Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hátitatyó - kell-e, ha igen milyen (márka), mekkora?

- - - - -

• Please log in to reply
794 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Lehúzod ekkor nyitod ki, majd jól megszívod:D ha nem tolod vissza akkor csöpöghet

hat ha ezt csak kihuzom, akkor ezt szivhatod, mert ha behorpad a homlokod, akkor se jon belole semmi, csak ha megnyomod a kozepen a pockot. akkor bugos, amit kaptam? nem ugy kellene mukodnie, hogy kinyitasnal a kozepe is becsuszik, es akkor eleg szivni belole a lottyot?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

De ha fogazol is közben, akkor jobban dõl a lé! :D :D :D

Tényleg a fogzást kifelejtettem :) :) :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Dobozostul....és még volt benne hely, szerintem egy tálca simán belemenne :D

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Lehúzod ekkor nyitod ki, majd jól megszívod:D ha nem tolod vissza akkor csöpöghet

De ha fogazol is közben, akkor jobban dõl a lé! :D :D :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Annyit azért hozzátennék a dekás dolgok nem másoltak szép nagy gyáruk és fejlesztõ központjuk van.

Nem úgy gondoltam, csak annyi, hogy a a hálós hátrészt nem csak õk használják, és nem õk találták ki azthiszem. Persze ez nem baj, ettõl is csak elõre haladnak a dolgok. :)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

20doboz sör az 10liter. még jó hogy elfért benn :P

Kérdés, hogy dobozostul, vagy anélkül helyezte el a táskában? :P:D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

eloszor kerdesem lenne: a dekas ivozsaknal a szivoka ugy mukodik, hogy lehuzom a csutorat, aztan a fogammal benyomom a "gombot" a vegen, es akkor jon a le? azt hittem, hogy eleg a lockot kihuzni (mint a kulacsnal).

erre vki?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Az enyém csak 20 literes, de 20 doboz sör még simán elfért benne :P....

20doboz sör az 10liter. még jó hogy elfért benn :P

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Sziasztok!

Megjött ebayrõl a camelbak lobo-m :) Azt szeretném kérdezni, kell ezen valamit "karbantartani"? Úgy értem használat után ki kell mondjuk szárítani (hogy)?
Vagy ilyesmi.. szal hogy ne algásodjon be 1 hét után.. még sose volt ivószatyrom, nem tudom mit kell vele csinálnom, segítsetek! :)

Üdv

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem Gamo C 30 van. Hálós. De a pólódat az is totál a hátadra nyomja. Szerintem nem jó találmány. Ezt leszámítva elégedett vagyok Árpival.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
szerintem érdemes körülnézni itt is:
:: RP Outdoor ::

Az "Air Condition" hátizsákoknak hálós, jól szellõzõ hátrésze van, nagyon jó minõségûek és olcsóbbak mint a Vaude és a Deuther.
Egyébként szerintem a Vaude zsákok az etalonok, állíthatóság, testreszabhatóság, szellõzés, minõség szempontjából.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Én is annó sajnáltam a pézt drága tatyira, de végül csak beadtam a derekam, nekem is deuter volt a 2. versenyzõ, de végül egy Tatonka Andro 20 lett belõle. Kényelmesebbnek találtam. Ennek a hátrésze egy kifeszített háló, ami teljesen felveszi a hát alakját és a táskát jó messzire eltartja. Ez is teli van jó cuccokkal, az itatózsáknak olyan fakkja van ami órákid hidegen/melegen tartja a lötyit, minden kis zsebben még zsebek vannak...karabínerakasztók. Az enyém csak 20 literes, de 20 doboz sör még simán elfért benne :P....

Kb 3 éves a tásla és azt leszámítva, hogy egy kis helyen az egyik pánt kidörzsölte a derékpárna borító anyagát semmi baja. Én is mondenhova ezt hordom.

Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
eloszor kerdesem lenne: a dekas ivozsaknal a szivoka ugy mukodik, hogy lehuzom a csutorat, aztan a fogammal benyomom a "gombot" a vegen, es akkor jon a le? azt hittem, hogy eleg a lockot kihuzni (mint a kulacsnal).

szellozesrol: nekem volt mar jopar fele zsakom, es a deuter javara eg es fold. tenyleg csak szuperlativuszokban tudok rola beszelni, mert 35 fokban is annyira hatekony. ha meg van pakolva, akkor sem lapul a hatadra. de... a kialakitasnak koszonhetoen nehezebben pakolhato (hosszukas, felfele keskenyedik, es meg van gorbitve), viszont az exp verzio pl bovitheto, amit osszehuzol, ha nincs benne annyi cucc (kisebb a hatadon, szinte ralapul). ha a mennyisegre vagytok kivancsiak, ha megyek boltba, akkor elfer benne 2-3 palack, tej + kenyer :) eloszor csak bringas zsaknak vettem, de masfel eve mindenhova cipelem magammal - nem latom, hogy kezdene szetesni.

amirol nem gondoltam volna, hogy jo, de egy csomot hasznaltam:
esohuzat, a tavalyi majusi idojarasban baromi jo volt
kifeszitheto halo, pl bukonak.
ket oldalso halos zseb epp akkora, hogy belefernek a kulacsok
bovitheto vizes zsakkal (ezt most tettem meg)

teli van jo otletekkel, minden reszletre figyeltek. amiket anno neztem olcsobb alternativak: rp, deca. nem voltak azok sem rosszak, de tenyleg nem egy kategoria, es nem is a minoseg miatt, hanem az atgondolsaga miatt. en is nagyon sajnaltam ra a penzt, de ezek utan ha szetesik, ugyanilyet fogok venni.

pakolas szempontjabol nem a leghatekonyabb, de viselesi szempontbol nem hiszem, hogy letezik jobb - marpedig egy zsaknal, ami szinte mindig velem van, szerintem a legfontosabb szempont. a nagyobb meretu deuterek mar nem ilyen hatekonyak (pl nem szelloznek a pantok).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Annyit azért hozzátennék a dekás dolgok nem másoltak szép nagy gyáruk és fejlesztõ központjuk van.

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
184 cm magasságomhoz ilyen a táska : https://picasaweb.go...486382439768658
Mindig aláizzadtam rendesen bár ez lehet nem a táska hibája mivel nekem a hálós táska se segít.
ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

nekem vagy egy régebbi forclaz 30 air-em ( Decathlon - torby - bezpieczeñstwo sprzêtu plecak QUECHUA - Forclaz 30 air QUECHUA - na jednodniowe wêdrówki w ka¿d± pogodê. )

+jó a tartása
+gyári esõvédõ huzat
+tartós nagyon jó anyagok
+derék és mellheveder melyek nagyon jól tartanak
+kényelmes még hosszú idõ után is de mindenképp meg kell nézni mert ha alacsony vagy akkor lehet túl hosszú lesz

-nem pakolható annyira mint amekkorának látszik mert az alja széles és felfele keskenyedik egy kicsit és mindemellett lapos is szegény így nagyon meg kell tervezni mit hova tesz az ember és utána már jobb nem változtatni rajta
-ha már tele a fõrekesz akkor túl nagy dolgokat ne is akarj rakni az elsõ zsebbe mert nem fog menni
-bringához szerintem nehéz

177 cm vagyok. A hátrész mennyire szellõzik, persze megpakolva?

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
nekem vagy egy régebbi forclaz 30 air-em ( Decathlon - torby - bezpieczeñstwo sprzêtu plecak QUECHUA - Forclaz 30 air QUECHUA - na jednodniowe wêdrówki w ka¿d± pogodê. )

+jó a tartása
+gyári esõvédõ huzat
+tartós nagyon jó anyagok
+derék és mellheveder melyek nagyon jól tartanak
+kényelmes még hosszú idõ után is de mindenképp meg kell nézni mert ha alacsony vagy akkor lehet túl hosszú lesz

-nem pakolható annyira mint amekkorának látszik mert az alja széles és felfele keskenyedik egy kicsit és mindemellett lapos is szegény így nagyon meg kell tervezni mit hova tesz az ember és utána már jobb nem változtatni rajta
-ha már tele a fõrekesz akkor túl nagy dolgokat ne is akarj rakni az elsõ zsebbe mert nem fog menni
-bringához szerintem nehéz
ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Szvsz jók a decás hátizyákok azonban alapvetõen nem arra vannak kitalálva hogy beledobok egy könyvet a pulcsi mellé és akkor alul megkeresema kulcs csómómat mert még a 27 literes is viszonylag karcsú felfelé elkeskenyedõ típus, amire te keresel hátitatyót arra alkalmasabb a Deuter vagy más "ducibb" típus.

Inkább azokra a helyzetekre gondoltam, amikor az ember tekerés után hazafelé beugrik a nagyszüleihez, akik persze mindíg hozzá vágnak az emberhez valamit, pl házi kolbász, (könyv),akármi más, amit az ember eéhoz hazáig.
Bele gondoltam most abba is, hogy (bár szinte soha nem merném bringán szállítani, de) a 13-as macbook pro sem árt ha belefér, ami persze egy second skin-ben van.
Deuter és a jobb márkák pedig azért vannak kilõve, mert annyim nincs rá. Úgyis szemrevételezéskor fog eldõlni.

Viszont ha csak a "sport" részét nézzük, akkor a két tatyó közül amelyiken van a deuter utánzat hálós hátrész, az tényeg annyival jobb, vagy konkréten ez a deka -féle másolt kiallakítás nem jelenthet sokat? Képrõl nehéz megállapítani, és tartok tõle, hogy a tele van a zsák, akkor ugyanúgy felül a hátamra, és nem tartja el a háló kellõképpen. Tapasztalat valakinek?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Szvsz jók a decás hátizyákok azonban alapvetõen nem arra vannak kitalálva hogy beledobok egy könyvet a pulcsi mellé és akkor alul megkeresema kulcs csómómat mert még a 27 literes is viszonylag karcsú felfelé elkeskenyedõ típus, amire te keresel hátitatyót arra alkalmasabb a Deuter vagy más "ducibb" típus.