék vele,mert félteném az esetleges földes utaktól,ha épp letérni van kedvem.Aszfalton adja:)Aztán télre van egy montim,ügyes kis gép,de nem nagyon halad,nem is arra van.Szóval tanácsot kérnék,mert szeretnék egy kiváló felszeretségû,úgy mondjam "élvezetbringát".Ha értitek.Ez a ciklokrossz valóban elbírja a földes utat?Vagyis nem ráz hülyére,és nem érzed azt, hogy "na most hullik szét?"Mert a merev villa az alap nálam,nem nagyon vagyok telópárti.Szóval tapasztalt embörkéket kérdezek,akik mondják meg, hogy efféle uneverzális,de inkább sebességcentrikus használatra jók ezek a gépek?Nem városba, csakis szabadidõs tekerésre.Példának okáért a mongoose croix tetszik,de nem tudom milyen lehet egy olyan gép.Meg amúgy is másképp szerelném.És még egy:ha jó ez a ciklogép,akkor honnan lehet vázat kapni?Tiszta új kéne.Mert a neten elég keveset találtam,lehet én vagyok bamba.Segítsetek!
Köszönöm elõre is!!:)
DuGO

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
SZépjóestét,tud valaki bõvebbet errõl a Moser vázról?Semmilyen formában nem találtam róla semmit a neten.
http://matuzmaster.hu/ciklokrossz remélem nem "egyedi darab" 8)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

maxxis ignitor
maxxis wormdrive
elõbbit használtam mtb-n, ott jó volt

Köszönöm!
A vaterán continentalt találtam 2500-ért, az nem tudom hogy szerepelne.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Melyik az a cx külsõ ami többeknek bevált és nincs horror árban?

maxxis ignitor
maxxis wormdrive
elõbbit használtam mtb-n, ott jó volt

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Melyik az a cx külsõ ami többeknek bevált és nincs horror árban? Nem versenyezni akarok, csak szolid földutas tekeréseket a Merida Speeder-rel.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy