Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?

- - - - -

• Please log in to reply
794 replies to this topic

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

nagyon jo minosegu cuccok, de a szellozese sokkal jobb egy deuternek. nalam ez fontos szempont volt - nem is a melegben, hanem a hidegben.

Feltöltött kép

Igen, ezt aláírom, ég és föld a kettõ etéren. Viszont én a hideg idõ beálltával már nem merészkedek ki bringázni, azaz 15 fok alatt nem szívesen. Nekem inkább a pakolhatóság fontos. Egy reális méret ami nem túl nagy egy napra, és van benne annyi tartalék méretileg, hogy plussz tárgyak is férjenek bele.

e kettõ közt vacilálok jelenleg, az egyik az amit zeezoltano linkelt képként:

ehhez van ivótartály gyárilag, és 27 liter egyben (ha jól látom a tartályt nem számolták bele), és 740g (gondolom csak a táska)
Decathlon - utazótáskák zsákok - táskák hátizsák QUECHUA - Trail 27l hátizsák QUECHUA - kalandtúrákhoz, terepfutáshoz és aktív sportokhoz.

ehhez nincs, ellenben a deuter-hez hasonló hálós a hátrész, és hiába 28 liter, jóval nagyobbnak tûnik képen... monjduk nehezebb is önnmagában, 1340g
Decathlon - utazótáskák zsákok - táskák hátizsák QUECHUA - Forclaz 30 air hátizsák QUECHUA - egész napos kiránduláshoz, meleg és esős időben egyaránt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nagyon jo minosegu cuccok, de a szellozese sokkal jobb egy deuternek. nalam ez fontos szempont volt - nem is a melegben, hanem a hidegben.

Feltöltött kép

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Kihagytam, hogy városba, és egyéb helyekre. Városban pedig akkor kell táska, ha Budapest másik végében lakó barátomat meglátogatom, vagy hasonló helyzetek, amikor cipelni kell dolgokat. Munkahelyemre nem járok bringával, szóval a kinézet is fontos, de simán lehet sportos a táska, a funkcionalitás jegyében is. Viszont 1 napnál tovább még nem voltam távol kerékpáron, szóval több napos zsákra nincs szükségem. (jelenleg)

A méretekrõl talán itt nehéz lenne beszélni, azthiszem élõben kellene megnézzem, hogy mekkora kell nekem. Kettõ közt vacilálok: az egyik 22, míg a másik 28 literes, minden jóval felszerelve.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Kis túrákra nekem egy 10l-es van nagyobbakra, de inkább télre a a 17 literest használom 2l-es víztartály van hozzájuk formájuk azonban nem igazán városba való
http://t1.gstatic.co...4P_KKkXwcrn2FSL
http://t1.gstatic.co...wRzdSMN1sc5hWFA
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Nekem 3 van 10tõl 60l-ig megérik az árukat jó minõségûek.

Pont ezzel szemezek énis:
Decathlon - utazótáskák zsákok - táskák hátizsák QUECHUA - Forclaz 30 air hátizsák QUECHUA - egész napos kiránduláshoz, meleg és esős időben egyaránt.

Viszont a 30 liter nagynak tûnik, illetve az árárt pont nem látni, mivel pont most rossz a weblapjuk, mint azt fejkönyv-ön írták is... mikor máskor. :P:D
Városban használnám, nagyobb távokra. Ivótartállyal. Majd megnézem élõben, de ahogy nézem, ez jó nagy lehet. Deuter, vagy Camelbak zsákoknál látok ilyen 8-20 L-es verziókat. Lehet, hogy a víztartályt nem mérik bele õk? (mert dekában nincs benne, mivel nem jár hozzá alapból)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem 3 van 10tõl 60l-ig megérik az árukat jó minõségûek.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a dechatlonos hátizsákokkal?ezeket néztem ki,gondoltam hátha valakinek van valamelyik:

Decathlon - utazótáskák zsákok - táskák hátizsák QUECHUA - Arpenaz 20 XC hátizsák QUECHUA - egynapos túrához, sokoldalú táska más sportokhoz vagy hétköznapi használatra is.

köszi!!!!!!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
eddig ugy csinaltam, hogy evente vettem egy masik flaskat, de akkor asszem maradok is ennel :) persze utana kioblitem mindig, es igyekszem minel gyorsabban kiszaritani (ha futenek, akkor radiatoron).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Talán évente egyszer ha fertõtlenítem a lényeg inkább hogy használat után elmosd és ne hagyd benne a vizet, ha iso löttyit meg pláne ne.
Én a neomagnolt akkor is viszem ha túrázni megyünk pár napra mert sohasem tudhatod lesz-e tiszta ivóvíz volt hogy pangó mocsárból tudtunk csak vizet venni és 2-3 óra múlva volt ivóvizünk a másik csapatnak meg 3 napos fosás jutott osztályrészül mert lazán ittak a tisztának vélt mocsár vízbõl.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Milyen gyakran szoktatok fertotleniteni, es milyen sokaig eleg egy ilyen adag?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Kábel kötegelõ legalább annyira univerzális mint a szigszalag volt régen egy képem törött támvilláról úgy jöttek haza túráról hogy a támvillát gallyakkal, kötegelõvel és szigszalaggal reparálták meg és 35 km kibírt.
Vízfertõtlenítésre és akármi vízzel való fertõtlenítésére 20 éve ezt használom . Neomagnol.
http://www.hazipatik...g_tabletta/1132

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger

mihez kell annyi kabelkotegelo? :)

ha a tisztitas szoba kerult... kulacsot hogyan lehet fertotleniteni?

Én ezzel szoktam néha ha olyanom van. :) Elég sokáig elég

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mihez kell annyi kabelkotegelo? :)

ha a tisztitas szoba kerult... kulacsot hogyan lehet fertotleniteni?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,156 posts
mi volt benne?

Feltöltött kép

honnan került elõ mindez?

Feltöltött kép

hová kerül most?

Feltöltött kép

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A szett nem rossz nekem is van mert ha benne marad a lötty a tasiban (ami bizony elõferdül) akkor a csöveket elég nehéz kefe nélkül megoldani, bár nem lehetetlen.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Ilyen szettjük épp nem volt,de ennyiért nem is vettem volna meg. :D
Jobban tetszik a fogpiszkálós ötlet!
Köszi szépen! :)

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Ja-ja én is így szoktam szájjal lefelé lógatom és kész. Amúgy sima vagy citromos vízzel szoktam kimosni, a belsejébe fogpiszkálót teszek így lógatva sem ér össze a tasak két oldala.-

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ha már ott jártál vehettél volna ilyet is, ezt erre találták ki.
Decathlon - biciklik - kerékpárok folyadékpótlás - italtartók vízlencse B'TWIN - Tisztítókészlet víztasakhoz B'TWIN - víztasak tisztításához, rendben tartásához.
Egyébiránt ha kimosom szájjal lefelé felakasztom a szárítóra oszt jóvan.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Hali!
Ma a dechatlonban vettem egy camelback-es hátitatyót. 2 literes 1990 Ft-ért nem bírtam otthagyni. :D
Viszont meg tudja valaki mondani,hogy a zacskót hogy a jóégben tudom kiszárítani?
Bocs,ha már kérdezték,de nem találtam rá a választ.
Elõre is köszi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Húzd szét és harapj rá, ez így van kitalálva ha nyitva marad akkor sem folyik el a vized legfeljebb csak csöpög.