eloszor kerdesem lenne: a dekas ivozsaknal a szivoka ugy mukodik, hogy lehuzom a csutorat, aztan a fogammal benyomom a "gombot" a vegen, es akkor jon a le? azt hittem, hogy eleg a lockot kihuzni (mint a kulacsnal).
szellozesrol: nekem volt mar jopar fele zsakom, es a deuter javara eg es fold. tenyleg csak szuperlativuszokban tudok rola beszelni, mert 35 fokban is annyira hatekony. ha meg van pakolva, akkor sem lapul a hatadra. de... a kialakitasnak koszonhetoen nehezebben pakolhato (hosszukas, felfele keskenyedik, es meg van gorbitve), viszont az exp verzio pl bovitheto, amit osszehuzol, ha nincs benne annyi cucc (kisebb a hatadon, szinte ralapul). ha a mennyisegre vagytok kivancsiak, ha megyek boltba, akkor elfer benne 2-3 palack, tej + kenyer

eloszor csak bringas zsaknak vettem, de masfel eve mindenhova cipelem magammal - nem latom, hogy kezdene szetesni.
amirol nem gondoltam volna, hogy jo, de egy csomot hasznaltam:
esohuzat, a tavalyi majusi idojarasban baromi jo volt
kifeszitheto halo, pl bukonak.
ket oldalso halos zseb epp akkora, hogy belefernek a kulacsok
bovitheto vizes zsakkal (ezt most tettem meg)
teli van jo otletekkel, minden reszletre figyeltek. amiket anno neztem olcsobb alternativak: rp, deca. nem voltak azok sem rosszak, de tenyleg nem egy kategoria, es nem is a minoseg miatt, hanem az atgondolsaga miatt. en is nagyon sajnaltam ra a penzt, de ezek utan ha szetesik, ugyanilyet fogok venni.
pakolas szempontjabol nem a leghatekonyabb, de viselesi szempontbol nem hiszem, hogy letezik jobb - marpedig egy zsaknal, ami szinte mindig velem van, szerintem a legfontosabb szempont. a nagyobb meretu deuterek mar nem ilyen hatekonyak (pl nem szelloznek a pantok).