Jelentkezz be Regisztrálj
Cyclo-cross
Írta 2010. augusztus 11. - 10:43
Írta 2010. augusztus 09. - 22:35
Írta 2010. augusztus 07. - 19:47
elölre 10 fontos bowden megakasztóm van - a teló szárára tudod ráhúzni, a stucni alá. figyelni kell, mert nálam pl igen kevés hely marad a stucni miatt.akkor valószínû így lesz.most azon gondolkodtam el,hogy a bovdenmegakasztás hogyan legyen,mivel a vázamon felül vannak elvezetve a bovdenek.köszi az eddigi segítséget
hátra is lehet venni ilyen 10 font körüli nyeregcsõbilincset, amiben benne van a bowdenmegakasztó fityula, de lehet venni kb 100 forintosat is, amit a nyeregcsõbilincsbe kell "felfûzni" a bilincs csavarjára.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. augusztus 07. - 19:28
Írta 2010. augusztus 07. - 18:54
igen, de ott kevés lesz a sárférõhely ha teszel rá cx gumités esetleg országúti vázra v-fék szem hegesztés mûködhet?
félõ, hogy nem fér el majd úgy egyáltalán a gumi a vázban
talán fenyvesi petinek is egy monti vázra van építve a cx gépe, elférni el fog a gumi valószínûlegamire még most gondoltam:adott egy felesleges monti váz,ami csak tárcsás,meg pár alkatrész.járható út,ha 27-es tárcsás kerekeket rakok bele?bár akkor meg már 26-os monti...ami ebben az egész cyclocrossban vonz,hogy gyakorlatilag az egy országúti,amivel enyhe terepen is lehet száguldozni
de ha már cx, akkor 27"-es dukál
ha olcsón akarod, akkor jó lesz a 27"es kerék a monti vázba (idéntõl az UCI is engedi a tárcsafék használatát CX-re).
ha lesz felesleges pénzem, fûzök majd én is 27"es tárcsás kerékszettet - virsligumival jó lesz edzeni montira valamint cx-ezni is akár...
Írta 2010. augusztus 07. - 18:28
kicsit érdekes geometriája lesz, más áttételezés kell, de ha vannak fölösleges alkatrészeid akkor hajrá
Írta 2010. augusztus 07. - 18:25
Írta 2010. augusztus 07. - 17:35
Írta 2010. augusztus 07. - 17:31
Írta 2010. augusztus 07. - 15:37
keress inkább treking vázat, ha 27"-os kerékkel akarod használni és keress hozzá telópótló merevvillát. - az én esetemben itt hegesztettünk, mivel csak tárcsafék szem volt rajt, muszáj volt adni neki véfék tüskéket is.mostanában gondolkoztam el egy cyclocross bicaj építésben.legnagyobb problémát a váz okozza,nem igazán van használtan.esetleg egy monti váz jó lehet erre a feladatra,vagyis belefér egy országúti kerék,és a v-fék szemre fel lehet rakni a canti féket?
nekem egy caprine tour cross szolgál erre a célra.
Írta 2010. augusztus 07. - 15:29
Írta 2010. július 11. - 23:21
Írta 2010. április 23. - 08:33
Meg tudnátok mondani,hogy bármelyik cx gépre feltehetõ kanti helyett mini v-vék?Én nem látom akadályát,de hátha valaki tud...
Én asszem,a koskormányos fékkar nem valami hatásos v-fék esetében.Egyenes vagy hajlított kormánnyal szerintem sincs baj vele,de én ezt nem tudom csak sejtem:)Amúgy ez engem is érdekel,szóval valaki segítsen!!
Írta 2010. április 11. - 10:53
Írta 2010. március 28. - 19:32
Írta 2010. március 27. - 21:55
Kellene nekem egy olyan paripa ami halad is,inkább halad, de azé egy murvás,lejtõs,földes,sáros úton is elmegyeget anélkül, hogy szétesik alattam.Meg elbír max 90-100 kilot/ez túrafelszereléssel értendõ/.Ahogy nézelõdöm, talán a ciklokrossz/a trekking bicókkal hagyjatok/ a megfelelõ választás.Csak még nem is láttam ilyent élõben,nehogy mentem volna vele.Van egy országútim,egyenes kormánnyal,afféle fitnesz felhasználásban,meg nyári városinak.Szeretem, hogy suhan,de túrára nem indulnék vele,mert félteném az esetleges földes utaktól,ha épp letérni van kedvem.Aszfalton adja:)Aztán télre van egy montim,ügyes kis gép,de nem nagyon halad,nem is arra van.Szóval tanácsot kérnék,mert szeretnék egy kiváló felszeretségû,úgy mondjam "élvezetbringát".Ha értitek.Ez a ciklokrossz valóban elbírja a földes utat?Vagyis nem ráz hülyére,és nem érzed azt, hogy "na most hullik szét?"Mert a merev villa az alap nálam,nem nagyon vagyok telópárti.Szóval tapasztalt embörkéket kérdezek,akik mondják meg, hogy efféle uneverzális,de inkább sebességcentrikus használatra jók ezek a gépek?Nem városba, csakis szabadidõs tekerésre.Példának okáért a mongoose croix tetszik,de nem tudom milyen lehet egy olyan gép.Meg amúgy is másképp szerelném.És még egy:ha jó ez a ciklogép,akkor honnan lehet vázat kapni?Tiszta új kéne.Mert a neten elég keveset találtam,lehet én vagyok bamba.Segítsetek!
Köszönöm elõre is!!
DuGO
Írta 2010. március 27. - 20:44
http://matuzmaster.hu/ciklokrossz remélem nem "egyedi darab" 8)
Írta 2009. november 17. - 13:48
Köszönöm!maxxis ignitor
maxxis wormdrive
elõbbit használtam mtb-n, ott jó volt
A vaterán continentalt találtam 2500-ért, az nem tudom hogy szerepelne.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. november 17. - 13:01
Melyik az a cx külsõ ami többeknek bevált és nincs horror árban?
maxxis ignitor
maxxis wormdrive
elõbbit használtam mtb-n, ott jó volt
Írta 2009. november 17. - 10:40
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy